Покрет за народ и државу VS Студентски покрет за правну и праведну државу

Pa da, ko da su studenti sa svih univerziteta u Srbiji maloumni, pa ne mogu da nađu ukupno 250 kandidata sa dobrim CVjem, koji su ih podržavali, od profesora, preko drugih poznatih ličnosti, sportista, glumaca, pisaca, naučnika, itd

Нереално амбициозно

Aha, evo sad novi napad: G17... pa oni su sad na vlasti
Uterivanje straha.
dokle ?

Ako nemamo nikakve stručnjake za ekonomiju države, daj da zaključamo vladu, stavimo katanac i zaboravimo na državu.

Не претеривати са експертима, смучило су се народу за време жутих

Не форсирати прогресивизам.

Допустити развој органског друштва

Радити на амбијенту

Ako nemaju za koga da glasaju, onda trebaju sami da se kandiduju. Ali samo na izborima u organizaciji prelazne ekspertske vlade.

Ali ako je tačno ovo što kaže Pumpanov, da ih politika definitivno ne interesuje, onda džabe sve ovo.

Интересује их политика, али не странчарење

Хоћу да кажем да се СНС нема право позивати на Динкића када су са дотичним сарађивали, а врло могуће то и данас чине. Сви жути лопови су у СНСу данас.

Динкић је одвео Вучића у Дубаи.

Тамо га је упутио у шеме

Не претеривати са експертима, смучило су се народу за време жутих

Не форсирати прогресивизам.

Допустити развој органског друштва

Nazovi kako hoćeš, ali bitno je da na čelu nekog ministarstva bude stručna osoba. I oko njega stručne osobe.
Može to biti i seljak poljoprivrednik, i on je stručan. A tek poljoprivrednik sa završenim poljoprivrednim fakultetom kakvih ima. Pa da ima dobru ekspertizu.

Kako ćeš to zvati je nebitno

Nazovi kako hoćeš, ali bitno je da na čelu nekog ministarstva bude stručna osoba. I oko njega stručne osobe.
Može to biti i seljak poljoprivrednik, i on je stručan. A tek poljoprivrednik sa završenim poljoprivrednim fakultetom kakvih ima. Pa da ima dobru ekspertizu.

Kako ćeš to zvati je nebitno

То се зове проф.др.Шеварлић

Али он није фах-идиот (само стручан)

Nezgodna prekretnica, a na osnovu mog iskustva iz Crne Gore, svako rešenje zapravo nije rešenje već samo pokušaj koji se mora pratiti i pratiti i pratiti.
Mi smo ovamo nepismeni, duhom gladni i željni moći, a malo nas je i previše para od turizma i droge se vrti kroz narod da bismo suštinski bilo šta htjeli da promijenimo, nego eto, neka se gura ovako i dobro je.

A nije dobro, kao društvo tonemo i kad-tad će sve doći na naplatu.

Ovdašnji režim je koristio sve moguće poluge moći, i štap i šargarepa, dakle ANB (BIA), policija, socijalna davanja, računi za struju, građevinske dozvole, zapošljavanja, mediji, nenormalan birački spisak na osnovu koga bi neko pomislio da nas ima milion u državi, i eto, kada je usrao motku sa napadom na SPC, došlo je do te neke ekspertske vlade (ispostaviće se sve moj do moga) nepolitičara, koji su baš brzo postali političari, i shvatili gdje je stvarna lova.

Sve ono što je trebalo da se dogodi, prije svega čišćenje biračkog spiska, nije se dogodilo.
Otvorene liste, za koje se svi redom deklarativno zalažu, ne postoje ni u najavi.
Reforme tužilaštva? Ništa.
Sudstva? Ništa.
Bezbjednosti? Apsolutno ništa!

Samo su poluge moći iz ruka jedne ekipe prešle u ruke drugih, koji su baš brzo dokazali da je moć slatka i da lako mijenja ljude.

Koja kod da je lista da druge strane, treba da ima spisak stvari koje su joj prioritet, i koje mora da uradi u naznačenom roku.
To će biti test, na osnovu kojeg će se lako vidjeti je li neko promijenio mišljenje, te prelaskom na drugu stranu sistema odjednom, preko noći, shvatio da sistem i nije baš tako loš :lol:

E zato bih najviše volio listu od 250 random studenata čiji je zadatak da u tom i tom roku najure sve moguće trule tužioce, sudije, policajce, bezbednjake, novinare, fantome u biračkim spiskovima i šta sve ne, siguran sam da ima neko mnogo pametniji koji bi im mogao detaljno objasniti koji sve to mehanizmi u ovoj državi koče sveopšti napredak.

