Religije sistematski vekovima unistavaju dokaze....

Moras biti takodje debeli fanatik koji slepo veruje u Darvinovu teoriju evolucije. I jedni i drugi su fanatici, tu klasifikujes nesvesno i samog sebe.

Darvinova teorija je najprihvatljivija zato sto verovatno ima najvise logike medju ostalim teorijama dok u sustini ima dosta "rupa" koje ni sam Darvin nije uspeo da objasni, sve u svemu zato to i jeste samo "teorija".

Ako je 95% naucnika na svetu priznaje teoriju evolucije, a samo talibanski naucnici je ne prizanju, nemam razloga da sumnjam u nju.

Osim toga ona je i VIDLJIVA golim okom.

Ja verujem i u kvazare i supernove, koje nisu vidljive golim okom...A ti?

Ako je 95% naucnika na svetu priznaje teoriju evolucije, a samo talibanski naucnici je ne prizanju, nemam razloga da sumnjam u nju.

Osim toga ona je i VIDLJIVA golim okom.

Ja verujem i u kvazare i supernove, koje nisu vidljive golim okom...A ti?

Ako u nesto verujem, a vec sam negde to i rekao , necu verovati samo zbog toga sto vecina u to veruje iz straha da cu od te iste vecine biti nazvan budalom vec su se potruditi da koliko toliko ukljucim i svoj samostalni razum. Slicno sam vec rekao jednom forumasu koji je iz najverovatnije uvredljive namere protestno otisao da poprica sa svojim papagajem cime je u sustini pokazao pravu stranu svog vokabularnog hendikepa cestim praktikovanjem dijaloga sa slicnim niskointeligentnim organizmima, on mi sada sluzi kao eksperimentalni primer u slicnim polemikama.

I jos nesto, ako covek ili jos bolje nauka generalno veruje u nesto 100%-alno ne vidim zasto bi uopste neko imao razloga da dalje dovodi istu stvar u razmatranje i da uopste polemise o tome. Iz kog razloga onda nastaju veliki istrazivacki centri kao sto je sada najaktuelniji CERN ? Validnost nekih zakona a kamoli teorija koji su vazili stotinama godina prestaje da bude na snazi zbog toga sto je neko ipak imao u glavi recenicu "sta ako..? "

Uopste, fanatizam i stoprocentna sigurnost je losa, lako zaslepi coveka i tera ga da bije glavom o zid neostavljajuci mu mogucnost da su tu negde i "vrata".

A zasto govorim sve ovo, govorim bas zbog toga sto neko (ili par ljudi) postavi svoje misljenje i onda agresivno nipodistava ostale cije se misljenje razlikuje od njegovog/njihovog.

Ako u nesto verujem, a vec sam negde to i rekao , necu verovati samo zbog toga sto vecina u to veruje iz straha da cu od te iste vecine biti nazvan budalom vec su se potruditi da koliko toliko ukljucim i svoj samostalni razum. Slicno sam vec rekao jednom forumasu koji je iz najverovatnije uvredljive namere protestno otisao da poprica sa svojim papagajem cime je u sustini pokazao pravu stranu svog vokabularnog hendikepa cestim praktikovanjem dijaloga sa slicnim niskointeligentnim organizmima, on mi sada sluzi kao eksperimentalni primer u slicnim polemikama.

.

Bilo je mnogo ljudi u svetu koji su verovali da su Napoleon licno! Ti mozes verovati sta god zelis, ali ako je ocigledno da to nije tako, a ti i dalje insistiras - ili ce te ignorisati, podsmevati se ili eventuano - leciti.

Postoji neka BAZA nad kojoj podciva ljuska civilizacija i sistem vrednosti.

Ako pojedinac krene protiv toga najcesce - nastrada.

Bilo je mnogo ljudi u svetu koji su verovali da su Napoleon licno! Ti mozes verovati sta god zelis, ali ako je ocigledno da to nije tako, a ti i dalje insistiras - ili ce te ignorisati, podsmevati se ili eventuano - leciti.

Postoji neka BAZA nad kojoj podciva ljuska civilizacija i sistem vrednosti.

Ako pojedinac krene protiv toga najcesce - nastrada.

Tacno tako, Darvinova teorija evolucije je samo od jedna od pretpostavki na kojoj lezi ceo ljudski rod, u suprotnom se ne bi zvala Darvinova teorija vec Darvinov zakon. I sve dok bude bilo tako svako ce moci da ga osporava jer ne postoji kljucna cinjenica koja bi "direktno" upotpunila Darvinovu tezu.

