Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja varijanta je malo previše ofanzivna, možda bolje 4-2-3-1. Onda bi imali dva zadnja vezna. Uz Stankovića spori Kuzmanović bi bio ne baš sjajno rešenje. Možda Kačar, mada ne znam u kom je on stanju. Evandro, ako prihvatate stranca. Onda bi uz Krasića i Tošića išao ili Sulejmani ili Ljajić. Onda bismo u stvari mogli Ljajića da postavio defanzivnije ispred Krasića ( umesto Kuzmanovića ).

Moja varijanta je malo previše ofanzivna, možda bolje 4-2-3-1. Onda bi imali dva zadnja vezna. Uz Stankovića spori Kuzmanović bi bio ne baš sjajno rešenje. Možda Kačar, mada ne znam u kom je on stanju. Evandro, ako prihvatate stranca. Onda bi uz Krasića i Tošića išao ili Sulejmani ili Ljajić. Onda bismo u stvari mogli Ljajića da postavio defanzivnije ispred Krasića ( umesto Kuzmanovića ).

Nije Kuzmanovic previse spor samo ga lose koristimo.......Kacar je tu negde ali u ovom trenutku on i Raca Petrovic su iza Stankovica (Ignjovskog vidim kao njegovu zamenu) i Subotica........
Cek oces da kazes Ljajic treba da bude zadnji vezni?
ovu formaciju je forsirala francuska dok je imala makelelea i vieru kao zadnje vezne,posto mi takve zadnje vezne mozemo da sanjamo ovo nije dobro za nas..........
za nas ti je formacija ko zvezda sto je igra.....1 zadnji vezni (Subotic,Stankovic) isped njega centralni vezni (Kuzmanovic,Ninkovic) a do njega i samo malo ispred tzv ofanzivni vezni (koji se vraca) (Sulejmani,Ljajic),zatim bokovi (Tosic,Krasic,Tadic,Darko Lazovic) i 1 centarfor (Pantelic,Jovanovic,Kaludjerovic)..........uz ofanzivnost bekova (Kolarov,Ivanovic,Volkov,Tomovic) i stamenitost stopera (Vidic,Bisevac,Rajkovic)

Nije Kuzmanovic previse spor samo ga lose koristimo.......Kacar je tu negde ali u ovom trenutku on i Raca Petrovic su iza Stankovica (Ignjovskog vidim kao njegovu zamenu) i Subotica........
Cek oces da kazes Ljajic treba da bude zadnji vezni?
ovu formaciju je forsirala francuska dok je imala makelelea i vieru kao zadnje vezne,posto mi takve zadnje vezne mozemo da sanjamo ovo nije dobro za nas..........
za nas ti je formacija ko zvezda sto je igra.....1 zadnji vezni (Subotic,Stankovic) isped njega centralni vezni (Kuzmanovic,Ninkovic) a do njega i samo malo ispred tzv ofanzivni vezni (koji se vraca) (Sulejmani,Ljajic),zatim bokovi (Tosic,Krasic,Tadic,Darko Lazovic) i 1 centarfor (Pantelic,Jovanovic,Kaludjerovic)..........uz ofanzivnost bekova (Kolarov,Ivanovic,Volkov,Tomovic) i stamenitost stopera (Vidic,Bisevac,Rajkovic)

Ma nije bitno kako zoveš poziciju, da li zadnji vezni, centralni vezni, posljednji vezni...

Poenta je da je ona formacija i taktika koju smo ti i ja u ranijim dopisivanjima napravili ubjedljivo najbolja...

P.S.
Rajevac dobio otkaz u Kataru, šta misliš kakav bi on bio kod nas?

Ma nije bitno kako zoveš poziciju, da li zadnji vezni, centralni vezni, posljednji vezni...

Poenta je da je ona formacija i taktika koju smo ti i ja u ranijim dopisivanjima napravili ubjedljivo najbolja...

P.S.
Rajevac dobio otkaz u Kataru, šta misliš kakav bi on bio kod nas?

