Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta dizete Zigica u visine zbog patriotizma, pa ako cemo po trudu, onda je Pantelic najbolji igrac. Koga briga sto se trudi ako ne zna.

Ja sam bio medju najglasnijima u kritikama Zigica,i dalje ostajem pri stavu da nema brzinu,da nema igru nogom,ali popravio se malo,cvrsci je u duelu,i daje golove to je najbitnije Totenhem sa Kraucom kod koga ne vidim nista veceg fudbalskog umeca nego li kod Zige belezi rezultate....dakle,moj stav je da Mrdja treba da bude prvi spic ali ne bez alternative kao sto su npr. Savo,Mijat i Ziga bili u proslosti,Ziga je spic na koga mozes dobrim centarsutom da napravis rezultat u vecini slucajeva.....potreban je on repki jos uvek

Ako se stadion u Nisu napravi ja cu muuda svoja da izedem....toj lazu vec vek ipo...od kada sam se rodio stalno ga grade....

Ovi pametnjakovići su trebali kuću fudbala praviti u Nišu, zajedno sa stadionom koji je neophodan... i da to bude centar za treninge i pripreme svih reprezentativnih selekcija kao i da neke utakmice reprezentacija igra dole... bila bi mnogo bolja posjeta nego u Bg a i na taj način bi se uložilo u jug Srbije.

U krajnjoj liniji, svaki igrac ima pravo da odluci kada ce okoncati svoju reprezentativnu karijeru, nevezano za to koliko godina ima i koji su razlozi za to. Proglasaviti to izdajom naroda i drzave je smesno i glupo. Da ih je proslavila reprezentacija, onda bi se i moglo reci da su duzni da igraju za reprezentaciju dokle god mogu. Medjutim, to nije slucaj; Lukovic je pruzao zapazene igre u Udinezeu, a Lazovic u Holandiji i te igre su ih dovele tu gde su sad.

Srbija bez Ninkova i Kuzmanovića

21. mart 2011. | 12:42 | Izvor: Tanjug, RTV

STARA PAZOVA - Zbog povrede, Pavle Ninkov i Zdravko Kuzmanović neće biti u sastavu tima za meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2012. godine protiv Severne Irske 25. marta u Beogradu, saopštio je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović.

Na današnjem okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi Petrović je precizirao da će Ninkov i Kuzmanović, u slučaju da se oporave na vreme, moći da igraju u drugoj kvalifikacionoj utakmici u Talinu protiv Estonije 29. marta.

Ninkov je povredio butni mišić i oporavljaće se u Beogradu, dok je Kuzmanović koji se povredio u meču Štutgarta sa Volfsburgom, na oporavku u Nemačkoj.

Ranije je zbog povrede, učešće u narednim mečevima kvalifikacija otkazao član Mančester Junajteda Nemanja Vidić.

Fudbaler Birmingema Nikola Žigić, koji je takođe povređen, stiže danas na okupljanje u Staru Pazovu, a njegov nastup u meču protiv Severne Irske još je pod znakom pitanja.

Nenad Milijaš i Neven Subotić svesni su da nas samo maksimalan učinak u naredna 2 meča ostavlja u trci za Evropsko prvenstvo.

Oni respektuju protivnike, ali i veruju u mogućnosti našeg tima.

Reprezentativci će večeras imati jedan, a u utorak ih očekuju dva treninga u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Selektor Petrović je novinarima rekao da zna koji će se tim suprotstaviti Severnoj Irskoj, u petak uveče pred praznim tribinama stadiona Crvene zvezde, ali ga neće unapred saopštiti.

Gol Lazovica za Zenit...

