Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Saučešće reprezentativaca povodom smrti patrijarha....

Povodom smrti patrijarha Srpske pravoslavne crkve Pavla, fudbalski reprezentativci Srbije, članovi stručnog štaba i delegacija Fudbalskog saveza Srbije izrazili su saučešće Sinodu i svim pripadnicima crkve.

- Vest o smrti poglavara naše crkve zatekla je fudbalere na treningu u Severnoj Irskoj. Svi zajedno upućujemo reči molitve za pokoj duše patrijarha Pavla, ožalošćeni što nismo u prilici da mu odamo poslednju zasluženu počast u Beogradu. Ali, u našim je mislima. Učio nas je i savetovao. Duh nas i dalje vezuje. U trenutku neizmerne tuge pronalazimo veru da nastavimo dalje, zajedno, još jači. Dragi oče, u tvom životu i delima nalazimo i ideje i unutrašnju snagu da budemo bolji, kako ljudi tako i sportisti. I bićemo. Tebi neka je duša spokojna i neka ti je laka zemlja - navodi se u saučesću naših fudbalera.

Karadžić: Ne svađam se sa Antićem....

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić kaže da nije u svađi sa selektorom nacionalnog tima, Radomirom Antićem. Uprkos, brojnim spekulacijima da problemi na relaciji Savez - Antić postoje zbog produžetka saradnje, Karadžić je to demantovao.

- Antić i ja u svađi? Ne, o tome nema govora... Naši odnosi su apsolutno u redu - rekao je Karadžić srpskim novinarima u Londonu gde će u sredu od 15:30 biti odigrana prijateljska utakmica protiv Južne Koreje.

Sumnje u loše odnose Karadžića i Antića, dodatno je pojačala minimalna komunikacije između njih dvojice. Isto tako, Karadžić je u ponedeljak pozvao bivšeg selektora "orlova" Havijera Klementea da poseti FSS, iako je javna tajna da se Antić i Baskijac ne podnose! Ipak, Karadžić tvrdi da poziv upućen bivšem selektoru nije nikakva provokacija na račun sadašnjeg.

- Sreli smo Klementea u Madridu, na proslavi stogodišnjice španskog saveza i on nam je čestitao na plasmanu na Svetsko prvenstvo. Rekao je da je oduševljen reprezentacijom Srbije, da je naš najveći navijač. Odgovorio sam mu da bi, kad je već tako zaljubljen u Srbiju, mogao da dođe u Beograd da nas poseti. To nema nikakve veze sa Antićem - objasnio je Karadžić.

Sa druge strane, Antić nije bio raspoložen za razgovor na ovu temu.

- Nemojte ništa da me pitate o potpisivanju novog ugovora. A o tome da li sam u dobrim odnosima sa ljudima iz Saveza, pitajte one koji plasiraju te priče.

O produžetku saradnje sa Antićem, konkretan odgovor nije dao ni generalni sekretar, Zoran Laković.

- Mogu samo da ponovim da smo svi u savezu prezadovoljni saradnjom sa selektorom, kao i rezultatima koji su postignuti - istakao je Laković.

nije mi jasno zasto postoji potreba da se atmosfera oko reprezentacije zagadi

protiv Iraca, solidna igra, moza i mora bolje, Milijas, Petrovic, Kuzmanovic ne treba da igraju zajedno, prva dvojica uopste ne trebaju da igraju

mladi su posebna prica, onoliku kolicinu neozbiljnosti i nonsalantnosti nisam video odavno
dobijemo dva gola i prvo poluvreme odigramo katastrofalno, u drugom odigramo dobro dok nismo poveli, pa onda opet pocnemo da komplikujemo i silujemo
ne verujem da mozemo do baraza

auuu kako losa utakmica, jedna od najdosadnijih utakmica u poslednje vreme.
Vrlo bledo izdanje Srbije, igra je dosta podsecala na doba kad je selektor bio Klemente ili Djukic.
Eto jos jednom se pokazalo da je Rambo Petkovic neophodan reprezrentaciji.
Igra je stvarno bila bez ideje, bez ostrine, bez ubojitosti bez icega, ali dobro dosta je tesko i motivisati igrace za ovako nebitan mec, u svakom slucaju nasi su odradili vec zaista ogromam posao time sto su direktno otisli na SP iz onako teske grupe.

