Real Madrid

Na konferecniji za štampu u Irskoj, Portugalac najmanje pričao o fudbalu. Novinarima otkrio da se najbolje oseća u uskim šortsevima i da su mu uzor u oblačenju majka i sestre.
Kristijano RonaldoKristijano Ronaldo je na konferenciji za štampu priznao da voli da se oblači po ugledu na majku i sestre.

„Uvek se trudim da kopiram moje najbliže, ali to je teško, i majka i sestre su lepše od mene“, kaže CR 9, i tvrdi da će nastaviti da pokušava.

On je odao priznaje novinarima koji su otkrili njegovu strast ka uskim šortsevima.

„Tačno je obožavam uske šortseve, sjajno mi stoje i daju Ronaldoposeban osećaj“, rekao je Portugalac, a nikome nije bilo jasno da li je ozbiljan ili se šegači sa novinarima.

Ipak, smrtno je ozbiljan kada je u pitanju odbijanje da stavi slovo C. Ispred prezimena na svom dresu.

„Samo jedan je Ronaldo“, poručio je Kristijano i izazvao nervni slom Florentina Pereza, jer će navijači sada moći da nose dresove iz ormana, i to devetku Brazilca Ronalda.

To je direktno zavlačenje ruke u džep Florentinu Perezu, pa ćemo videti kako će reagovati predsednik Galaktikosa.

ronaldo-madrid-velika4405020090715041137.jpg

D'Agostino novo pojačanje Reala

Peto pojačanje madridskog Reala, posle Kake, Ronalda, Albiola i Benzeme, biće dosadašnji fudbaler Udinezea i reprezentativac Italije Gaetano D'Agostino. Obeštećenje koje će "kraljevski klub" isplatiti Italijanima iznosi 15 miliona evra.

D'Agostino, koji je bio i na meti Juventusa, potpisaće trogodišnji ugovor sa Madriđanima, nakon što obavi medicinske preglede. Pretpostavlja se da je Real dovođenjem Italijana odustao od angažmana Ćabija Alonsa iz Liverpula pošto dvojica igrača igraju na istoj poziciji.

Dovođenjem D'Agostina Real će sumu novca potrošenu za pojačanja u ovom prelaznom roku zaokružiti na 230 miliona evra.

Kakina supruga: Bog nam se zahvalio za moju nevinost
Kakina supruga: Bog nam se zahvalio za moju nevinost

Karolin Selisio, poznatija kao supruga brazilskog fudbalera Kake, u izjavi iza "Gazeta delo Sport", objasnila je, na pomalo bizaran način, kako je njen suprug prešao u Real.

Karolin, inače vernica kao i njen suprug, između ostalog je izjavila da je Bog najzaslužniji za transfer Brazilca iz Milana u Real, u stvari, svevišnji joj je, kako je rekla, vratio zbog toga što mu se zarekla da će nevina ući u brak!

- Sklopila sam dogovor sa Bogom da ću ostati nevina do ulaska u brak. Međutim, kada sam upoznala Kaku i zaljubila se u njega, došla sam u iskušenje, pomilila sam da neću izdržati, da ću prekršiti datu reč, izneveriti Boga. Ipak, tada sam čvrsto rešila da izdržim i ostanem dosledna obećanju. To je bio moj znak poštovanja prema svevišnjem, a on mi je, evo, sve vratio kroz prelazak mog supruga u Real Madrid - izjavila je Karolin, dodavši da je sam Bog poslao novac (65 miliona evra) Madriđanima da realizuju jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala.

- Pitate me kako je moguće da neki igrač, u vreme sveopšte krize, vredi toliko novca? Što se tiče Kake, tako je hteo Bog. Svevišnji je poslao svoj novac u Real, kako bi klub mogao da kupi mog supruga. Sada možemo da ostvarimo ono što smo hteli, da otvorimo crkvu u Madridu i pomognemo mnogim ljudima - zaključila je Karolin.
:D

Platini: Vredeo sam više od Ronalda
Platini: Vredeo sam više od Ronalda

Mišel Platini, predsednik UEFA i poznati borac protiv megalomansko-suludih transfera, poput recimo Kristijana Ronalda u Real Madrid, izjavio je da je on, u njegovo vreme, bio skupoceniji od sadašnjih najvećih zvezda svetskog fudbala.

U izjavi za italijanski magazin "L'Espresso", Platini je govoreći na temu Realove filozofije poslovanja, naročito u eri Florentina Pereza, još jednom ponovio:

- Real uništava tržište - kazao je Francuz i dodao da će se rast inflacije, izazvan ovakvim poslovanjem Pereza, u budućnosti odraziti na ostatak Evrope.

Platini, jedan od najvećih imena fudbala u istoriji, zatim je uporedio sebe sa najskupljim fudbalerom današnjice.

