Ne nego se Hrvatska aktivno trudi, tj. Hrvatsko vodstvo i lingvistika u suradnji sa akademskim krugom; da štokavština (ovo smeće od dijalekta kojim ja i ti sad pričamo i koji je tobože "Hrvatski književni" IAKO moj sigurno nije) izbriše doslovno SVE, čakavštinu, staroikavštinu, kajkavštinu.. SVE.
Štokavski VIRUS naprosto uspjeva uništiti sve. Širi se gore nego Korona ili velike boginje, a k tome još je i opasniji od njih.
P.S. Ovo sad kad sam nazvao štokavštinu smećem od dijalekta, bez uvrede srpskim forumašima ovdje, ovo je bilo namjenjeno isključivo Hrvatskoj štokavštini, jer to nije Hrvatski književni jezik.
To što su se neki izdajnici svega hrvatskoga u 19om stoljeću u Hrvatskom saboru sitili da NAMETNU I PROGLASE ŠTOKAVŠTINU kao "književni hrvatski" svim Hrvatima u ime eventualnog zbližavanja sa Srbima jednog dana, tim Hrvatskim parlamentarcima 19og stoljeća želim da gore u paklu vječnom, iako u pakao ne virujem.
Hrvati su do njihove odluke u 19om stoljeću pričali Čakavštinu (razne verzije), staroikavštinu i kajkavištinu: 3/4 Hrvata je tako pričalo, a samo 1/4 Hrvata je pričala Štokavskim virusom: BosanskoHercegovački Hrvati i Slavonski eventualno.
E sad evo tim VIRUSOM od dijalekta pričamo skoro svi.
Što mene briga da se ja sad s nekim posvađam oko ovoga kad sam ja ovo na fakultetu profesoru rekao pa me zamalo izbacija sa predavanja, ali nema odustajanja

, imam pravo na svoje mišljenje i istinu.