Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zelim da napisem jedan post vec duze vreme, i mislim da je sad prava prilika. Sustina pisanja je da cujem vasa misljenja, da li sam u pravu, ili mi se cini.

Elem, ono sto ja primecujem, to je da 7 miliona selektora u Srbiji, medju njima i mi sa foruma, vidi samo one igrace koje izabere selektor + nekoliko igraca za koje niko ne moze da shvati zasto ne igraju (do skoro je to bio Rambo, sada Ljajic itd).
Primetio sam da svaki selektor ima svoju viziju najboljih 23 (sem Pizona, ali je on rekao da ce tek od prolece izabrati ono sto zeli, a da sad mora da igra sa Anticevim igracima + Lomic). Setite se Djukica. Kod njega je igrao Smiljanic, i retko ko ga je pljuvao. Igrao je Duljaj cini mi se (ili pre, nebitno sustina je ista). Igrao je pre Nenad Kovacevic, igrao je Trisovic, Dejan Milovanovic... Antic je "izmislio Milijasa" (kad kazem izmislio, mislim na to da ga niko od nas ne bi zvao u reprezentaciju u tom trenutku).

Klasican primer ovoga sto pricam je Lomic. Dok ga Pizon nije pozvao, niko ga nije pominjao, a sada, posle samo jedne utakmice, vec je i ovde na forumu kandidat za tim.

Sta hocu da kazem: Nama treba selektor koji ce "zaboraviti" kojih 20-ak igraca je igralo poslednji mec (ili u poslednje vreme). Da kada sastavlja tim ne kaze "desni bekovi su nam Rukavina i Ninkov, ajde izabracu Ninkova da bude zamena", vec da ima svoj izbor.

Kako je Lukovic dosao do prvog tima? Naknadno je pozvan. Da nije pozvan, niko njega sada ne bi uzimao za ozbiljno. Cini mi se da je i sa Lanetom ista situacija.

Treba nam dobar skauting, i forsiranje mladih igraca. Ja sam pomenuo negde Tadica. Kada bi odigrao jednu utakmicu, a da je odigra dobro, vec bi bio u svim planovima kod svih nas. Kao sto je to postao Ninkovic preko noci prakticno.

Ima tu igraca koji bi mogli da promene ovaj tim. Nabrojacu ovako iz glave, i najmanje je bitno da vi kazete ovaj ne treba, ovaj treba. Svakome treba dati sansu. Recimo: Brkic, Rajkovic, Matic, Fejsa, Tadic, Ljajic, Djuricic, Kaludjerovic, Mrdja...

Pazi,ne moze neko da izmisli toplu vodu.Svuda je tako,u svakom klubu i reprezentaciji,ako dobijes sansu i iskoristis je na pravi nacin,ti automatski ulazis u uzi krug izbora.I nikako selektor ne treba da zaboravi na igrace koji su igrali do sada.To je manje-vise najbolje sto imamo.I ova selekcija igraca je prilicno dobra,samo fali kormilar sa vizijom,koji ce da uoci gde skripi i da to popravi.Uvek je postojalo tih iznenadjenja(Dmitrovic,Trisovic itd.),ali to je macka u dzaku.Treba nam dobar skauting tim,slazem se,ali i sa ovim sto imamo,mi mozemo da napravimo dobar rezultat.

Zasto to nisi rekao kada smo razmatrali za Klea... ;) Izgleda da ti pises kako ti kuurac ide :per::per:

Heh, smesno je sto mi ti od svih ljudi to kazes, jer ti si jedan od najvecih licemera na ovom pdf-u. Al dobro, aj da te zasmejavam.

Kleo je pokazao kvalitet i u narodnoj i u svetskoj ligi. Po njegovom kretanju i baratanju sa loptom vidi se da zna kako se pravilno igra fudbal. Ume da zagradi igraca, zna da vrati iz prve i odigra dupli pas, odlicno se ubacuje, i sto je najbitnije, zna da iskoristi gol sansu. Jedina mana je nedostatak brzine.

