Referendum za izmenu ustava

Svi oni koji se nadaju,da novim Ustavom,nece biti dozvoljen zajednicki zivot dve osobe istog pola,grdno se varaju.Mi u praksi imamo,sve vise istopolnih
zaejdnica,i to se mora i treba ,ozakoniti.Najverovatnije je,da ce venecijanska Komisija,traziti uklanjanja Preambule iz Ustava,jer je to za njih,kljucno pitanje.
Sto se mene licno tice,meni je i ovaj Ustav,sasvim u redu.Kada bi mene neko pitao.....a nece naravno,ja bih jasno i glasno,napisao u \ustavu,da drzava
Srbija,nema nikakve ni moralne ni materijalne veze,sa Pravoslavnom,kao ni sa bilo kojom Religijom u srbiji.
srecom takve kao ti niko ne pita.

Надам се да ће у устав убацити као и Руси, дефиницију брака, да брак може бити само између мушкарца и жене а да дете има оца и мајку а не две мајке и два оца.
Ако то буде, долазим у Србију да гласам!

Kakav crni brak u Ustavu?

Pos erem se ja na vas demokratski ustav.

Надам се да ће у устав убацити као и Руси, дефиницију брака, да брак може бити само између мушкарца и жене а да дете има оца и мајку а не две мајке и два оца.
Meni to već zvuči kao lakrdija: Zakon mi zabranjuje da oženim DVE žene, ali će mi Ustavom dozvoliti da 'oženim' muškarca!?:zcepanje::zcepanje:

Svi oni koji se nadaju,da novim Ustavom,nece biti dozvoljen zajednicki zivot dve osobe istog pola,grdno se varaju.Mi u praksi imamo,sve vise istopolnih
zaejdnica,i to se mora i treba ,ozakoniti.Najverovatnije je,da ce venecijanska Komisija,traziti uklanjanja Preambule iz Ustava,jer je to za njih,kljucno pitanje.
Sto se mene licno tice,meni je i ovaj Ustav,sasvim u redu.Kada bi mene neko pitao.....a nece naravno,ja bih jasno i glasno,napisao u \ustavu,da drzava
Srbija,nema nikakve ni moralne ni materijalne veze,sa Pravoslavnom,kao ni sa bilo kojom Religijom u srbiji.
Mućni malo glavom! U principu je potrebna 'veza' muškarca i žene radi produžetka i opstanka vrste! Kod veze dve žene se to 'lako' ostvari preko epruveta, pri čemu je jedna mama, a druga 'tata', i obrnuto'! A kako to izvesti kod veze dva muškarca? Preko oglasa nađeš ženu koja će ti po narudžbi roditi dete za tvoju vezu?

foslvaso ....Ne brini za natalitet.Nasa,kao ni druge zemlje,nece ostati bez stanovnika,zbog homoseksualnih brakova. Zemlje ostaju sa smanjenim brojem
naroda,ISKLJUCIVO zbog toga,sto njihove vlade vode ratove.U svakom ratu,ginu skoro iskljucivo mladici,koji mogu i treba da prave decu.E,kada im ti mladici
ginu na stotine hiljada.onda toboze zabrinuti politicari doticne zemlje,pocnu da foliraju,kako su zabrinuti zbog smanjenja nacije.......

Mi Srbi nismo nikad bili fasisti. Ne znam kako mislis da Vlada Republike sa Gej Premijerom na celu, inace covek je Ćale ima i zenu, predlozi tako nesto sto ti trazis.
Srbija ima daleko vecih zivotnih problema, nego dal ce dva geja da prave svadbu.

Recimo meni kao prvi prioritet pada na pamet Kosovo. Ogranicavanje koliko mandata neko moze biti Predsednik. Nacin na koji se biraju sudije. Civilne ingerencije nad vojskom i policijom. Status neutralnosti ili otvaranje vrata za ulazak u vojne saveze (predlaze se NATO) od strane mnogih koji su deo vlasti. Itd.

Ali svako se cese tamo gde ga svrbi. A sad znamo sta je tebi naj naj naj bitnije.

Mi Srbi nismo nikad bili fasisti. Ne znam kako mislis da Vlada Republike sa Gej Premijerom na celu, inace covek je Ćale ima i zenu, predlozi tako nesto sto ti trazis.
Srbija ima daleko vecih zivotnih problema, nego dal ce dva geja da prave svadbu.

