REKREATIVNO TRČANJE!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
npr,chovek je na vrhu zgrade...i druga zgrada je udaljena 2 metra...on zna da mozhe da preskochi,i to ce i da uradi,ali nece pokushati neshto shto nije moguce..
ali,recimo,nikad nece reci sam sebi:
"zashto bih ja ovo preskakao kad mogu da se okliznem,i padnem sa 20 metara...nego,ja cu lepo da sidjem dole,udjem u drugu zgradi,pozovem lift,i popnem se.."
tako da izbegavanje vecih prepreka nije parkour...
Molio bih te da vishe rijech prakour i zgrada ne stavljash u istoj rechenici jer mi je dosta ljudi kojima je prva asocijacija na parkour "skakanje po zgradama". I naravno da nikada ne bih skakao sa zgrade na zgradu ma i da su 50cm udaljene jer to nije bezbjedno. Uostalom, shta trazish ti kao traceur koji k... na zgradi?

Tako je i Ljubisha poginuo :cry:

P.S. Mislim da je dovoljno, pa i previshe stvari recheno o pk-u u ovom topicu koji nije prikladan. Imamo Parkour topic pa mozemo i tamo da nastavimo diskusiju ako hocjete.

da si prochitao josh koji moj post o parkouru..,shvatio bi da je to daleko od moje prve asocijacije...
Pa prosvetli me...ti me mozhesh da pri preskakanju ..npr..neke ograde..ali bilo kakve prepreke..da..npr...zakachish nogom i polomish vrat...to je sigurno?

ove kolege traceuri odlutali u off... Ja trčim ujutru... Protrčim nekih 100 metara samo onako radi reda i onda istezanje dobrih 10-15 minuta... Onda trčim. Sad sam malo van forme zbog faxa ispita i sveg što ide uz njega, tako da trčim tri- četiri kruga u parku na limanu (jedan krug=1300 m)... Od kako su ga raskopali- kej: Od mosta do mosta: to je 4800m. Napravim pauzu, istegnem uradim koju vežbu snage i još jedna serija, s tim da poslednjih 200-300-400 metara ubrzavam do max. Istezanje, još jedna serija vežbi i kući pod tuš... ;) Ne menjam dužine to mi je sasvim dosta... P.S. Prepreke obilazim trčeći, tj ne mešam pk i trčanje. :D pozz...

Znači, najbolje je trčati na prazan stomak???Ono, pre doručka???Bez fora, ne sme se jesti minimum sat vremena pred trening bilo kakav....?

Desavalo mi se par puta da se najedem pre treninga i tada sam sva naduvena i troma. U pocetku moze da ti smeta da trcis ujutru pre dorucka. Vremenom ces shvatiti da si gladan samo u mislima (da se jednostavno izrazim), jer razmisljas da li ces moci gladan da trcis, da te ne uhvati nesvestica i slicne stvari..Vremenom ces sve manje misliti o tome i retko ce ti se desiti da stvarno ne mozes da odradis trening jer si gladan ili ti je pao secer i takve stvari. Ja nosim vodu sa sobom, koju pijem u malim gutljajima i glad sam osetila mozda jednom prosle godine...Sve sto sam napisala je, naravno, moje licno iskustvo...

Desavalo mi se par puta da se najedem pre treninga i tada sam sva naduvena i troma. U pocetku moze da ti smeta da trcis ujutru pre dorucka. Vremenom ces shvatiti da si gladan samo u mislima (da se jednostavno izrazim), jer razmisljas da li ces moci gladan da trcis, da te ne uhvati nesvestica i slicne stvari..Vremenom ces sve manje misliti o tome i retko ce ti se desiti da stvarno ne mozes da odradis trening jer si gladan ili ti je pao secer i takve stvari. Ja nosim vodu sa sobom, koju pijem u malim gutljajima i glad sam osetila mozda jednom prosle godine...Sve sto sam napisala je, naravno, moje licno iskustvo...

Ja se nikada nisam najedala pred trening, tj. trčanje. Kada osetim da ne mogu da izdržim, pojedem nešto malo sat pre trening. Ovo pre doručka sam ranije slično praktikovala. Na pripremama smo imali tačan raspored treninga svakog dana. U 6 sati ujutru budjenje i trčanje 10 km. (trčali smo čak i kad je padala kiša) Posle toga bazen, sat vremena. Pa nakon svega toga doručak. Istina je da je u početku bilo nezamislivo teško, glad, mučnina, nesvestca i tako to, ali sam vremenom navikla i nakon priprema nastavila da radim istim tempom kod kuće. Ne znam da li je ispravno, zato pitam...

