Referendum u Srpskoj 25. oktobra

Да ли прихватате одлуке неизабраног странца Кристијана Шмита и пресуде неуставног Суда БиХ изречене?

• ДА

glasova: 3 25,0%
  • НЕ

glasova: 9 75,0%

• Ukupno glasova
    12
ko vas je terao da begate?

sto se niste borili?
Borili smo se ali je tako potpisao Dejtonski sporazum, Milošević je dao te dijelove ali možda je morao, ne krivim ga.
Sarajevo je posle Beograda bilo najbeći srpski grad u Jugoslaviji prije rata po broju Srba. Ti to ne znaš naravno.

Danas u Sarajevu nema ni 0,3% Srba u gradskim institucijama. Ubijeno je prema istraživanju najmanje 3000 od kojih su mnogi bili profesori, doktori kao npr. dr Najdanović koji je unuk pisca Isaka Samokovlije.

Ali ti to ne znaš jer je mnogo više stvari koje o ovoj temi ne znaš nego što znaš. Zato i lupetaš.

Borili smo se ali je tako potpisao Dejtonski sporazum, Milošević je dao te dijelove ali možda je morao, ne krivim ga.
Sarajevo je posle Beograda bilo najbeći srpski grad u Jugoslaviji prije rata po broju Srba. Ti to ne znaš naravno.

Danas u Sarajevu nema ni 0,3% Srba u gradskim institucijama. Ubijeno je prema istraživanju najmanje 3000 od kojih su mnogi bili profesori, doktori kao npr. dr Najdanović koji je unuk pisca Isaka Samokovlije.

Ali ti to ne znaš jer je mnogo više stvari koje o ovoj temi ne znaš nego što znaš. Zato i lupetaš.
jok ti znas koliko znam sarajevo :lol:

ti si autor najsmesnije izjave na ovom forumu a ovde sam od 2005....izjava glasi, da se u ratu u bosni, vi iz srpske niste borili za sebe vec za nas iz srbije da sprecite po svaku cenu najezdu muslimana na srbiju :lol:

zato uzivam da te citam sta pises :rotf:

ti si autor najsmesnije izjave na ovom forumu a ovde sam od 2005....izjava glasi, da se u ratu u bosni, vi iz srpske niste borili za sebe vec za nas iz srbije da sprecite po svaku cenu najezdu muslimana na srbiju :lol:

Zato što si ti kratkovid intelektualno i ne vidiš dalje od nosa koji ti je na glavi koja ti služi da ti kiša ne pada u stomak.

Srbi su bili većina u BiH ali su tokom dva svjetska rata spali na 1/3 stanovništva i danas je BiH bećinski muslimanska država.

Sada uključi to malo mozga što ti je ostalo pa pokušaj zaključiti šta će biti kada BiH bude apsolutno muslimanska država i pomisli da je Sandžak prirodno dio BiH?

Ako znaš onda mi odgovori čije je vlasništvo bilo zemljište na kojem sada leži Sarajevo, večinski dio zemljišta?

Ovde je o tome pisao forumaš Slaven kojeg inače niko na forumu ne osporava jer je istoričar i sasvim objektivan i piše argumentima.

Dakle?

Referendum je mišljenje naroda a Sud u Strazburu pravni lijek koji ostaje onima čija su ljudska prava ugrožena.
Njih može ispraviti samo sud a referendum je izjašnjavanje naroda o nanešenoj nepravdi.

Je li ti sada imalo jasnije?
Nije jasnije jer me zamajavas namerno.

Ako budu odluke kontradiktorne, ciju ce odluku da prihvati? Naravno, nece odluku suda u Strazburu nego narodne Skupstine. I to je providno.

Mislim, radite sta hocete, ali vodite racuna da vas neko ne uvede u rat, jer gde je mnogo prodaje oruzja, tu je i rata. I huskanja na rat.

Nisu vise '90-te i ne ocekujte ovog puta pomoc, jos ne mozemo da se oporavimo od tih sankcija ni krivi ni duzni niti da podignemo privredu na zdrave noge.

