Real Madrid

E Walken a sto ne podnosis Kaku ?
Nemam pojma iskreno, on je jedan od retkih igrača koje ne podnosim a da ne znam zašto ... I zamisli na šta bi ličilo kad bih ja pričao da je Kaka prosečan igrač, da je sve to marketing i gluma ...

ali ljudi uvek vise vole da kritikuju nego da pohvale..i da razglabaju o zaverama, citam danas novine pa ono nije normalno......
Tačno to jebbbote, ispada sad FIFA najveći zlotvor na svetu što je dala nagradu Mesiju, a oni uopšte nemaju direktne veze sa nagradom, jer glasaju selektori, novinari i kapiteni selekcija ... Stanković npr. je bio vrlo "objektivan", pa niko u tome ne vidi zaveru da se progura Inter, ali kad je Barsa u pitanju, to je odmah farsa, sve je nepošteno, ovi igrači u stvari su prosečni i FIFA i UEFA samo njih promovišu (a Interovi igrači pokupili sve nagrade u LŠ-a) ... Kao kad bi pričali za izbor 88-e i 89-e da je zavera i da se favorizovao Milan, a ne zna se ko je veća igračina - Van Basten, Gulit, Rajkard ili Barezi ... Tako je i sada, i Ćavi i Mesi i Iniesta su već legende, i kad završe karijeru biće u istoj ravni sa ovim iz Milana i ostalim genijalcima, a čitajući i slušajući komentare ispada da su oni zalutali na tu dodelu ...

i jasno mi je da ljudi zele da istaknu cavija i koliko je on bitan igrac,ali da time toliko umanjuju mesijev kvalitet.....preterivanje bas.....
Mesijev kvalitet je nezavisan od Ćavija, kao i obrnuto, ali naravno da je obojci lakše kad imaju jedan drugog ... 60% golova u Barsi Mesi je dao tako što primi loptu na 30-35 metara iskosa, naniže 2-3-4 igrača, i opali sa 20-ak metara ili plasira sa kraće distance, i ti golovi nemaju direktne veze sa Ćavijem, kao ovaj Mesijev poslednji protiv Reala, kad je Ćavi izbacio celu odbranu jednim potezom ...

Ovo je samo jedan mali deo Mesijevog solističkog repertoara ...

Нико не помиње Робена, човек је имао најбољу индивидуалну сезону после Месија по мени. Са Бајерном је освојио све сем ЛШ (голчина против Виоле, Манчестера...), са Холандијом стигао до финала, пар пута прописно избламирао Пујола у финалу... Цигани (Шпанци) нису бирали начин да га зауставе, надам се да се сећате, могу и клип да нађем није проблем.

И још бих нешто волео да нагласим, а то је да су дефанзивци веома, веома подцењени. Нпр кад смо играли против Португалије сви су причали како се Роналдо није видео а не наглашавају да га је Видић стрпао у џеп и био убедљиво најбољи појединац утакмице, затим Робен, Клосе и остали против Интера када је Лусио био на врхунцу... могао бих да набрајам до сутра. Нападач кад промаши шансу, то је грешка али искористиће неку од следећих и промашаји се заборављају док дефанзивац не сме ниједном да погреши, сви ће то приметити.

Нико не помиње Робена, човек је имао најбољу индивидуалну сезону после Месија по мени. Са Бајерном је освојио све сем ЛШ (голчина против Виоле, Манчестера...), са Холандијом стигао до финала, пар пута прописно избламирао Пујола у финалу... Цигани (Шпанци) нису бирали начин да га зауставе, надам се да се сећате, могу и клип да нађем није проблем.

И још бих нешто волео да нагласим, а то је да су дефанзивци веома, веома подцењени. Нпр кад смо играли против Португалије сви су причали како се Роналдо није видео а не наглашавају да га је Видић стрпао у џеп и био убедљиво најбољи појединац утакмице, затим Робен, Клосе и остали против Интера када је Лусио био на врхунцу... могао бих да набрајам до сутра. Нападач кад промаши шансу, то је грешка али искористиће неку од следећих и промашаји се заборављају док дефанзивац не сме ниједном да погреши, сви ће то приметити.

