Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da mi lepo stavimo Laneta na napadača.
Pre neku godinu neko je ovde, možda Azi, sad se ne sećam, rekao da bi mogli da igramo sa četiri navalna igrača koji menjaju pozicije. Nešto slično onom sistemu koji je imao Mančester sa CRonaldom. Za to je potrebno dosta uigravanja, ali kako nemamo napadača da valja, meni je sad ovo realno rešenje (tad nije bilo).
Janković, Tošić, Sulejmani i Jovanović, a iza njih Ignjovski i Matić/Kuzmanović.
Ja bih želeo da se vratimo liniji od 4 igrača u odbrani Kolarov-Subotić-Ivanović-Basta. Na gol možemo da stavimo Pantelu i teraj.

Ona taktika sa 3 štopera ako se uigra je baš moćna, jer možemo lakše stvarati višak na sredini, a kad se branimo bočni igrači se povlače nazad... ipak po meni je slabost kod nas što nemamo rezerve za Kolarova i Bastu pogotovo, jer se on što ti reče često povređuje...

Ako predpostavimo da cemo igrati u ovoj formaciji i dalje,onda sto rece kolega Svarozic treba naci zamene za wing bekove......Volkov je bio idealan,Miha je pogresio sto se odrekao......ajde Obradovic tako-tako moze mozda cak i da prodje......ako se vrati u formu naravno......a desno:think: ninkov nije za reprezentaciju,nit ga ima spreda ni pozadi,cak je NT7 bolje odigrao od njega,Tomovic je igrac tipa Lukovic dakle ne moze biti wing bek,Rukavina odavno ne igra,tog Aksentijevica treba forsirati,ali ne znam koliko je dobro za njega da bude zamena u ovim godinama kad treba da igra,bolje da bude jos u mladoj,a realno ne moze da se nadmece sa Bastom bar ne dok ne ode u inostranstvo.....tako da ne znam odakle Mihi pomisao da imamo kvalitet na bekovima,ali dobro
Na sredini treba imati 4 igraca i to su u ovom trenutku Kuzmanovic,Ignjovski,Matic i Petrovic (ne verujem)......Kacar je povredjen,i nije u formi,Fejsa nije u formi,Radovanovic nije odigrao nesto posebno......
Ovi polutani bi morali biti Tadic i Tosic ali na kontra stranama i tu je problem,ne mogu da igraju zajedno,pa onda Djuricic na levoj i Darko Lazovic a njih dvojica desno.....Bosko Jankovic nije ostavio utisak,ali tu da bude prva zamena......
I napred Sulejmani,Markovic (kakav god bio,ako mislimo da stvorimo napadaca) i *** Lekic......ovi Scepovici ako mrdnu malko napred,mada cisto sumnjam,i eventualno ako se oporavi Mrdja......i da dajte vise tog Djurdjica da znamo na cemu smo
Pricam po onome sto sprovodi Miha,mada bi ja stavio Laneta umesto Lekica......
A niko ne spominje Legijin dvojac Ljuboja-Radovic,Radovic je idealan profil za polutku posto ume da igra i srednjaka,i trenutno bi mozda bio ispred JAnkovica i Lazovica.....Ljuboja mozda je prekasno za njega,ako jurimo rezultat biti il ne biti onda svakako DA,a ako stvaramo ekipu onda ovako kao sto Miha radi......

Koji igraci bi trebali da se vrate u reprezentaciju a da nisu igrali u ova 3 meca ?

Stojkovic se vraca na gol,a mislim da bi trebali da se vrate Kuzmanovic i Sulejmani, za ostale ne znam. Sigurno smo najtanji u napadu , tu treba najvise traziti najbolje kombinacije ali bez Zigica,Pantelica,Jovanovica itd. jer su to igraci koji imaju 30 i kusur godina a nama trebaju novi za pravljenje tima.

U napad bih u zavisnosti od formacije (nisam strucnjak oko tih formacija i pozicija) stavio Sulejmanija jer je po meni daleko najbolji igrac u napadu ,a za ostale ne znam. Covek je standardan u Ajaksu gde reseta mreze i ima pravi osecaj za gol, neshvatljivo mi je da je za reprezentaciju za koju igra od 2008. odigrao samo 9 utakmica i sve sa klupe. Neverovatno.

Neki su ovde za vracanje Pantelica i Zigica sto je po meni ocajno. Em su u godinama, Pantelic iako je napadac dao je golova koliko prosecan odbrambeni fudbaler, a sa Zigicem nam se igra svodi na gadjanje njegove glave.

Odbrana po tradiciji ubedljivo najjaci deo tima, Ivanovic i Kolarov fantasticni :ok:

Srednji red je najteze ukomponovati jer ima tu igraca sa slabim iskustvom a i onih koji su dobri a nisu igrali redovno u svojim klubovima.