A zašto baš studenti? Pa jedino su oni dovoljno velike budaletine da stvarno povjeruju da je sve to i moguće, pa me ne bi čudilo i da na kraju uspiju.

Неко на тњитер дао идеју, па ме занима шта ви мислите?

Ако се Влада не формира, следи расписивање избора, који би били одржани 8 јуна (можда 15.)

Вучић би изашао са Покретом за народ и државу (ребрендиран СНС).

Шта мислите да на супротној страни буде само једна листа - Студентски покрет за правну и праведну државу.

Све кандидате би предложили студентски пленуми.

Ако би било ко трећи, четврти, пети, покушао да истакне листу, био би одуван од стране ове две велике групације.

Један на један, па ком опанци ком обојци.

Vrijeme je za novu Srbiju

Za multietnicku, gradjansku Srbiju

Za sekularnu, visevjersku, latinicnu Srbiju

Za Srbiju strogo okrenuta ka EU, NATO i svim komsijama regiona

Za Srbiju buducnosti a ne proslosti

Za Srbiju Balse Bozovica

Nezgodna prekretnica, a na osnovu mog iskustva iz Crne Gore, svako rešenje zapravo nije rešenje već samo pokušaj koji se mora pratiti i pratiti i pratiti.
Mi smo ovamo nepismeni, duhom gladni i željni moći, a malo nas i previše para od turizma i droge se vrti kroz narod da bismo suštinski bilo šta htjeli da promijenimo, nego eto, neka se gura ovako i dobro je.

A nije dobro, kao društvo tonemo i kad-tad će sve doći na naplatu.

Ovdašnji režim je koristio sve moguće poluge moći, i štap i šargarepa, dakle ANB (BIA), policija, socijalna davanja, računi za struju, građevinske dozvole, zapošljavanja, mediji, nenormalan birački spisak na osnovu koga bi neko pomislio da nas ima milion u državi, i eto, kada je usrao motku sa napadom na SPC, došlo je do te neke ekspertske vlade (ispostaviće se sve moj do moga) nepolitičara, koji su baš brzo postali političari, i shvatili gdje je stvarna lova.

Sve ono što je trebalo da se dogodi, prije svega čišćenje biračkog spiska, nije se dogodilo.
Otvorene liste, za koje se svi redom deklarativno zalažu, ne postoje ni u najavi.
Reforme tužilaštva? Ništa.
Sudstva? Ništa.
Bezbjednosti? Apsolutno ništa!

Samo su poluge moći iz ruka jedne ekipe prešle u ruke drugih, koji su baš brzo dokazali da je moć slatka i da lako mijenja ljude.

Koja kod da je lista da druge strane, treba da ima spisak stvari koje su joj prioritet, i koje mora da uradi u naznačenom roku.
To će biti test, na osnovu kojeg će se lako vidjeti je li neko promijenio mišljenje, te prelaskom na drugu stranu sistema odjednom, preko noći, shvatio da sistem i nije baš tako loš :lol:

E zato bih najviše volio listu od 250 random studenata čiji je zadatak da u tom i tom roku najure sve moguće trule tužioce, sudije, policajce, bezbednjake, novinare, fantome u biračkim spiskovima i šta sve ne, siguran sam da ima neko mnogo pametniji koji bi im mogao detaljno objasniti koji sve to mehanizmi u ovoj državi koče sveopšti napredak.

A zašto baš studenti? Pa jedino su oni dovoljno velike budaletine da stvarno povjeruju da je sve to i moguće, pa me ne bi čudilo i da na kraju uspiju.
Да пробамо ту идеју прво на мањем узорку... на пример у Црној Гори? :mrgreen:
пс не мислим на камашјутровце

То се зове проф.др.Шеварлић

Али он није фах-идиот (само стручан)
Fah idiot ne može biti rešenje za državnu upravu.
Fah idioti više nigde nisu rešenje. Svuda se cene socijalne veštine i umešnost rukovođenja i rada sa ljudima, širi vidici.

Ако се Влада не формира, следи расписивање избора, који би били одржани 8 јуна (можда 15.)

Шта мислите да на супротној страни буде само једна листа - Студентски покрет за правну и праведну државу.

Ако би било ко трећи, четврти, пети, покушао да истакне листу, био би одуван од стране ове две велике групације.

PND , SNS, SPS, SSP i SPPD. Moze ovako da bude npr. Neće Djiki da otpadne, a dao lovu. Sps isto ima svoje glasače koji su na prošlim izborima dali 5, 6 % sad očekujem još manje i u istoriju. Šta će biti sa Pokretom i SNSom? Da li se SNS gasi ili je tu da bude opozicija sama sebi?

