Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda da Luković nije dobio crveni se ne bi ni Kuzmanović vraćao nazad, a potom i napravio crveni...:D
I Luković nije nikakav heroj...

E pa sad da je Pera otisao pravo u policiju svega ovoga ne bi bilo. Lukovic dobio crveni Kuzmanovic se vratio nazad i lupio loptu rukom... Lukovic mu je rekao da tako treba da je odalami rukom i zato je on kriv... sad preterujes malo.
Nije Lukovic heroj ali nije ni kriv za lose izdanje reprezentacije gde jednostavno nismo imali srece, lopta nije htela u gol a primali smo naivne golove sopstvenim glupostima. Dakle sami smo sebe pobedjivali. Da su svi igraci igrali onako kao protiv Nemacke niko ne bi mogao da nam se suprostavi na SP garantujem, ali mi protiv slabijih protivnika uvek ulazimo sa manje zara i puni sebe i zato i prolazimo onako kako prolazimo. Antic je to malo promenio ali neke stvari ne mozes izbaciti iz glave hrpi ludih Srba.

P.S.

Nego jeste li videli kako ce izgledati novi stadion gde ce nadam se gostovati reprezentacija ponekad. ;)

http://forum.krstarica.com/showthread.php/223047-REAL-SA-NISAVE/page2

Poslednja izmena:
E pa sad da je Pera otisao pravo u policiju svega ovoga ne bi bilo. Lukovic dobio crveni Kuzmanovic se vratio nazad i lupio loptu rukom... Lukovic mu je rekao da tako treba da je odalami rukom i zato je on kriv... sad preterujes malo.

Zezam se...šta bi bilo - kad bi bilo...

Nije Lukovic heroj ali nije ni kriv za lose izdanje reprezentacije gde jednostavno nismo imali srece, lopta nije htela u gol a primali smo naivne golove sopstvenim glupostima. Dakle sami smo sebe pobedjivali. Da su svi igraci igrali onako kao protiv Nemacke niko ne bi mogao da nam se suprostavi na SP garantujem, ali mi protiv slabijih protivnika uvek ulazimo sa manje zara i puni sebe i zato i prolazimo onako kako prolazimo. Antic je to malo promenio ali neke stvari ne mozes izbaciti iz glave hrpi ludih Srba.

I protiv Nemaca smo imali mnogo sreće, al' 'ajde, pobedi se u zube ne gleda...:D

Problem protiv Australije je je bio naš mentalitet, što mi nismo razmišljali o Australiji, već smo bili u osmini finala, i onda smo gledali da li ćemo sa Englezima ili sa Amerima, bolje sa Amerima, da im yebemo kevu, onda otvoren put ka finalu, i tamo bi mogli sa Špancima, pa šta bog da...to nas je zayebalo...

Da se i ja malo ukljucim u debatu.....
Vidic kao sto sam i rekao nece ga biti u ekipi,ne zelim vise da polemisem da li je povredjen ili ne,neka bude da jeste,vreme ce pokazati da li je to prst sudbine ili ne
Zigic ce i te kako faliti,u zadnje vreme je on nabadao jedini,al *** sta se moze....

Nista sada je Bisevac sto se kaze ono da se sad pokaze ili NIKAD.....Mada i Rajkovica ne treba otpisati.....
Sredina ostaje ista
Batalite price ko igra a ko ne,to su bile spekulacije pred objavljivanje sastava,sada to nema znacaja svi pozvani konkurisu za tim,ne mora da znaci da ako Lane i Ninkovic nemaju minutazu da nece odigrati dobro.....
Greska ce biti Ivanovic na stoperu,jer cemo izgubiti na desnoj strani,bolje da igra Bisevac nego li Tomovic/Ninkov.....
Napred ne bi trebalo da pocinje Pantelija,vec Lane Jovanovic kao CF,a Tosic levo.....treba da pozove dodatnog spica Ubiparipa recimo bice bolji od Brane Ilica,ne?!

Zezam se...šta bi bilo - kad bi bilo...

I protiv Nemaca smo imali mnogo sreće, al' 'ajde, pobedi se u zube ne gleda...:D

Problem protiv Australije je je bio naš mentalitet, što mi nismo razmišljali o Australiji, već smo bili u osmini finala, i onda smo gledali da li ćemo sa Englezima ili sa Amerima, bolje sa Amerima, da im yebemo kevu, onda otvoren put ka finalu, i tamo bi mogli sa Špancima, pa šta bog da...to nas je zayebalo...

