Registrovan Pokret za narod i državu, pogledajte šta mu je „misija“

Pokret za narod i državu, čije osnivanje je od 2022. godine najavljivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić,
registrovano je kao udruženje u Agenciji za privredne registre (APR).

Kako se može videti na sajtu APR-a, Pokret za narod i državu registrovan je na ime Tijane Nikolić u beogradskoj
opštini Zvezdara, 28. marta ove godine.

U Statutu Pokreta koji se nalazi na sajtu APR-a, kao opis oblasti ostvarivanja ciljeva, navodi se "savremen razvoj
i prosperitet države, odnosno Republike Srbije i jačanje svesti o narodu i državi".

Navodi se da su ciljevi udruženja podizanje svesti o značaju države i narodne suverenosti, zalaganje za prosperitet,
napredak i modernu državnu organizaciju, kao i promocija i afirmacija mogućnosti za doprinos razvoju narodne svesti.

Radi ostvarivanja svojih ciljeva, kako se dodaje u Statutu, udruženje prikuplja i obrađuje naučnu i stručnu literaturu,
organizuje, samo ili u zajednici sa drugim organizacijama, stručne skupove, tribine, savetovanja, seminare i druge
oblike edukacije, objavljuje publikacije o radu udruženja.

Dodaje se i da udruženje učestvuje u realizaciji projekata iz domena rada udruženja, organizuje volonterske akcije,
sarađuje sa univerzitetima, školama, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu na ostvarivanju
svojih ciljeva, kao i informiše javnost i građane Srbije o aktuelnim temama koje se tiču ciljeva udruženja.

U Statutu se navodi da član Pokreta za narod i državu može biti svako lice koje prihvata ciljeve tog udruženja i Statut, kao
i koje podnese prijavu za učlanjenje.

"Maloletno lice sa navršenih 14 godina života se može učlaniti u udruženje uz prilaganje overene izjave njegovog zakonskog
zastupnika o davanju saglasnosti. Za lice mlađe od 14 godina, prijavu podnosi njegov zakonski zastupnik", piše u Statutu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osnivanje pokreta najavljuje od 2022. godine, ali je ono više puta odlagano, a od početka
ove godine, Vučić obilazi gradove u Srbiji u kojima promoviše taj pokret.

Prema njegovim rečima, učlanjenje u pokret počelo je tokom marta, a zvanično formiranje Pokreta za narod i državu biće na
Vidovdan, 28. juna.

Screenshot_80.png

Screenshot_82.png

https://beta.rs/content/222350-pokret-za-narod-i-drzavu-registrovan-u-apr-u

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: iig
SNS sekta uziva u ovome...platite pdv,struju,porez,infostan,mts,najskuplju hranu i gorivo...kome se nesvidja mars iz Vuciceve Srbije...i da se razumemo posle Vucica - Vucic...zabole nas i za vasu decu i rodbinu i imovinu...imamo i pare i kadrove i oruzje...i sve sto treba....
Mora da se zavrsi zamena stanovnstva u Sirbistanu..omladina sto se buni nekom polupati vilicu, nekom iskppati oci,odrezati usi i jezik...pusite ga

SNS sekta uziva u ovome...platite pdv,struju,porez,infostan,mts,najskuplju hranu i gorivo...kome se nesvidja mars iz Vuciceve Srbije...i da se razumemo posle Vucica - Vucic...zabole nas i za vasu decu i rodbinu i imovinu...imamo i pare i kadrove i oruzje...i sve sto treba....
Mora da se zavrsi zamena stanovnstva u Sirbistanu..omladina sto se buni nekom polupati vilicu, nekom iskppati oci,odrezati usi i jezik...pusite ga
SNS sektu je pustio niz vodu.
Zato u očaju osniva novu.
Samo ne znam odakle mu pare da mu botovi reklamiraju "novi" politički program.
Treba finansirati to glomazno telo, a pare je spucao na autobuse, sendviče i ostale budalaštine koje mu nisu urodile plodom.
Uskoro će mu i resursi biti uskraćeni, a i dosadašnji propagandni mediji imaju sve manje prostora za delovanje.

Treba finansirati to glomazno telo, a pare je spucao na autobuse, sendviče i ostale budalaštine koje mu nisu urodile plodom.
Uskoro će mu i resursi biti uskraćeni, a i dosadašnji propagandni mediji imaju sve manje prostora za delovanje.
Pare imaju tako sto su nase pare narodne odvajali za njihov privatni fond, prosta stvar.

Baš tako

Ne znam šta mi je najveći utisak u svemu ovome

Možda ta olaka manipulacija nacionalnim osećanjima i pojmovima koji ipak imaju težinu i vrednost (prosperitet, napredak, suverenost) koji postaju potpuno devalvirani ovim činom

Baš tako

Ne znam šta mi je najveći utisak u svemu ovome

Možda ta olaka manipulacija nacionalnim osećanjima i pojmovima koji ipak imaju težinu i vrednost (prosperitet, napredak, suverenost) koji postaju potpuno devalvirani ovim činom
Tim frazama je davio narod u nacionalnom televizijskom programu godinama do te mere, da se svima smučio.
Svim iole mislećima.
Samo izlapeli ljudi mogu to što baljezga da povežu sa realnom slikom stvari.

200,000 JBG-a ovaj sektu pustio niz vodu...vazi...kad ostanu bez $$$ nece gadjati jajima...i brasnom i bojom nego kursumima po ludim glavama..bice puno posla za JKP Pogrebni Zavod

Svako je iz sekte spreman da bije ,osakati,opljacka,ubije al nikako nije spreman da pogine...200.000 cacija je na jelovniku pola ce da prebegne u partizane (na dnu piramide)...50k su interesne grupacije rektvirirati oteto...al 50-ak K je ideoloski zatrovano i idu do kraja..tamo je koncentrat opljackanog novca i resursa od ovoga vec izmaltretiranog i namucenog naroda

Od prosvetarskih plata
Jedno te isto priča godinama..mislim da ni red reči u rečenici ne promeni
Zato sto je sve istina kao sto se ni matematika ne menja vekovima.

Od prosvetarskih plata

Zato sto je sve istina kao sto se ni matematika ne menja vekovima.
Poznata nam je SNS-ovska i Vučićeva istina...nije se rekonstruisala nadstrešnica..posle ipak se rekonstruisala..mi nemamo zvucni top ..ipak ga imamo i to 16 komada ..i tako..poduži je spisak Vučićevih "istina "

Back