Pomesao si ga sa Duljajem. On je kronalda strpao u dzep u onoj utakmici u BG-u.

Vidić je npr. 2009e bio superioran u PL i Lš, dao neke bitne golove i bio glavni igrač Mančestera, ali nije bio među prvih 10, dok je Drogba sa krš sezonom 10-i ... U Fifinom izboru nije bio ni u konkurenciji ...

@piss
Nemoj tako covjece... Kakva individualna sezona? Pa je li fudbal individualni sport?
Ja sam mislio da je to kolektivni sport u kojem se nagradjuje najbolji pojedinac... Ako su najbolji kolektivi bili Spanija, Holandija, Inter i Bajern...onda se valjda bira najbolji pojedinac iz nekog od tih kolektiva...
Sramotno je ako je drugacije...jer fudbal je, ponavljam, kolektivni sport...

@Walken
Za nekog ko je okrenut Bogu, koji nema tako reci nijednu pogresnu recenicu prema bilo kome, koji nije uopste igrac koji je padavicar, koji je presao iz kluba u klub samo da bi pomogao svom bivsem klubu, koji sa svojom zenom predstavlja jedan od najnevinijih bracnih parova u fudbalu...treba da kazem da je glumac i da je sve to reklama?!
...kakav danak neiskustvu...

Ja sam mislio da je to kolektivni sport u kojem se nagradjuje najbolji pojedinac... Ako su najbolji kolektivi bili Spanija, Holandija, Inter i Bajern...onda se valjda bira najbolji pojedinac iz nekog od tih kolektiva...
Dobro si rekao, ali si potpuno pogrešno zaključio, što me više i ne čudi ... Nagrađuje se najbolji pojedinac, a ne najuspešniji, tj. najbolji iz najboljeg kolektiva ... Po tvojoj logici, Teri nikad nije bio najbolji odbrambeni Evrope jer nikad nije bio šampion u okvirima van svoje granice ... Što bi se reklo, lokalni junak i običan prosek u Evro okvirima ...

@Walken
Za nekog ko je okrenut Bogu, koji nema tako reci nijednu pogresnu recenicu prema bilo kome, koji nije uopste igrac koji je padavicar, koji je presao iz kluba u klub samo da bi pomogao svom bivsem klubu, koji sa svojom zenom predstavlja jedan od najnevinijih bracnih parova u fudbalu...treba da kazem da je glumac i da je sve to reklama?!
...kakav danak neiskustvu...
Ko priča o Kaki van terena? Na terenu bi se moglo reći da je on glumac i reklama i da je zbog toga prosek, jer njegov vanfudbalski život ne utiče na njegov fudbalski genij, kao ni kod Mesija ... Samo, niko nije dovoljno lud da kaže to za Kaku, jer je vanserijski igrač ...

Mesi je sve samo nije padavičar, jer od 10 duela, on u 8 ili 9 ostane na nogama i nastavlja sa igrom ... Pomešao si ga sa CR-om ...

Elem, kad sam već kod CR-a, onda sigurno misliš i da je on prosek i reklama, jer tim kriterijumima on je u svemu ispred Mesija - bahat, padavičar a čak je i dete kupio ...

Kakav danak zbunjenosti u potčinjenošću mržnjom...

Poslednja izmena:
@piss
Nemoj tako covjece... Kakva individualna sezona? Pa je li fudbal individualni sport?
Nisam ja rekao individualna sezona, nego "individualna dostignuca" i to pod navodnicima jer su oni tako nekako to formulisali...

