Real Madrid

Snajderov problem je tipičan holandski - nekonzistentnost. On danas briljira, sutra ga ne vidiš na terenu. Zbog toga ga smatram malo precenjenim. Robena isto tako.
Obojca su stakleni, jebbu ih povrede ... Gledamo ja i ortak Bajern - Juve, Roben igrao fantastično neko vreme, i pita on mene što su ga prodali ovi iz Čelsija, i ja mu rekoh verovatno što je staklen i često se povređuje, i majstor se povredi nakon 20 minuta ...

Jeste, i povrede isto tako.

Nego, je l' si vid'o ti šta je majstor? Čak je i meni, koji sam navijao za Juve, bilo krivo što ne pogodi ono. Čuo sam da nije prešao nigde jer je rekao ''ili Real, ili niko''. Nadam se da je patka u pitanju, pošto ne bih voleo da ga vidim u Realu, koji je iovako pretrpan izvanrednim igračima. Šta bi mu falilo da dođe na, recimo, Dele Alpi?

Jeste, i povrede isto tako.

Nego, je l' si vid'o ti šta je majstor? Čak je i meni, koji sam navijao za Juve, bilo krivo što ne pogodi ono. Čuo sam da nije prešao nigde jer je rekao ''ili Real, ili niko''. Nadam se da je patka u pitanju, pošto ne bih voleo da ga vidim u Realu, koji je iovako pretrpan izvanrednim igračima. Šta bi mu falilo da dođe na, recimo, Dele Alpi?
Ja sam iskreno i оčekivao tako nešto od Bilala, to je majstorčina na kvadrat, i on bi legao svakoj ekipi, ali mislim da bi njemu najviše odgovaralo da ode u Barsu ... Anri je na zalasku, i nema bolje zamene od Riberija na toj poziciji, a koliko čitam po netu spominje se Robinjo ... Riberi levo, Mesija desno i Ibra u sredini, i samo mogu da zamislim kako bi to funkcionisalo ...

Kad već pomenu taj potez, ovaj ortak je bio u čudu jedno 10-15 minuta i reče mi kako skoro nije video tako nešto i tako dobrog igrača ...

Majstorčina i to kakva. Šteta što je toliko potcenjen, po meni je lično tik uz Mesija i Ronalda, a da igra u malo boljem i uspešnijem klubu verovatno bi on bio favorit za sva moguća i nemoguća individualna priznanja ove godine, a ne Mesi.

Da, i šta kažeš za srednje mu ime? Da nije neki Enkijev rođa? :D

Ako jeste, mislim da komotno možemo da ga proglasimo našim.

Sledeći put kad dođe da mu pevamo ''Franjo Srbine! Franjo Srbine!'' k'o onomad Lotaru. :D

@Xibalba
Dugo vec pratim Premijer ligu ali tu Dzerardovu kreativnost jos nijesam primjetio... Ako se kreativnost ogleda u tome da trazis prostor da raspalis i das gol od precke...ili da prebacis loptu desno ili lijevo kada je ocigledan visak na nekoj od tih strana...ili da si nesebican...onda Dzerard puca od kreacije... U svakom drugom slucaju on je covjek koji je konstantan, daje sve od sebe, ima odlican sut i tesko se povrjedjuje a jos lakse pada i drami na sudije...
Pomenuo si Benajuna... Rekao si da je univerzalac... To bi moglo biti tacno zato sto je Benitez ukinuo slobodu svakom igracu osim Dzerardu i Toresu... Ali po onome sto on prikazuje...i sta radi na sredini terena...mene stvarno cudi da nijesi vidio kreativnost kojom raspolaze Josi...
U Liverpulu, u zadnjih 4-5 godina, 5 igraca je bilo kreativno...Alonso(ne pretjerano), Babel, Benajun, Luis Garsija i Tores...i mozda donekle Sise...

Da ne zaboravim...Karager i Hipija su bili izvanredan par...a Karager je i dalje izvanredan igrac...

