Ma ok,sve to stoji za Grcku i Tursku.Ali realno su oni nadmasili sebe.
Jeste, nadmašili su sebe, ali samo iz razloga zato što nisu potcenili sebe, i nisu gledali u Francuze/Špance kao u božanstva, nego kao sebi jednake sa kojima mogu da se takmiče ...
Ne treba mi da budemo ubeđeni da su Francuzi klasa iznad nas, niti bilo ko drugi ... Hrvati su sa tim stavom bili treći na mundijalu, i igrali odlično proteklih par godina ... Sad su oni (tj. najviše njihovi mediji) ubeđeni da su klasa iznad ostalih, te im se to polako obija o glavu ...
Medjutim,pitam te ja, ko je selektor Grcke? Rehagel jeste osvojio EURO 2004,ali su ga Grci ispusili u kvalifikacijama za SP 2006,a na EURU 2008 i sam znas kako su prosli.Pa je l' su smenili Rehagela?
Rehagel sa tom titulom ima kredita koliko hoće, međutim pošto fudbal nije stvar u kojoj zavisiš od stare slave, morali su da ga smene nakon par vezanih neuspeha ...
Maradona je Bog u Argentini, a pošto oni neće da ga smene i popljuju nakon ovih silnih poraza, solidne su šanse da Argentina propusti SP-a, a to je za njih ravno katastrofi ...
Turci su na SP 2002 stigli do polufinala,gde su ih pobedili Brazilci.Ali onda su pobedili Koreju 3:2 u utakmici za trece mesto.Zamisli da smo mi bili na njihovom mestu i da nas Brazil pobedi u polufinalu.Pa mi bi kukali,smenjivali selektora,pljuvali igrace(bez obzira na igru) i izgubili utakmicu za trece mesto.
Ne mora da znači ... Kritike bi zavisile od igre, zalaganja, motivacije itd. ... Ove kvalifikacije odlično prolazimo, atmosfera je super, skoro sigurno idemo u JAR, ali ljudi su protiv Austrije u Bg-u svim snagama pljuvali Pantelića jer se nije zalagao niti je imao motiva ... Sve zavisi od samog toka utakmice i drugih sitnica, možda će naši biti heroji nakon nekog poraza ...
Uzmi klasican primer iz basketa.Posle pobede nad Spanijom,svi su vikali:"To majstori!Najjaci smo!Idemo na medalju!",a kad su nas Slovenci pobedili,svi su kukali kako ne znamo nista,kako Ivkovic nema pojma itd.E to je taj problem u nasem mentalitetu.Treba ici napred,treba teziti boljem,ali ne treba nipodastavati bilo koji uspeh,koji ostvarimo
Ja nisam stekao takav utisak, mislim na tekmu sa Slovenijom ... Nije bila priča da nemamo pojma, nego da nismo igrali toliko loše koliko je Slovencima sve ulazilo ...
Jeste problem u mentalitetu, ali ne taj na koji ti ciljaš ... To je mnogo dublje i kompleksnije ...