Hmm.....pa ne znam bas.......ima veci autoritet od sadasnjeg "gospodara" ali.......u Kataru je neslavno prosao.......pre toga u Al Ahliju bio kratko......pre Gane takodje nista znacajno.......to sa Ganom necu reci da se posrecilo ali ljudi su ovde stekli utisak da je on trenerski Bog.....znas onaj fazon sedi drustvo u kaficu pije jelenka gleda SP i vidi kako Gana nesretno ispada u 1/4 finalu i onda kazu "a tek da je vodio nasu selekciju pa gde bi mu bio kraj i njemu i nama"...medjutim crnci su fizicki jako dobro pripremljeni,jaki imaju kondiciju mogu da odrade dosta toga sto se od njih trazi.....ti kad pogledas Gana nije igrala lepo na turniru,mi smo protiv Australije delovali mnogo ubedljivije,medjutim Rajevac je taktiku spojio s njihovom snagom,tj njuhovu snagu stavio u sluzbi taktike (pomalo ziheraske) i dobio rezultat.....bilo bi verovatno bolje nego sada,ali opet ne mislim da bi napravio preporod......nama treba covek kao Bilic kod Hrvata sto je dosao,mlad,ambiciozan,napadacki orjentisan,koji drzi disciplinu i stvara atmosferu i igra poletan fudbal......on ce nakon Pizona verovatno biti sledeci

p.s. sto se formacije tice to je to naravno samo takva igra moze dati rezultata.......
Antic je cini mi se kopirao Fergija,s tim da Fergi samo na papiru igra 4-4-2 jer ima jako pokretne igrace,pa Runi igra vise trekvartistu ali je i kao centarfor aktivan,a mi smo probali s Pantelijom i Zigom ne zna se ko je sporiji

Poslednja izmena:
---------------Lazovic-----Sulejmani-------------

---Tadic-------------Tosic--------------Krasic---

-------------------Kuzmanovic---------------------

---Kolarov-----Subotic-------Vidic-----Ivanovic---

------------------------Brkic---------------------------

Mislim da je ovo trenutno najjace sto imamo. Kada bi Danko Lazovic igrao

Tošić ne može da igra prednjeg veznog... ako hoćeš tako ja bih Tošića stavio na desno krilo a Krasić u sredinu, mada nije ni to sretno rješenje... i mislim da ti je ova ekipa sa ovom formacijom i igračima previše ofanzivna...

P.S.
Lazović se oprostio od reprezentacije... :(

Jel to onaj "estonski" Brka?
Kuzmanovic ne moze da bude zadnji vezni,a igra bez zadnjeg veznog slozices se ne ide
Tosic srednjak......moze ali ne ceo mec........
Lazovic se nece vratiti
Sulejmani jedino na pozicji trekvartiste nesto slicno kao Dejo.......dakle da se vraca nazad i da ucestvjue u igri da ne bude drvo

@svarozic

Tosic moze da igra centralnog veznog, on je u Partizanu stalno igrao po desnom krilu i uvek se ubacivao u sredinu odakle je sutirao ili uposljavao saigrace. Dok je Krasic izrazito desno krilo koji retko kad ulazi u sredinu. Znam da se Lazovic oprostio ali ja verujem da bi se vratio kad bi ga selektor ubedio da ce biti nas glavni napadac

@admiral1

Nisu ni Milijas ni Raca Petrovic klasicni zadnji vezni pa ipak igraju na toj poziciji. Klasicni zadnji vezni je recimo Kovacevic iz Zvezde
Sulejmani nije klasican napadac ali je u mladoj reprezentaciji igrao napadaca. Brz je, okretan, eksplozivan i daje golove. Mislim da bi u paru sa Dankom pravili cuda jer obojica odlicno barataju loptom za razliku od recimo Zigica

@svarozic

@admiral1

Nisu ni Milijas ni Raca Petrovic klasicni zadnji vezni pa ipak igraju na toj poziciji. Klasicni zadnji vezni je recimo Kovacevic iz Zvezde
Sulejmani nije klasican napadac ali je u mladoj reprezentaciji igrao napadaca. Brz je, okretan, eksplozivan i daje golove. Mislim da bi u paru sa Dankom pravili cuda jer obojica odlicno barataju loptom za razliku od recimo Zigica

Racko Bog me jeste ;)

Racko Bog me jeste ;)

Uf uf opasna greska. Raca nije ni priblizno zadnji vezni, verovatno te buni to sto konstitucijom podseca na Jokanovica

Raca je toliko ofanzivan da je prosle sezone postigao u Superligi cak 9 golova, i bio treci strelac ekipe iza Klea i Ilijeva.

Raca Petrovic = Zdravko Kuzmanovic, apsolutno istu poziciju igraju. Nesto izmedju ofanzivnog veznog i zadnjeg veznog, nisu ni jedno ni drugo vec nesto izmedju

Racko Bog me jeste ;)

Uf uf opasna greska. Raca nije ni priblizno zadnji vezni, verovatno te buni to sto konstitucijom podseca na Jokanovica

Raca je toliko ofanzivan da je prosle sezone postigao u Superligi cak 9 golova, i bio treci strelac ekipe iza Klea i Ilijeva.