Elem, fudbal jeste kolektivna igra i zato su trofeji koje ekipe osvajaju daleko znacajniji. Spanija i Inter su kao timovi dobili najznacajnije trofeje koje su mogli da dobiju i od toga im nema vece nagrade.... sto se mene tice njihovi najzasluzniji igraci su bili Milito i Cavi i rekao sam da ne bi bilo nepravda ni da su oni dobili zlatnu loptu.....ne samo zbog toga sto su njihovi timovi osvojili sta su osvojili vec i zbog njihovog isticanja sto se tice igara ove sezone.....ali ne mislim da obavezno titulu najboljeg igraca mora da dobije neko iz ta dva tima, to mi nema nikakve logike.... treba gledati sve igrace i kako su igrali cele godine u svakom takmicenju a ne samo svetsko ili samo ligu sampiona....

Zamisli da imas nekog fudbalera koji je bio sjajan cele godine,najbolji...i njegov tim ispadne iz polufinala zbog dve sudijske greske...i sad on nije prosao u finale sa svojim timom i zato ne moze da dobije nagradu.....nema smisla.... jer ovo ipak jeste "individualna nagrada" za razliku od kolektivnih trofeja koji su opet kazem znacajniji....

Poslednja izmena:
Nisam ja rekao individualna sezona, nego "individualna dostignuca" i to pod navodnicima jer su oni tako nekako to formulisali...

Elem, fudbal jeste kolektivna igra i zato su trofeji koje ekipe osvajaju daleko znacajniji. Spanija i Inter su kao timovi dobili najznacajnije trofeje koje su mogli da dobiju i od toga im nema vece nagrade.... sto se mene tice njihovi najzasluzniji igraci su bili Milito i Cavi i rekao sam da ne bi bilo nepravda ni da su oni dobili zlatnu loptu.....ne samo zbog toga sto su njihovi timovi osvojili sta su osvojili vec i zbog njihovog isticanja sto se tice igara ove sezone.....ali ne mislim da obavezno titulu najboljeg igraca mora da dobije neko iz ta dva tima, to mi nema nikakve logike.... treba gledati sve igrace i kako su igrali cele godine u svakom takmicenju a ne samo svetsko ili samo ligu sampiona....

Zamisli da imas nekog fudbalera koji je bio sjajan cele godine,najbolji...i njegov tim ispadne iz polufinala zbog dve sudijske greske...i sad on nije prosao u finale sa svojim timom i zato ne moze da dobije nagradu.....nema smisla.... jer ovo ipak jeste "individualna nagrada" za razliku od kolektivnih trofeja koji su opet kazem znacajniji....

Sjeti se samo ko je dobio Zlatnu loptu 2006. godine i onda ces shvatiti o cemu ja pricam...
Fudbal je kolektivni sport... Ne moze neki igrac da bude najbolji ako nije igrao u najboljem kolektivu...jer se time odmah govori da nije uticao na kolektiv... A patuljak je pravi primjer covjeka koji uopste nije uticao na kolektiv mnogo puta...dok se za Cavija, Snajdera, Robena, Milita, Injestu to ne bi moglo reci...

Necu da zamisljam nista... Ovdje su stvari jasne... Igralo se... Bilo je boljih... Vise su zasluzili... Dajte im nagradu... Davanje nagrade patuljku je smijanje u lice majstorima... A on nije majstor, on je samo jos jedan patuljak iz Argentine... Ljudi su mozda kupljeni njegovom magijom... Ljudi su mozda kupljeni magijom Farse ali to kod mene ne prolazi... Ja se teze kupujem...

Hoce li neko da mi nabroji 5 utakmica Cavija u kojima Cavi nije mogao da dise i nije napravio nista? Ja cu odmah da mu nabrojim 50 u kojima se patuljak nije vidio... Ali patuljak ima dvije Zlatne lopte a Cavi i Snajder kao genijalni vezni igraci mogu samo da posmatraju i da tapsu ``velikom magu``...
To je za mene takva nepravda da to ne mogu da opisem... Licno me boli... Udara na svaki moj licni osjecaj pravde...
Gnusam se svih onih koji smatraju da je taj covjek za proslu sezonu zasluzio Zlatnu loptu...