Vrijeme je za novu Srbiju

Za multietnicku, gradjansku Srbiju

Za sekularnu, visevjersku, latinicnu Srbiju

Za Srbiju strogo okrenuta ka EU, NATO i svim komsijama regiona

Za Srbiju buducnosti a ne proslosti

Za Srbiju Balse Bozovica
Ovo je skroz van realnosti kod nas
Pa studentarija je više nacionalno okrenuta od ove vlasti.
Viševerska ok, ona i jeste multietnička to nije ništa brand new. Ovo već za eu i nato teško.

Mi smo sad skoncentrisani na druge stvari, lopovluk i rasprodaja zemlje. Ako nisi u toku.

Ovo je skroz van realnosti kod nas
Pa studentarija je više nacionalno okrenuta od ove vlasti.
Viševerska ok, ona i jeste multietnička to nije ništa brand new. Ovo već za eu i nato teško.

Mi smo sad skoncentrisani na druge stvari, lopovluk i rasprodaja zemlje. Ako nisi u toku.

Pa lopovluk i korupcija sve ima veze s time.

Sta mislis da ima manje korupcije u Rusiji/Kini nego u EU? Hahaha

Rusija i Kina su lopovske zemlje, tamo ne zna ko pije ko placa, mafija i vlast su jedno, mito se daje tamo svima od policajca do sudije.

Dok EU i Amerika se drze zakona, uredjene zemlje, sve demokratski i kako se kaze.

Eto vam Vucic kad zelite uz kinu i rusiju, on je srpska verzija njih.

Nemam nista protiv, osim jedne znacajne primedbe. Primecujem da se opet prica uglavnom o KADROVSKIM resenjima, tipa KO POSLE VUCICA, dok je to zapravo mnogo manje bitno od toga STA CE TAJ DA URADI, ako mu damo poverenje? Kad kazem TAJ mislim TI tj ONI, ne moze nista da uradi jedan covek.

I to je moja najveca zamerka - posle ovoliko godina borbe protiv ovog rezima, a i na nauku od prethodnih (od 1990., pa i pre), prava ozbiljna opozicija morala bi da ima "iz fioke", iliti iz odmah i spisak ljudi i sta oni treba da urade.

MIslim da je svima jasno da prva vlast posle OVE, bilo da ce biti tehnicka vlada ili neka "DOS-olika koalicija" (ne mislim na politicko usmerenje vec na skupljanje tipa svi zajedno), ako bude iole korektna i samosvesna, mora zapravo da uradi HARAKIRI i da samo napravi uslove za NORMALNE IZBORE. Znaci kako god posle smene ove vlasti prva sledeca mora da se ZRTVUJE, ogranici svoj mandat vremenski i samo i jedino napravi uslove za sledece normalne izbore.

To i takve PLANOVE ja ocekujem i od opozicije i od studenata, ako ce se vec kandidovati - sta ce da uradi ta nova vlast ako dobije poverenje, hocu jasno i precizno, sa vremenskim odrednicama.

I onda me i ne zanima toliko ko ce ciniti tu vlast ako imam CILJ koji ona treba da sprovede. Naravno, bitni su i ljudi, daleko od toga da nisu, ali jos bitniji je JASAN, UNAPRED IZLOZEN PLAN za koji bi mi zapravo glasali, a ljudi bi onda bili "samo" izvrsioci.

Evo mali primer - ja kad napisem proceduru sa detaljnim koracima rada za neku intervenciju (kompjuteski sistemi) to posle, ako je dobro napisano, ne moram uopste da radim ja, moze da radi i neki iole iskusan inzenjer koji samo treba da moze da se snadje sta to tamo pise, i da ima neku predstavu sta zapravo radi. Tako otprilike ocekujem plan opozicije vlasti (ko god to bio) ako misle da glasam za njih. NEMA VISE NISTA NA LEPE OCI.

Nemam nista protiv, osim jedne znacajne primedbe. Primecujem da se opet prica uglavnom o KADROVSKIM resenjima, tipa KO POSLE VUCICA, dok je to zapravo mnogo manje bitno od toga STA CE TAJ DA URADI, ako mu damo poverenje? Kad kazem TAJ mislim TI tj ONI, ne moze nista da uradi jedan covek.

I to je moja najveca zamerka - posle ovoliko godina borbe protiv ovog rezima, a i na nauku od prethodnih (od 1990., pa i pre), prava ozbiljna opozicija morala bi da ima "iz fioke", iliti iz odmah i spisak ljudi i sta oni treba da urade.