Raca Petrovic = Zdravko Kuzmanovic, apsolutno istu poziciju igraju. Nesto izmedju ofanzivnog veznog i zadnjeg veznog, nisu ni jedno ni drugo vec nesto izmedju

NAsa liga ti nije neko merilo jer kod nas igra ko sta stigne onako stihijski......i KAcar je bio najbolji strelac kod nas a sad u bundes najvise vremena provede na stoperu.......

NAsa liga ti nije neko merilo jer kod nas igra ko sta stigne onako stihijski......i KAcar je bio najbolji strelac kod nas a sad u bundes najvise vremena provede na stoperu.......

Kakve veze ima sad nasa liga sa tim ? Kazem, covek je izuzetno ofanzivan da bi bio zadnji vezni, uvalio je po gol i Zvezdi i Juznoj Koreji, da ne bude da je uvaljivao samo "buraniji"

Kakve veze ima sad nasa liga sa tim ? Kazem, covek je izuzetno ofanzivan da bi bio zadnji vezni, uvalio je po gol i Zvezdi i Juznoj Koreji, da ne bude da je uvaljivao samo "buraniji"

Zavisi iz kog ugla posmatras.......tako se i za Busketsa i KEdiru moze reci da nisu zadnji vezni jer idu i napred.......to je odlika modernog fudbala nema vise ogranicenosti,svi rade sve sto mogu da donesu pobedu.......
Nego u repki bi dobro bilo da krila ulaze u sredinu a da nasi bekovi idu mnogo vise napred i igraju krila a zadnji vezni da bude bizon ko Subotic npr i da ne ide toliko napred vec da s stoperima cini primarnu zastitu........

http://www.sportal.rs/news.php?id=56399
Pizon bezi od odgovornosti izbegava odgovor
http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-...dsedniku-Partizana-Djuricu-gledaj-svoja-posla
Karadzic ga brani.......
Ipak nije pakt....... :confused:
Polomio je zube Djura
A pazite kaze Karadzic: "On je autoritet i niko mu se ne meša u posao"
Ovo bi bilo previse i za ironiju.......
Koji crni autoritet,otkazuje mu kako stigne..........napravio je buvljak od reprezentacije ali je autoritet i sto je najbitnije niko i ne pomislja da se njemu mesa u posao ccccc:rtfm::think:

Ja se sjećam da je Raća na početku karijere, kad je ulazio sa klupe (bio je mršavo djetence) bio mnogo ofanzivniji i kreativniji...

Ipak, mislim da od njega u Engleskoj mogu napraviti pravog zadnjeg veznog i za naš fudbal je dobro što Raća ide tamo, mada treba sačekati, jer išao je već 10 puta u razne klubove :)... Ko sad trenira Blekburn?

Što se tiče Milijaša, on je u Zemunu bio pravi centralni vezni, i bio je velika nada... Ja sam siguran da je poslije Zemuna otišao u inostranstvo da bi od njega postao veoma dobar igrač... na žalost, Zvezda ga je upropastila, on je u Zvezdi igrao čas lijevo krilo, čas prednjeg veznog, čas zadnjeg veznog, postao je užasno spor... njegovu karijeru je spasio Antić, on mu je našao ulogu u timu i mislim da je to u tom timu Srbije bilo solidno... ali u Engleskoj ne može tako spor i metiljav igrač da igra... Mik Mekarti se tako zahebo...

I ja mislim, iako sam okorjeli Zvezdaš, da Milijaš ne treba da igra za reprezentaciju, a da Raći treba dati šansu, tj. da bude u kombinaciji, jer je mnogo fizički jači od Mikija, ako ništa drugo...

Kod Racka postoji evidentan napredak u poslednjih godinu dana,i on,Kacar,Ignjovski treba da konkurisu za 1 mesto u prvih 23 koje ce se uprazniti odlaskom Stankovica.....medjutim top 23 se "odrzava" samo na velikim takmicenjima ovako je vise igraca u kombinaciji pa svakako pomenut trojac se vec sada moze nazvati "oni koji zasluzuju mesto u reprezentaciji"

Milijas zbog svoje "zavidne" brzine moze danas da bude jedino zadnji vezni,ali posto nema snage nije on za ovaj status

Spremio sam pivce i grickalice, pozvao ortaka i sad cekam 17 sati da na TV-u pocne humoristicki program...:mrgreen:

Pisac scenarija: Mafija
Reziser:Tole Karadzic
Izvrsni direktor: Petrovic Pizon
Direktor fotografije:Aleksandar Boskovic
Glavne uloge:Nemanja Vidic,Milos Krasic
Sporedne:Veseli,Damjan-zelenko

Zanr:Tragikomika

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back