Za Kaludjerovica ne mogu da kazem nista sto nisi cuo jer stvarno ne pratim puno Crvenu Zvezdu. Znam da daje golove i da ga hvale navijaci, i ja se uopste ne protivim da igra u reprezentaciji. Igrali su svakakvi u njoj i ne bi bilo u redu da se uskrati sansa Kaludjerovicu da pokaze kvalitet, ako ga ima, naravno.

Sto se tice nase JLS lige ja se ne secam da sam pominjao Klea i nju u istoj recenici, ali ti me ispravi ako gresim. Imas view post funkciju, pa procerdaj malo po mojim postovima, sigurno tu ima nesto.

Poslednja izmena:
Ne bih se slozio sa tobom,statistika govori sve...posed lopte,udarci u okvir gola,pretrcani kilometri i statistika je konacan rezultat....A za prosle generacije reprezentativca,ti ocito mesas nasu reprezentaciju kada smo bili u zajednici sa CG... Gledaj Mijat i Dejo su bili crnogorci....da smo i sad u zajednici sa njima imali bi Vucinica i Jovetica pa sada i nebi komentarisali nase napadace.Sto se tice Save,ja sam ga uvek podrzavao ali je on dok je igrao,za sve (cigane) je bio krava,tele i vo...Kovecevica nisam voleo,bas zbog toga sto je bio terminator u Spanskoj Primeri u tandemom sa Nihatom Havecijem a za reprezentaciju je bio mnogo slabiji,ali ga se razumemo nikad ga nisam pljuvao...Meni je glupo da navijac pljuje svog igraca...bar to nikad nisam radio i mislim da je to kultura navijanja.EEE kad vec pricamo o tome mi svaku generaciju koja igra pljujemo,e kad zavrse sa karijerom secamo se i pominjemo njihov kvalitet koji nam tad nije valjao,tako ce biti mislim i sa Dekijem Stankovicem,Zigicem,Dragutinovicem.....

Statistika nije sve. Dzaba imas 15 suta na gol kada ne das nijedan, dzaba imas loptu u posedu 70% od utakmice kada na kraju izgubis, nekada protivnik ima 30 faula po mecu i nekoliko zutih kartona i pobedi a izgubljeni ima samo 10 faula, dzaba trcis 12-13 km. po mecu ako trcis u prazno i bez cilja.
Pravi primer je Pantelinjo koji je u Herti davao golove kad god je hteo a za reprezentaciju nije umeo da prdne. Nikakve veze nema sa reprezentacijom statistika koju igrac napravi u klubu, te dve stvari su kao nebo i zemlja a to pogotovo znaci za nasu reprezentaciju. Isti primer je Stankovic vec godinama a i Zigic pogotovo za to vreme kada je bio efikasan u Santanderu.

Poslednja izmena:
Zelim da napisem jedan post vec duze vreme, i mislim da je sad prava prilika. Sustina pisanja je da cujem vasa misljenja, da li sam u pravu, ili mi se cini.

Elem, ono sto ja primecujem, to je da 7 miliona selektora u Srbiji, medju njima i mi sa foruma, vidi samo one igrace koje izabere selektor + nekoliko igraca za koje niko ne moze da shvati zasto ne igraju (do skoro je to bio Rambo, sada Ljajic itd).
Primetio sam da svaki selektor ima svoju viziju najboljih 23 (sem Pizona, ali je on rekao da ce tek od prolece izabrati ono sto zeli, a da sad mora da igra sa Anticevim igracima + Lomic). Setite se Djukica. Kod njega je igrao Smiljanic, i retko ko ga je pljuvao. Igrao je Duljaj cini mi se (ili pre, nebitno sustina je ista). Igrao je pre Nenad Kovacevic, igrao je Trisovic, Dejan Milovanovic... Antic je "izmislio Milijasa" (kad kazem izmislio, mislim na to da ga niko od nas ne bi zvao u reprezentaciju u tom trenutku).