Pa roben nije osvojio ni ligu sampiona ni svetsko...po tvojoj logici ni on onda nije kandidat za zlatnu loptu..... ako je neki igrac bio bolji od drugog ali igra u daleko slabijoj ekipi, onda ne mozes za ovog drugog reci da je bolji zato sto je njegova ekipa pobedila.... sad to nije slucaj sa mesijem,njegova ekipa je medju najjacim,ako ne i najjaca,ali do toga dodjes ako ides tako iskljucivom logikom..... i kako mozes tako da pricas za mesija, covek dao 60 golova i imao 20 asistencija a ti napravi da nema pojma,da se nije video u 50 utakimca,pa kad dade sve ove golove? ne kazem da je morao bas messi da dobije, zasluzili su i milito i cavi,ali gde bas toliko da ne volis mesija...ni meni nije nesto simpatican,ali ne mozes mu osporiti da je igracina....

Inace svima je naravno glupo favorizovanje napadaca, a eto meni je tad izgledalo kao da se kanavaro gura da osvoji loptu samo da bi se manje pricalo o tome...mozda sam subjektivan ali mislim da je ipak tada pirlo imao i bolju sezonu i bio najbolji igrac na prvenstvu(cak je i proglasen i u finalu i polufinalu a i u jos jednoj utakmici za igraca utakmice ( nisam 100 % siguran ali mislim da je tako) pa opet necu reci da je kanavaro patuljak koji nema pojma,kad je covek odlican u svom poslu bio....

Poslednja izmena:
Pa roben nije osvojio ni ligu sampiona ni svetsko...po tvojoj logici ni on onda nije kandidat za zlatnu loptu..... ako je neki igrac bio bolji od drugog ali igra u daleko slabijoj ekipi, onda ne mozes za ovog drugog reci da je bolji zato sto je njegova ekipa pobedila.... sad to nije slucaj sa mesijem,njegova ekipa je medju najjacim,ako ne i najjaca,ali do toga dodjes ako ides tako iskljucivom logikom..... i kako mozes tako da pricas za mesija, covek dao 60 golova i imao 20 asistencija a ti napravi da nema pojma,da se nije video u 50 utakimca,pa kad dade sve ove golove? ne kazem da je morao bas messi da dobije, zasluzili su i milito i cavi,ali gde bas toliko da ne volis mesija...ni meni nije nesto simpatican,ali ne mozes mu osporiti da je igracina....

Inace svima je naravno glupo favorizovanje napadaca, a eto meni je tad izgledalo kao da se kanavaro gura da osvoji loptu samo da bi se manje pricalo o tome...mozda sam subjektivan ali mislim da je ipak tada pirlo imao i bolju sezonu i bio najbolji igrac na prvenstvu(cak je i proglasen i u finalu i polufinalu a i u jos jednoj utakmici za igraca utakmice ( nisam 100 % siguran ali mislim da je tako) pa opet necu reci da je kanavaro patuljak koji nema pojma,kad je covek odlican u svom poslu bio....

Roben je osvojio dva trofeja...i igrao u dva finala... I ako je kad bio sjajan to je bilo prosle sezone...
Ja ti vec objasnih da ne moze najbolji igrac da igra u goroj ekipi...jer ako mu je gora ekipa to znaci da on nije uticao na ekipu(prema tome znaci da je igrac koji nema uticaja na svoje saigrace, ni na rezultate svog tima i zato ne moze biti najbolji)... Roben je igrac koji je izuzetno uticao na rezultate svake ekipe za koju je igrao prosle sezone...dok patuljak to nije...
Ja znam odlicno da je Farsa bila pociscena prosle sezone od strane Intera...a o Argentini ne moram nista ni da pricam(bila je potpuno razocarenje prvenstva)...
Prica o 50 utakmica je vezana za sve Cavijeve utakmice u Farsi i za sve patuljkove utakmice u Farsi...a ne samo za proslu sezonu...jer sam lijepo rekao da patuljak ima 2 Zlatne lopte a Cavi nema nijednu...sto je totalna nepravda(jer ponavljam Cavi je covjek kojem se ne moze naci 5 lose odigranih utakmica, a patuljku se moze naci 50)...
I nijesu zasluzili samo Milito i Cavi...vec prije svih Snajder...a onda i Injesta, Roben, Svajnstajger, Kasiljas...

