Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko ja znam šeširi za žreb za SP se ne gledaju tačno po FIFA rang listi ..setite se 2006 ! u prvi šešir idu najjači ,u drugi afrički timovi i severna amerika(tako nešto),u treći slabije plasirane evropske ,u četvrti azijski timovi i južnoamerički. jer je bezvezarija npr. u trećem šeširu biti neznam Portugal,Urugvaj,Paragvaj,Kosta Rika,Ukraina,Japan,Kamerun..kakva je to budalaština u treći šešir staviti timove sa različitih kontinenata ..njesRa

Takvih kao što je Petrović ima još 20 u omladinskoj reprezentaciji pa njih nije zvao. Izgleda da ni veliki Antić nije imun na veliku srpsku boljku...Samo da se ne desi isto što i na prošlom svetskom prvenstvu sa Petkovim sinom...

Sklon sam sad i da verujem da su nas u FIFI namerno srozali da bismo ispali iz drugog kruga...
Praxa je odavno pokazala i x puta dokazala - Jedan debil je sasma dovoljno da nam usere atmosferu u reprezentaciji!!! Sad ćemo umjesto uigravanja prave ekipe za SP, do ljeta da gledamo kojekakve Petroviće, qrce-palce kako nam uništavaju pozitivnu atmosferu u pokušajima da svojim aktivnim neznanjem dokažu da su zaslužili da ih ekipa trpi!!!

Koliko ja znam šeširi za žreb za SP se ne gledaju tačno po FIFA rang listi ..setite se 2006 ! u prvi šešir idu najjači ,u drugi afrički timovi i severna amerika(tako nešto),u treći slabije plasirane evropske ,u četvrti azijski timovi i južnoamerički. jer je bezvezarija npr. u trećem šeširu biti neznam Portugal,Urugvaj,Paragvaj,Kosta Rika,Ukraina,Japan,Kamerun..kakva je to budalaština u treći šešir staviti timove sa različitih kontinenata ..njesRa

Mi ćemo izgleda opet završiti u nekom slamnatom sa oderanim šilitom!!!:think:

Praxa je odavno pokazala i x puta dokazala - Jedan debil je sasma dovoljno da nam usere atmosferu u reprezentaciji!!! Sad ćemo umjesto uigravanja prave ekipe za SP, do ljeta da gledamo kojekakve Petroviće, qrce-palce kako nam uništavaju pozitivnu atmosferu u pokušajima da svojim aktivnim neznanjem dokažu da su zaslužili da ih ekipa trpi!!!

Ma mora da leti taj čim je vrati Janković...

Moram da kazem koju rec odbrane za Antica. Od kada je on dosao, ja sam prestao da glumim selektora, a to preporucujem i ostalim milionima Srba. On je toliko zasluzio. Slazem se da Petrovic nije za reprezentaciju. Ali, Antic je u njemu prepoznao potencijal. Mi nismo. On jeste. Zove ga konstantno jer Petrovicu znaci svako okupljanje i uklapa se u atmosferu. Svi primecujete koliko Antic polaze u dobru atmosferu. Zato nema "padavicara" u timu, tj. da nekog zove, pa ne zove. Recimo jednom zove Duljaja, pa Kezmana, pa Petrovica i zato u krug...
Meni nije jasno sta ce Rukavina u timu, ali se ne zalim, jer znam da ni on ni Petrovic nece da igraju vaznije utakmice. Treba neko i da sedi na klupi a da se ne buni. Neko kome ce samo trening koristiti. Zato verovatno nema Kezmana.

1. Brazil ...... 1632
2. Španija ...... 1629
3. Holandija ...... 1340
4. Italija ...... 1215
5. Nemačka ...... 1161
6. Argentina ...... 1103
7. Engleska ...... 1101
8. Hrvatska ...... 1087
9. Francuska ...... 1049
10. Portugal ...... 1042
11. SAD ...... 1025
12. Rusija ...... 982
13. Švajcarska ...... 961
14. Kamerun ...... 949
15. Češka ...... 928
16. Grčka ...... 921
17. Čile ...... 909
18. Meksiko ...... 904
19. Obala Slonovače ...... 903
20. Srbija ...... 892

Nema sanse da budemo u drugom sesiru.
Imamo, jer izgleda se ne gleda lista po poziciji repke na njoj, nego svaki kontinent daje određeni broj nosioca, i pošto Evropa daje najviše, mi ćemo biti u drugom šeširu verovatno ...

sad mozemo da ocekujemo naslove tipa "Novi Krojf je dosao u AJAX" , "Vratio sam slavu totalnom fudbalu" :lol:

Ili ''Dijego Maradona - drugi put među Srbima.''