Klasican primer ovoga sto pricam je Lomic. Dok ga Pizon nije pozvao, niko ga nije pominjao, a sada, posle samo jedne utakmice, vec je i ovde na forumu kandidat za tim.

Sta hocu da kazem: Nama treba selektor koji ce "zaboraviti" kojih 20-ak igraca je igralo poslednji mec (ili u poslednje vreme). Da kada sastavlja tim ne kaze "desni bekovi su nam Rukavina i Ninkov, ajde izabracu Ninkova da bude zamena", vec da ima svoj izbor.

Kako je Lukovic dosao do prvog tima? Naknadno je pozvan. Da nije pozvan, niko njega sada ne bi uzimao za ozbiljno. Cini mi se da je i sa Lanetom ista situacija.

Treba nam dobar skauting, i forsiranje mladih igraca. Ja sam pomenuo negde Tadica. Kada bi odigrao jednu utakmicu, a da je odigra dobro, vec bi bio u svim planovima kod svih nas. Kao sto je to postao Ninkovic preko noci prakticno.

Ima tu igraca koji bi mogli da promene ovaj tim. Nabrojacu ovako iz glave, i najmanje je bitno da vi kazete ovaj ne treba, ovaj treba. Svakome treba dati sansu. Recimo: Brkic, Rajkovic, Matic, Fejsa, Tadic, Ljajic, Djuricic, Kaludjerovic, Mrdja...

Svi ti talenti stoje to je ok,i umesto stankovica,vidica,stojkovica za koju godinu ce svi oni doci na red.....ne mozes ti sad izostaviti Vidica sa spiska i pozvati lupam Vukovica ako je prvi kapiten mancestera i igra svaki mec,a drugi na 10 meceva odigra 20 minuta za psv.......pa nisu svi igraci isti bar ne koje sam ja naveo.....nema petrovica,nema milijasa,pantelica,isailovica,zigica,obradovica......lomica sam ja pominjao non stop na postovima odmah nakon SP,mozda i pre sP,i uvek sam govorio da on moze da bude dobra zamena u slucaju povreda Kolarova i Lukoivca.....
U prvoj postavi treba samo izaci iz 4-5-1 i igrati 4-1-2-1-2 sa krasicem i tosicem bocno,lanetom i mrdjom ili lazovicem napred,ljajicem u sredinu,ali ne drzati se striktno toga kao sto se radi sa zigicem,pa pokazivao on nesto ili ne on je u prvoj postavi,dakle stvoriti jaku konkurenciju u tih 23 igraca tako da ni stankovic nije nedodirljiv,i non stop rotirati,isprobavati,krila takodje ne mogu da igraju 90 minuta punu igru......

Vec smo negde raspravljali o tom, za mene, modernom fudbalu :), ali necu vise koristiti taj izraz jer se neki ne slazu. Reci cu samo da smatram da se danas mora igrati kao vecina klubova i reprezentacija, a to je 4-5-1, ili 4-3-3, zavisi kako se gleda.
Golman, plus odbrana, to je ok, e sad raspored preostalih 6 igraca za mene (poredjenje sa Nemackom): dva centralna vezna, od toga jedan koji moze da igra i ofanzivnije (kao Svajnstajger, akod nas Kacar), jedan razbijac (kao Kedira, a kod nas.... nema takvog, kao sto je bio Duljaj, meni bi igrao Fejsa ako se vrati u onu formu). Dalje, jedna desetka kao Ozil sto je igrao na SP (Ninkovic, Ljajic, Sasa Ilic, a u nekim rotiacijama moze i Kacar tu), dva krila kao Miler desno (Krasic) i Podolski levo (kao Tosic, Lane), i jedan golgeter kao Klose (za mene Mrdja, ali nisu bitni sad igraci, vec postavka)

To se zove atomski fudbal. To su demonstrirali Nemci i Holandjani na ovom SP-u. Igra se preko krila. Kada se napada preko recimo levog krila, u spicu su taj jedan napadac, ofanzivni vezni, a desno krilo stoji malo vise desno. Na dvadesetak metara stoje dva centralna vezna. 6 igraca napadaju. Tako su Nemci samleli Argentinu, ali nisu mogli protiv Spanaca koji su neverovatni u drzanju lopte.