Ako predpostavimo da cemo igrati u ovoj formaciji i dalje,onda sto rece kolega Svarozic treba naci zamene za wing bekove......Volkov je bio idealan,Miha je pogresio sto se odrekao......ajde Obradovic tako-tako moze mozda cak i da prodje......ako se vrati u formu naravno......a desno:think: ninkov nije za reprezentaciju,nit ga ima spreda ni pozadi,cak je NT7 bolje odigrao od njega,Tomovic je igrac tipa Lukovic dakle ne moze biti wing bek,Rukavina odavno ne igra,tog Aksentijevica treba forsirati,ali ne znam koliko je dobro za njega da bude zamena u ovim godinama kad treba da igra,bolje da bude jos u mladoj,a realno ne moze da se nadmece sa Bastom bar ne dok ne ode u inostranstvo.....tako da ne znam odakle Mihi pomisao da imamo kvalitet na bekovima,ali dobro
Na sredini treba imati 4 igraca i to su u ovom trenutku Kuzmanovic,Ignjovski,Matic i Petrovic (ne verujem)......Kacar je povredjen,i nije u formi,Fejsa nije u formi,Radovanovic nije odigrao nesto posebno......
Ovi polutani bi morali biti Tadic i Tosic ali na kontra stranama i tu je problem,ne mogu da igraju zajedno,pa onda Djuricic na levoj i Darko Lazovic a njih dvojica desno.....Bosko Jankovic nije ostavio utisak,ali tu da bude prva zamena......
I napred Sulejmani,Markovic (kakav god bio,ako mislimo da stvorimo napadaca) i *** Lekic......ovi Scepovici ako mrdnu malko napred,mada cisto sumnjam,i eventualno ako se oporavi Mrdja......i da dajte vise tog Djurdjica da znamo na cemu smo
Pricam po onome sto sprovodi Miha,mada bi ja stavio Laneta umesto Lekica......
A niko ne spominje Legijin dvojac Ljuboja-Radovic,Radovic je idealan profil za polutku posto ume da igra i srednjaka,i trenutno bi mozda bio ispred JAnkovica i Lazovica.....Ljuboja mozda je prekasno za njega,ako jurimo rezultat biti il ne biti onda svakako DA,a ako stvaramo ekipu onda ovako kao sto Miha radi......

Slazem se za Volkova steta sto nije zaigrao za nas. Ljuboja je imao dobru sezonu ali je vec u godinama i zato sam protiv toga ali Radovic vec nekoliko sezona igra odlicno u Legiji , pogotovo ovu poslednju a i nije toliko mator (28 godina) tako da sam ZA to da se pozove Radovic u reprezentaciju :) . Ljuboja je u jednom intervjuu nedavno pozvao ljude iz Srbije da pozovu Radovica u reprezentaciju i rekao da se nece pokajati ako to urade.

Isto što je poenta igranja bilo kojeg igrača u bilo kojoj reprezentaciji... da brane boje svoje zemlje, da ekipa bude jača, da pobijede ako mogu isl. ...

Aj malo da budemo realni. Ovde pričamo o juniorskoj reprezentaciji, a tu takmičarski momenat nije toliko izražen niti je prestiž tog takmičenja toliki da zahteva ne znam kakvu mobilizaciju na nacionalnom nivou. Aj baš da ne kažem da je to takmičenje nebitno. Bitno je za juniore.

Za pojedinačni napredak igrača je skoro uvek bolje da igraju za prvi tim u svome klubu ako su već dostigli taj nivo. Afirmisani igrači kao što su Marković i Aksentijević ne mogu ništa da dobiju tim utakmicama.

Ako je reč o tome da se formira jedna kompaktna i perspektivna generacija (kao što su na primer bili "čileanci"), onda podržavam da se juniorskoj reprezentaciji da prednost. Ali mislim da je prilično očigledno da to nije slučaj.

Aj malo da budemo realni. Ovde pričamo o juniorskoj reprezentaciji, a tu takmičarski momenat nije toliko izražen niti je prestiž tog takmičenja toliki da zahteva ne znam kakvu mobilizaciju na nacionalnom nivou. Aj baš da ne kažem da je to takmičenje nebitno. Bitno je za juniore.

Za pojedinačni napredak igrača je skoro uvek bolje da igraju za prvi tim u svome klubu ako su već dostigli taj nivo. Afirmisani igrači kao što su Marković i Aksentijević ne mogu ništa da dobiju tim utakmicama.

Ako je reč o tome da se formira jedna kompaktna i perspektivna generacija (kao što su na primer bili "čileanci"), onda podržavam da se juniorskoj reprezentaciji da prednost. Ali mislim da je prilično očigledno da to nije slučaj.
Sta je dobro doneli Mesiju igranje na OI 2008.? Nista,ali igrao je za svoju zemlju i igrao je sa zadovoljstvom..

Onda vi napravite spisak igrača koji bi mogli da igraju za mladu reprezentaciju umesto selektora.Izvini ali stvarno ti je više nego glupo poređenje!!!

