Recimo da su boje

• Začetnik teme Začetnik teme Taisa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Misliš da ima neku drugu svrhu? A koju?

Ima. Već sam napisala. Kada volimo i voljeni smo, dakle prava je ljubav u pitanju, sve je lepo. Kroz telo struje razni sokovi. Hemija. Ništa ne boli. Ništa ne muči. Sve se reši, svaki problem za tren. Nema nerviranja oko gluposti. Sve je lepo. Pozitivni smo. Ljudi nam deluju bolje. Lepši smo. Bolji smo. LJubav budi, pokazuje samo najbolje u nama. Prava ljubav. To se vidi, oseti, kada neko zbilja voli i kada neko folira, sebe ili samo druge nije bitno, sve se vidi.
Produžetak vrste je proizvod strasti za koju ne treba ljubav. Kada ima ljubavi ima i želje za potomstvom, ali ako nema potomstva prava ljubav opstaje. Ljubav je samo po sebi dovoljna. Sve uz to je samo još bolje.

Kroz telo struje razni sokovi. Hemija. Ništa ne boli. Ništa ne muči. Sve se reši, svaki problem za tren. Nema nerviranja oko gluposti. Sve je lepo. Pozitivni smo. Ljudi nam deluju bolje. Lepši smo. Bolji smo.
Tako se ja osećam posle par čašica više...
Produžetak vrste je proizvod strasti za koju ne treba ljubav. Kada ima ljubavi ima i želje za potomstvom, ali ako nema potomstva prava ljubav opstaje. Ljubav je samo po sebi dovoljna. Sve uz to je samo još bolje.
Naprotiv, produžetak vrste ne uključuje samo akt oplodnje, već i brigu o tom potomku dok on ne postane sposoban da se sam stara o sebi. Zato je roditeljska ljubav (tako barem kažu) najjača i zato je forum prepun žena i muškaraca koji kukaju kako posle rođenja deteta više njihov dragi/a ne obraća pažnju na njih.

Ma sve to stoji, ali kako objašnjavaš parove koji ne mogu da imaju decu, a ostaju zajedno? To pokazuje da je ljubav jača od tog nagona za produžetkom vrste. Niko ne spori da kada volimo želimo da imamo dete sa tom osobom i da je pazimo i mazimo i stvorimo čoveka.

Ma sve to stoji, ali kako objašnjavaš parove koji ne mogu da imaju decu, a ostaju zajedno. To pokazuje da je ljubav jača od tog nagona za produžetkom vrste. Niko ne spori da kada volimo želimo da imamo dete sa tom osobom i da je pazimo i mazimo i stvorimo čoveka.
Ne biramo mi u koga ćemo se zaljubiti, i uvek se nadamo, uvek... a kad prođe ljubav ostane bliskost, simpatičnost, poverenje, jednostavno rečeno - ostanu najbolji prijatelji.

Heh, tu si u pravu (post 36).

Sa druge strane, ja sam mislila na neku elementarniju svrhu. Da li nam je ljubav data da bi nas usrećila? A ipak je više onih koji zbog ljubavi pate... čak bih se mogla zakleti da bi suma patnje protiv sume radosti koju je prouzrokovala ljubav dobila bitku i to kako kvantitetom, tako i intenzitetom (kvalitetom).

Možda je ljubav neki marker za dalje putovanje naše duše, možda "sudbinski čovek", onaj pravi, je baš onaj koji treba da se pronađe, a ne da se čeka na njega..... kao što bi većina želela. Možda je to neki deo razvojnog puta tralala naše duše..... jao sva sam se raspilavila.

Ili samokontrola?

Možda ne želi da povredi osobu koju je nekad voleo i sa kojom je proveo dosta lepih trenutaka? Možda ne želi da se ona oseća manje vrednom? Možda zna da nigde drugde nema prođu pa ako ostane sa njom barem ima nekog da mu pravi društvo u dugim hladnim noćima...

kojim sam je slikao bile nestalne..........." (P.Z.)