Vec smo negde raspravljali o tom, za mene, modernom fudbalu :), ali necu vise koristiti taj izraz jer se neki ne slazu. Reci cu samo da smatram da se danas mora igrati kao vecina klubova i reprezentacija, a to je 4-5-1, ili 4-3-3, zavisi kako se gleda.
Golman, plus odbrana, to je ok, e sad raspored preostalih 6 igraca za mene (poredjenje sa Nemackom): dva centralna vezna, od toga jedan koji moze da igra i ofanzivnije (kao Svajnstajger, akod nas Kacar), jedan razbijac (kao Kedira, a kod nas.... nema takvog, kao sto je bio Duljaj, meni bi igrao Fejsa ako se vrati u onu formu). Dalje, jedna desetka kao Ozil sto je igrao na SP (Ninkovic, Ljajic, Sasa Ilic, a u nekim rotiacijama moze i Kacar tu), dva krila kao Miler desno (Krasic) i Podolski levo (kao Tosic, Lane), i jedan golgeter kao Klose (za mene Mrdja, ali nisu bitni sad igraci, vec postavka)

To se zove atomski fudbal. To su demonstrirali Nemci i Holandjani na ovom SP-u. Igra se preko krila. Kada se napada preko recimo levog krila, u spicu su taj jedan napadac, ofanzivni vezni, a desno krilo stoji malo vise desno. Na dvadesetak metara stoje dva centralna vezna. 6 igraca napadaju. Tako su Nemci samleli Argentinu, ali nisu mogli protiv Spanaca koji su neverovatni u drzanju lopte.

Ne treba gledati kako drugi igraju,ako nemamo igrace za to.....mi golgetera nemamo msm mogao bi mrdja mozda u to da se uklopi,ali takodje kacar i fejsa ne mogu da se transformisu kao kedira i svajni nemaju fizicku spremu i brzinu.....
s druge strane s dva napadaca smo opasniji napred.....taktika 4-5-1 sa transformacijom u 4-3-3 je upalila jedino protiv nemaca i nikada od tada,a od tada smo uvek igrali u toj taktici....cak su nas i estonci razvalili u toj taktici.....

Ne treba gledati kako drugi igraju,ako nemamo igrace za to.....mi golgetera nemamo msm mogao bi mrdja mozda u to da se uklopi,ali takodje kacar i fejsa ne mogu da se transformisu kao kedira i svajni nemaju fizicku spremu i brzinu.....
s druge strane s dva napadaca smo opasniji napred.....taktika 4-5-1 sa transformacijom u 4-3-3 je upalila jedino protiv nemaca i nikada od tada,a od tada smo uvek igrali u toj taktici....cak su nas i estonci razvalili u toj taktici.....

Trebalo bi da u startnih 11 ubacimo brze i pokretljivije igrace poput Ninkovica, Kuzmanovica, Krasica, Jovanovica,Tosica da igramo vise na okretnost i brzinu nego na snagu, nesto kao Spanci. Inijesta, Cavi, Silva nisu ni snazni ni visoki igraci ali su zato igraci sa niskim tezistem, brzi kao munje i mnogo trce bas kao i ovi nasi koje sam nabrojao. Nisu istog kvaliteta ali sa pravim trenerom to moze mnogo dobro da funkcionise bas kao pritiv Nemacke na SP. Protiv onakve selekcije mi smo odigrali maestralno ali to je bas zbog prave postavke igre. Zasto ne bi smo ponovili takvu igru i izbacili Zabare i Slovence iz igre.