Licno je i meni Darvinovo razmisljanje najpribliznije od svih drugih tumacenja, ali kao sto rekoh, uzevsi u obzir da i kod njega ima dosta rupa koje su i do dan danas ostale "delimicno" objasnjene ostajem rezervisan.

Ako mislis da nisam u pravu, izvoli postavi direktne "cinjenice" koje ce svakome promeniti misljenje, dotle ces imati posla sa neistomisljenicima koji su u pravu koliko i ti :)

Ocito ja da je iz ovih par komentara da u Srbiji danas vlada takozvani PRAVOSLAVNI TALIBANIZAM....

Hej, momci, pa ko danas jos u svetu SUMNJA U EVOLUCIJU?

Moras biti DEBELI FANATIK i DEBIL, pa sumnjati u ono sto CEO SVET PRIHVATA kao istinu?

Pa kako bi onda tek mogli verovati u kvantnu fiziku, antimateriju, crne rupe, kvazare i supernove....:hahaha:

Samo na boldovano da se nadovezem, ceo svet je prihvatio da je zemlja ravna ploca jedno vreme, sem Kopernika, Galilea i tih nekih njihovih malobrojinih istomisljenika..
Galileo covek jedva izbeze lomacu zbog takvih tvrdnji..

To sto velika vecina prihvata nesto kao istinu ne znaci da je nuzno tako.. Ne odbacujem Darvinovu teoriju kao nemogucu ali je ni ne prihvatam kao istinitu samo zato sto nema ni jedne druge koja je verovatnija..
Sto se mene tice, Adama i Evu su mogli da iskrcaju vanzemaljci dosli sa neke planete gde samo ljudi zive a sve sa ciljem da nasele i ovu planetu.. I to je teorija, nista vece sanse da se dokaze nema od Darvinove trenutno a i nista manje realna nije... Nema dokaza da takva planeta ne postoji i da nisu tako naseljavali druge planete.. :D

Molderu,za vanzemaljski oblik zivota se zna u koju je svrhu nanjet nasoj 'naprednijoj' sorti skolovanih i ucenih ljudi..Ako si upoznat sta su demoni i u kojim se sve frakcijama objavljuju bice ti jasno da iz sila pakla neumorno atakuju na nizak um ljudski nepogrjesivo ih dovodeci u sumnju na Boga i Bozje zakone.Ne trosimo rjeci o ovome uopste..
Pametno receno.

Salu na stranu, nije mi jasno sta vi zagovarate svi? Ako nije bilo evolucije(a nije je bilo) a nije sve stvorio bog za par dana, kako je onda nastao prvobitni zivot? Za ljude necu da pricam posto su nas stvorili vanzemaljci , ali prvobitni zivot kako je onda nastao (pricam o majmunima koje su genetski promenili u nas ljude)?
Laz je da su se majmuni genetski promenili u ljude, kao sto je laz i teorija evolucije, samo glupa pretpostavka i nista vise. Niko ne spominje biljke? Kako su one nastale u tolikom broju? A gde su plodovi, ukusi, mirisi, lekovita svojstva? Slucajno? Ne bih rekao, niti mogu da poverujem da je sve to nastalo slucajno. Po njima (evolucionistima) potrebni su milioni godina za samo jednu vrstu, do sada bi na zemlji bilo mnooooogo manje zivog sveta da je tako kao sto oni pricaju. Lupetanje koje ide na ruku NSP-u. A ljudi se prime, sta ce...
Tesko dodje do mozga, ovako je lakse, veruj sta ti se kaze u skoli...

Poslednja izmena:
Laz je da su se majmuni genetski promenili u ljude, kao sto je laz i teorija evolucije, samo glupa pretpostavka i nista vise. Niko ne spominje biljke? Kako su one nastale u tolikom broju? A gde su plodovi, ukusi, mirisi, lekovita svojstva? Slucajno? Ne bih rekao, niti mogu da poverujem da je sve to nastalo slucajno. Po njima (evolucionistima) potrebni su milioni godina za samo jednu vrstu, do sada bi na zemlji bilo mnooooogo manje zivog sveta da je tako kao sto oni pricaju. Lupetanje koje ide na ruku NSP-u. A ljudi se prime, sta ce...
Tesko dodje do mozga, ovako je lakse, veruj sta ti se kaze u skoli...

Koja ZATUCANOST na pragu 21. veka! :hahaha:

Pa tako vise ne razmisljaju ni mali Avganistanci!!

