Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To su bile crne trojke za naš fudbal... :)
A što se tiče trenera, ja mislim da mi od Pižona nesumnjivo bio gori bata Đora (od njega nema gore)... a Kratko Ostanić, Ješa i Živadin su tu negdje sa Žonpijem, mrtva trka... :)

E sad ozbiljno, ja bih doveo nekog mladog selektora, koji još nije upao u mafijaške vode... ako ima takav... evo npr. Đukić... njega je ova mafija narjurila bez razloga... perspektivan je trener, bio je veliki igrač do skoro... a neće nam puno ni para uzimati... kad sam čuo koliku cifru uzima Žonpi (nešto oko 20-30 hiljada evra mjesečno), meni bilo žao što ne dadoh pare za onu bata Đorinu licencu, pa da se i ja bacim u trenerske vode... :roll:

sve to stoji da je perspektivan i da ce mozda jednog dana postati neki vrsan strateg,ali cinjenica da je u 5 utakmica ubelezio 2 remija i 3 poraza mi stvara barijeru po pitanju njega

Ja mogu da se opkladim da je Rajevac sledeci...Ionako rekose da Gvadijola preuzima Katar...
Rajevac je napravio najveci trenerski uspeh u novije vreme...Mislim da on ne bi bio los...

Moguce.
Ja bih nekog od ove mladje garde gurnuo za selektora, recimo, vratio bih Djukica.
Treba nam neki mladji strucnjak, sa modernim shvatanjem fudbala, a ne neko sa praistorijskim fudbalskim shvatanjima.
P.S.Sad videh da ga je svarozic vec pomenuo i apsolutno se slazem sa njegovim stavom.

Poslednja izmena:
sve to stoji da je perspektivan i da ce mozda jednog dana postati neki vrsan strateg,ali cinjenica da je u 5 utakmica ubelezio 2 remija i 3 poraza mi stvara barijeru po pitanju njega

Sve su to bile prijateljske utakmice, gde se dosta menja i isprobava, i svi znamo da one nisu merodavne radi ocene necijeg rada.
Cinjenica je da Djukic nije dobio pravu sansu sa nacionalnim timom i tesko cemo ga videti opet na kormilu repke, sve dok je Tole na celu saveza.

A ko tebi valja ? K. Ronaldo. Meni on nije fudbaler,pre je fudbalercic maneken...

Čekaj, ti hoćeš da kažeš da je Dijego Forlan bolji fudbaler od Kristijana Ronalda?! :eek:

Ja ponovo kažem da je Dijego Forlan dobar igrač, ali ne spada u krug vrhunskih igrača... i ja ne volim takav tip napadača (valjda imam pravo na svoje mišljenje)... u Urugvaju on sada praktično igra prednjeg veznog (10-ku) s tim da ne igra u odbrani nikako... On igra kao prije 30 godina što se igralo...

Ja špansku ligu nisam gledao odavno... sjećam se da je u Viljarealu Forlan igrao polušpica i da se nadavao golova... mislim da sada u Atletiku igra krilo ili polušpica...

U velikim klubovima on ne bi imao da igra na kojoj poziciji... za centarfora nije prirodno, za krilo nema brzinu i eksplozivnost, a prednji vezni kao u Urugvaju ne postoji u modernim evropskim klubovima (svi igrači sredine moraju igrati i odbranu)...

Ee reprezentaciji Srbije bi dobro došao jedan igrač kao Forlan zato što je kreativac u napadu, a to bi nama treba (mislim nama bi dobro došao bilo kakav kvalitetan špic :) )

Poslednja izmena:
Najvise mrzim decija prepucavanja "ko je bolji". Ali ocigledno da imas drugaciji stav od nekik od nas ovde, i to je ok. Ja drugacije gledam na fudbal. Forlan je vodja, dok Ronaldo to nikako nije. Forlan je odveo Urugvaj do polufinala SP, a Ronaldo nista. Recimo, meni je Cavi najbolji igrac u protekloj deceniji! Svi ce pre izabrati Ronaldinja, Zidana ili nekog takvog majstora, ali ja drugacije gledam na sve to. Forlan je rodjeni vodja, zato i nije mogao da igra jacem klubu, jer ima vecih zvezda od njega, i nije mogao (smeo) da ima toliku slobodu koliku on trazi.

