Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po zakonu ta prica ne pije vodu,ali sta ga znas....mada sumnjam,jer bi to znacilo da ce kvalifikacije igrati Abhazija,Osetija,Baskija,Katalonija,znaci da ce furija ostati bez pujola cavija i ostalih a to je neverovatno.....a i da bude tako sta nas briga ionako nemamo fudbalere s kosova,ne verujem da ce Krasa biti kapiten Kosova:per:

http://www.sportal.rs/news.php?id=39035
Vec su poceli menadzeri da ubacuju svoje igrace u repku da bi ih sto bolje uvaljali....Ranko ozbiljno radi.....Kod Antica to nije islo tako,ali ce zato kod Pijona svako moci da ima svog igraca......Dusan Tadic i Miralem Sulejmani nece dobiti poziv za reprezentaciju iako su standardni u holandskoj ligi,ali ce as FK RAD lagano uci u reprezentaciju......i taj Tadic je igrao za Vojvodinu pa nije dobio mesto,a sada kad je jos bolji u Groningenu niko ga ni ne pominje:dash:
Boban Dmitrovic-Aleksandar Trisovic-Milan Smiljanic-Milos Dimitrijevic.....kecevi iz rukava nasih strucnjaka

I imao 2 asistencije i 3 gola za reprezentaciju. A od tih 14 utakmica na 7 nije igrao ni pola sata. Treba mu dati vremena da se privikne na novu sredinu.

Samo nemoj da se privikava kao na Valensiju jedno 3 godine i 10 golova:hahaha:
Ono na yt jesu svi njegovi golovi koje je dao?:per:
To sto nije igrao ni pola sata ga n opravdava,znaci da ima boljih nije se nametnuo itd.....

Bravo ljajic za asist......i mrdja za golove

Pižon pozvao šestoricu debitanata

12. novembar 2010. | 12:00 | Izvor: B92

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon objvavio je spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Bugarske.

Na spisku se nalaze čak šestorica debitanata od kojih su trojica iz domaćeg prvenstva.

Prvi put na pripreme nacionalnog A tima pozvani su fudbaler Spartaka Marko Mirić, golman Genta Bojan Jorgačević, igrač Rada Miloš Dimitrijević, prvotimac Fjorentine Adem Ljajić i Ivan Radovanović iz Bolonje.

Iako nije na spisku u ponedeljak će na pripreme doći i fudbaler Liverpula Milan Jovanović. Selektor Petrović je rekao da je Jovanovića pozvao kako bi mu vratio poljuljano samopouzdanje.

Spisak:

Golmani: Bojan Jorgačević (Gent), Željko Brkić (Vojvodina).
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Zenit), Slobodan Rajković (Vitese), Aleksandar Kolarov (Mančester siti).
Sredina terena: Gojko Kačar (Hamburg), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Radosav Petrović (Partizan), Marko Mirić (Spartak Subotica), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fjorentina), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Ivan Radovanović (Bolonja), Miloš Dimitrijević (Rad), Miralem Sulejmani (Ajaks).
Napadači: Nikola Žigić (Birmingem), Dragan Mrđa (Sion).

Duel Bugarska – Srbija igra se 17. novembra u 18 časova na stadionu ’Vasil Levski’ u Sofiji.

Reprezentaciju Bugarske predvodi bivši reprezentativac Nemačke i bivši trener Partizana Lotar Mateus.

Poslednja izmena:
Uh, sta reci za ovaj spisak. Svidja mi se sto ima novih imena. To je ono o cemu sam pricao. Uvek moze da se iskopa neki igrac, nije Anticevih 23 igraca najbolje sto imamo. Iskreno me ipak cudi izbor. Za ovog napadaca Spartaka nisam cuo, zar nije Ubiparip njihov najbolji napadac? U svakom slucaju je Kaludjerovic bolji od obojice, ali bice valjda prilike. Radovanovic mi isto nije jasan. A tek onaj iz OFK-e...

Iako sam resio da zayebem da gledam i pratim desavanja u nasoj Super ligi i u nasoj reprezentaciji nemogu a da ne prekomentarisem spisak naseg selektora Vladimira Petrovica Bizona....upsss Pizona..... paa ovako:Zasto se Jorgacevic nasao na spisku,po meni trebao je Danilovica ili Kahrimana.....Umesto Ninkovica trebao je Tomovica iz Djenove.....Za Veseljka koji je bio jedva prosecan u Vosi necu da pricam kao i za Radovanovica i Mirica....kad je vec hteo da udari sa snagama iz Super lige trebao je da zove Ubiparipa,Kaludjerovica,Luku....Sulejmani :dash: A za Racu mislim da je poziv na mestu....