Ne, ozbiljno, bezveze se zanosite tim četvrt-finalima i polufinalima. Mi realno ako prođemo grupu treba da budemo zadovoljni. Sve iznad toga je ravno čudu.

Ovo protiv Litvanaca je katastrofa. Dva penala, 'ajde još. Ali oni su pored njih realno nama mogli da uvale još barem četiri komada, i samo nas je Bog pogledao da se debelo ne obrukamo. Da su oni u toj situaciji imali nekog Aršavina, ili ne daj Bože Vilju, bilo bi kuku lele. Videlo se tu koliko smo mi zapravo tanki. Kao i protiv Francuza sa onim njihovim bilmezom na klupi. Kad njih nismo dobili takve kakvi su, čisto sumnjam da možemo ijednu reprezentaciju od ovih devet velikih. I to je naša realnost.

Ili ''Dijego Maradona - drugi put među Srbima.''

Ne, ozbiljno, bezveze se zanosite tim četvrt-finalima i polufinalima. Mi realno ako prođemo grupu treba da budemo zadovoljni. Sve iznad toga je ravno čudu.

Ovo protiv Litvanaca je katastrofa. Dva penala, 'ajde još. Ali oni su pored njih realno nama mogli da uvale još barem četiri komada, i samo nas je Bog pogledao da se debelo ne obrukamo. Da su oni u toj situaciji imali nekog Aršavina, ili ne daj Bože Vilju, bilo bi kuku lele. Videlo se tu koliko smo mi zapravo tanki. Kao i protiv Francuza sa onim njihovim bilmezom na klupi. Kad njih nismo dobili takve kakvi su, čisto sumnjam da možemo ijednu reprezentaciju od ovih devet velikih. I to je naša realnost.
i ja mislim.

Lazović: Moraću da se kontrolišem....

Član fudbalske reprezentacije Srbije, Danko Lazović pauzirao je zbog crvenog kartona dobijenog u kvalifikacionom meču sa Francuskom i zbog toga će morati da pripazi na ponašanje protiv Severnih Iraca i Južnokorejaca.

- Prvo, moram da naglasim da me čeka malo opreznija igra, pa i pojačana kontrola reakcija na terenu jer pored dve utakmice neigranja koje sam odradio, ostaje mi i deo uslovne kazne za isključenje protiv Francuske. Što se tiče utakmica koje nas očekuju u Belfastu i Londonu, bez dileme ćemo učiniti sve da obe pobedimo. Nacija je navikla od fudbalera da igraju dobro, da se bore i, na kraju, da imaju dobre rezultate. Mislim da je jako važno, pored rezultata, da uživamo na svakom treningu i svakoj utakmici. Da se dobra atmosfera nadgrađuje u svakoj akciji i priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi - rekao je fudbaler PSV-a iz Ajndhovena.

Jovanović i Krasić: Prijateljske utakmice su korisne....

Reprezentativac Srbije Milan Jovanović rekao je da će predstojeće prijateljske utakmice sa Južnom Korejom i Severnom Irskom biti korisne za tim, koji će se tako sresti sa drugačijim stilovima igranja.

- Svako reprezentativno druženje je korisno za nas, da afirmisemo pozitivnu atmosferu u ekipi. Čekaju nas dva različita protivnika, što je jako dobro. Na Svetskom prvenstvu će igrati mnogo reprezentacija sa različitim stilovima i zato moramo iz svake utakmice da izvučemo novo iskustvo.

Srbija 14. novembra igra protiv Severne Irske u Belfastu, a četiri dana kasnije protiv Južne Koreje u Londonu.

Miloš Krasić je naveo da je okupljanje za prijateljske utakmice ne samo korisno, nego i lepo.