Mislim da bi najbolje bilo da ubuduce ne pisemo o uspesima Lazovica i Lukovica posto nisu deo reprezentacije.....;) po toj logici mozemo govoriti i o uspesima igraca Fk Kolubare ili o Goranu Lovreu npr......dakle nisu potencijalni reprezentativci nema ih na ovoj temi

@alex30000000000 Niko nije rekao da je izdaja drzave,imam pravo da iznesem svoje misljenje da su malodusni,niskomoralni,bez razvijene svesti,bez ideje sta znaci biti reprezentativac svoje zemlje makar to bila Farska ostrva

"Lazović i Luković nisu izdali samo 'orlove' nego i narod"
Nisu pozivani za prijateljske mečeve protiv Bugarske i Izraela, a sada su sebi dali za pravo da stave klupske ispred reprezentativnih obaveza - Aleksandar Luković i Danko Lazović. Odluka fudbalera ruskog Zenita uoči kvalifikacionih mečeva protiv Severne Irske i Estonije o prekidu reprezentativne karijere (Lazović), odnosno zamrzavanju statusa tokom 2011. godine (Luković) nije naišla na odobravanje srpske fudbalske javnosti, kao ni stručnjaka, bivših reprezentativaca.

Dragoslav Šekularac, živa legenda, jedan od naših najboljih igrača svih vremena i dugogodišnji reprezentativac, kaže da oko ovog pitanja nema nikakve diskusije.

- Reprezentacija je važnija od klupskih obaveza, ali selektor Petrović je tu nemoćan, mora Savez da reaguje. Taj isti savez ih je pustio u inostranstvo, gde su napravili karijere, zaradili novac. Sramota! U moje vreme bi bili uhapšeni.

Spominjali ste nedavno, pred derbi, kako su se svi plašili Krcuna?

- Nije bitno da li je Krcun, Tito ili Tadić. Volim mlade, borim se za njih, ali reprezentacija je svetinja i nije važno da li igraš minut, pola minuta ili si na klupi. Ako ovaj slučaj ostane samo na tome da su se oni dobrovoljno odrekli reprezentativnog dresa, onda to znači da bi svako mogao da radi šta hoće. Mladi su to ljudi, vremenom će shvatiti i verovatno će se stideti svog poteza.

Nekadašnji selektor Ilija Petković nema dilemu u ovom slučaju.

- Radi se o dobrim igračima, ali nacionalno pitanje je nacionalno pitanje. Mislim da su se malo zaleteli i da su mogli da daju promišljenije obrazloženje, ako uopšte postoji neki problem.

Priča se da su Lazović i Luković nezadovoljni statusom u reprezentaciji.

- I ja sam pročitao, navodno, ljuti su zato što nisu pozvani na prethodne dve prijateljske utakmice. Pravo je selektora da proba igrače, a na njima je da odgovor na poziv, kada ga dobiju, bude pozitivan. Nisu našli pravi trenutak, malo su se zaneli, verovatno dobrim igrama i titulama Zenita, tamo su vedete. Bez obzira na sve, i ako je igrač povređen, uvređen, mora da se odazove selektoru, i ima sto načina da se iznivelišu odnosi. Ovako je tužno i ružno.

Ne pamti se ovakav slučaj?

- Ni u jugoslovenskoj, ni u srpskoj reprezentaciji. Ne sećam se da se neko odlučio na ovakav korak. Iskreno, ja da sam selektor, ovakvim potezom kod mene bi završili svaku priču.

Bivši reprezentativac Nenad Stojković ne može da se načudi obrazloženju srpskih internacionalaca.

- Kakve klupske obaveze? Da popune broj igrača do 22 na treningu, da mogu da se podele na dva gola. Pa, klub je obavezan da pusti igrače u reprezentaciju, to mu nalažu propisi FIFA i UEFA. Ne znam zašto se lažemo, oni su najverovatnije razočarani, nezadovoljni i ovo je neki njihov inat, kapric. Neprimereno je to što su uradili, valjda svaki igrač treba da bude srećan kada dobije poziv u reprezentaciju.

Kakva, po vama, treba da bude uloga Saveza u ovom slučaju?