Pa *** to je tacno,nasa navala je izgledala kao da ne zeli da da gol,u fazonu kao mozemo mi kad hocemo da im ga cusnemo ali i ne mora.....

Ako se stadion u Nisu napravi ja cu muuda svoja da izedem....toj lazu vec vek ipo...od kada sam se rodio stalno ga grade....

Lazu ko zna od kada, a ja sam video drugaciji projekat bolji od ovog kojeg su sada usvojili sa 23000 mesta ali za takav stadion nemaju para. Rekonstrukcija Caira ce kostati preko 8 miliona evra i bice treci stadion po velicini (18151 sedecih mesta) i prvi po UEFA standardima. U sredu pocinje rusenje tribina i zidanje novih. Zapadna tribina se nece rusiti i nece vise biti glavna tribina vec ce to biti istocna jer nema prostora da se zapad poveca. Utakmice druge (Sindjelic) i trece (Radnicki) lige ce se igrati jer se teren i atletska staza nece dirati i bice u funkciji sve do zavrsetka radova. Za zapadnu tribinu jos uvek nisu nasli sponzora nego ce u letu da traze nekog ko ce dati pare za tu fazu izgradnje sto je po meni sumnjivo i to ce garantovano biti ona stvar zbog koje ce se rok premasiti i otici na mnogo vise od 270 dana. Ako oni naprave tu skalameriju do 18 decembra kao sto su rekli ima da se obesim na sred nove istocne tribine.

"Lazović i Luković nisu izdali samo 'orlove' nego i narod"

Nisu pozivani za prijateljske mečeve protiv Bugarske i Izraela, a sada su sebi dali za pravo da stave klupske ispred reprezentativnih obaveza - Aleksandar Luković i Danko Lazović. Odluka fudbalera ruskog Zenita uoči kvalifikacionih mečeva protiv Severne Irske i Estonije o prekidu reprezentativne karijere (Lazović), odnosno zamrzavanju statusa tokom 2011. godine (Luković) nije naišla na odobravanje srpske fudbalske javnosti, kao ni stručnjaka, bivših reprezentativaca.

Dragoslav Šekularac, živa legenda, jedan od naših najboljih igrača svih vremena i dugogodišnji reprezentativac, kaže da oko ovog pitanja nema nikakve diskusije.

- Reprezentacija je važnija od klupskih obaveza, ali selektor Petrović je tu nemoćan, mora Savez da reaguje. Taj isti savez ih je pustio u inostranstvo, gde su napravili karijere, zaradili novac. Sramota! U moje vreme bi bili uhapšeni.

Spominjali ste nedavno, pred derbi, kako su se svi plašili Krcuna?

- Nije bitno da li je Krcun, Tito ili Tadić. Volim mlade, borim se za njih, ali reprezentacija je svetinja i nije važno da li igraš minut, pola minuta ili si na klupi. Ako ovaj slučaj ostane samo na tome da su se oni dobrovoljno odrekli reprezentativnog dresa, onda to znači da bi svako mogao da radi šta hoće. Mladi su to ljudi, vremenom će shvatiti i verovatno će se stideti svog poteza.

Nekadašnji selektor Ilija Petković nema dilemu u ovom slučaju.

- Radi se o dobrim igračima, ali nacionalno pitanje je nacionalno pitanje. Mislim da su se malo zaleteli i da su mogli da daju promišljenije obrazloženje, ako uopšte postoji neki problem.

Priča se da su Lazović i Luković nezadovoljni statusom u reprezentaciji.

- I ja sam pročitao, navodno, ljuti su zato što nisu pozvani na prethodne dve prijateljske utakmice. Pravo je selektora da proba igrače, a na njima je da odgovor na poziv, kada ga dobiju, bude pozitivan. Nisu našli pravi trenutak, malo su se zaneli, verovatno dobrim igrama i titulama Zenita, tamo su vedete. Bez obzira na sve, i ako je igrač povređen, uvređen, mora da se odazove selektoru, i ima sto načina da se iznivelišu odnosi. Ovako je tužno i ružno.

Ne pamti se ovakav slučaj?