Sto se ostalih stvari tice...vecinom se slazemo...
Pepe je odlican stoper...
Mislim da Ramosa previse volis...i da ne primjecujes da i nije toliko dobar kao desni bek(kao sto i mnogi ne primjecuju da to nije ni Ivanovic u Celziju)...
Sto se tice Realove odbrane ona ima odlicne igrace i spada medju najbolje odbrane po individualnom kvalitetu igraca ali njihova uigranost je mnogo gora nego odbrambenih igraca Fulama(ne potcjenjujem ni Real, ni Fulam...jer Fulamovu odbranu smatram jednom od najboljih na svijetu... Ali time ti jasno govorim da Real ne moze da ocekuje vrhunske rezultate sa ovakvom odbranom)...
Mislim da tome kumuje neodgovornost pojedinih igraca koji ``ne vide`` da treba da se vrate i zato Real cesto napada stihijski... Drugi razlog bi mogao biti previse istumbana sredina...

Snajder ti nesto nije po meraku:mrgreen:
Izgleda da ne znam sta znaci dokazati se... Veliko je pitanje ko se dokazao prosle godine u Realu... Ako to nijesu Iguain i Snajder...onda stvarno nesto nije u redu sa tim pojmom(dokazivanje)...
Jedino sto se Snajderu moze pripisati kao lose jesu njegove povrede...

Majstorčina i to kakva. Šteta što je toliko potcenjen, po meni je lično tik uz Mesija i Ronalda, a da igra u malo boljem i uspešnijem klubu verovatno bi on bio favorit za sva moguća i nemoguća individualna priznanja ove godine, a ne Mesi.
Mislim da je red da pređe u jaču ligu od Bundes, i samo mu ti glavni trofeji fale da pokupi ta priznanja, i uđe u red francuskih legendi zajedno sa Zidanom, Kopom Platinijem, Kantonom i Anrijem ... Po kvalitetu sigurno zaslužuje, ali mora to da materijalizije nekim bitnim trofejima, dal sa klubom ili repkom ...

Da, i šta kažeš za srednje mu ime? Da nije neki Enkijev rođa? :D

Ako jeste, mislim da komotno možemo da ga proglasimo našim.
Ko zna možda su mu dali ime u Enkijevu čast, ili mu stvarno dođe neko treće-četvrto koleno, jer sve je to izmešano po Galiji i svako svakom može biti rod ...

Sledeći put kad dođe da mu pevamo ''Franjo Srbine! Franjo Srbine!'' k'o onomad Lotaru. :D
To ćemo vikati Rensingu kad dođe sledeći put, a možemo i Senderosu, jer njemu je keva čini mi se Srpkinja ...

@Xibalba
Dugo vec pratim Premijer ligu ali tu Dzerardovu kreativnost jos nijesam primjetio... Ako se kreativnost ogleda u tome da trazis prostor da raspalis i das gol od precke...ili da prebacis loptu desno ili lijevo kada je ocigledan visak na nekoj od tih strana...ili da si nesebican...onda Dzerard puca od kreacije... U svakom drugom slucaju on je covjek koji je konstantan, daje sve od sebe, ima odlican sut i tesko se povrjedjuje a jos lakse pada i drami na sudije...

Izgleda da samo ja ovdje one lopte/proigravanja iz pozadine, nepogresive centarsuteve i pasove tumacim kao kreativnost - no neka.Sto bi rekao Del Boj, "one man's floor is another man's ceiling" :hahaha:

Buduci da i ja i te kako volim da gledam Liverpul (najvise znog Rafe) mislim da ipak znam sta pricam...

Pomenuo si Benajuna... Rekao si da je univerzalac... To bi moglo biti tacno zato sto je Benitez ukinuo slobodu svakom igracu osim Dzerardu i Toresu... Ali po onome sto on prikazuje...i sta radi na sredini terena...mene stvarno cudi da nijesi vidio kreativnost kojom raspolaze Josi...

