Tek se sad vidi koliko je nama falio kvalitetan selektor, a Antic je jedan od boljih i cenjenijih strucnjaka u Evropi ... Ovo su skoro isti igraci koji su igrali i kod Djukica i kod Klementea, ali sada deluju mnogo borbenije, ozbiljnije i kvalitetnije ... Jeste da Litva i Austrija nisu velesile, ali su dobili Rumune (Litva u gostima!!!!) a ovi Francuze 3-1 ... Danas uopste nema ocajnih repki i sigurnih bodova (ybt Portugal - Albanija 0-0!!!!!) tako da ove dve tekme deluju impresivno - i rezultat i igra pogotovu ...
Stojkovic - Mislim da treba da ima sigurno mesto u repki posto tada brani ko lud ... Lose se postavio kod gola Austrije, ali imao je i onu fenomenalnu odbranu u prvom poluvremenu ...
Vidic - Nenadyebiv u odbrani ... Briljantno i bez greske odigrao ... Odlicno se postavlja i cisti sve one centarsuteve, neprelazan u 1-1 duelima, jos bolji u vazdusnim duelima a i pozitivno deluje na mladje saigrace, uliva im dosta sigurnosti ...
Lukovic - Nije me iznenadilo sto je poceo kao centralni, jer sam gledao Udine par puta gde igra istu poziciju (Udine inace igra sa tri centralna) ... Sasvim solidan bio, ali ne verujem da je resenje za velike tekme, kao ni Dragutinovic na mestu centralnog ...
Obradovic - Mnogo talenta ima, odlican je bek, ali mi deluje pogubljeno ponekad (i u Partizanu i u repki), a to je cini mi se posledica reme ... Nadam se da ce mu ovaj gol (inace posledica fenomenalne akcije gde je pokazao da ima kvaliteta i da odlicno prati igru) pomoci da ubije tu tremu i paniku, i da ce se malo okuraziti ...
Ivanovic - Veceras nije imao puno prostora da se razigra i sasvim korektno je svoj zadatak ... Mislim da bi bilo idealno resenje prebaciti ga na centralnog u paru sa Vidicem, posto je i sam u vise navrata rekao da se tu bolje snalazi, mada pored njega nemamo tako kvalitetnog desnog beka i onda bi morali rizikovati sa nekim drugim igracima ...
Stankovic - Ove dve tekme odigrao kao preporodjen ... Kanacno da i u repki pokaze zasto je godinama konstantan i odlican u kalcu ... Mnogo vise trci i sto je bitnije mnogo manje gresi, daje dobre lopte, odlicno organizuje sredinu terena samo neka nastavi tako, da pokaze da ne nosi uzalud kapitensku traku ...
Milijas - Ja bih rekao da je on u timu samo zbog odlicne forme koju drzi u Zvezdi, da se nagradi za tu formu i da se iskoristi u reprezentaciji sad dok je na vrhuncu (nesto kao i Tosic iz Partizana) ... Inace u ove dve tekme nista posebno nije odigrao, iako ima vaznu ulogu u timu ... Vidi se trud i zelja ali to nije dovoljno ... Kacar umesto njega idealno resenje ...
Jovanovic - Stvarno je odigrao vrhunski ove dve tekme, i odlicno se snasao kao levo krilo ... Ne gresi puno, zna kad treba da stane na loptu a kad da nastavi sa akcijom, zna da prodje po strani i stvori priliku, brz je i agresivan, ali jedino ga zavrsnica malo yebe, deluje nekako neodlucno kad treba da uputi udarac ...
Krasic - Isto odlicno odigrao ove dve (posebno veceras), + dva gola ... Malo je ispravio taj 'potez vise' koji je cesto bi problem kad bi imali akciju koja obecava (ocekivao sam da ce nastaviti da dribla kad je sutnuo prilikom gola), odlicno se razume sa ostalim saigracima, ne gresi puno i sada mi mnogo vise deluje kao timski igrac ...
Pantelic - Trudi se kao i uvek, ali nece pa nece ... Jedan gol da postigne u dresu Srbije i eksplodirao bi - a to bi vec bio mac sa dve ostrice ... Poseduje on neke kvalitete, ali ubija ga ta neefikasnost ... I mislim da ga ne treba vaditi iz repke, kao prvo nemamo bas puno kvalitetnih napadaca kao zamenu, a kao drugo mozda ima veliki uticaj van terena ... Treba i to gledati a ne samo igre na terenu, jer koliko se secam nasi kosarkasi su svi govorili da bi mnogo manje medalja osvojili da nisu imali tu savrsenu atmosferu i hemiju u ekipi, a mozda je Marko jedan od bitnijih sto se tice toga ... To mi ne mozemo znati, i verujem da Antic ima svoje razloge zasto ga drzi u ekipi ...
Zigic - Rekao bih da ogromna vecina njega ne bi volela u repki, ali mi kvalitetnije napadace nemamo ... A i sam Zigic dosta pomaze repki ... Izgleda da ljudi ne vide koliko on vazdusnih duela dobije, i koliko puta je spasio napad tako sto neka bezvezna ispucavanja spusti glavom Pantelicu ili nekom iz veznog reda ... Konstantno navuce na sebe dvojcu igraca kad dobija loptu, a i dao je dva gola u ova cetiri meca tako da ne vidim razlog sto bi ga menjali ...
Sve u svemu, konacno imamo kvalitet i na klupi i na terenu, ja mislim da bi polako trebali da idemo ka vrhu evropskog fudbala jer vise nema nepobedivih i nedodirljivih reprezentacija, tako da je sve moguce ...