Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne znam sta je vama, covek sutne loptu kao nikada u zivotu, i vi krivite golmana?? Svaka mu cast na golu, ono se ne brani.
@Decky, koliko se secam, Mrdja nije ni ulazio u igru na SP?

Nisam vas gledao (pratio sam Real-Milan) ali sada sam video ta dva gola i stvarno mi nije jasno kako možeš da kažeš da se takav udarac ne brani.Sa 30 metara ide kifla i ulazi na 1,5 m od njegove desne stative i još kažeš da je šutnuo kao nikad u životu.Pa šta je on do sada bio,šahista.Udarac jeste bio majstorski ali ne i takav da ne može da se brani.

Nisam vas gledao (pratio sam Real-Milan) ali sada sam video ta dva gola i stvarno mi nije jasno kako možeš da kažeš da se takav udarac ne brani.Sa 30 metara ide kifla i ulazi na 1,5 m od njegove desne stative i još kažeš da je šutnuo kao nikad u životu.Pa šta je on do sada bio,šahista.Udarac jeste bio majstorski ali ne i takav da ne može da se brani.

Ma vas Stamenkovic bi odbranio sve se plasim.Slozio bi onu vrljavu facu i pitao se:"Sta to bi?".A Stojkovica mozete samo da mrzite...

Ma meni nije jasno zasto se nekim igracima gleda svaki potez. To su Kleo i Stojkovic, kao i Zigic u reprezentaciji. Golman je kriv kada ispusti loptu, ili ako ste gledali juce, golman Ziline sta nije odbranio. Veliki procenat golova (da ne lupam sad koliko) golmani su mogli bolje, ali nisu, i niko ih ne krivi zbog toga.

Ma meni nije jasno zasto se nekim igracima gleda svaki potez. To su Kleo i Stojkovic, kao i Zigic u reprezentaciji. Golman je kriv kada ispusti loptu, ili ako ste gledali juce, golman Ziline sta nije odbranio. Veliki procenat golova (da ne lupam sad koliko) golmani su mogli bolje, ali nisu, i niko ih ne krivi zbog toga.
Jebbiga, to su igrači koji sada imaju veoma visok nivo antipatičnosti, pa im se traži dlaka u jajetu ako želiš da ih kritikuješ ... Žigić izgleda mutavo i ko bandera, ali glupo je za svaku njegovu slabiju partiju reći "ne kreće se dobro, ne zna da igra, samo zna da stoji ko bandera", a za Kleovu "nema saigrače, nije dobijao lopte itd." ... Ili za svaki Žigićev gol reći da ga je usralo, da bi to morao da postigne jer je visok, dobio je dobru loptu itd. ...

Ako odigraju loše - odigraju ... Ako odigraju dobro - odigraju ... Kleo je sinoć odigrao loše, bio je statičan i bezvoljan, i stvarno je loše dodao Saši Iliću u onoj situaciji ... Ima i njegove krivice u tome, i to više nego kod saigrača ... No, šta sada, nije ni on mašina ili neka svetska klasa da svaku utakmicu mora dati gol, i možda i najveći razlog što se kod njega traži dlaka u jajetu je u tome što je stvorena nezdrava atmosfera oko njega gde je on u medijima posle onih golova predstavljen kao jedan od najboljih napadača na svetu, spasilac srpskog fudbala i igrač koji svima može bez problema da da gol ... Nešto slično kao što su hrvatski mediji napravili od Eduarda i Modrića, gde je prvi svetska klasa i pljuju po Wengeru jer ga nije non-stop držao u startnoj postavi, a drugi je mešavina Kake i Ćavija ...

I oni su kao i Žigić, kao i Kleo za najviše standarde prosečni igrači, i ne treba praviti slona od muve, te se najviše i zbog toga gleda ta dlaka u jajetu, i u svakom dobrom potezu (bilo Klea ili Žigića) se traži mana, gleda se ono loše što se uradili ili čak moglo da uradi, a kod svakog lošeg poteza se traži izgovor i deo krivice (ili čak cela krivica) prebacuje na drugog ...

Što se oglmana tiče, pored golmana Žiline, mogao si da vidiš i gol Borse iz Oksera, kad je Stekelenburg stajao na sredini gola, a ipak je primio gol iz slobodnjaka iako nije bila toliko jaka lopta ... Ko misli da je to lagano za branjenje, neka ode na teren i sam iskusi to ... Slažem se da ne treba kriviti golmane u tim situacijama, jer ispada onda da oni svaki šut mogu da brane, i da mogu da prime gol jedino iz stopostotne šanse ili eventualno penala ... Stojković je protriv Estonije kriv za treći gol, ali za ove šuteve iz daljine nije, jer nije supermen, a i ljudi su odlično šutirali ...

Jebbiga, to su igrači koji sada imaju veoma visok nivo antipatičnosti, pa im se traži dlaka u jajetu ako želiš da ih kritikuješ ... Žigić izgleda mutavo i ko bandera, ali glupo je za svaku njegovu slabiju partiju reći "ne kreće se dobro, ne zna da igra, samo zna da stoji ko bandera", a za Kleovu "nema saigrače, nije dobijao lopte itd." ... Ili za svaki Žigićev gol reći da ga je usralo, da bi to morao da postigne jer je visok, dobio je dobru loptu itd. ...