Sta se to desilo sa Srbima u zadnjih 25 godina???:sad2:

Salu na stranu, nije mi jasno sta vi zagovarate svi? Ako nije bilo evolucije(a nije je bilo) a nije sve stvorio bog za par dana, kako je onda nastao prvobitni zivot? Za ljude necu da pricam posto su nas stvorili vanzemaljci , ali prvobitni zivot kako je onda nastao (pricam o majmunima koje su genetski promenili u nas ljude)?

Pa; ako im je uspelo da stvore nas, kakav je onda problem da svore ceo život na Zemlji?

Koja ZATUCANOST na pragu 21. veka! :hahaha:

Pa tako vise ne razmisljaju ni mali Avganistanci!!

Sta se to desilo sa Srbima u zadnjih 25 godina???:sad2:
Pa sta ako je 21. vek?
Toliko vise bi trebalo vama evolucionistima da imate cvrsce dokaze o vasoj satanskoj teoriji, ovako sve je vise dokaza da ona vise ne pije vodu kod ljudi koji razmisljaju.
Ajd u vodu i ne javljaj se vise.
Misli da je sve nastalo slucajno i u paru i da moze da se razmnozava, tek tako je to ispalo, ma da...
Retardi bez mozga...

Slepo verovati u nauku današnjeg "establišmenta" je isto što i slepo verovati u oficijelnu nauku od pre nekoliko stotina godina. Sa sadašnjeg stanovišta nam srednjovekovna nauka izgleda detinjasta, ali ako se na trenutak mentalno preselimo u dotično vreme videćemo da je sve to imalo neki svoj smisao, naravno, u tadašnjem kontekstu. I do neke mere.

Oduvek je bilo onih koji su stoprocentno verovali u ono što im se servira "odozgo"; neki iz iskrenog ubeđenja, neki iz koristi. Takođe je oduvek bilo i onih koji su oduvek bili u kontri (neki zdravorazumski, dok je kod nekih ovo čak imalo ili ima patološke razmere). Sve ovo smatram normalnim, bilo da se gleda kroz oči evolucije, kreacionizma, biblije, alternativne ili "prave i jedine istinske" nauke.

Ono što mene lično nervira po ovim (a i širim) pitanjima, je bezgranična licemernost ljudi, pogotovu onih koji su na pozicijama pretpostavljenim da se brinu o nekom opštem (naučnom) napretku. Bezbroj je primera kroz istoriju gde su ljudi proganjani, svirepo ubijani, ili jednostavno proglašavanim ludim, a kasnije se ispostavilo da su imali pravo. Koliko je tvrdokorna ova mržnja prema onima koji nisu bili "na liniji" dokazuje i slučaj Đordana Bruna koji ni do dan danas nije oficijelno rehabilitovan od strane svog ubice (kome inače danas ne pada na pamet da tvrdi da je zemlja ravna ploča).

Jedna od danas najopasnijih oficijeno-naučnih disciplina je medicina. Svaka čast na savremenim dostignućima iz ove oblasti, pogotovu na slučajnim pronalascima tipa penicilina, ali ovo je oblast nauke koja bi trebalo da spašava živote a ne samu sebe. Jedan od mnogobrojnih primera je Ignaz Semmelweis od pre 150 godina, koji je tada bio ismejan od svojih kolega zbog njegovih nenaučnih metoda (koje su davale konkretne rezultate!) a danas se smatra začetnikom antiseptičke prakse. Na žalost, ovakvih primera je i danas jako mnogo.

Sve što je čovek danas formalizovao, uključujući tu tvorevine kao što su zakoni (država), nauka i sve njene discipline, religija, ..., sve to u prvoj liniji ima osnovni zadatak da očuva samog sebe i svoje postojanje a ne ono za šta se navodno zalažu (slobode ljudi, njihovo zdravlje, prosvećenost, ...). Ljudska licemernost nema granica, pogotovu ako se radi o moći i novcu. Jedan banalan primer: od novca koji dobrotvorne organizacije na Zapadu sakupe za ugrožene od cunamija, zemljotresa i sličnih nepogoda, manje od 2% ovih sredstava zaista vidi odredište; ostatak ode na takozvane "management" troškove (ljudi se u luksuznim džipovima voze po svetskim metropolama sve brinući se za nastradale ko zna gde).

Slažem se sa tvrdnjom da je oduvek bilo ubijanja istine, isto tako kao što se to radi i danas, a radiće se i sve dok je ljudskog roda (takva nam je priroda). Ali se ne slažem sa pričama nekakvih teških i super-tajnih zavera pojedinih grupa, jer kao što reče Bendžamin Franklin, tri čoveka mogu da očuvaju neku tajnu samo ako su dvojica od njih mrtva.

Back