E ovako:
Bojan Jorgacevic ok mislim ja ne smatram njega za neku golmansku klasu,ali s obzirom na probleme sa Stojketom,prednost dajem Brkicu,ovaj je verovatno slican Djuricicu....uglavnom ne bitno.....
E sad dalje poziv Adema Ljajica je lepa vest za sve ljude koji prate fudbal a srpske su nacionalnosti.....vec smo govorili o njegovim kvalitetima tako da sta reci zasluzuje poziv......:super:
Next: to bi bilo to sto se tice novih imena koja zasluzuju u reprezentaciju.....
Cime je Ivan Radovanovic zasluzio poziv u reprezentaciju?:think:
Covek je od pocetka sezone odigrao manje od 10 meceva a vec je u reprezentaciji TEZAK MARKETING......
No kad ga poredim sa "superligasima" on je jos i dobar.....Milos Dimitrijevic mislim strasno.....ako je odigrao 5 solidnih meceva za Rad znaci treba da igra za nacionalni tim.....Ranko Stojic trlja ruke moci ce da ga progura u Evropu za dobru lovu......Marko Miric da li ja to sanjam ili Pizon smatra da je Miric blji napadac od Lazovica,Kaludjerovica,Scepovica?!:dash::dash::dash::dash::dash:
I vrhunac svega je uveseljeni Veseljko Trivunovic covek koji je 1980.godiste znaci ima 30 godina i tek sad debituje.....da je bio potreban reprezentaciji debitovao bi on jos kod Santraca najkasnije kod Boskova.....nije mrdnuo iz Srbije igrao je do pre 3 godine za nizerazredne klubove Jedinstvo ub,Loznica itd itd.....katastrofalno......
igra desno krilo e sad ja vas pitam da li je on na toj pozciji bolje resenje kao zamena Krasicu od Tadica?!!!NIKAKO......
Veliki propust nepozivanje Tadica......:rtfm:
Drago mi je sto je skontao Sulejmanija i njegovu brzinu ali mi je zao sto nije skontao da Sulejmani upravo moze biti 6 puta jace krilo od Trivunovica.......
Jos jedan propust nepozivanje Ninkovica......covek koji je predstavljao bukvalno jedinu svetlu tacku protiv Estonije nije dobio poziv a nije ni protiv Italije startovao....jao pijone bas si resio da repku dovedes do 60.mesta na fifa listi......
Zasto nema Lazovica,Ninkovica,Tadica?!!
O Nenadu Tomovicu ne treba reci trositi puno decko je odigrao 15 tekmi od prosle godine za Djenovu i nije on dorastao selekciji.....sto naravno ne znaci da je Ninkov dorastao......
Zasto je zvao Milijasa,Petrovica?! nemas ti Pijone karakter.....ako se smatralo da je Petrovicev menadzer Anticev sin,zasto je isti i dan danas u a timu iako u partizanu ne igra standardno?Da li gol i asistencija Milijasa znace sigurno mesto u A timu?!

Ne mogu shvatim smisao ove prijateljske utakmice, sudeci po ovom spisku. Ako gledamo samo odbranu i napad (gde promena gotovo i da nema, u odnosu na Antica), cilj je podizanje samopouzdanja trenutnog reprezentativnog saziva (eventualnom pobedom) pred nastavak kvalifikacija. A ako gledamo samo vezni red - isprobavanje novih ljudi koji ce ili trajno istisnuti nekog iz trenutnog saziva ili samo biti zamena nekom od njih u slucaju povrede/suspenzije. Golmani su negde izmedju; bili su pozivani i ranije ali su retko nastupali. Kad se sve sumira, nekako je tesko poverovati da ce se u ovoj prijateljskoj ici na pobedu. Msm, pogledajte sredinu terena - bez Kacara, moze jedino ovako: Tosic levo, Sulejmani desno (ili obrnuto), Ljajic, Petrovic i Milijas u sredini (pretpostavljam da cemo igrati 4-5-1, s obzirom na to da imamo svega 2 napadaca na spisku). Sem Brkica i MOZDA Petrovica, superligasi su mi nejasni. Radovanovic - djene, djene, on je vezao nekih 5 nastupa za Bolonju i mlad je. Ako se vec isprobavaju igraci, on je jedan od tih koje treba isprobati. Tadic isto, mozda cak i Rakic a na kraju krajeva i Aleksic i pozajmljeni celzijevci. Imamo mi mnogo perspektivnijih igraca od ovih koji su na spisku za Bugare, ako se vec na to islo. Pretpostavljam da je Lazovic izostavljen zbog umora. Rukavinu umesto Ninkova. Valjda ce Avramov uskoro preci negde gde ce braniti standardno pa da konacno dobijemo postenu zamenu za Stojkovica.

