REKREATIVNO TRČANJE!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlutali smo od teme big time :) gazela, znaci iskljucivo pisemo o REKREATIVNOM TRCANJU ;)
Sto se tice cokolade da li jedem.... pa ponekad i to veoma retko, ekstremno retko :)

Ruku na srce i ne jede mi se cokolada upste. Vise volim voce :) Znaci kad god imam kuci cokoladu u frizideru, uglavnom imam i voce na stolu i zadovoljim glad sa vocem i to mi je postalo refleksno razmisljanje. Posle treninga banane, ujutru banane, tokom dana banane itd.

Ne valja odmah piti vodu, kao ni za vreme trchanja ( da se nalivash ). Dovoljno je uzeti samo gutljaj dva da pokvasish grlo kad za to ima potrebe. Nakon trchanja ili bilo kog drugog aktivnog treninga dobro je sachekati petnaestak minuta da se telo malo ohladi.

Ajde nemoj da zezas da odjednom popijes dve litre??I sad mi kao treba da ti poverujemo..Osim ako ne racunas da si popila i vodu kojom si se tusirala? Al onda mu to dodje vise od dva litra:P:P:-P

Ne popijem odjednom sve...ali nakon treninga, pola sata pijuckam vodu iz flaše od 1.5 l ;) I dok dodjem kući, ode flaša...meni organizam inače baš traži vode..

I meni, ali posle trazi i da je izbaci...;)Pa se malo suzdrzavam...
Ja popijem oko pola litre vode nakon treninga, a dok vezbam pijem vodu iskljucivo u gutljajima...Mada Sindi Kraford savetuje da se pije sto vise vode na njenim CD-ovima - ja se ne slazem sa tim, jer nije dobro unositi odjednom vece kolicine vode - zbog bubrega:)

Nisi u pravu. Sindi kaze da treba piti sto vise vode tokom vezbanja i sve vreme pije iz flase od 1,5 ili 2 litra dok vezba. Imam sve CD-ove sa njenim vezbama, vezbam po tom programu vec godinama kada ne mogu da trcim ili imam malo vremena.

Upravu si. Što više vode , muškarci 5-6 litara, žene, 2-3 lit. Cilj trčanja je da se pokrene trošenje masnih naslaga, a ne vode. To je greška, velika greška.
Dali znate da se tek posle 20 min. počinje trošenje ugljenih-hidrata iz masnih naslaga. Do tada telo troši iz mišića, jedino ako pre toga niste radili trenig u teretani ili nešto slično.
Zato najbolje je ujutru i ujutru.... nikako kad ustanete, tek posle 30-40 min. tada telo odmah troši iz naslaga.

postoji velika razlika izmedju laganog dzhoginga i agresivnog trchanja, velika razlika izmedju dizanja tegova u teretani i treninga izdrzhljivosti sa trchanjem u mestu i gomilom drugih vezhbi. Ako radish dzhoging ili dizhesh tegove nije problem da pijesh vodu, chak je preporuchnjivo, ako pak posle 12 km trchanja srednjim tempom sa povremenim sprintovima uzmesh da pijesh vodu odmah ili za vreme to vec nije toliko pametno... chak je veoma opasno za organizam!!!

vidim teneiseri, svi momrli od zutice i bolesti :o, pa oni na svakoj pauzi unose tečnos, u ograničenim količinama.
Voda razlaže masna tkiva.
A ovde govorimo o rekreativnom trčanju. Vežbanje u terretani je rekreativno.
A sada pitanje, koliko ljudi je u stanju da trči duže od 20min. jel telo tek tada kreće da troši naslage energije.
Koliko ste puta sreli ljude da stalno trče, a debeli su i nikako da srede kilažu. To je zbog toga.

kazu, pa ljudi su govorili i da je zemlja ravna, a ne okrugla.

ovo sto is napisal/o nikako ti ne pije vodu, jel po toj logici svi polumarataonci i maratonci su u velikoj opasnosti kad piju vodu u toku trke.

Takodje da je velika razlika u temperaturi ti ne pije vodu, pa voda i treba da hladi telo od pregrevanja.

ovo too much water during excerises nije ono sto si pisala/o u prethodnom postu, a da previse vode nije zdravo to i zdrava logika nam govori. Rec previse oznacava nesto sto je preslo granice potrebnog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back