Iako se x puta kosimo u stavovima,ovoga puta bih podrzao post autora "BASTIANI" iz razloga sto je taj Markovic vec igrao za seniorsku reprezentaciju,sto znaci da ne bi trebao vise da igra ni za U21 a kamoli za U19 reprezentaciju....nema motivacije,pazi da se ne povredi,on je vec senior a ostali su tu (dobrim delom) omladinci,tako da nisu isto....
Ako pogledate Nemacku videcete da svi igraci cim zaigraju za A tim vise im nema povratka u nize kategorije,tako je bilo sa Ozilom,Kedirom,Nojerom,Rojsom,Botengom.....tako je svuda u svetu,tako je i sa Mesijem.....kad jednom zaigras za A selekciju nema vise znacaj omladinska ili bilo koja druga za tebe.......premestanje iz selekcije u selekciju moze da bude jako stetno,i zato se prilikom ubacivanja mladih u A tim mora voditi racuna,i kad se jednom ubace ima da igraju ili da ne igraju.....
Druga je stvar Mijailovic npr,on objektivno nije ni bio za A tim,nije jos ni za U21 i ne treba ga dirati,ali o tom Markovicu pricamo kao o spasiocu sto se napada tice i on sad ne moze da igra u 6 kategorija.....

Iako se x puta kosimo u stavovima,ovoga puta bih podrzao post autora "BASTIANI" iz razloga sto je taj Markovic vec igrao za seniorsku reprezentaciju,sto znaci da ne bi trebao vise da igra ni za U21 a kamoli za U19 reprezentaciju....nema motivacije,pazi da se ne povredi,on je vec senior a ostali su tu (dobrim delom) omladinci,tako da nisu isto....
Ako pogledate Nemacku videcete da svi igraci cim zaigraju za A tim vise im nema povratka u nize kategorije,tako je bilo sa Ozilom,Kedirom,Nojerom,Rojsom,Botengom.....tako je svuda u svetu,tako je i sa Mesijem.....kad jednom zaigras za A selekciju nema vise znacaj omladinska ili bilo koja druga za tebe.......premestanje iz selekcije u selekciju moze da bude jako stetno,i zato se prilikom ubacivanja mladih u A tim mora voditi racuna,i kad se jednom ubace ima da igraju ili da ne igraju.....
Druga je stvar Mijailovic npr,on objektivno nije ni bio za A tim,nije jos ni za U21 i ne treba ga dirati,ali o tom Markovicu pricamo kao o spasiocu sto se napada tice i on sad ne moze da igra u 6 kategorija.....

Mesi se vracao u omladince na olimpijadi,zbog toga sam i dao taj primer..Vilijams iz A selekcije Holandije je pre 3 meseca igrao u Indjiji na u-17 prvenstvu..

Да, то сам и заборавио да наведем да када играч једном уђе у комбинацију (макар и на шири списак) за А селекцију, онда је потпуно лишено сваког смисла враћати га у ниже категорије. Осим ако није у питању неко такмичење које има престиж, типа Олимпијада. Има још изузетака, сећам се да је 1979. године селекција Југославије за Медитеранске игре и А селекција била практично једно исто, али ствар је била у томе да је Југославија била домаћин Медитеранских игара и хтела је да узме прво место што је и успела.

Original postavioSlave Lord

Mesi se vracao u omladince na olimpijadi,zbog toga sam i dao taj primer..Vilijams iz A selekcije Holandije je pre 3 meseca igrao u Indjiji na u-17 prvenstvu..

Олимпијада је нешто друго. А ти вероватно мислиш на Вилемса, а чуј, за сваку ситуацију је могуће пронаћи неки пример. Ми не знамо какав је био резон Холанђана да тако ураде а уосталом ЕП је показало да овакви Холанђани нипошто нису добар пример и то баш на плану уклапања играча.

Олимпијада је нешто друго. А ти вероватно мислиш на Вилемса, а чуј, за сваку ситуацију је могуће пронаћи неки пример. Ми не знамо какав је био резон Холанђана да тако ураде а уосталом ЕП је показало да овакви Холанђани нипошто нису добар пример и то баш на плану уклапања играча.

Ali taj Vilems je igrao na kadetskom prosle godine,a debitovao za nacionalni A tim ove godine,dakle posle toga,ne znam bas da ce on opet igrati za mlade

Нисам знао да ли постоји тема о логоу ФСС, па рекох да не би отварао нову тему овде ми се чинило најприкладније, јер се говори о репрезентацији Србије. Интересује ме ваше мишљење о редизајну логоа ФСС и ОКС које сам нацртао, нисам неки добар цртач, али ево како је испало...

1sz2pg.jpg

Инспирација су ми били грбови Србије из старих грбовника...
кликни на Prikaži sadržaj доле
strelica-dole.png

Грбовник Коренић-Неорић

321146_250223461681876_1138778186_n.jpg

Моденски грбовник

282249_401776773193210_1754343480_n.jpg

Фојнички грбовник

223967_227176307319925_3106735_n.jpg

Stemmatographiae

299886_234677969903092_5414537_n.jpg

Краљевство словена - Мавро Орбини

bO_5LAehyYc.jpg