Pazi, on je super igrac, i rado sam ga gledao dok je bio u Spaniji, ali ga nikada nisam dozivljavao kao nekog izvanrednog kreativca.Ne znam, mozda sam stekao los utisak...U svakom slucaju je dobar igrac, to je fakat :cool:

Da ne zaboravim...Karager i Hipija su bili izvanredan par...a Karager je i dalje izvanredan igrac...

Karager je solidan bek, dok je Hipija uvijek bio truba, spora, smotana masa od 2 metra :mrgreen: Ipak, ono sto je Rafa izvukao iz njega je izvanredan ucinak, sumnjam da bi i jedan drugi trener uspio tako nesto...

Pepe je odlican stoper...

Normalni ljudi - normalan kriterijum :klap:

Mislim da Ramosa previse volis...i da ne primjecujes da i nije toliko dobar kao desni bek(kao sto i mnogi ne primjecuju da to nije ni Ivanovic u Celziju)...

Otkad je malo subjektivnosti grijeh? :mrgreen: Ramosa obozavam, takav borac se odavno nije radjao...A volim da gledam i Baneta, bez obzira na kojoj poziciji igra.On je super...

Sto se tice Realove odbrane ona ima odlicne igrace i spada medju najbolje odbrane po individualnom kvalitetu igraca ali njihova uigranost je mnogo gora nego odbrambenih igraca Fulam

Konacno! :klap: O tome i ja pricam - neophodno je UIGRAVANJE i homogenizacija, i to ne samo odbrane, vec citavog tima.Za razliku od ovih "strucnjaka" koji su pozurili da posle par kola prospu drvlje i kamenje po toj odbrani - ti znas kako funkcionise proces uigravanja, kao i to da nije ni malo lak ni brz - poput ljudi koji STVARNO prate fudbal...

Mislim da tome kumuje neodgovornost pojedinih igraca koji ``ne vide`` da treba da se vrate i zato Real cesto napada stihijski... Drugi razlog bi mogao biti previse istumbana sredina...

Ima vise razloga, po meni, ali - postavlja se pitanje, kako se to moze dovesti u red?Odgovor je samo jedan - vremenom i radom...

Snajder ti nesto nije po meraku

Nije da ga ne volim, ali nikada ga nisam smatrao dovoljno dobrim za Real.100 000 puta sam ga vidio kako se nacisto pogubi kad mu pridje igrac dok ima loptu (kao da igra pod nepodnosljivim pritiskom), te kako ga u odbrani lome kao Kaladzea.Plus je (poput Robena) previse sklon povredama.Nije to to...

Veliko je pitanje ko se dokazao prosle godine u Realu... Ako to nijesu Iguain i Snajder

Iguain da - PROSLE, Snajder, isto da - ali PREDPROSLE.Jedan dio te sezone je odigrao fenomenalno, popom je dozivio pad forme, pa povredu - dok je prosle sezone bio POGUBLJEN na terenu :roll:

Jedino sto se Snajderu moze pripisati kao lose jesu njegove povrede...

Kamo srece :( Povrede, nekonstantnost, nemogucnost igranja pod pritiskom, prevelika/prejaka konkurencija...

Ronaldo: „Barsa je bolja od Reala“

Fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo veruje da Barselona igra bolji fudbal od njegovog kluba i da će Lionel Mesi osvojiti „Zlatnu loptu“ za ovu godinu.

Portugalac, koji je u Real prešao iz Mančester Junajteda tokom leta za rekordnu sumu od 94 miliona evra, prošle godine je osvojio „Zlatnu loptu“, a ove se našao na kraćoj listi kandidata za to prestižno priznanje.

„Barselona igra bolji fudbal od Reala, ali zašto? Zato što su zajedno već nekoliko sezona, a ne dva meseca. Barsa je bolja od nas sada, ali je pravo pitanje ko će biti prvi na kraju sezone“, rekao je Ronaldo.

Dobitnik ovogodišnje „Zlatne lopte“ biće proglašen 1. decembra, a Ronaldo je izjavio da dok smatra da su Ćavi i Samjuel Eto među favoritima, da će, ipak, priznanje otići u Mesijeve ruke.