Ako odigraju loše - odigraju ... Ako odigraju dobro - odigraju ... Kleo je sinoć odigrao loše, bio je statičan i bezvoljan, i stvarno je loše dodao Saši Iliću u onoj situaciji ... Ima i njegove krivice u tome, i to više nego kod saigrača ... No, šta sada, nije ni on mašina ili neka svetska klasa da svaku utakmicu mora dati gol, i možda i najveći razlog što se kod njega traži dlaka u jajetu je u tome što je stvorena nezdrava atmosfera oko njega gde je on u medijima posle onih golova predstavljen kao jedan od najboljih napadača na svetu, spasilac srpskog fudbala i igrač koji svima može bez problema da da gol ... Nešto slično kao što su hrvatski mediji napravili od Eduarda i Modrića, gde je prvi svetska klasa i pljuju po Wengeru jer ga nije non-stop držao u startnoj postavi, a drugi je mešavina Kake i Ćavija ...

I oni su kao i Žigić, kao i Kleo za najviše standarde prosečni igrači, i ne treba praviti slona od muve, te se najviše i zbog toga gleda ta dlaka u jajetu, i u svakom dobrom potezu (bilo Klea ili Žigića) se traži mana, gleda se ono loše što se uradili ili čak moglo da uradi, a kod svakog lošeg poteza se traži izgovor i deo krivice (ili čak cela krivica) prebacuje na drugog ...

Što se oglmana tiče, pored golmana Žiline, mogao si da vidiš i gol Borse iz Oksera, kad je Stekelenburg stajao na sredini gola, a ipak je primio gol iz slobodnjaka iako nije bila toliko jaka lopta ... Ko misli da je to lagano za branjenje, neka ode na teren i sam iskusi to ... Slažem se da ne treba kriviti golmane u tim situacijama, jer ispada onda da oni svaki šut mogu da brane, i da mogu da prime gol jedino iz stopostotne šanse ili eventualno penala ... Stojković je protriv Estonije kriv za treći gol, ali za ove šuteve iz daljine nije, jer nije supermen, a i ljudi su odlično šutirali ...

Rekao si da je kriv za treci gol,a jesi video prvi gol?znaci on stoji na 5 metara od gola to je lob.....isto kao protiv portugala.....odbrani sut sa 2 metra a u ls mu daju golove sa 30 i vise......ove kvazi "delije" smaraju s "juda",stojke me razocarao u trenutku sam pomislio da treba iz reprezentacije da leti,to isto napisao,a onda shvatio da mi boljeg NEMAMO.....jedino ovaj Stamnekovic pa da nam reprezentacija Nepala daje golove......

Rekao si da je kriv za treci gol,a jesi video prvi gol?znaci on stoji na 5 metara od gola to je lob.....isto kao protiv portugala.....
Morate da shvatite da u postizanju golu učestvuju dva igrača, i ako golman primi gol sa 30 metara, ne mora da znači da je on kriv nego je možda i strelac gola odlično šutnuo ...

Takvih golova ko što je protiv Estonije primio Stojković mogu ti naći na milion, i od mnogo boljih golmana poput Bufona, Kasiljasa ili Kana, i niko nije krivio golmane nego su ljudi uživali u majstorstvu šutera (jbbg, da je bila neutralna utakmica svi bi pričali o sjajnom šutu Estonca, a ovako je to neka greška Stojkovića) ...

Protiv Portugala je lopta zakačila nekog našeg igrača i malo promenlia pravac, taman dovoljno da prevari Stojkovića ...

odbrani sut sa 2 metra a u ls mu daju golove sa 30 i vise.....
Primio je golove iz slobodnjaka, a ako je on kriv za to, to onda implicira da Mihajlović, Žuninjo, Ziko i ostali nisu bili majstori slobodnjaka, nego su imali sreće jer golmani su tu pogrešili što to nisu odbranili ...

ma dobro kako god,ja sam rekao vec da boljeg od Stojketa nemamo,pa ljutile se "delije" ili ne....ali previse gresi,ume on to mnogo bolje,mozda i ovaj pritisak deluje na njega......
nego da se vratimo na ekipu u globalu:ocekujemo 28-29. okt da vidimo presudu i to je ok.....ali mislim da nece biti novog meca i da ce do kraja godine Pizon imati priliku da popravi utisak jedino protiv bugara,ako ne otkazu mec.....i sve mi vise mirise da cemo jos jednog talenta kao sto je Ljajic upropastiti po uzoru na Misimoivca zbog slobodne porcene Pijona i pritiska iz saveza

Шта рећи за већину вас него хардкор индијанштина...
Косиног сина нећу више да спомињем, ви то једноставно не разумете...
А ове теорије завере за Ивана су да се човек упиша од смеха... са вашим небулозним изјавама надмашили сте и господина Илију Чворовића...
60493283.jpg

98338172.jpg

Sa koliko godina je taj Bogdanovic isao u rat ??? Kako mediji kazu da ima 28,a neki 30,znaci pre 15 godina je bio kraj rata,on je tad imao isto 15...Ne verujem da bi dali detetu iz Beograda da ide u rat...