Heh, smesno je sto mi ti od svih ljudi to kazes, jer ti si jedan od najvecih licemera na ovom pdf-u. Al dobro, aj da te zasmejavam.

Kleo je pokazao kvalitet i u narodnoj i u svetskoj ligi. Po njegovom kretanju i baratanju sa loptom vidi se da zna kako se pravilno igra fudbal. Ume da zagradi igraca, zna da vrati iz prve i odigra dupli pas, odlicno se ubacuje, i sto je najbitnije, zna da iskoristi gol sansu. Jedina mana je nedostatak brzine.

Za Kaludjerovica ne mogu da kazem nista sto nisi cuo jer stvarno ne pratim puno Crvenu Zvezdu. Znam da daje golove i da ga hvale navijaci, i ja se uopste ne protivim da igra u reprezentaciji. Igrali su svakakvi u njoj i ne bi bilo u redu da se uskrati sansa Kaludjerovicu da pokaze kvalitet, ako ga ima, naravno.

Sto se tice nase JLS lige ja se ne secam da sam pominjao Klea i nju u istoj recenici, ali ti me ispravi ako gresim. Imas view post funkciju, pa procerdaj malo po mojim postovima, sigurno tu ima nesto.

Za Klea sam sve rekao i mislim da bi bilo suvisno ponovo komentarisanje iste teme.Te bajke o Kleu sam toliko puta citao tako da nisi imao potrebe da se mucis ponovo da ih pises....Nemam ja vremena da se bakcem sa zauloavog coveka i da citam sta je to pametno i mudro izbacivao po forumu...Ja sam ti samo rekao da sve ono sto si/ste ignorisali kao Klea upotrebljavate sad za Kaludjerovica...Iako vidim da se oboje slazemo da Kaludjerovic treba da dobije sansu u reprezentaciji morao sam da ti stilski odgovorim da ako za jednog igraca vazi da JSL nije merilo onda vazi i za drugog....A posto neko rece da se nadavao golova na Evropskim mecevima da mu kazem da je za Helsinki i Pjunik Partizan Evropski tim a ne obrnuto (tesko nasem fudbalu ako su nam Estonci i Finci ''Evropa")....

Ja sam bio protiv Toleta ali je bolje da ostane do kraja ciklusa,ako bi otisao to bi bar po meni znacilo da su huligani pobedili....

Ako ostane,ništa od EP,i ne samo to,stvoriće se atmosvera gde će se na pomen reči "reprezentacija" kod mnogih stvoriti mučnina(za razliku od sada...).Pre neki dan sam napisao realne razloge zašto je ovo stanje ne podnošljivo.Mogućnost ponavljanja scenarija od prošlog utorka,čak i kod kuće.Navijanje je i do sada bilo diletansko,a tek sada ovo "Tole odlazi"bezbroj puta na utakmici, stvara ne zdravu atmosveru,gde igrači ne mogu da pokažu mnogo,i ovako su neki od njih kao retardirani kada igraju za Srbiju.I konačno Stojković, ja ne znam...ne znam šta je tu najbolje raditi,veruj mi da je možda bolje da se on oprosti od reprezentacije jer,realno treba iskreno reći da postoje ljudi kojima je sektašenje bitnije od reprezentacije, od Srbije(u koju se kunu...).On će da prima golove sa pola terena ako se bude ponavljalo ono"navijanje" kao protiv Estonije.

Poslednja izmena:
... Antic je "izmislio Milijasa" (kad kazem izmislio, mislim na to da ga niko od nas ne bi zvao u reprezentaciju u tom trenutku).

Antić je pre Milijaša "izmislio" R.Petrovića kojem je njegov sin lični menadžer.Takođe kad kažem izmislio,mislim da ga ni vi ne bi ste zvali u reprezentaciju.
Ovu informaciju da je Antićev sin Petrovićev menadžer sam čuo od jednog bivšeg saveznog sudije.