MIslim da je svima jasno da prva vlast posle OVE, bilo da ce biti tehnicka vlada ili neka "DOS-olika koalicija" (ne mislim na politicko usmerenje vec na skupljanje tipa svi zajedno), ako bude iole korektna i samosvesna, mora zapravo da uradi HARAKIRI i da samo napravi uslove za NORMALNE IZBORE. Znaci kako god posle smene ove vlasti prva sledeca mora da se ZRTVUJE, ogranici svoj mandat vremenski i samo i jedino napravi uslove za sledece normalne izbore.

To i takve PLANOVE ja ocekujem i od opozicije i od studenata, ako ce se vec kandidovati - sta ce da uradi ta nova vlast ako dobije poverenje, hocu jasno i precizno, sa vremenskim odrednicama.

I onda me i ne zanima toliko ko ce ciniti tu vlast ako imam CILJ koji ona treba da sprovede. Naravno, bitni su i ljudi, daleko od toga da nisu, ali jos bitniji je JASAN, UNAPRED IZLOZEN PLAN za koji bi mi zapravo glasali, a ljudi bi onda bili "samo" izvrsioci.

Evo mali primer - ja kad napisem proceduru sa detaljnim koracima rada za neku intervenciju (kompjuteski sistemi) to posle, ako je dobro napisano, ne moram uopste da radim ja, moze da radi i neki iole iskusan inzenjer koji samo treba da moze da se snadje sta to tamo pise, i da ima neku predstavu sta zapravo radi. Tako otprilike ocekujem plan opozicije vlasti (ko god to bio) ako misle da glasam za njih. NEMA VISE NISTA NA LEPE OCI.
✍️✍️✍️✍️✍️

opet manje zlo od kloniranja šefa stranke u parlamentu na sve svoje poslanike.

narodni poslanik je predstavnik volje naroda a ne podanik partijske discipline. mislim ako hoćete demokratiju.
Jeste, probaj to da kazes Sumeru, lideru demokrata u americkom senatu. Kad je glasao u korist Trumpu a sto ima veze sa zdravom ligikom i demokratskim nacelima prosao je toplog zeca u svojoj stranci. Trenutno mu partijske kolege traze ostavku na funkciju.

Da se ne lazemo, poslanik radi onako kako mu shef stranke u skupstini nalozi, drugacije ne moze da uradi jer na sledecim izborima nece biti u sastavu stranke koja ga je uvela u skupstinu. Kraj price.

Da se ne lazemo, poslanik radi onako kako mu shef stranke u skupstini nalozi, drugacije ne moze da uradi jer na sledecim izborima nece biti u sastavu stranke koja ga je uvela u skupstinu. Kraj price.
upravo zbog toga trebaju nestranacki poslanici. partijska demokratija je ruganje biracima.

upravo zbog toga trebaju nestranacki poslanici. partijska demokratija je ruganje biracima.
U svakoj normalnoj drzavi poslanici dolaze iz partija, negde se unapred zna da je recimo poslanik Olaf Olafson parlamentarni kandidat Liberala u izbornoj jedinici Oslo 2 i za njega odnosno njegovu stranku glasate u izbornoj jedinici Oslo 2 ako znate licno i cenite njega kao osobu ili pak ako cenite njegovu stranku a glasacko mesto vam je u toj jedinici Oslo 2. OK, ima i nezavisnih politicara koji su recimo ugledni i opste poznati u svojoj izbornoj jedinici pa postoji mogucnost da ga gradjani izaberu za parlament, no te je retko i nije vise od 2-3% takvih parlamentaraca u tom (primerskom) norveskom parlamentu.

Stos je sto vladu daje parlamentarna vecina a vecina je sastavljena od partija. Pojedinci tu ponekad, izuzetno retko mogu dati neku prevagu.

Moj poslanik u parlamentu je recimo iz stranke propalog manekena Trudoa, OK nisam ja glasao za njega ali je moj poslanik u Ottawi relativno korektan covek, hoce da te saslusa kada zakazes sastanak kod njega i relativno je friendly lik. Ponekad odgledamo utakmice playoffa u lokalnom pubu, on verovatno iz marketinskih razloga - da bi se priblizio bazi. No, u parlamentu glasa tvrdokorno za svoju stranku i propalog manekena, zato mu u facu i kazem da odjebe kad se priblizi mom stolu u pubu, mislim ne bas tako vulgarno jer smo mi ipak fina, vaspitana i friendly nacija.

Poslednja izmena:
Зашто је Александар Вучић који је некад у Скупштини говорио да ће Динкић носити затворско одијело пристао да буде у влади са тим истим Динкићем? Јел то принципијелност Александра Вучића?
Nasao si od koga da trazis principijelnost, ybt.

Back