Kako se osećate kada pišući zakletvu o večnoj ljubavi na pesku, naiđe talas ili kiša ili je pregazi neko slučajno. Zašto se ljubav, kao takva, duboka i snažna, ispisuje najčešće i olako nestalnim mastilom,.....?
Zar nam makar to nije sveto?
Kakav je to smešni cilj kojim želimo da ponizimo ljubav, uzvišenu i neponizivu.

ljubavne zakleteve? ne ispisujem nista slicno. smesno je, ma cime pisano, ma gde. ljubav je ljubav, ne treba joj materijalna potvrda...ili, mozda, ako sazidam piramidu za svog dragog, mozda tako ne ponizim ljubav, jer je trajna gradjevina..ne znam :roll:

Tako se ja osećam posle par čašica više...
Naprotiv, produžetak vrste ne uključuje samo akt oplodnje, već i brigu o tom potomku dok on ne postane sposoban da se sam stara o sebi. Zato je roditeljska ljubav (tako barem kažu) najjača i zato je forum prepun žena i muškaraca koji kukaju kako posle rođenja deteta više njihov dragi/a ne obraća pažnju na njih.

Slobodno mogu reci da te zene i mushkarci nikada nisu ni bili jedno za drugo. Chini mi se da mnogi ljudi ulecu u zajednicu sa vrlo povrshnim osecanjima tesheci se da je to ljubav.
Neki su rodjeni egoisti, takvi obitavaju na kraju sami bez obzira na vashar ljudi koji je nekad obitavao oko njih. Njima to odgovara i to i biraju.
I druga vrsta koja nosi u sebi jake emocije. Vole da se prepuste tim emocijama i ludilu. Takvi ljudi ne mogu izdrzati sami moraju uvek imati nekoga pored sebe sa kime da dele svoja osecanja.

Kako se osećate kada pišući zakletvu o večnoj ljubavi na pesku, naiđe talas ili kiša ili je pregazi neko slučajno. Zašto se ljubav, kao takva, duboka i snažna, ispisuje najčešće i olako nestalnim mastilom,.....?

Ne razumijem bas najbolje sta je ovdje napisano.............ali mi zapade za oko ova vjecna ljubav..................i zakletve toj istoj ljubavi..............
Nista nije vjecno, i ni u sta se ne treba zaklinjati!

Meni su danas smijesne moje rijeci od prije 6-7godina............vjecno cu te voljeti...u mom srcu ce uvijek ostati mjesto za tebe...bla, bla...............skloni smo tim teatralnim izjavama, kao sto je i tvoja tema...bacamo se rijecima koje ni sami ne razumijemo i iza kojih mozda i ne stojimo!

Ljubav, uffff, ona je divna......i ne treba je kvariti rijecima, zakletvama, glupostima..........

Ne razumijem bas najbolje sta je ovdje napisano.............ali mi zapade za oko ova vjecna ljubav..................i zakletve toj istoj ljubavi..............
Nista nije vjecno, i ni u sta se ne treba zaklinjati!

Meni su danas smijesne moje rijeci od prije 6-7godina............vjecno cu te voljeti...u mom srcu ce uvijek ostati mjesto za tebe...bla, bla...............skloni smo tim teatralnim izjavama, kao sto je i tvoja tema...bacamo se rijecima koje ni sami ne razumijemo i iza kojih mozda i ne stojimo!

Ljubav, uffff, ona je divna......i ne treba je kvariti rijecima, zakletvama, glupostima..........

pa da..

Ne pisem zakletve ljubavi jer je uvek do sad bila prolazna. Lubav je trenutak srece u kojem treba uzivati. A o ponizavanju ljubavi nemam pojma, to je valjda isto kao i ponizavanje bilo cega drugog, tj odraz licne nesigurnosti i licnih problema, pa kao poniziti nesto je sebe ko fol uvelicati, valjda. :rolleyes:

kojim sam je slikao bile nestalne..........." (P.Z.)

Ljubav se ne maže na hleb, te je samim tim njena vrednost u današnje vreme devalvirana...I meni je žao zbog toga:(

Cilj ljubavi ne može biti opstanak, evolucija. Opstanak da, ali nas, pošto je čovek bez ljubavi duboko nesrećan i nezadovoljan, a to dovodi do raznih nesreća. Kako drugačije obajsniti one koji se vole a nemaju dece? I ne mogu da imaju dece. Znaju to, a opet ostaju zajedno.
Ljubav jeste uzvišena. Mislim na pravu ljubav, a ne onu koja samo deluje tako.
Kakav ograničen stav.

Back