Antić je pre Milijaša "izmislio" R.Petrovića kojem je njegov sin lični menadžer.Takođe kad kažem izmislio,mislim da ga ni vi ne bi ste zvali u reprezentaciju.
Ovu informaciju da je Antićev sin Petrovićev menadžer sam čuo od jednog bivšeg saveznog sudije.

Pa jeste, mislis da ga namerno nisam spomenuo? Nisam se svih setio, neko je istakao i Dmitrovica koji je igrao kod Savicevicaa. Ako mislis da je to zato sto je Partizanovac, nije, pomenuo sam vec Smiljanica koji je igrao kod Djukica.

I Milijas i Petrovic bi kod mene leteli iz reprezentacije sa po jednom mojom cipelom u njihovom dupetu.

Bravo. Treba polomiti vilicu i obe noge svakome ko pređe iz jednog u drugi klub... :roll:
Kada bi Tvom detetu neko poželeo da polomi, vilicu i obe noge, verovatno bi uzeo kašikaru i onoga ko bi samo pomislio tako nešto, bacio bi mu kašikaru i razneo celu porodicu, ali ti pošto spadaš u grupu koju predvodi onaj tetoviran, ti bi trebao za ovako izgovorene reči, ili u zatvor ili kod psihijatra.

Moje prica mnogo pametnije stvari nego sto je doticni napisao. Ne mogu da verujem da ima preko 4000 postova a da je odvalio takvu glupost. Covek brani boje Srbije a oni zele da ga biju jer je presao iz CZ u Partizan. Dokle ce debili da prave na budale ceo narod. Zbog one svinje sto se mangupirala na ogradi u Djenovi ceo narod nije gledao fudbal. E njega treba lincovati u sred Beograda a ne Stojketa. Ne, jos bolje ubaciti ga u sred gej parade da mu izbuse bulju oni maloumnici sto se ponose.

Bravo !!! Bravo !!! Konačno neko pametan !

Шта рећи за већину вас него хардкор индијанштина...
Косиног сина нећу више да спомињем, ви то једноставно не разумете...
А ове теорије завере за Ивана су да се човек упиша од смеха... са вашим небулозним изјавама надмашили сте и господина Илију Чворовића...
60493283.jpg

98338172.jpg

Njima bi trebao Ratko Mladić ?

Ali cinjenica je da otkako smo poceli sa jednim spicem da ne ide....
Australija 1:2
Grcka 0:1
Farane dobili
Slovenija 1:1
Estonija 1:3

Mrdja bi se verovatno bolje uklopio od Zigica,ali ipak mislim da treba da igramo sa dva spica.....
Stojkovic me razocarao u prvom poluvremenu meca sa Bragom bruka covek je poceo redovno da prima golove sa 30 i kusur metara i to kroz usi,i zato menjam misljenje o njemu,cak bi Brkicu dao sansu

Ali cinjenica je da otkako smo poceli sa jednim spicem da ne ide....
Australija 1:2
Grcka 0:1
Farane dobili
Slovenija 1:1
Estonija 1:3

Mrdja bi se verovatno bolje uklopio od Zigica,ali ipak mislim da treba da igramo sa dva spica.....
Stojkovic me razocarao u prvom poluvremenu meca sa Bragom bruka covek je poceo redovno da prima golove sa 30 i kusur metara i to kroz usi,i zato menjam misljenje o njemu,cak bi Brkicu dao sansu

I ja mislim da bi trebali da probamo Mrdju, covek nije dobio pravu sansu kao starter. Na SP kada je ulazio sa klupe uvek je osvezio igru. Isto mislim da bi sa dva spica igrali mnogo bolje ali da se neko vraca u sredinu od napadaca da pomogne u odbrani a ne kao onaj panj Pantelic da ceka loptu na protivnickom sesnaestercu.
Sto se tice Stojketa, komentator ga nahvali kako je na treningu branio nemoguce suteve sa 5 metara... jedino sto nisu vezbali suteve sa 30 metara pa je izgleda tu neuvezban (ili je kratkovid).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back