Remont ili kupovina novog/polovnog dela?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.303
Remontujete li ili kupite polovan/nov deo?

U suštini sve može da se remontuje ali je upitnog kvaliteta. Kada su u pitanju alternator ili anlaser to je dosta dobra priča umesto kupovjne polovnog ili novog aftermarket ugl remontovanog.

Pre par meseci sam kod kineza remontovao alternator na ladi. Kod njega rade ugl taksisti i veći deo majstora donosi. Ja za njega znam preko 30 godina.

Alternator se rasklapa, čisti, pere, menjaju ležajevi, četkice, regler i po potrebi vikluje rotor. Cena 50 evra za osnovni servis ležajevi i četkice. Isto to radi i fabrika tj ovlašćeni servisi.

Sad alternator puni ko zmaj i blista kao dijamant 🤗

1000004628.jpg

Remontujete li ili kupite polovan/nov deo?

U suštini sve može da se remontuje ali je upitnog kvaliteta. Kada su u pitanju alternator ili anlaser to je dosta dobra priča umesto kupovjne polovnog ili novog aftermarket ugl remontovanog.

Pre par meseci sam kod kineza remontovao alternator na ladi. Kod njega rade ugl taksisti i veći deo majstora donosi. Ja za njega znam preko 30 godina.

Alternator se rasklapa, čisti, pere, menjaju ležajevi, četkice, regler i po potrebi vikluje rotor. Cena 50 evra za osnovni servis ležajevi i četkice. Isto to radi i fabrika tj ovlašćeni servisi.

Sad alternator puni ko zmaj i blista kao dijamant 🤗

Pogledajte prilog 1741351

E и тебе једном да видим задовољног ...

Pravi majstor ce ti reci , zna se ko je profesionalac a ko muljavi....radi cisto da popuni budzet i toliko ga i zabole..

Isto ti je kao sto mozes kupiti tresnje za 200 din kilogram, samo sto dodjem kod komsije i kazem koliko za ruke, on kaze kako mislis, , pa znam da krades tresnje, pitam te koliko za ruke trazis da mi doneses kilo tresanja....rekao covek 200 din...

У сиромашнијим земљама су мајстори куд и камо бољи него у развијенијим.
Ovde stvarno nema pravila.

Ima dobrih majstora i tamo i ovde.
Treba da znas sta se treba uopste popravljati, sta ne. Nesto je totalno glupo I neisplativo raditi, a pritom uglavnom to bude sa losim ishodom Iz upravo napisanog razloga.
Neki delovi se kupuju novi bez izuzetaka.

Back