- Mora da reaguje Savez, fudbal nije individualni sport, reprezentacija je iznad svih, a potez Lukovića i Lazovića posebno dobija na težini zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi naša najbolja selekcija u kvalifikacijama. Međutim, ne treba niko da plače za njima. Ko neće, ne mora da dolazi, niko nije nezamenjiv. Druga je stvar što je njihov potez nepoštovanje grba, zastave, na kraju i naroda koji predstavljaju. Po meni, takvima se treba zahvaliti zauvek, govorim ovo principijelno, nebitna su imena - završio je Stojković.

Nisam te ja ni optuzio da si ti to rekao vec sam se osvrnuo na naslov navedene vesti. Naravno da imas pravo da izneses svoje misljenje, zato forumi i postoje. Ali i igraci imaju pravo da izaberu trenutak kad ce se povuci iz reprezentacije.

Dragoslav Šekularac, živa legenda, jedan od naših najboljih igrača svih vremena i dugogodišnji reprezentativac, kaže da oko ovog pitanja nema nikakve diskusije.

- Reprezentacija je važnija od klupskih obaveza, ali selektor Petrović je tu nemoćan, mora Savez da reaguje. Taj isti savez ih je pustio u inostranstvo, gde su napravili karijere, zaradili novac. Sramota! U moje vreme bi bili uhapšeni.
:roll:

Ma jok, bili bi spaljeni na lomači...

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/194676/Platini-Damoklov-mac-visi-nad-Srbijom-i-Hrvatskom

Platini: Damoklov mač visi nad Srbijom i Hrvatskom

B. O. | 21. 03. 2011. - 10:13h | Komentara: 62

Predsednik UEFA Mišel Platini, koji će u utorak biti ponovo izabran na tu funkciju, rekao je da želi drugi mandat zbog želje da "zaštiti fudbal" u šta spada i borba protiv huligana u Srbiji i Hrvatskoj.

"Nad Srbijom i Hrvatskom visi Damoklov mač. Dali smo im godinu da pokažu da rade nešto po pitanju bezbednosti, u suprotnom će biti izbačeni iz međunarodnih takmičenja. Više ne možemo da dozvolimo da na 200 od 900 mečeva bude ozbiljnih incidenata. Ubistvo mladog Tatona je kap koja je prelila čašu. Bilo je dosta! Ili ćeš preuzeti odgovornost, ili ćeš ostati kod kuće", poručio je Platini.

Nevjerojatno da vam igrači u najboljim godinama prekidaju reprezenativnu karijeru:eek:...nama je bio problem što su često htjeli igrati i duže nego što mogu pa smo pucali kad je trebalo umiroviti Šukera, Prosinečkog i braću Kovač, a nismo znali kako pa smo čekali da nayebemo prvo...

Nevjerojatno da vam igrači u najboljim godinama prekidaju reprezenativnu karijeru:eek:...nama je bio problem što su često htjeli igrati i duže nego što mogu pa smo pucali kad je trebalo umiroviti Šukera, Prosinečkog i braću Kovač, a nismo znali kako pa smo čekali da nayebemo prvo...

ma to nisu igraci nego poluigraci...
zar ti smatras da su igraci disljenkovic,lukovic,lazovic i ergic ;)

Zaboravimo Lazovica i ostale tipuse,sta sad da mi zalimo sto ne igraju za svoju zemlju i da zato krivimo savez i selektora ili koga vec,pffff.......neka oni zali sto nemaju svest o pripadnosti.....srbija ima dovoljno dobrih igraca fala Bogu.....

p.s. sto se tice meceva ja cu na kladzi igrati x-1 protiv Irske ocekujem pobedu,ali ne laku tesko da ce biti vise od 2 gola.....