„On je favorit. Osvojio je Ligu šampiona i Primeru. Zašto ne bi bio on? Ako dobije „Zlatnu loptu“ to će značiti da ju je zaslužio“, istakao je Ronaldo.

Ronaldo je od dolaska u Real odigrao samo nekoliko zvaničnih utakmica, a trenutno je van terena zbog povrede članka, ali upravo ga je ona omela da nastavi sa konstantnim partijama po kojima je bio poznat u Junajtedu. Portugalac je izjavio da je još uvek gladan titula i da oseća da je došao u pravi klub.

„Moram da uradim ponovo ono sve što sam uspeo u Mančesteru, da osvojim Ligu šampiona, Ligu i Kup. Uveren sam da sam u pravom klubu i sada počinjem novi karijeru, osećam se kao beba“, rekao je Ronaldo.

Valda ti smajli na kraju govori da malo podjebavam debilčinu, pošto je posebno osetljiv na to ;) ...

Ne taj smajli na kraju govori da je bezveze vrijedjati klubove, i da je bilo zanimljivije kad ste se kilometarskim porukama ujedjivali po cemu je bolji Alonso, a po cemu Snajder, a ne ko mala djeca da li je bolji Real ili Barca i pisati gluposti ;)

Sta bi sa galacticosima ?
Perez ce da popizdi.
Ebace im kevu.

Nema zasto da pizdi - on je kreator tog "Galaktickog odreda" :hahaha: Sad ce da jede voce koje je sadio (da ne upotrebim Seseljevu varijantu iz Haga :rotf:)...

Kod L.Sansa i Kalderona igraci su bili PRVO igraci - a potom zvijezde.Kod Pereza je obratno - a od toga dobrog nema, niti ce ga biti :roll:

Prvo poluvrijeme dobra igra,gol Raula, pocetak drugog jos bolja igra i onda bum dva gola na brzinu primise :( Onda ponovo Realova dominacija, Drenthe je docekao svojih pet minuta zabivsi gol a potom i sa par dobrih pasova (npr. ona peta kad je poslao loptu Marcelu), i onda opet u napad i Milan iz kontre zabija preko Pata. Real je napadao, Milan cekao priliku i docekao. I bez CRa Real je dobru partiju pruzio, stoji to da je izgubio na svom terenu ali bolje da kiksaju sada nego u nokaut fazi :hvala:

Pošteno ... Što se mene tiče, već sam rekao da neću više ništa pisati na tu temu i sve bljuvotine možeš obrisati ... Mada, nadam se da smo malo razdrmali ovu učmalu atmosferu na forumu, i sad predlažem da neko drugi nastavi sa klanjem :D ...

Prvo poluvrijeme dobra igra,gol Raula, pocetak drugog jos bolja igra i onda bum dva gola na brzinu primise :( Onda ponovo Realova dominacija, Drenthe je docekao svojih pet minuta zabivsi gol a potom i sa par dobrih pasova (npr. ona peta kad je poslao loptu Marcelu), i onda opet u napad i Milan iz kontre zabija preko Pata. Real je napadao, Milan cekao priliku i docekao. I bez CRa Real je dobru partiju pruzio, stoji to da je izgubio na svom terenu ali bolje da kiksaju sada nego u nokaut fazi :hvala:
Nije Real toliko dominirao koliko je Milan bio nemoćan tokom većeg dela susreta, jer neke prevelike šanse nisu imali ni Real a posebno Milan ... Držali su oni dobro loptu u svom posedu, ali sve se to izjalovi kad uđu u zonu šuta jer tu ništa konkretno nisu uradili ... Za ovakvu igru najviše fali CR, jer ima najbolji šut tamo, te može razbiti odbranu Milana sa distance ...

Milan je prvi gol dao iz ničega, majstorijom Pirla, i to im je dalo krila, jer koliko god bili u lošoj formi i loše igrače imali, oni su klub koji zna kako se igraju velike utakmice, a i sigurno ima nečega u tome da Realu ne leže Italijani ...