Jako je teshko bash uvek isposhtovati da ne jedesh pred trening, desi se se po koji put da zbog ostalih obaveza jednostavno nisi stigao, ja u ovim sluchajevima pojedem chokoladicu...

Iako ste svi kako vidim protiv slatkisha ja mislim da je chokolada zdrava ( u normalnim kolichinama, ne kazhem da treba da stuchesh milku od 300 grama ;) ) jer ona ima i korisne pored negativnih efekata.

Shto se tiche trchanja postoji tu vishe od samo izaci i trchati, jako je bitan polozhaj tela, pogotovo sa devojke, da ne pominjem disanje, teren i obucu...

Vreme trchanja je individualna stvar i ne postoji savrsheno vreme za trchanje, jednostavno prilagodi svom telu i obavezama. Meni je idealno vreme od 10 uveche do 2 ujutro pa kad stignem, tad najvishe volim da trchim. Znam ljude koji trche u 4 -5 ujutro, ljude koji trche u 6 popodne...

Nemam ja nista protiv slatkisa. Naprotiv. Mogla bih samo njih da jedem, ali moja vitka linija ima. Kad god se ugojim - to je zato sto sam dala sebi oduska. Ali ako redovno vezbas i ne preterujes sa slatkisima (kao vecina zena tokom PMS, na primer) nece te ugojiti. Ali, nije stvar u tome. Nego u tome da su ti slatkisi i sva ta tzv.konzervirana hrana prepuni vestackih dodataka, a to moze uticati na pojavu nekih jos uvek neizlecivih bolesti. Takodje mozes jesti puno slatkisa i biti vitak, cak i mrsav, ali ti oni stvaraju holesterol u unutrasnjim organima. Meni se to desavalo ranije. Inace, ovo sto ja pricam je ono sto meni prica nutricionista.

Nemam ja nista protiv slatkisa. Naprotiv. Mogla bih samo njih da jedem, ali moja vitka linija ima. Kad god se ugojim - to je zato sto sam dala sebi oduska. Ali ako redovno vezbas i ne preterujes sa slatkisima (kao vecina zena tokom PMS, na primer) nece te ugojiti. Ali, nije stvar u tome. Nego u tome da su ti slatkisi i sva ta tzv.konzervirana hrana prepuni vestackih dodataka, a to moze uticati na pojavu nekih jos uvek neizlecivih bolesti. Takodje mozes jesti puno slatkisa i biti vitak, cak i mrsav, ali ti oni stvaraju holesterol u unutrasnjim organima. Meni se to desavalo ranije. Inace, ovo sto ja pricam je ono sto meni prica nutricionista.

Tacno ono sto sam hteo da napisem, jedna pohvala :)

slazhem se sa vama donekle, ali ogranichicu se samo na chokoladu(najobichniju) i kakao, moje je mishljenje da ih treba konzumirati u normalnim kolichinama.

tachno je da ima dosta negativnih elemenata koji se ubacuju u proizvodnji, ali tokom treniranja u procesu znojenja telo izbaci dobru kolichinu istih, na kraju krajeva chekash autobus 20 minuta i vec si se nagutao svega i svachega, zar ne?
a shto se holesterola tiche tu su orasi i jecham... :)

http://medicinar.mef.hr/tekstprint.php?id=459

opet, to je moje mishljenje, ne teram ja nikoga da jede chokoladu ako nece :D

P.S. otishli smo malo u OFF sa temom :(

najveci problem je sto to vise nije cokolada, to je samo proizvod koji se zove cokolada, koji je napravljen od razno raznih emulatora, zasladjivaca i ostlih vestackih primesa.

Sto se tice cekanja autobusa upravu si 100%, sad kad znas da zagadjen vazduh nije zdrav zasto jos sam dodajes nezdravu ishranu,?!

Sta sa orasima i jecom vezano za holesterol, nisam te bas najbolje razumeo?

ne bi trebalo da se jede sat vremena pre treninga i pola sata posle... To su nam govorili na taj čiju... ;) ima logike... Al ako hoćeš zdravo, ima čak i tuširanje koje se preporučuje i koje praktikujem. Ako nekog interesuje, postovaću, al svojevoljno neću da idem u off... Tj, hoću nekog da povučem samnom... :D

Mislim da je vise vaznije koja hrana se jede pre REKREATIVNOG TRCANJA :) Rekao bih da je voce dobar izbor, na mene odlicno deluje.
@ghostprophet, prijatelju procitao sam tvoju stranicu za cokoladu, i neke stvari imaju smisla ali opet danas "obicna" cokolada se osnuje na seceru i kakao-u i sve stvari koje je mali37 dodao. Tema je o trcanju, ne kazem da bi trebali striktno da se drzimo teme ali stvarno ne razumem kakve veze imaju orasi i jecam sa holesterolom :D

orasi sadrzhe odredjenu kiselinu koja mozhe da smanji nivo masnoce u krvi...

isto tako i belo grozhdje, bademi, pasulj, grashak, zobene pahuljice, heljda, beli luk a po nekima i jecham snizhavaju holesterol, ali orasi su najpoznatiji po tome...