Najvise mrzim decija prepucavanja "ko je bolji". Ali ocigledno da imas drugaciji stav od nekik od nas ovde, i to je ok. Ja drugacije gledam na fudbal. Forlan je vodja, dok Ronaldo to nikako nije. Forlan je odveo Urugvaj do polufinala SP, a Ronaldo nista. Recimo, meni je Cavi najbolji igrac u protekloj deceniji! Svi ce pre izabrati Ronaldinja, Zidana ili nekog takvog majstora, ali ja drugacije gledam na sve to. Forlan je rodjeni vodja, zato i nije mogao da igra jacem klubu, jer ima vecih zvezda od njega, i nije mogao (smeo) da ima toliku slobodu koliku on trazi.

Ne, nisam ja počeo da poredim igrače...
Ja sam samo rekao da mi se igrači kao što je Forlan ne sviđaju... previše drži loptu, usporava igru i sebičan je...

Naravno ima i on dobrih strana, veoma je kreativan, ima fantastičan pregled igre i da, slažem se sa tobom, veliki je vođa Urugvajaca, veliki je autoritet i duša te reprezentacije, ali kod njih se nekako sve kockice složile, uigran je tim... mada ja ponovo kažem da na Kopa Americi nisu pružali neke sad briljantne partije... prije će biti da su ovi ostali bili dosta lošiji...

Upravo sada gledam mec Jugoslavija-Hrvatska(0:0) iz 1999. i tri stvari nisam mogao,a da ne primetim..
1) Stankovic tada i ovaj sada su dva sveta bez dodirnih tacaka,Deki iz 1999. je imao dribling,pas,osecaj za gol,bio jak ko bik,a Deki iz 2011. ima samo reputaciju..
2) Iako su vec tada vecina reprezentativaca bili ljudi u godinama,igrali su presing 90 min na njihovoj polovini,a ovi danas crknu posle jednog poluvremena..
3) Fali nam igrac kao sto je Nadj..Igrac koji zna da presece napad na sredini i da uputi koristan pas napred..

Poslednja izmena:
Slazem se..Ali ovde nema sa cim da bude Murinjo...

Hm, nemoj tako...
- Jorgačević (golman)
- Ivanović (desni bek)
- Kolarov (lijevi bek)
- Biševac (štoper)
- Vidić (štoper)
- Subotić (zadnji vezni+ 3. štoper)
- Kuzmanović (2. zadnji vezni)
- Krasić (prednji vezni-kreator igre)
- Tošić (lijevo krilo)
- Sulejmani (desno krilo)
- Lazović (centarfor, kad bi Pižon otišao vjerovatno bi ponovo zaigrao za reprezentaciju)

Krasić, Tošić i Sulejmani bi mijenjali pozicije, protivnik ne bi znao šta ga je snašlo...
Sa klupe ulazi Stanković, Žigić (ako gubimo) i Tadić(na lijevo krilo) ili Ljajić (kao prednji vezni)...

Ova ekipa je fizički jaka kao zemlja pozadi, a veoma kreativna naprijed... ono što bih stalno vježbao je ubacivanje Ivanovića i Kolarova naprijed, jer u ovoj formaciji je to neophodno...

Ma kakav Urugvaj i kakvi bakrači!!!

Ma reprezentacija mora da se podmladi.
Ako kum Deki i kum Panta budu igrali do cetrdesete, plus ovi igraci koje guraju menadzeri, mi nemamo sta da trazimo u bilo kom takmicenju.
Treba gurnuti u vatru Djuricica, Sulejmanija, Stefana Scepovica, Darka Lazovica, Ignjovskog, naci resenja za one pozicije na kojima smo deficitarni.
U vezi nam trebaju trkaci, plus neki moderniji kreativniji igrac poput Ninkovica, Djuricica ili Ljajica.
I u napadu se mogu naci resenja poput Mrdje, Sulejmanija,zatim vratiti Danka u repku.
Moze sve to lepo da se sklopi, ali je potreban selektor sa vizijom, koji zna sta hoce, a ne neko kome razni menadzeri uvaljuju "koske" i gde jedan klan igraca mora da igra svaku tekmu.
Da smo ranije krenuli ovim putem, vec bi imali formiranu selekciju igraca, koji bi izneli ove kvalifikacije.

Hm, nemoj tako...
- Jorgačević (golman)
- Ivanović (desni bek)
- Kolarov (lijevi bek)
- Biševac (štoper)
- Vidić (štoper)
- Tošić (lijevo krilo)
- Lazović (centarfor, kad bi Pižon otišao vjerovatno bi ponovo zaigrao za reprezentaciju)

Krasić, Tošić i Sulejmani bi mijenjali pozicije, protivnik ne bi znao šta ga je snašlo...
Sa klupe ulazi Stanković, Žigić (ako gubimo) i Tadić(na lijevo krilo) ili Ljajić (kao prednji vezni)...