Nemoj posle da bude da ste napravili "racun bez krcmara".

VUKANOVIĆ PORUČIO DODIKU NAKON SRAMOTNIH PRIJETNJI: "Majku vam nikada neću oprostiti, prijetite mi"

Pogledajte prilog 1774010

Bivši predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je prisustvovao sjednici Narodne skupštine RS-a, gdje je za vrijeme svog obraćanja vrijeđao opozicione zastupnike, prvenstveno Igora Crnadka (PDP) i Nebojšu Vukanovića (Lista za pravdu i red). Za Crnadka je kazao da je „dokazani strani agent“, dok je Vukanovića nazvao „kretenom koji se ne kupa“.

Nakon toga, riječ je u NSRS-u ponovo dobio Nebojša Vukanović, koji se emotivnim govorom osvrnuo na Dodikove izjave.

"Dodik je rekao da sam kreten koji se ne kupa, da me treba prebiti. Prošli put kada je to rekao, nakon dva sata napadnuta mi je kuća, zapaljeno auto. Pokojna majka završila je u bolnici, a nakon deset dana smo je sahranili. Majku vam nikada neću oprostiti. Prijetite mi. Ovo je školski primjer ugrožavanja sigurnosti", rekao je Vukanović.
Dodik je bolesnik ko vučič

Nije jasnije jer me zamajavas namerno.

Ako budu odluke kontradiktorne, ciju ce odluku da prihvati? Naravno, nece odluku suda u Strazburu nego narodne Skupstine. I to je providno.

Mislim, radite sta hocete, ali vodite racuna da vas neko ne uvede u rat, jer gde je mnogo prodaje oruzja, tu je i rata. I huskanja na rat.

Nisu vise '90-te i ne ocekujte ovog puta pomoc, jos ne mozemo da se oporavimo od tih sankcija ni krivi ni duzni.
Ne zamajavam ja tebe već ti nemaš kapacitet da razumiješ šta ti se piše.
Ti ne znaš uopšte šta je referemdum, šta je sud u Strazburu itd. zato i brkaš sve skupa.

Pokušaću još jednom da ti objasnim, rezultat referenduma će značiti da čitav jedan narod odbacuje nametanje zakona u republici od strane jednog čovjeka što nije zabilježeno nigdje u svijetu i to će biti argument tužbe u Strazburu da su narušena ljudska prava građana Republike Srpske a i među ta ljudska prava spada i pravo da budeš kandidat na izborima i izabran voljom naroda pri čemu te ne može neki stranac smjeniti.

Za fašiste su svi Srbi u Republici Srpskoj samo mete za odstrel.
Nadam se da su narod i narocito politicari dobro osmislili sta zele od ovog redosleda.....
Uzmimo da ce biti izglasano trazenje izuzeca EU namesnika, to je samo prvi korak....koraci moraju biti usaglaseni za politicki napredak, i za uvodjenje bolje pravne procedure, nikako samo licni obracun Dodika i ko god je na drugoj strani EU namesnik..

Nadam se da ce to biti u glavama nekih u RS ,jer ako nije, to je bas nezgodna igra i mi imamo pravo na igru....sto obicno ne zavrsi dobro po narod...

Neki bi mogli da malo ogranice i samovolju Dodika i ojacaju institucije RS, ali nesto nisam siguran da ce da se bave time sada..
Voleo bih da i to bude tekovina ovog referenduma i politickih odluka posle referenduma..

Kao sto se u Srbiji svi prave seljaci , iako jesu seljaci po ideologiji , nisu svi po znanju o nekim organizacionim pitanjima, nisu svi bas toliko seljoberi...
Tako se svi u RS prave bosanci , nepismeni i ogrezli u korupciju , ali valjda nisu svi kao opstinari po opstinama, to ti se zgadi ko vodi narod u RS....vodi na taj nacin...ne u struci ne u zivotu..

Back