Recimo meni kao prvi prioritet pada na pamet Kosovo. Ogranicavanje koliko mandata neko moze biti Predsednik. Nacin na koji se biraju sudije. Civilne ingerencije nad vojskom i policijom. Status neutralnosti ili otvaranje vrata za ulazak u vojne saveze (predlaze se NATO) od strane mnogih koji su deo vlasti. Itd.

Ali svako se cese tamo gde ga svrbi. A sad znamo sta je tebi naj naj naj bitnije.
Već sad je broj mandata predsjednika ograničen. I u suštini ako bi se strogo držali Ustava predsjednik i nema neka velika ovlašćenja.

Dačić: Referendum o promeni Ustava 16. januara​

0401foto-FoNet-Zoran-Mrdja-1.jpg

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da bi reforendum o promeni Ustava, u delo o pravosuđu, trebalo da se održi 16. januara, naredne godine.

On je, za TV Pink, naveo da je plan da se 25. novembra u Skupštini usvoji Zakon o referendumu a 30. novembra tekst amandmana na deo Ustava koji se menja.

„Neki su mislili da to bude 29. novembar ali nisam hteo da se to vezuje za vreme socijalizma“, rekao je Dačić.

On je, povodom primedbi zašto se u Zakonu o referendumu menja cenzus vezan za izlaznost građana, rekao da je se to čini kako bi se usaglasio sa Ustavom koji je donet 2006. godine.

Dragan Đilas: Za SSP referendum o ustavnim promenama ne postoji

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da za tu stranku referendum o ustavnim promenama „ne postoji“ i dodao da on „ne može biti legitiman, jer nije legitimna ni Skupština koja ga donosi“.

• Da bi se menjao Ustav iz ove oblasti potrebna je dvotrećinska većina. Nije to džabe stavljeno. Pošto je ovaj parlament jednopartijski, istu takvu odluku su mogli da donesu na skupštini Srpske napredne stranke, rekao je Đilas prilikom obilaska Vladičinog Hana.
Istakao je da za SSP taj referendum „ne postoji“ i dodao da ta stranka u njemu neće učestvovati.

• Pozvaćemo naše birače i građane koji podržavaju našu opciju da u tome ne učestvuju, zato što se do nje dolazi na način koji nije prihvatljiv, uz puno primedbi organizacija nevladinog sektora, puno primedbi pravosuđa i struke da se to na taj način ne može sprovesti. Promena Zakona o referendumu je urađena da bi se to sprovelo, kazao je Đilas.
Kada su u pitanju izbori, predsednik SSP je rekao da bi razgovori oko zajedničkog izlaska na izbore sa delom opozicije mogli da budu gotovi za desetak dana.

Naglasio je da se ta odluka donosi na nivou cele opozicije, kao i da razgovori traju „nešto duže, jer nije u pitanju samo odluka o izlasku na izbore tog dana“.

• To je odluka da ako izađemo kako sprečiti krađu na taj dan i kako sprečiti da sutra ova vlast, tu volju građana pokuša da prenebegne i da nastavi da vlada, iako će građani jasno reći da ne žele ovakvu vlast, rekao je Đilas.

Samostalnost vazi samo za moralne ljude, a to znaci smena vecine sudija, a pre njih tuzioce....
Teoretski je teko dokazati nameru sto takodje teoretski pravi korupciju, medjutim prakticno bahati, samodovoljni, polupismeni sudovi i ne kriju svoje namere i jos ih potpisu. Tako da trecinu sudija mozes da spakujes bez problema u zatvor, ako postavis nezavisno tuzilastvo koje radi po zakonu i potrebama drzave.

Samostalnost vazi samo za moralne ljude, a to znaci smena vecine sudija, a pre njih tuzioce....
Teoretski je teko dokazati nameru sto takodje teoretski pravi korupciju, medjutim prakticno bahati, samodovoljni, polupismeni sudovi i ne kriju svoje namere i jos ih potpisu. Tako da trecinu sudija mozes da spakujes bez problema u zatvor, ako postavis nezavisno tuzilastvo koje radi po zakonu i potrebama drzave.

Pa to nije suština ove ustavne promene; neće se desiti.

Back