Reci vizionara Zorana Djindjica !

Tacno. Ima tu jedna stvar koja me kopka: ja, npr nisam glasala za kostunicu na cuvenim referendumskim izborima za kojima je usledio 5. oktobar, nego protiv milosevica. Mislim da je orangutan bio protivkandidat milosevicu, ja bih glasala za tog majmuna.

Posle Zoranovog ubistva shatila sam tešku i ružnu istinu: to je problem u Srbalja. Glasaju za majmuna, a posle im majmun kriv. Zato nikad više neću da glasam "protiv". Samo "za". To glasanje "protiv" na kraju je završilo smrću jedinog političara kojeg sam istinski cenila.

Tu pojedine licnosti nisu toliko bitne. Milosevic je bio simbol bolesnog drustva, Milosevic kao Milosevic i nije toliko bitan. Kostunica je simbol da se to drustvo sustinski nije promenilo, da se opire promenama.

I s tim u vezi: deo UDBA-e, DB-a ili BIA-e koji je bio politički blizak sa Miloševicem a posle sa Koštunicom i njihovi politicki , intelektualni i ostali saradnici, je ubijao koga god stigne samo da se ništa ne promeni i da Srbija ne postane razvijena demokratska država u kojoj bi se poštovao i bio moguć normalan život. Ako bi Srbija bila to, za njih ne bi bilo mesta, saznale bi se nezgodne stvari koje bi mnoge obeležile i bacilo novo svetlo na dogadjaje. Ta septička jama iz 90-ih bi preplavila nasu stvarnost. To je onaj "osmi putnik" o kojem često govore.
Uostalmo, tako smo i 2000 mislili da nema šanse da je neko oteo Stambolića a našli su ga u rupi sa živim krečom i dokazano je da je naredba stigla direktno sa vrha!
Gde je ostatak te masinerije iz 90-ih, da li je razmonitran kompletno ? Nece biti. To je bio Zoranov cilj, zbog kojeg su ga ubili. To treba da bude cilj svih nas koji smo ostali, a verovali smo i poštovali Đikija.

Ever tried. Ever failed. No matter.

Try again. Fail again. Fail better.

Samuel Beckett, 1983

I s tim u vezi: deo UDBA-e, DB-a ili BIA-e koji je bio politički blizak sa Miloševicem a posle sa Koštunicom i njihovi politicki , intelektualni i ostali saradnici, je ubijao koga god stigne samo da se ništa ne promeni i da Srbija ne postane razvijena demokratska država u kojoj bi se poštovao i bio moguć normalan život. Ako bi Srbija bila to, za njih ne bi bilo mesta, saznale bi se nezgodne stvari koje bi mnoge obeležile i bacilo novo svetlo na dogadjaje. Ta septička jama iz 90-ih bi preplavila nasu stvarnost. To je onaj "osmi putnik" o kojem često govore.
Uostalmo, tako smo i 2000 mislili da nema šanse da je neko oteo Stambolića a našli su ga u rupi sa živim krečom i dokazano je da je naredba stigla direktno sa vrha!
Gde je ostatak te masinerije iz 90-ih, da li je razmonitran kompletno ? Nece biti. To je bio Zoranov cilj, zbog kojeg su ga ubili. To treba da bude cilj svih nas koji smo ostali, a verovali smo i poštovali Đikija.

Ever tried. Ever failed. No matter.

Try again. Fail again. Fail better.

Samuel Beckett, 1983

Greska,jedini koji je imao koristi od smrti Stambolica je bio u opoziciji(Djindjic),tako da je naredba stila spolja tj. iz opozicije.

Gde je dokazano?:hahaha1:

Tu pojedine licnosti nisu toliko bitne. Milosevic je bio simbol bolesnog drustva, Milosevic kao Milosevic i nije toliko bitan. Kostunica je simbol da se to drustvo sustinski nije promenilo, da se opire promenama.

Milošević nije bitan kao ličnost, uostalom on je sada, kao i na žalost Đinđić, deo istorije...Ja vidim problem upravo u tome što se Miloševićeva aparatura održala, jer Điki jednostavno nije stigao da je razmontira, a on je jedini koji je bio u stanju da to uradi brzo, hiruskim potezima. I taj aparat je življi nego ikada...dovoljno je da pogledaš komentare na ovom pdf pa da ti bude potpuno jasno da je to tako. Mislim da, ako mi ne uspemo da ga konačno raskrinkamo i razmontiramo, i dalje će nam živote krojiti Ilije Čvorovići, te državno-mafijaško-ratnozločinačke-ratnoprofiterske-ratnohuškačke krvopije.

Milošević nije bitan kao ličnost, uostalom on je sada, kao i na žalost Đinđić, deo istorije...Ja vidim problem upravo u tome što se Miloševićeva aparatura održala, jer Điki jednostavno nije stigao da je razmontira, a on je jedini koji je bio u stanju da to uradi brzo, hiruskim potezima. I taj aparat je življi nego ikada...dovoljno je da pogledaš komentare na ovom pdf pa da ti bude potpuno jasno da je to tako. Mislim da, ako mi ne uspemo da ga konačno raskrinkamo i razmontiramo, i dalje će nam živote krojiti Ilije Čvorovići, te državno-mafijaško-ratnozločinačke-ratnoprofiterske-ratnohuškačke krvopije.
За више од 2 године власти(јануар 2001.-март 2003.)брзомслећи хирург Ђики није ни начео ,,Милошевићеву апаратуру!".
Наравно кад му је требала као таква и још+земунци.
Да се не лажемо.
Иначе пост ти је елементарна контрадикција.

Nije stvar toliko u fizickom delu te aparature. Konkretni nacini rada Sluzbe i konkretni ljudi su samo jedan delic toga. Mnogo je bitniji mentalni deo te aparature, javni diskurs. To je najvece zlo Srbije. Djindjic je covek koji se bavi prakticnim stvarima, on je voleo rad i nove ideje. Mislim da nije bio dovoljno svestan dubine i jacine tog nacionalisticko-sovinistickog diskursa. Osim sto nije imao mogucnosti da se bori sa time, on verovatno nije ni znao kako se obracunati sa njima. On je hteo da se bavi ekonomijom. Bio je u sendvicu izmedju Kostunice, i svega sto on predstavlja, i novih obaveza izgradnje moderne drzave. U sustini, on je bio suvise fin da bi se razracunao sa tim olosem. Mislim da nije poznavao dovoljno taj polusvet, sto je i logicno za pristojnu osobu.

Mislis, usredsredite svoj vidokrug iskljucivo na licne interese, svedite svako kolektivno delovanje na interesne grupe i uvijte sve u oblandu sloboda i prava :bljak:

Ne, nego prekinite da se ponizavate tako sto vam individualni identitet u potpunosti bude odredjen kolektivnim nacionalnim identitetom. A takvi obicno imaju potpuno iracionalan odnos prema kolektivu. Tako da je jos smesnije sto individualac ima veci potencijaj da razvije kolektiv, nego neko ko je deo mase.

Ne, nego prekinite da se ponizavate tako sto vam individualni identitet u potpunosti bude odredjen kolektivnim nacionalnim identitetom. A takvi obicno imaju potpuno iracionalan odnos prema kolektivu. Tako da je jos smesnije sto individualac ima veci potencijaj da razvije kolektiv, nego neko ko je deo mase.

Ne, nego cemo da tripujemo da samo drzavljani SAD na privremenom radu u Srbiji :roll:

Back