Neozbiljni pesimista
Elita
- Poruka
- 18.635
Zelim da napisem jedan post vec duze vreme, i mislim da je sad prava prilika. Sustina pisanja je da cujem vasa misljenja, da li sam u pravu, ili mi se cini.
Elem, ono sto ja primecujem, to je da 7 miliona selektora u Srbiji, medju njima i mi sa foruma, vidi samo one igrace koje izabere selektor + nekoliko igraca za koje niko ne moze da shvati zasto ne igraju (do skoro je to bio Rambo, sada Ljajic itd).
Primetio sam da svaki selektor ima svoju viziju najboljih 23 (sem Pizona, ali je on rekao da ce tek od prolece izabrati ono sto zeli, a da sad mora da igra sa Anticevim igracima + Lomic). Setite se Djukica. Kod njega je igrao Smiljanic, i retko ko ga je pljuvao. Igrao je Duljaj cini mi se (ili pre, nebitno sustina je ista). Igrao je pre Nenad Kovacevic, igrao je Trisovic, Dejan Milovanovic... Antic je "izmislio Milijasa" (kad kazem izmislio, mislim na to da ga niko od nas ne bi zvao u reprezentaciju u tom trenutku).
Klasican primer ovoga sto pricam je Lomic. Dok ga Pizon nije pozvao, niko ga nije pominjao, a sada, posle samo jedne utakmice, vec je i ovde na forumu kandidat za tim.
Sta hocu da kazem: Nama treba selektor koji ce "zaboraviti" kojih 20-ak igraca je igralo poslednji mec (ili u poslednje vreme). Da kada sastavlja tim ne kaze "desni bekovi su nam Rukavina i Ninkov, ajde izabracu Ninkova da bude zamena", vec da ima svoj izbor.
Kako je Lukovic dosao do prvog tima? Naknadno je pozvan. Da nije pozvan, niko njega sada ne bi uzimao za ozbiljno. Cini mi se da je i sa Lanetom ista situacija.
Treba nam dobar skauting, i forsiranje mladih igraca. Ja sam pomenuo negde Tadica. Kada bi odigrao jednu utakmicu, a da je odigra dobro, vec bi bio u svim planovima kod svih nas. Kao sto je to postao Ninkovic preko noci prakticno.
Ima tu igraca koji bi mogli da promene ovaj tim. Nabrojacu ovako iz glave, i najmanje je bitno da vi kazete ovaj ne treba, ovaj treba. Svakome treba dati sansu. Recimo: Brkic, Rajkovic, Matic, Fejsa, Tadic, Ljajic, Djuricic, Kaludjerovic, Mrdja...
Pazi,ne moze neko da izmisli toplu vodu.Svuda je tako,u svakom klubu i reprezentaciji,ako dobijes sansu i iskoristis je na pravi nacin,ti automatski ulazis u uzi krug izbora.I nikako selektor ne treba da zaboravi na igrace koji su igrali do sada.To je manje-vise najbolje sto imamo.I ova selekcija igraca je prilicno dobra,samo fali kormilar sa vizijom,koji ce da uoci gde skripi i da to popravi.Uvek je postojalo tih iznenadjenja(Dmitrovic,Trisovic itd.),ali to je macka u dzaku.Treba nam dobar skauting tim,slazem se,ali i sa ovim sto imamo,mi mozemo da napravimo dobar rezultat.