Normalno je da si subjektivan...jer Kanavaro je jedan od 5 najboljih odbrambenih igraca prosle decenije...covjek koji je bio kapiten svjetskog sampiona 2006. godine... I nije se on nista gurao...vec je bio najbolji! Bio je prava stijena kroz cijelu karijeru i bilo je pravo uzivanje gledati ga!
Necu ni ja reci za Pirla da je patuljak vec da je genije(a samo je 5 takvih genijalaca...Pirlo, Snajder, Cavi, Lampard i Skols)...ali za patuljka hocu reci da je patuljak...

Dobro, Roben je bio sjajan ali nije bio toliko sjajan da je uticao na svoju ekipu da osvoji ligu sampiona ili svetsko prvenstvo i znaci nije bio dovoljno dobar da dobije nagradu... nekako mi je previse iskljuciva tvoja logijka i ne primenjujes je na sve igrace jednako.... i ne moze ni jedan igrac toliko da podigne kvalitet ekipe niti da bude toliko uticajan da samo od njega zavisi da li ce uzeti trofej ili ne (osim mozda maradone) mi govorimo o igracima koji igraju u timovima u kojima igra 11 vrhunskih fudbalera i koji svi zajedno uticu jedni na druge i doprinose pobedi ili porazu u svakoj utakmici...i ne moze nikako da znaci da je jedan igrac bolji od drugog samo zato sto je njegova ekipa bila bolja u dve utakmice.... onda mozes da kazes i da je materaci bolji od cavija...i opet kako to mesi nije uticao na rezultate ekipe a dao 60 golova i imao 20 asistencija?!
Normalno je biti subjektivan a normalno je i to razumeti i priznati...niko ne moze sam po sebi biti objektivan...neko je subjektivan manje neko vise,i neko je manje toga svestan,neko vise... snajder nikako ne moze u grupu sa pirlom, cavijem i skolsom..... opet, moje subjektivno misljenje....

i ne moze ni jedan igrac toliko da podigne kvalitet ekipe niti da bude toliko uticajan da samo od njega zavisi da li ce uzeti trofej ili ne (osim mozda maradone) mi govorimo o igracima koji igraju u timovima u kojima igra 11 vrhunskih fudbalera i koji svi zajedno uticu jedni na druge i doprinose pobedi ili porazu u svakoj utakmici....
Bukvalno je jedino Maradona bio sposoban za to, jer je bio tehnički prefektan (jebbote Ćavi izgleda amater u odnosu na njega) i imao je tu harizmu koja utiče na druge, kao da igrači odjednom postanu svetska klasa kad su sa njim u timu ... I Mesi i Ćavi i Cronaldo su po talentu blizu Maradoni (a sa druge strane opet daleko) ali niko od njih nema tu magiju kao Maradona ...

ne moze nikako da znaci da je jedan igrac bolji od drugog samo zato sto je njegova ekipa bila bolja u dve utakmice.... onda mozes da kazes i da je materaci bolji od cavija...i opet kako to mesi nije uticao na rezultate ekipe a dao 60 golova i imao 20 asistencija?!
Po toj logici Materaci je daleko bolji igrač i od Terija jer je Materacijeva ekipa bila šampion sveta i prvak Evrope ... A individualno, Teri je za 2-3 klase ispred Materacija ... Ronaldo takođe nije osvajao mnogo trofeja na klupskom nivou, ali mislim da se u to vreme nije postavljalo pitanje ko je bog fudbala ... Tako je i danas sa Mesijem, ne mora on osvojiti pregršt trofeja da bi ljudi njega priznali kao legitmno najboljeg ...

snajder nikako ne moze u grupu sa pirlom, cavijem i skolsom..... opet, moje subjektivno misljenje....
Snajder je igrač koji je kalibar Rui Košte ili Rikelmea, vrhusnki igrač, ali takvih je uvek biilo i biće ... Čak ni Pirlo ne može u grupu sa Ćavijem, iako je Pirlo genije koji je poput Deka ili Skolsa igrač koji se pojavi jednom u 10 godina, jer Ćavi je igrač koji piše istoriju, koji postavlja standarde i igrač za koga nemaš dilemu da li je u klasi najvećih legendi ... Od aktivnih igrača, danas je možda 5-6 takvih i to po meni Ćavi, Mesi, CR, Zaneti, Bufon, Nesta i Gigs ...