- Ni u jugoslovenskoj, ni u srpskoj reprezentaciji. Ne sećam se da se neko odlučio na ovakav korak. Iskreno, ja da sam selektor, ovakvim potezom kod mene bi završili svaku priču.

Bivši reprezentativac Nenad Stojković ne može da se načudi obrazloženju srpskih internacionalaca.

- Kakve klupske obaveze? Da popune broj igrača do 22 na treningu, da mogu da se podele na dva gola. Pa, klub je obavezan da pusti igrače u reprezentaciju, to mu nalažu propisi FIFA i UEFA. Ne znam zašto se lažemo, oni su najverovatnije razočarani, nezadovoljni i ovo je neki njihov inat, kapric. Neprimereno je to što su uradili, valjda svaki igrač treba da bude srećan kada dobije poziv u reprezentaciju.

Kakva, po vama, treba da bude uloga Saveza u ovom slučaju?

- Mora da reaguje Savez, fudbal nije individualni sport, reprezentacija je iznad svih, a potez Lukovića i Lazovića posebno dobija na težini zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi naša najbolja selekcija u kvalifikacijama. Međutim, ne treba niko da plače za njima. Ko neće, ne mora da dolazi, niko nije nezamenjiv. Druga je stvar što je njihov potez nepoštovanje grba, zastave, na kraju i naroda koji predstavljaju. Po meni, takvima se treba zahvaliti zauvek, govorim ovo principijelno, nebitna su imena - završio je Stojković.

Sekularac je onim pljuvanjem po Kleu iskazao sve svoje znanje o danasnjem fudbalu tako da njega ne treba zarezivati ni 2 posto. Za hapsenja je mozda bolje da ne komentarisem. Igraci nemaju apsolutno nikakvu obavezu prema reprezentaciji, sem moralne. Sve te floskule o casti, reprezentacija - svetinja i sl. stvar su proslosti i to je nepobitna cinjenica. Cuj, savez im DOZVOLIO da odu u inostranstvo i zarade lovu. Sta mi naprica. Pa oni su svojim KVALITETOM ZASLUZILI da igraju za vece klubove. Petkovic jos ima neku vezu sa stvarnoscu mada se iz te njegove izjave da uociti da je i on tvrdoglava mazga kao Pizon. Kao sto vec rekoh, komunikacija. Selektor je taj koji je stariji, iskusniji, on treba da napravi prvi korak u resavanju problema koji ocigledno postoji sa odredjenim igracima. A ne iskljucivanje.

Jao,kad vidim ove fosile Sestka i Sekularca kako prosipaju pamet o patriotizmu,dodje mi da se ispovracam...Svi smo culi za slucaj u Nemackoj 1974.godine(gde je i gore pomenuti Sestko ucestvovao),kad igracima nisu bile isplacene premije po zavrsetku prve faze SP,vec su im rekli da ce im sve biti isplaceno po povratku sa SP i da apeluju na njihov patriotizam.Svi znamo kako su nase "patriote" zavrsile sledecu fazu i SP.A evo sad sole pamet i busaju se u grudi...Licemerno

Te price o hapsenju i slicnim stvarima su bezveze,medjutim jedno je sigurno igranje za reprezentaciju jeste cast a ne obaveza...Ne treba ih terati da igraju ako nece,ali bezvezno je da niskost svoje svesti prebacuju na racun saveza,ponavljam ne igra se za Toleta igra se za Srbiju.....Kako Djokovic moze da igra za tenisku rep i da mu nije ispod casti iako ga cekaju milioni tamo?Kako vaterpolisti mogu da igraju iako nemaju ni bazen a ovi imaju kucu fudbala.....kako Cavic moze da trenira izvan Srbije jer nema uslova a da i dalje nastupa za Srbiju?

Izvini molim te i Djokovic je otkazao mec sa Indijom da bi mogao bolje da se pripremi za Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju. U vaterpolo i plivanje nisam narocito upucen tako da ne mogu puno o tome da kazem. Mada, fudbaleri igraju vise puta godisnje za reprezentaciju nego sto to cine plivaci pa im (plivacima) zato igranje za reprezentaciju ne predstavlja narociti problem. Plus, priznanje za postignute rezultate najvise ide njima licno, pojedincima pre nego zemlji iz koje dolaze. On tamo mozda igra samo radi neke svoje licne satisfakcije u vidu osvajanja jedne od medalja a ne radi "casti reprezentacije svoje zemlje" ili nesto slicno.