Eto sad je najvaznije da budemo u drugom sesiru pred onaj zreb za grupe, tako bi izbegli recimo Holandiju ili ove ekipe sto dolaze iz baraza, ali isto tako iz treceg i cetrtog sesira mogli bi da dobijemo bas jake rivale kao recimo sto su : Obala Slonovace, Paragvaj, Urugvaj,Kamerun, Nigerija, , Meksiko, Australija.........inace za ekipu iz prvog sesira svi prizeljkuju domacina Juznu Afriku.

auuu kako losa utakmica, jedna od najdosadnijih utakmica u poslednje vreme.
Vrlo bledo izdanje Srbije, igra je dosta podsecala na doba kad je selektor bio Klemente ili Djukic.
Eto jos jednom se pokazalo da je Rambo Petkovic neophodan reprezrentaciji.
Igra je stvarno bila bez ideje, bez ostrine, bez ubojitosti bez icega, ali dobro dosta je tesko i motivisati igrace za ovako nebitan mec, u svakom slucaju nasi su odradili vec zaista ogromam posao time sto su direktno otisli na SP iz onako teske grupe.

Eto sad je najvaznije da budemo u drugom sesiru pred onaj zreb za grupe, tako bi izbegli recimo Holandiju ili ove ekipe sto dolaze iz baraza, ali isto tako iz treceg i cetrtog sesira mogli bi da dobijemo bas jake rivale kao recimo sto su : Obala Slonovace, Paragvaj, Urugvaj,Kamerun, Nigerija, , Meksiko, Australija.........inace za ekipu iz prvog sesira svi prizeljkuju domacina Juznu Afriku.

Ne trtljaj...

a sta da mozda nisam u pravu slucajno ?

Ne vidim razlog zasto bi odmah morali da uzimamo Petkovica, sta bi to on tu uradio!?
Nasi nisu tako lose igrali, kao sto si ti to opisao, J. Koreja je veoma cvrsta reprezentacija, veoma su brzi i tesko je preuzeti inicijativu, a to pokazuje i njihov do sada neprekidan skor od 20-tak utakmica bez poraza, treba shvatiti da je ovo takodje i prijateljska utakmica i da se na takvim utakmicama kombinuje i isprobava taktika. Bilo kako bilo nasi su solidno odigrali, pobedili i prekinuli uzastopne pobede Korejaca koji su kao prvi iz svoje grupe moze se reci veoma lako izborili plasman na SP.

Kao prvo to da Petkovica treba u reprezrentaciju ja govorim vec 10 godina, jos od kad je Zivadinovic bio selektor, inace uradio bi dosta toga siguran sam, ima odlicnu tehniku igrac koji moze jednim potezon da resi utakmicu i igrac koji odlicno izvodi prekide, a i sto je najvaznije covek je plejmejker koji moze da ubrza ili uspori igru (bas takav nam fali)

Danas je mozda solidna bila samo odbrana, ovo ostalo zaista slabo
Realno sa ovom igrom da smo igrali protiv neke zaista mocne selekcije primili bi opet 6 komada.

Ali dobro ovo je samo prijateljski mec ja sam i dalje optimista i tvrdim da na SP bi morali uci barem medju 8 najboljih, zaista sve ispod 1/4 finala bi bio neuspeh

E sto me ovo nervira, do pre mesec dana niko nije pricao o njemu i sad dade 2 gola iz kornera i odjednom je potreban reprezentaciji. A on covek 38 godina ima i odigrao svega 5-6 utakmica za reprezentaciju do sad.

Sta bre niko nije pricao o njemu?! Ako nemate pojma o fudbalu, nemojte da pisete ovde, molim vas. Pa "niko nije pricao o njemu" zato sto se zna da njega nece da pozovu iz drugih razloga, ne zbog nedovoljno dobrih igara za reprezentaciju. Mi nemamo tako dobrog igraca kao sto je Rambo u timu, bez obzira koliko godina ima, i naravno da je potreban.