Uglavnom, porazom Reala na San Siru i pobedom Marseja na Veledromu grupa može opasno da se zakuva, jer Real i Marsej bi imali isto bodova, a pritom Real ide na noge Marseju ...

Bila bi fora da i Real i Barsa ispadnu, ispadne Liverpul i Unirea dobije lagan raspored do kraja, a u finalu je sve moguće :D ...

@Walken & Xibalba

Sto je mnogo, mnogo je. Resavajte medjusobne razmirice preko PP-a. Ovde stvarno ne raspravljamo ni o cijoj inteligenciji niti rodjacima...

Dakle, Real...

Fair enough :cool: Ili, u mojoj varijanti, sto je mnogo - dosta je :mrgreen:

Bila bi fora da i Real i Barsa ispadnu, ispadne Liverpul i Unirea dobije lagan raspored do kraja, a u finalu je sve moguće :D ...

Bogami, kako su angazovano, pozrtvovano i motivisano odigrali ovaj mec protiv Milana (uz izuzetke 2-3 igraca) - ne bi me cudilo da se boldovano desi.Najozbiljnije, sve vise me (po tome), podjecaju na one "Galaktikose" u sezoni kad su gubili od Mursije i slicnih timova :confused:

Do sada ih je vadio Ronaldo - a sada... :roll: Kaka izgleda u najmanju ruku nesposobno za tako nesto :( Sinoc je bila situacija u kojoj je legao na zemlju posle izgubljenog duela, vidjivo zbog nemoci i umora, i nastavio da lezi na ledjima - sudija i ostali igraci su mislili da se povrijedio :dash: Treba napomenuti da se to desilo na pola drugog poluvremena, da stvar bude jos i gora...

Što se mene tiče ovo je zaboravljeno, iskuliraću kao da se nije ni desilo (jer i sa rođenim bratom se posvađam na krv i nož a ne sa nekim kome oči nisam video), te možemo nastaviti priču o fudbalu, Realu, Barsi, filmovima itd., i to uz manje prepotencije sa tvoje strane i više tolerancije sa moje strane ...

OT - Kaka bi u ovoj ekipi trebao da bude mozak ekipe, nešto slično kao Xavi/Iniesta u Barsi, dok bi CR bio egzekutor kao Mesi, jer je u tome najbolji ... Ono što sam gledao od Kake na početku je bilo odlično, sad je pao u formi, ali verujem da će je popraviti i da će preuzeti ulogu prve violine Reala ...

Što se mene tiče ovo je zaboravljeno, iskuliraću kao da se nije ni desilo (jer i sa rođenim bratom se posvađam na krv i nož a ne sa nekim kome oči nisam video), te možemo nastaviti priču o fudbalu, Realu, Barsi, filmovima itd., i to uz manje prepotencije sa tvoje strane i više tolerancije sa moje strane ...

Posteno :ok: Evo i ja zvanicno obecavam da cu ego i jezik pokusati da drzim pod kontrolom :mrgreen:

Kaka bi u ovoj ekipi trebao da bude mozak ekipe, nešto slično kao Xavi/Iniesta u Barsi, dok bi CR bio egzekutor kao Mesi, jer je u tome najbolji ... Ono što sam gledao od Kake na početku je bilo odlično, sad je pao u formi, ali verujem da će je popraviti i da će preuzeti ulogu prve violine Reala ...

Meni se cini da je drasticno pao i u formi i u spremi (kondiciji) :confused: Valjda ce bit' bolje, i to ubrzo, jer vremena bas i nemaju...

Vremena imaju, jer ovo je nov tim koji tek treba da se dokaže, nisu u situaciji ko Barsa koja je na vrhuncu i po kvalitetu i po uigranosti, pa ne mogu da se vade na te stvari ako zakažu ... Meni se čini samo da Perez neće imati strpljenja jer previše je uložio u ovo, a time je i veća šansa za loše rezultate ukoliko bude menjao trenere ko čarape ...

Back