Mislim da tu ima puno vise od onoga sto mi mislimo. U savezu smrdi od uvek ali u zadnje vreme se desavaju cudne stvari. Prva i najpoznatija stvar sa svrgnavanjem Antica koji je stvorio ozbiljnu ekipu Srbije koja igra bez oscilacija koje su nas ranije krasile. Secate se da se pricalo da je sam odlazak na SP najveci uspeh a onda kada smo otisli tamo i doziveli dva poraza i pobedu Karadzic je rekao da je ocekivao najmanje cetvrtfinale a sto mu je bio glavno opravdanje za smenu Antica. Meni se cini da je Antic video sa kakvim se sljamom spetljao i da je zeleo da rascisti FSS od te mafije ali je bio suvise slab da sam to izvede pa je zavrsio kako je zavrsio. Druga stvar je incident u Djenovi koji je definitivno narucen i dobro organizovan sa svim onim klestima i fantomkama. Cudno je da su uglavnom Zvezdini navijaci pravili nerede i to na utakmici reprezentacije gde svi deluju kao jedna celina. To se lako moglo iscenirati i na utakmicama Zvezde a oni odabrali bas u gostima u utakmici koju gleda ceo svet. Pazi ti unutrasnja stvar FSS-a tj. protest protiv nje a sa namerom da to vidi cela evropa pritom znajuci da cemo biti drasticno kaznjeni i da niko nece imati nista dobrog od toga. Ko je od toga profitirao? Oni glupani su u bajboku, FSS je isti kao sto je i bio korumpiran i pun mafije, Stojkovic izbacen iz reprezentacije, reprezentacija kaznjena, normalni navijaci etiketirani od cele evrope kao huligani, neki igraci odustali od reprezentacije u najboljim godinama itd. I treca stvar i najcudnija istovremeno dolazak Platinija direktno kod predsednika drzave a ne kod predsednika FSS? Platini nije zeleo da prica sa Karadzicem o nasem fudbalu nego sa Tadicem. Meni je glupo da pomislim da dolazi jedan predsednik UEFA i da preti jednom predsedniku drzave izbacivanjem reprezentacije i klubova iz svih mogucih takmicenja kao da je dosao u kafanu. Da sam ja Tadic sutnuo bih ga u dupe isto kao sto je Platini nekada sutirao loptu. Pazi ti mudonju da udje kod predsednika drzave i da preti? Sacuvaj boze. Nego tu po meni ima neceg mnogo veceg od onoga sto smo citali u novinama. Mislim da Platini nema previse poverenja u Karadzica i da je verovatno iz nekih njihovih izvora dosao do saznanja da taj Karadzic ima prste upletene u svakakve mutne radnje i da je mozda i umesan u namestanja utakmica a mozda ima i neke veze sa Djenovom. Mozda se zato i obratio licno predsedniku jer veceg muda od predsednika FSS-a nema u fudbalui pa prema tome kome da se obrati ako sumnja da FSS najvise smrdi na samom vrhu. Jedino Tadicu ili eventualno Dacicu ali cini mi se da njega jednostavno zabole dupe za fudbal, osim kada treba da se pendrece navijaci.
Ne bi me cudilo da se izdesavaju jos neke stvari do kraja kvalifikacija recimo otkaz jos nekih reprezentativaca, izbegavanje poziva selektoru zbog izmisljenih povreda ili obaveza itd. a ne bi me cudilo da se desi jos neka glupost koja ce nas kostati suspenzije na nekoliko godina van evropskog fudbala. Zuti karton i upozorenje pred iskljucenje imamo a fala bogu imamo i mnogo mnogo budala koji su spremni da naprave pi*dariju poput one u Djenovi i tako unazade ionako unazadjen srpski fudbal za jos neku godinu.