Ova ekipa je fizički jaka kao zemlja pozadi, a veoma kreativna naprijed... ono što bih stalno vježbao je ubacivanje Ivanovića i Kolarova naprijed, jer u ovoj formaciji je to neophodno...

Imamo imena,ali imena ne igraju...Ko zna kako bi to izgledalo u praksi,u teoriji izgleda super..

Upravo sada gledam mec Jugoslavija-Hrvatska(0:0) iz 1999. i tri stvari nisam mogao,a da ne primetim..
1) Stankovic tada i ovaj sada su dva sveta bez dodirnih tacaka,Deki iz 1999. je imao dribling,pas,osecaj za gol,bio jak ko bik,a Deki iz 2011. ima samo reputaciju..
2) Iako su vec tada vecina reprezentativaca bili ljudi u godinama,igrali su presing 90 min na njihovoj polovini,a ovi danas crknu posle jednog poluvremena..
3) Fali nam igrac kao sto je Nadj..Igrac koji zna da presece napad na sredini i da uputi koristan pas napred..

1)***,Deki je tada imao 21 godinu tek sto je dosao u Lacio bio je pun zelje za dokazivanjem,mlad,eksplozivan,bio je najmladji u timu tada,a sada je najstariji ima 33 godine sa izgradjenim imenom,nema sta da dokazuje,spor (to ide sa godinama)
2) ma koliko mi pljuvali tu ekipu sada nam je jasno koliko su znacili Miha,Mijat,Savo,BATA MIRKOVIC:per: (Jarni zna zasto)
3)Da fali nam zadnji vezni koji trci 90 minuta neumorno ali i da uradi nesto vise napred......prvu karakteristiku poslednji je imao Duljaj a ovu drugu ne pamtim ko.......ako bi ko sto svarozic kaze stavili Subotica kao zadnjeg veznog to bi nesumnjivo bio bedem i dobili bi stenu na toj poziciji sa jakom fizickom spremom,ali ne bi mogao da vuce napred.......tu ulogu moze i mora da preuzme Kuzmanovic.......

Hm, nemoj tako...
- Jorgačević (golman)
- Ivanović (desni bek)
- Kolarov (lijevi bek)
- Biševac (štoper)
- Vidić (štoper)
- Tošić (lijevo krilo)

krasic desno,tosic levo,sulejmani u sredini.....slazem se da treba da se rotiraju........

krasic desno,tosic levo,sulejmani u sredini.....slazem se da treba da se rotiraju........

:think:
Ja ipak mislim da bi na poziciji prednjeg veznog bolje odigrao Krasić nego Sulejmani... i da Krasić treba najveći dio tekme da odigra na toj poziciji...

Ali ne bih imao ništa protiv i ovako kako si ti rekao i da Pižon već jednom izvede ova 3 igrača na ovim pozicijama (Ljajić i Tadić da uđu sa klupe)... centarfora može igrati bilo ko...

:think:
Ja ipak mislim da bi na poziciji prednjeg veznog bolje odigrao Krasić nego Sulejmani... i da Krasić treba najveći dio tekme da odigra na toj poziciji...

Ali ne bih imao ništa protiv i ovako kako si ti rekao i da Pižon već jednom izvede ova 3 igrača na ovim pozicijama (Ljajić i Tadić da uđu sa klupe)... centarfora može igrati bilo ko...
Krasic ne zna da koristi obe noge,mislim da su Ljajic i Sulejmani bolji poluspicu po tom pitanju..

1)***,Deki je tada imao 21 godinu tek sto je dosao u Lacio bio je pun zelje za dokazivanjem,mlad,eksplozivan,bio je najmladji u timu tada,a sada je najstariji ima 33 godine sa izgradjenim imenom,nema sta da dokazuje,spor (to ide sa godinama)
2) ma koliko mi pljuvali tu ekipu sada nam je jasno koliko su znacili Miha,Mijat,Savo,BATA MIRKOVIC:per: (Jarni zna zasto)
3)Da fali nam zadnji vezni koji trci 90 minuta neumorno ali i da uradi nesto vise napred......prvu karakteristiku poslednji je imao Duljaj a ovu drugu ne pamtim ko.......ako bi ko sto svarozic kaze stavili Subotica kao zadnjeg veznog to bi nesumnjivo bio bedem i dobili bi stenu na toj poziciji sa jakom fizickom spremom,ali ne bi mogao da vuce napred.......tu ulogu moze i mora da preuzme Kuzmanovic.......