Poslednja izmena:
Izvini molim te i Djokovic je otkazao mec sa Indijom da bi mogao bolje da se pripremi za Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju. U vaterpolo i plivanje nisam narocito upucen tako da ne mogu puno o tome da kazem. Mada, fudbaleri igraju vise puta godisnje za reprezentaciju nego sto to cine plivaci pa im (plivacima) zato igranje za reprezentaciju ne predstavlja narociti problem. Plus, priznanje za postignute rezultate najvise ide njima licno, pojedincima pre nego zemlji iz koje dolaze. On tamo mozda igra samo radi neke svoje licne satisfakcije u vidu osvajanja jedne od medalja a ne radi "casti reprezentacije svoje zemlje" ili nesto slicno.

Djokovic druze nije bahato rekao necu da igram za reprezentaciju ove godine da bih stigao Nadala,vec se covek ponudio da igra,i u dogovoru sa Obradovicem zakljucili su najbolje da se preskoci Indija....covek je u najbitnijim trenucima ginuo za zemlju,i smesno je porediti Lazovica i Lukovica sa njim,covek je doneo titulu svetskog sampiona i vec protiv Svedske ce igrati,a ovi zbog igara u jakom klubom ostavljaju domovinu na cedilu.....mogo je Djokovic ladno da kaze boli me stojko da igram protiv Francuza ili Ceha ili Amera ili Hrvata krsite se vi ostali,ja cu navijati iz fotelje......mec protiv Indije ravnja se kao da se u fudbalu sastajemo s Indijom.....
Vaterpolisti prijatelju igraju u najjacem sastavu i protiv Makedonije i jos gorih pacera koje bi dobili kadeti VK Partizana,postuju svoju naciju,iako imaju 5 slabije usloveod fudbalera postizu 10 puta vece rezultate......
Opet kazem,Lazovic i Lukovic su do sada postovali reprezentaciju igrali davali maximum pogotovo Lukovic,ali to ne opravdava postupak da sa 27 godina odes iz reprezentacije......njihova je stvar,ali ne treba ih kovati u zvezde i opravdati njihov postupak,njihovo je,ali ne moze me neko ubediti da zbog saveza nece igrati,sta savez mu nije platio za prosli put pa se rasrdio,ne pere ih nista,cim traze nadoknadu za igranje za svoju zemlju niski su kao licnosti.....

Žigić: "Igraću protiv Iraca!"

Iako je propustio meč protiv Vigana, Nikola Žigić kaže da ima vremena do petka i da će se oporaviti do duela sa Severnom Irskom.
Žigić nije igrao juče u Premijer ligi, ali se oseća bolje i nastavio je sa terapijama.

Stiže u Beograd.

"U klubu su korektni, znaju koliko mi znači nacionalni tim, dolazim u Srbiju", rekao je visoki napadač.

Veruje da će igrati.

"Mirovaću za vikend, a na teren bi mogao već u utorak, ima dovoljno vremena do petka da se oporavim i zaigram", rekao je naš internacionalac.

"Učiniću sve da budem u kombinaciji za tim, mišić je samo istegnut, imam zaista veliki motiv", dodao je Nikola Žigić.

Zigicu Srbine!!!! :klap:

Žigić: "Igraću protiv Iraca!"

Iako je propustio meč protiv Vigana, Nikola Žigić kaže da ima vremena do petka i da će se oporaviti do duela sa Severnom Irskom.
Žigić nije igrao juče u Premijer ligi, ali se oseća bolje i nastavio je sa terapijama.

Stiže u Beograd.

"U klubu su korektni, znaju koliko mi znači nacionalni tim, dolazim u Srbiju", rekao je visoki napadač.

Veruje da će igrati.

"Mirovaću za vikend, a na teren bi mogao već u utorak, ima dovoljno vremena do petka da se oporavim i zaigram", rekao je naš internacionalac.

"Učiniću sve da budem u kombinaciji za tim, mišić je samo istegnut, imam zaista veliki motiv", dodao je Nikola Žigić.

Zigicu Srbine!!!! :klap:

:worth: Svaka cast to je covek koji oseca pripadnost domovini vise nego klubu.....uvek se trudio decko za reprezentaciji,jeste da nije uvek igrao dobro,ali postovao je selekciju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back