Mislim da tu ima puno vise od onoga sto mi mislimo. U savezu smrdi od uvek ali u zadnje vreme se desavaju cudne stvari. Prva i najpoznatija stvar sa svrgnavanjem Antica koji je stvorio ozbiljnu ekipu Srbije koja igra bez oscilacija koje su nas ranije krasile. Secate se da se pricalo da je sam odlazak na SP najveci uspeh a onda kada smo otisli tamo i doziveli dva poraza i pobedu Karadzic je rekao da je ocekivao najmanje cetvrtfinale a sto mu je bio glavno opravdanje za smenu Antica. Meni se cini da je Antic video sa kakvim se sljamom spetljao i da je zeleo da rascisti FSS od te mafije ali je bio suvise slab da sam to izvede pa je zavrsio kako je zavrsio. Druga stvar je incident u Djenovi koji je definitivno narucen i dobro organizovan sa svim onim klestima i fantomkama. Cudno je da su uglavnom Zvezdini navijaci pravili nerede i to na utakmici reprezentacije gde svi deluju kao jedna celina. To se lako moglo iscenirati i na utakmicama Zvezde a oni odabrali bas u gostima u utakmici koju gleda ceo svet. Pazi ti unutrasnja stvar FSS-a tj. protest protiv nje a sa namerom da to vidi cela evropa pritom znajuci da cemo biti drasticno kaznjeni i da niko nece imati nista dobrog od toga. Ko je od toga profitirao? Oni glupani su u bajboku, FSS je isti kao sto je i bio korumpiran i pun mafije, Stojkovic izbacen iz reprezentacije, reprezentacija kaznjena, normalni navijaci etiketirani od cele evrope kao huligani, neki igraci odustali od reprezentacije u najboljim godinama itd. I treca stvar i najcudnija istovremeno dolazak Platinija direktno kod predsednika drzave a ne kod predsednika FSS? Platini nije zeleo da prica sa Karadzicem o nasem fudbalu nego sa Tadicem. Meni je glupo da pomislim da dolazi jedan predsednik UEFA i da preti jednom predsedniku drzave izbacivanjem reprezentacije i klubova iz svih mogucih takmicenja kao da je dosao u kafanu. Da sam ja Tadic sutnuo bih ga u dupe isto kao sto je Platini nekada sutirao loptu. Pazi ti mudonju da udje kod predsednika drzave i da preti? Sacuvaj boze. Nego tu po meni ima neceg mnogo veceg od onoga sto smo citali u novinama. Mislim da Platini nema previse poverenja u Karadzica i da je verovatno iz nekih njihovih izvora dosao do saznanja da taj Karadzic ima prste upletene u svakakve mutne radnje i da je mozda i umesan u namestanja utakmica a mozda ima i neke veze sa Djenovom. Mozda se zato i obratio licno predsedniku jer veceg muda od predsednika FSS-a nema u fudbalui pa prema tome kome da se obrati ako sumnja da FSS najvise smrdi na samom vrhu. Jedino Tadicu ili eventualno Dacicu ali cini mi se da njega jednostavno zabole dupe za fudbal, osim kada treba da se pendrece navijaci.
Ne bi me cudilo da se izdesavaju jos neke stvari do kraja kvalifikacija recimo otkaz jos nekih reprezentativaca, izbegavanje poziva selektoru zbog izmisljenih povreda ili obaveza itd. a ne bi me cudilo da se desi jos neka glupost koja ce nas kostati suspenzije na nekoliko godina van evropskog fudbala. Zuti karton i upozorenje pred iskljucenje imamo a fala bogu imamo i mnogo mnogo budala koji su spremni da naprave pi*dariju poput one u Djenovi i tako unazade ionako unazadjen srpski fudbal za jos neku godinu.

Sve je to u redu sto ti pricas,medjutim u ovom momentu ipak se treba izdici iznad saveza i tajkuna i osetiti potrebu da uspes u dresu svoje zemlje.....
Antica sam podrzavao najvise na ovom forumu sam dosta pisao,i velika je steta sto je otisao,mafija snosi posledice na celu s Toletom za smesna 4 boda iz 4 meca,da je bio Antic bilo bi bar 8-10.....pricao je Tolimir kako Antic nece dobiti ni Estoniju,a kad je Pizon pukao on nije zeleo da daje izjave......dakle,sve to stoji,ali u ovom momentu igraci ipak moraju da se izdignu iznad toga i da naprave nesto,osim nacionalne moze im doneti i licne koristi i satisfakcije......nadam se da nece biti ispada kao u Djenovu,mada videli smo bakljadu na derbiju,dakle i toliko ce biti dovoljno da nas izbace,cekaju nam svaku zackoljicu i pravi ce uspeh biti ako privedemo kraju ove kvalifikacije,a jos ako prodjemo e onda cemo bacati baklje u poljskoj i ukrajini:per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back