Mladenović je imao dobar pas (mada je bio spor i znao da kiksne), sjećaš li se njega, gdje je taj čovjek???
Piksi Kovačević dok se nije povrijedio je imao predispozicije da bude čovjek za ovo... ali sad je nakako tvrd postao, mada ga volim k'o da mi je rod rođeni zato što ostavlja srce na terenu...

Krasic ne zna da koristi obe noge,mislim da su Ljajic i Sulejmani bolji poluspicu po tom pitanju..

Pa ne bih baš rekao ni da Sulejmani igra dobro desnom nogom...
Krasić prolazi u obje strane, što je po meni bitnije nego da igra lijevom nogom, a Krasić je po meni kreativni od Sulejmanija i ima bolji pas...

Što se tiče Ljaje, njegova prirodna pozicija je prednji vezni (tek na drugom mjestu je krilo), ali je pitanje da li Ljaja trenutno ima kvalitet da igra prvu postavu...

Kod Krasića je jasno, njegova prirodna pozicija je desno krilo (mada bih ja pokušao na mjestu prednjeg veznog, ili polušpica kako ti kažeš), a Sulejmanijeva je lijevo krilo (mada je u karijeri igrao sve pozicije u navali a u Ajaksu igra desno)...

aj bre s tim drvetom, on je predispoziciju imao samo da ubija ljude.
Sulejmani je idealno reshenje, samo da udje u fazon.

Ti se vjerovatno ne sjećaš Kovačevića prije povrede, odnosno bolesti...predispoziciju da ubija ljude je imao Mustafa Stojković koji je u srednjoj školi nosao pištolj po Loznici, a o ostalim stvarima iz njegovog života neću da pričam, ima tu štošta!

I kakve veze ima Sulejmani s ovim?!
Ja govorim o poziciji zadnjeg veznog!

Mladenović je imao dobar pas (mada je bio spor i znao da kiksne), sjećaš li se njega, gdje je taj čovjek???
Piksi Kovačević dok se nije povrijedio je imao predispozicije da bude čovjek za ovo... ali sad je nakako tvrd postao, mada ga volim k'o da mi je rod rođeni zato što ostavlja srce na terenu...

Secam se da mu je nos konstantno visio u ofsajdu:per:
Ne znam,ne moze se reci da je bio skroz drven,ali nije bio to sto trazimo.....
Tako nesto je poslednje mogao biti Jokan......
Kovacevic je danas vise giljator nego to,ali ok slazem se da je u pocetku bilo malko stofa u njemu......
Danas realno Petrovic i Fejsa su najpriblizniji tome gledano kroz igracki kadar ove zemlje ali daleko su od pravog modernog zadnjeg veznog kao sto je Buskets,Kedira,Esjen itd

GK: Jorgacevic,Brkic,Saranov,Kahriman (jedino gde dobro radi posao Pizon jesu golmani,Antara se bio vezao za Stojkovica i Isailovica najvise.......dakle ova cetvorica za top 3,s tim da je Jorgacevic u prednosti u odnosu na ostale.........
RB:Ivanovic,Tomovic,Ninkov,Rukavina,Vulicevic.......Ivanovic u velikoj prednosti u odnosu na ostatak s tim da treba da popravi attack.........od ostalih mozda Tomovic jer moze da pokrpi i stopera,a Ninkov s druge strane i Rukavina zbog zustrine napred.......
CB:Vidic,Bisevac,Rajkovic,Vilotic prva dvojica u prvu postavu Rajkovic zamena a Vilotic RR
LB:Kolarov takodje da popravi attack......Lomic,Obradovic, Rus trenutno u prednosti
DMF/SW:Subotic, i eventualno kao zamenu da ima jednog stopera npr Vilotic,a zamena za zadnjeg veznog Subotica:Petrovic,Kacar
CMF:Kuzmanovic da vise ucestvuje u igri,zamena:Stankovic,Ninkovic,Ignjovski
AMF:Sulejmani....zamena:Ljajic,Djuricic
RMF:Krasic.....zamena:hmm......tesko je reci.......katai
LMF:Tosic,zamena:Tadic
CF:Pantelic,Zigic,Despotovic,Jovanovic,Kaludjerovic,ima mozda jos neko da se isceprka.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back