Ne mogu shvatim smisao ove prijateljske utakmice, sudeci po ovom spisku. Ako gledamo samo odbranu i napad (gde promena gotovo i da nema, u odnosu na Antica), cilj je podizanje samopouzdanja trenutnog reprezentativnog saziva (eventualnom pobedom) pred nastavak kvalifikacija. A ako gledamo samo vezni red - isprobavanje novih ljudi koji ce ili trajno istisnuti nekog iz trenutnog saziva ili samo biti zamena nekom od njih u slucaju povrede/suspenzije. Golmani su negde izmedju; bili su pozivani i ranije ali su retko nastupali. Kad se sve sumira, nekako je tesko poverovati da ce se u ovoj prijateljskoj ici na pobedu. Msm, pogledajte sredinu terena - bez Kacara, moze jedino ovako: Tosic levo, Sulejmani desno (ili obrnuto), Ljajic, Petrovic i Milijas u sredini (pretpostavljam da cemo igrati 4-5-1, s obzirom na to da imamo svega 2 napadaca na spisku). Sem Brkica i MOZDA Petrovica, superligasi su mi nejasni. Radovanovic - djene, djene, on je vezao nekih 5 nastupa za Bolonju i mlad je. Ako se vec isprobavaju igraci, on je jedan od tih koje treba isprobati. Tadic isto, mozda cak i Rakic a na kraju krajeva i Aleksic i pozajmljeni celzijevci. Imamo mi mnogo perspektivnijih igraca od ovih koji su na spisku za Bugare, ako se vec na to islo. Pretpostavljam da je Lazovic izostavljen zbog umora. Rukavinu umesto Ninkova. Valjda ce Avramov uskoro preci negde gde ce braniti standardno pa da konacno dobijemo postenu zamenu za Stojkovica.

Ako on smatra Trivunovica (1980),Mirica (1987 da je talenat vec je morao da igra bar za mlade),Dimitrijevica (1984) onda stvarno......:dash:
Radovanovic ok ali mislim da je prednost u odnosu na njega trebao da ima Tadic,Matic,pa cak i Alen Stevanovic mozda i Filip Djuricic.....u odbrani nista nije dirao,svidja mi se sto je skontao da Lukovic i Rajkovic mogu biti stoperi i levi bekovi pa mu Lomici i Obradovici nisu potrebni kada je Kolarov zdrav.....
A foramciju ok je sto ce igrat i4-5-1 ali i pored toga je morao da ima bar 3 napadaca.......s tim da 4-5-1 gde na sredini igraju Petrovic-Milijas-Ljajic ne moze se porediti s onom u kojoj igraju Stankovic-Kacar-Ljajic.....ako vec nemamo igrace za 4-5-1 a ti brate zovi napadace pa promeni foramciju bitna je pobeda da ulije samopouzdanje a ne da se branimo,a Petrovic i Milijas nikako ne mogu biti dobri napred......Sto nema Ninkovica?
Znaci on ce se drzati moderne formacije pa cak i po cenu da nema fudbalere za tako nesto skuplja svakakvo smece u reprezentaciju i ona tako gubi smisao....
Videli smo Spance da su igrali 4-5-1 ali su igrali i sa 2 spica neke utakmice zavisi od spremnosti i raspolozenja fudbalera......
Tadic,Ninkovic su morali u reprezentaciju.....
Ako nam se ozbiljno povredio KAcar,bice steta,ali imamo Kuzmanovica,Ninkovica,a Fejsa se oporavlja....
Za napred je morao da ima 3 klasicna spica (Mrdja,Lazovic i Zigic ili Kaludjerovic) i to pod uslovom da ima Sulejmanija i Jovanovica u ekipi koji mogu odlicno da odigraju spica,a on je izostavio dvojicu sto ce reci da igra sa 2 max 3 napadaca.....jos ako Sulejmani igra krilo (a ne vidim drugo resenje na toj poziciji) onda ima svega 2 napadaca,sto znaci da ce se tekma svesti na igranje s jednim spicem a posto ce sredinu ciniti Milijas i |Petrovic poznati kao "velike radilice"onda mozemo ocekivati samo da se branimo od gletavih bugara.....
Laneta izostavlja ok da ga izostavi da bi probao neke mlade sveze snage,ali ga izostvlja da bi probao coveka koji ima 30 godina i pred njim je svetla karijera,a nije makao iz ove zemlje
Zvezda i njen sistem rada tj njenih trenera upropastio je Darka Lazovica niko ga vise ni ne pominje,bolje bi mu bilo da je otisao u Holandiju ko god je odavde otisao u Holandiju nije propao (Rajkovic,Sulejmani,Tadic,Matic,Djuricic......)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back