Kada smo raspravljali o Kleu, bilo je nas koji smo naglasavali da vecina nasih igraca nema neku preteranu zelju da igra za reprezentaciju (ja sam cak otisao tako daleko da sam rekao da neki igraju zato sto ne znaju kako da odbiju poziv - no to sad nije bitno). Danas sam kod Stankovica video bas to. Posle gola (koji je dat bas na onaj nacin koji treba nasoj reprezentaciji - znaci centralni vezni, sut sa ivice sesnaesterca), je bila jedna akcija po desnoj strani. Deki daje loptu malo jacu Maikonu, ovaj jedva stize i centrira lose u gol aut. Stankovic ostaje nekoliko sekundi i aplaudira Maikonu (u stlu "bravo, bravo, nema veze, idemo dalje..."), a onda sprint nazad do svoje pozicije. Prikazuju mu facu a on ozarenog lica!

Sta hocu da kazem: igra covek 100 godina u Italiji. Izabran u idealan tim stranaca. Dao gol veceras. Inter osvaja sve zivo... Jednostavno, sve mu se poklapa. A onda, dodje vreme da igra za nas. Propala zemlja iz koje je on sam pobegao trbuhom za kruhom. Nerealna ocekivanja navijaca, mafija u savezu, sukobi oko trenera, sto kurrca palca. i koga tu briga za istoriju i tradiciju srpskog naroda? Uziva covek tamo gde mu je lepse, i ja ga razumem. Samo, u tom slucaju ga ne bih zvao.

Kada ce ovaj Stankovic da odigra ovako dobro kao sti igra za Inter nekad i za reprezenataciju? :roll:

I on i svi davace 100% mogucnosti za zemlju tek kada budu placeni,a posto Tole pojede sav novac,nema nista od toga.....jer ljubav prema zemlji,patriotizam sve to stoji,ali sto bi recimo Vidic rizikovao da se povredi i da mu propadne karijera zarad sto ce neko u kladionici ili kaficu gledajuci reci alal mu vera,to je pravi srbin,kad moze ovako odigra,partijama u klubu zanese gledaoce,i ne obracaju paznju na kikseve u reprezentaciji......
Da su im dali novcanu stimulaciju nakon Nemacke gde su zaista ljudi pokazali patriotizam ali se izduvali,da vidis kako bi bilo 3:0 protiv kengura,a ovako ko je lud da "rizikuje" zivot za lepe reci

U reprezentaciji Stanković igra mnogo pozadi,zadnjeg veznog,a kad se ubacuje u napad to su neki šutevi Bože sačuvaj, nebom pod oblake...Ne znam ima tu svega,ja lično mislim da je on sam pod velikim pritiskom ovde,tamo je mnogo rasterećeniji i opuštenije igra,jednostavno mi se čini da su svi, ako hoćete,kao pod nekakvim pritiskom,tako mi deluju,tako i igraju .Sa druge strane svi se oni se bave javnim poslom, a to je podležno kritici, dobroj i lošoj, na to ko nije spreman nema tu šta da traži uopšte.Ali opet, sad ovo zadnje sve što se izdešavalo...ne znam koliko bilo ko od njih više ima iskrenu želju da igra za reprezentaciju,ali najozbiljnije tako mislim.

Tacno je da u reprezentaciji igra kao zadnji vezni i ne ucestvuje u napadu,ali nije ni isto kada igrac igra pored Kuzmanovica i Jovanovica ili pored majstora kakav je Snajder i Eto...Za borbenost i zelju nemozemo da zamerimo nasoj reprezentaciji,izrazi lica posle poraza od Gane, kao i izraz lica kada je Deki plakao posle onog u Djenovi sve govori...

Tacno je da u reprezentaciji igra kao zadnji vezni i ne ucestvuje u napadu,ali nije ni isto kada igrac igra pored Kuzmanovica i Jovanovica ili pored majstora kakav je Snajder i Eto...Za borbenost i zelju nemozemo da zamerimo nasoj reprezentaciji,izrazi lica posle poraza od Gane, kao i izraz lica kada je Deki plakao posle onog u Djenovi sve govori...

Slazem se...Druga stvar,on je u Interu uigran sa saigracima,igraju svake nedelje zajedno i znaju se "u trepavicu"...Nije problem to sto je Stankovic zadnji vezni u repki...Igrao je on i ofanzivnije u proslosti,ali je kod njega problem,kao i kod vecine igraca koji igraju za reprezentacije,nedovoljna uigranost sa saigracima iz reprezentacije...Iskreno,po meni je Stankovic na ovoj poziciji zadnjeg veznog u reprezentaciji,najvise pokazao,ali je problem sto je i on vec zasao u godine i ne moze da trci kao nekad...Ali vidi se kod njega volja,zelja i zalaganje i meni je to najbitnije za jednog kapitena...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back