- Ove prijateljske utakmice nam mnogo znače i prijaju. Želimo i na njima da potvrdimo svoj kvalitet, da svi vide da u reprezentaciji Srbije vlada odlična atmosfera. Naravno, želimo i da pobedimo.

Lekić: Mislio sam da je šala....

Lepa vest stigla je na "Marakanu" u ponedeljak u kasnim večernjim satima. Dejan Lekić dobio je poziv selektora Srbije Radomira Antića za prijateljske mečeve koje „orlovi" igraju protiv Severne Irske i Južne Koreje u Velikoj Britaniji. Prvi strelac crveno-belih je vest primio sa osmehom i nevericom.

- Prvo sam mislio da je šala, onda sam shvatio da sam dobio nejlepši poziv u karijeri i najlepšu nagradu za sav trud koji sam do sada uložio. Srećan sam jer sam ispunio još jedan san, posle oblačenja crveno-belog dresa. Sada je na meni da na treninzima „orlova" i ukoliko dobijem šansu pokažem da nisam tek tako dobio poziv - iskreno kaže Lekić za zvaničan sajt kluba.

Zvezdina „devetka" se u utorak popodne priključila Žigiću i ostalima u Kovilovu.

- Prvo vađenje vize, pa onda treninzi. Još uvek se osećam kao da sanjam ali brzo ću se spustiti na zemlju. Hvala selektoru Antiću što mi je ukazao čast i poverenje. Nadam se da ću opravdati sve to - jasan je Lekić.

Nisu nasi tako lose igrali u ovom kombinovanom timu, drugo poluvreme je bilo dosta bolje sto i rezultat pokazuje, ovi debitanti i nisu bas stigli nesto da se posebno iskazu, S. Irska i nije tako losa ipak je to sve "britanska" tj. "engleska" skola, pobeda nam je dobro dosla zbog plasmana na FIFA listi i samim tim - lakseg zreba.

Kvalifikacije za EP: Het-trik Sulejmanija....

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije bila je na pragu velikog neuspeha u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj, pošto je od Norveške gubila na poluvremenu sa 0:2. Međutim, u nastavku igre eksplodirao je kapiten Miralem Sulejmani i het-trikom kreirao potpuni preokret - 3:2.

Foren je već u 2. minutu doveo goste u vođstvo i šokirao sve na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, potom je Eljunusi u 33. minutu duplirao vođstvo, da bi Sulejmani u finišu prvog poluvremena uspeo da smanji rezultat.

U drugom poluvremenu, selektor Ratomir Dujković zamenio je indisponiranog Milinkovića mladim Đuričićem i naredio "svi u napad". To mu se isplatilo u 52. minutu, kada je Sulejmani efektnim drugim golom najavio preokret. Treći gol "orlića" prosto je visio u vazduhu i, konačno, kapiten Srbije u 72. minutu postiže het-trik i vraća Srbiju u igru u sedmoj kvalifikacionoj grupi.

Sledeći meč izabranici selektora Dujkovića igraju protiv Slovačke u gostima 11. avgusta 2010. godine...

Slovačka 4 3 1 0 6:3 10
Hrvatska 4 3 0 1 8:5 9
Srbija 5 3 0 2 8:7 9
Norveška 5 1 1 3 8:10 4
Kipar 6 1 0 5 4:9 3

SRBIJA - NORVEŠKA 3:2 (0:2)

STRELCI: Sulejmani 42, 52. i 72 za Srbiju, a Foren u 2. i Eljunusi u 33. minutu za Norvešku. STADION: Karađorđe u Novom Sadu. GLEDALACA: 1.000. SUDIJA: Mauro Bergonci (Italija). ŽUTI KARTONI: Stevanović, Milinković, Matić, Đuričić (Srbija), Nordvejt, Sing (Norveška)

SRBIJA: Danilović, Stevanović, Jovanović, Milanović, Gulan, Fejsa, Matić, Milinković (od 46. Đuričić), Sulejmani (od 86. Tomić), Ljajić (od 62. Tadić) , Aleksić

NORVEŠKA: Hansen, Simonsen, Nordvejt, Foren, Rogne, Sing (od 75. Lekven), Jensen, Par (od 64. Par), Eljunusi, Stokelien (od 75. Knudcon), Bornfsen.

Srbija - Norveška 3:2

Fotografije sa meča
srbija_38.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back