A ne znam meni je Pirlo bas drag igrac i nekako stalno imam utisak da je potcenjen...kad je bio najbolji niko nije pricao toliko o njemu jer se nije razvlacio po novinama,sad kad je na zalasku karijere vise pricaju o njemu i prave poredjenja a on prosao najbolje dane...mada opet sam njega gledao mnogo vise nego cavija i pamtim njegove poteze bolje,ali,eto ja ne mogu reci da je cavi bolji pa to ti je :)

Nakon meca sa Almerijom Murinjo mi je jos jednom uljepsao vece...naravno, opet sa kreativnom izjavom;)

"Ne želim da se žalim na suđenje, već bih više volio da pričam o sudijama na lijep način, kao i u četvrtak u kupu, iako smo tad primili gol iz ofsajd pozicije. Ukoliko nemam ništa lijepo da kažem, onda bih izbjegavao da pričam uopšte. Sjećam se gospodina Pereza Lase još dok sam bio u Barseloni, na istom je nivou u 2011. godini, kao što je bio i 1996.", završio je ogorčeni Murinjo.

Sjajno...:hahaha1:

U pocetku sam mrzeo Murinja zbog njegovog ponasanja ali u poslednjih 2-3 godine sam smeksao i sad su mi njegove gluposti sve zanimljivije. Vidi se da covek ima neku harizmu, a trenera sa njom je vrlo malo.

Umalo se nisam upisao od smeha kada je krenuo da dize publiku posle gola protiv Viljareala.

v3h8gn.gif

EDIT:

Hahaha, post 666 mi je bas kad sam pricao o Murinju xD

Adebajor u Real Madridu do kraja sezone

Madridski Real ce do kraja sampionata na pozajmicu angazovati fudbalera Mancester sitija Emanuela Adebajora, prenosi britanski "Skaj sport".

Kako pisu britanski mediji, Madridjani su blizu potpisivanja ugovora sa nekadasnjim reprezentativcem Togoa, a postoji opcija da na kraju sezone on trajno predje u Madrid.

Adebajor nije u prvim planovima kod menadzera Roberta Mancinija, a imao je ambiciju da se vrati u Monako, iz kojeg je i dosao u Englesku, u tim londonskog Arsenala. Ipak, presudio je poziv mnogo slavnijeg Reala.

Mancester siti je ove zime napustio jos jedan napadac, Roke Santa Kruz. Paragvajac ce do kraja sezone igrati na pozajmici u Blekburnu.

Џајић и Савићевић бољи од Роналда! Занимљив чланак.

http://sportal.rs/news.php?id=44165
Glupost teška, jer jako je teško i porediti odbrambene sa CR-om, a i dosta ofanzivaca na spisku nisu klasa Cronalda ...

Elem, ni on nije pomogao Murinju da uzmu titulu u Španiji, jer ne vidim kako mogu da stignu ovakvu Barsu i već je 7 bodova razlike ... Ovo je za nauk Perezu da nije morao da menja Pelegrinija, jer prvenstvo ne zavisi od Reala nego od Barse i njene igre, jer u bilo kojoj drugoj sezoni sa 96 bodova bi Pelegrini osvojio titulu, ali pored ovakve Barse i to je nedovoljno ...

A još ih čeka 2 meča sa Barsom ove sezone + 2 meča superkupa sledeće sezone i mogući mečevi u LŠ-a, te postoje velike šanse da se opet izblamiraju a onda možda Perez i preispita svoju filozofiju fudbala i transfera ...

Back