Shvatam, verujem da su te stvari dobre za regulaciju holesterola ali ipak mi imamo "balans" za holesterol znas ono "kada pojedes vise hol, organizam pravi manje hol". Uzmi u obzir druze da povecanje holesterola ne mora znaciti da ce neko da dobije srcko ili slicnoc vec moze znaciti da holesterol pokusava da popravi osteceno tkivo. Holesterol je veoma potreban u organizmu :) E sad zelim reci, ako imas visok nivo holesterola (od losih hrana u proslosti - rafinisanih kao beli secer) koje si jeo preko 30 godina i konacno shvatis da imas dijabetis i povisen nivo holesterola, mislim da bademi i pahuljice nece biti od velike pomoci :)

Shvatam, verujem da su te stvari dobre za regulaciju holesterola ali ipak mi imamo "balans" za holesterol znas ono "kada pojedes vise hol, organizam pravi manje hol". Uzmi u obzir druze da povecanje holesterola ne mora znaciti da ce neko da dobije srcko ili slicnoc vec moze znaciti da holesterol pokusava da popravi osteceno tkivo. Holesterol je veoma potreban u organizmu :) E sad zelim reci, ako imas visok nivo holesterola (od losih hrana u proslosti - rafinisanih kao beli secer) koje si jeo preko 30 godina i konacno shvatis da imas dijabetis i povisen nivo holesterola, mislim da bademi i pahuljice nece biti od velike pomoci :)

hahahahaaaa :D to se slazhem...

shto se chokolade tiche, hteo bih da zavrshimo na ovome ako se i vi slazhete sa mojim zakljuchkom:
Chokolada i kakao nisu shtetni za zdravlje, chak su i korisni, ali prilikom procesa masovne proizvodnje se ubacuju razni dodaci koji imaju negativan uticaj na zdravlje. Zbog toga mozhemo reci da kupavna chokolada i kakao mogu shtetiti zdravlju.

nadam se da sam kolko tolko lepo srochio ovo.. :)

sročio si ga- svaka ti dala! :D Šalim se... Pametno si rekao, al bez zaj... Nego, za trčanje: ja trčim stalno isti tempo, jedino u poslednjoj seriji poslednjih 300-400m izvlačim. Čuo sam da je bolje ako se menja tempo dok se džogira?! Kao malo lagano, malo ubrzaš, pa opet lagano, totalno random... Šta masa misli?! :confused:

Ne slazem se da je cokolada zdrava..Treba pojesti malu cokoladu samo kada ti hitno treba povecanje secera u krvi, zbog pojacanog napora npr.ili slicno. Cokolada, slatkisi - to su ti sve prazne kalorije. Bolje pojedi suve smokve ili tako nesto...

ghostprophet:
shto se chokolade tiche, hteo bih da zavrshimo na ovome ako se i vi slazhete sa mojim zakljuchkom: Chokolada i kakao nisu shtetni za zdravlje, chak su i korisni, ali prilikom procesa masovne proizvodnje se ubacuju razni dodaci koji imaju negativan uticaj na zdravlje. Zbog toga mozhemo reci da kupavna chokolada i kakao mogu shtetiti zdravlju.

Nisu stetni ako ih jedes umereno, ako ih napravis vecinskom ishranom onda je druga prica. Citao sam da su ranije ljudi mesali kakao i med sa mlekom (bez kuvanja) :) Prepostavljam da je to dobra poslastica.
Medjutim, kao sto si rekao danasnja cokolada ima mnogo aditiva koji daju predivan ukus i sve to lepo izgleda estetski, lepa dizajnirana kravica, privlacne boje, mleko kako se izliva itd. Prosto te navede da pomislis da je lepa cokolada iako je nisi probao. Pa ih vidjas na TV reklamama, kako deca uzivaju u jelu, kako se svi vesele dok jedu cokoladu.

Mozes uzivati 5 minuta, ali posledice imas ceo zivot. Holesterol, dijabetis, kosti, krvotok, srce itd.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back