Rekli su o ljubavi...

"U ljubavi ne postoje pravila. Mozemo pokusavati da se pridrzavamo
prirucnika, da vladamo svojim srcem, da izgradimo strategiju ponasanja -
ali sve su to kojestarije. Srce odlucuje i to sto ono odluci jedino i
vazi".
Jovan Dučić

‎" U ljubаvi je nаjlepše dа se sаnjа, čekа i dа se čuvа tаjnа.Ko nije prošаo kroz to - nije voleo. Ko nije sposobаn dа se žrtvuje nemа dаrа zа ljubаv.Ko nije pаtio i plаkаo - nije voleo." Desаnkа Mаksimović

2-1.jpg

Paulo Koeljo o ljubavi:

"Ljubav je nesto sto pokrece inteligenciju i kreativnost, nesto sto nas prociscava i oslobadja." (Zahir)

"Ljubav
je bolest od koje niko ne zeli da ozdravi. Koga ona napadne, taj ne
zeli da se spase, a ko pati ne zeli da se leci." (Zahir)

"Ljubav
je divlja snaga. Kad pokusavamo da je ukrotimo, ona nas unistava. Kad
pokusavamo da je zatocimo, ona nas zarobljava. Kad pokusavamo da je
razumemo, ostajemo izgubljeni i zbunjeni." (Zahir)

"Iz razlicitih priroda radja se ljubav. Iz suprotnosti ljubav crpe snagu. Kroz sukobe i preobrazaje, ljubav se cuva." (Zahir)

"Ljubav
nije u drugome, vec u svakom od nas i mi je samo u sebi budimo.
Medjutim, da bismo je probudili, potreban nam je drugi. Univerzum
jedino ima smisao ukoliko imamo nekoga s kim cemo deliti svoja
osecanja" (Jedanaest minuta)

"Citavog zivota shvatala sam ljubav
kao neku vrstu dobrovoljnog ropstva. To je laz: sloboda postoji jedino
kada je prisutna ljubav. Onaj ko se potpuno predaje, ko se oseca
slobodnim, taj voli celim bicem. A ko voli celim bicem, oseca se
slobodnim. U ljubavi niko nikoga ne moze da povredi; svako od nas je
odgovoran za ono sto oseca i ne mozemo drugog da krivimo za to. Niko
nikoga ne gubi, jer niko nikoga ne poseduje. To je istinsko iskustvo
slobode: imati najvazniju stvar na svetu a ne posedovati je."
(Jedanaest minuta)

"U zivotu ima stvari koje, bez obzira iz kog
ugla ih posmatramo, ostaju stalno iste, vrede podjednako za sve ljude.
Kao, na primer, ljubav" (Veronika je odlucila da umre)

Ivo Andrić:

Ljudi koji čisto i bezgranično vole ne pomišljaju lako da se ma šta oko njih menja, a ponajmanje sam predmet njihove ljubavi. Oni merom večnosti mere prolazne i promenljive pojave oko sebe. A njihova smelost biva nagrađena, jer im sve oko njih izgleda večno i nepromenljivo, i tako sa tom divnom iluzijom provode i svršavaju svoj vek, oslobođeni najvećeg ljudskog zla, užasa od prolaznosti.

Ne postoji nedostižna ljubav. Nije to zvezda u nekoj drugoj galaksiji, ili pak kapljica vode u nekom dalekom moru. Postoji samo neostvariva. Možda nekad, zbog tih čudnih ljudskih odnosa, ne treba stremiti ka ostvarenju. Ne moramo ubrati ružu da bi osetili njen savršeni miris...

Slaviša Pavlović

- Ljubav se ne može ni analizirati ni shvatiti. Ako pokušaš da je prisvojiš, nje nestane. Ako je previše čvrsto stežeš, svenuće i umreće. Ponekad ljubav postoji samo u mašti luckastih mladih žena koje je zamišljaju. Može se dogoditi da uzalud protraćiš nečiju ljubav. U tom slučaju si budala. Jer jedini koji su voljeni, jedini koji dobijaju u ljubavi jesu oni koji daju. Kad pružaš nekome ljubav, ona raste i cveta u tebi kao pažljivo orezivana ruža. Ljubav je radost. Bez obzira na sva poniženja i teret koji moraju da nose, oni koji vole uvek su ispunjeni radošću.

"Ljubav ne znači biti nepomičan kao pustinja, niti lutati svetom kao vetar, niti sve posmatrati iz daleka. Ljubav je sila koja preobražava i poboljšava Dušu Sveta. Kada sam prvi put u nju prodro, učinilo mi se da je savršena. Ali kasnije sam shvatio da je ona odraz svih stvorenja i da ima svoje ratove i svoje strasti. Duša Sveta se hrani nama, a zemlja na kojoj živimo ce biti bolja ili lošija shodno tome koliko smo mi dobri ili loši i tu stupa na scenu snaga ljubavi, jer kad volimo, uvek želimo da budemo bolji nego što jesmo!" (Paulo Koeljo)

10 znakova da volis nekog:
Deset:
Uvijek te je sram kada je blizu.
Devet:
Smijesis se kada cujes njegov/zin glas.
Osam:
Kada ga/je gledas ne vidis nikog drugog
oko tebe, vidis samo njega/nju.
Sest:
Oni su sve na sto mislis.
Pet:
Smijesis se kada ga/je gledas.