To sto jadnici iz naseg saveza ne pricaju o njemu, ne znaci da nam nije potreban. On je vise nego potreban, i bio je potreban poslednjih 10 godina.

Pocnite da mislite svojim glavama, a ne da cekate ljude iz FSS da vam kazu sta treba, sta ne treba i zasto.

Србија у другом шеширу за првенство Европе....

Фудбалска репрезентација Србије биће у другом шеширу приликом жребања квалификационих група за пренство Европе 2012. године, саопштила је Европска фудбалска унија (УЕФА).

Након што су јуче завршене квалификације за Првенство света, УЕФА је данас објавила коначну ранг листу европских националних селекција, на основу које су одређени састави шешира.

Србија се налази на 14. месту у Европи, што значи да је ушла у другу квалитетну групу.

Носиоци група на жребу, који ће бити одржан 7. фебруара у Варшави, биће Шпанија, Немачка. Холандија, Италија, Енглеска, Хрватска, Португал, Француска и Русија.

Поред репрезентације Србије, у другом шеширу биће још Грчка, Чешка, Шведска, Швајцарска, Турска, Данска, Словачка и Румунија, а у трећи шешир су ушли Израел, Бугарска, Финска, Норвешка, Република Ирска, Шкотска, Северна Ирска, Аустија и Босна и Херцеговина.

У четвртом шеширу су Словенија, Летонија, Мађарска, Литванија, Белорусија, Белгија, Велс, Македонија и Кипар, а у петом Црна Гора, Албанија, Естонија. Грузија, Молдавија, Исланд, Јерменија, Казахстан и Лихтенштајн.

Најслабије рангиране екипе, које ће се наћи у шестом шеширу, јесу Азербејџан, Луксембург, Малта, Фарска Острва, Андора и Сан Марино.

Директан пласан на Првенство Европе обезбедили су организатори завршног турнира Украјина и Пољска, а 51 национална селекција жребом ће бити распоређене у девет кваклификацоних група. Шест група имаће по шест тимова, а преостале три по пет.

Uvek postoji neki otpor. I kada je Milla trebao da igra za Kamerun bilo je onih koji su se bunili, kao mator ovo-ono, a Roger je dokazao da je doktor za fudbal...

Na SP ide veliki broj igraca. Nadje se tu ponekad mesto i za selektorovog sina i tako neke turiste.

Niko ne kaze da Petu odmah treba dati kapitensku traku i zagarantovano mesto u prvom timu. Ali cemu strah. Ako probamo pa vidimo da ne ide ok. A ako ne probamo...

Sad je bila najbolja prilika da se Rambo isproba, ali izgleda ništa od toga ... Daleko od toga da je on neophodan ovoj repki, ali kad ovde Petrović ima mesta a Žigić je jedini kvalitetan napadač, onda su mogli i njemu da pruže šansu, pa ako iskoristi - iskoristi ...

Pitanje je kako bi se on uklopio u atmosferu koja je sada odlična, i koliko bi mogao igrački da doprinese u Antićevoj formaciji bez klasičnog plejmejkera, ali za prekide bi nam legao ko budali šamar

To sto jadnici iz naseg saveza ne pricaju o njemu, ne znaci da nam nije potreban. On je vise nego potreban, i bio je potreban poslednjih 10 godina.
Da nam je on više nego potreban, mi se onda ne bi ni kvalifikovali za Afriku ... I koji su to razlozi ako nisu fudbalski, jer ja ne znam ništa o njegovim problemima sa savezom/selektorima, i šta je uzrok tome?

Pocnite da mislite svojim glavama, a ne da cekate ljude iz FSS da vam kazu sta treba, sta ne treba i zasto.
Ovo je najjače :rotf: ...

Taman smo sklopili tim koji moze makar do 1/4 finala, i ti igraci su navikli da jedni na druge i sad treba njega da zovu, na zalasku karijere.
Nemam nista protiv da ga pozovu za neki prijateljski mec, ali ne za SP.

Ali zato mi sad imamo Petrovića, koji je dostojan nasljednik onog uvijek na terenu zbunjenog nesretnika Branka Brnovića!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back