- Ako je Ronaldo koštao 92 miliona, onda sam ja u njegovim godinama, a po sadašnjim merilima, vredeo 93 miliona.

Ipak, smrtno je ozbiljan kada je u pitanju odbijanje da stavi slovo C. Ispred prezimena na svom dresu.

Samo jedan je Ronaldo“, poručio je Kristijano i izazvao nervni slom Florentina Pereza, jer će navijači sada moći da nose dresove iz ormana, i to devetku Brazilca Ronalda.

To je direktno zavlačenje ruke u džep Florentinu Perezu, pa ćemo videti kako će reagovati predsednik Galaktikosa.

Dobro je rekao, samo jedan je Ronaldo. Steta sto mu ovaj feget nije ni do kolena.

Kristijano Ronaldo: Volim da se oblačim kao devojčica!

Najskuplji fudbaler u istoriji fudbala Kristijano Ronaldo prizano je da voli da se oblači kao devojčica.

- U oblačenju uvek pokušavam da kopiram moju majku i sestru - izneo je svoju tajnu Ronaldo i izazvao čuđenje prisutnih novinara jer nije uobičajno da uzore u oblačenju muškarci pronalaze u ženama. - Ne mogu uvek da budem kao one, to je nemoguće. Obe su puno lepše od mene - našalio se fudbaler Reala.

Pokušao je Kristijano Ronaldo da sve okrene na šalu, ali je činjenica da se u poslednje vreme oblači kranje čudno i neprimereno muškoj osobi.

- Vidim da veliku pažnju posvećujete mojim "vrućim pantalonama", drago mi je zbog toga - rekao je CR9 i dodao: - Jako volim kratke pantalone. Da, odličan je osećaj kada nosite tako nešto - zaključio je Ronaldo u svojoj. na kraju se stekao utisak, ipak ciničnoj izjavi.

Prisutne novinarke razumele su Kristijana, dok su kolege ostale zaprepašćene komentarima fudbalera. Šaljivim ili ne, procenite sami...
:D

Prilozi

• 00006327.jpg
    00006327.jpg
    21,3 KB · Pregleda: 15
Real Madrid Team Of The Decade 2000-2010

Formation: 4-4-2

Iker Casillas (1999 -)

Already considered the club's greatest ever goalkeeper at 28, the man they call San Iker is likely to go down as Spain's best ever and right up there with the all-time greats by the time he retires.

He's not always orthodox, but nearly always outstanding. Since his match-winning role off the bench in the 2002 Champions League final, the Mostoles native has been the club's most consistently excellent performer, bar none.

From such a young age, he assumed a kind of leadership role at the back, saving the team during the good times as well as even looking the best player on the pitch in the heaviest defeats. His loyalty to the club has been exemplery, as he has, despite rumoured interest from many clubs, signalled his intention to see out his entire career at the Bernabeu.

Michel Salgado (1999 -)

Now considered a shadow of his former self, we can't forget that Michel Salgado was, for many years, one of the best right-backs in the world, though perhaps often overlooked in light of the unrelenting media focus on the Galacticos.

Signed from Celta Vigo for €11m, aged just 23, Salgado was relentless up and down the flank for seven seasons, before age finally began to catch up with him, though he has nevertheless picked up some deserved silverware in his twilight years.

Sergio Ramos (2005 -)

Considered by many the successor to Salgado, Sergio Ramos is considered one of the few pleasant memories from the latter days of Florentino Perez's first Galacticos era.

Signing young and Spanish put the club back in the right direction, and though it has been a chaotic era at the Bernabeu, and a young, hot-headed and often erratic Ramos has captured that as well as anyone, the unbelievable physical and technical raw talent possessed by the defender, still just 23, bodes well for the future.

Though primarily a right-back, he was a key component of the 2007 Liga winning team from the centre, is a tough tackler, quite incredible in the air, lightning fast and a highly impressive crosser of the ball. Two Liga titles are sure to be just the beginning for Sergio, a fans' favourite, as he already assumes a leadership position within the club.

Fernando Hierro (1989-2003)

The first retired player to make it into the team. Few will want to remember the way in which he was exited from the club towards the end of his career, which is what makes it likely Salgado will now suffer the same fate at the hands of the same president. He was succeeded, in shirt number, by Sergio Ramos, but surely no one can replace the presence of Fernando Hierro.

It may be a sign of the lack of a masterful mainstay at the centre of defence since his departure that Hierro, playing just three latter years in this decade, still makes it into the team, but that cannot allow us to underestimate his significance from beginning to end of his 14-year stay at the Bernabeu.

He was a towering presence at the back, an astonishing goal-threat, in particular from set-pieces, and a galvanizing influence on one of the greatest teams of all time. You can't ask for much more from a defender.

Roberto Carlos (1996-2007)

Paolo Maldini is one thing, and Roberto Carlos is another. In the greatest world team of the decade, which is coming soon, justice won't be done unless we're allowed two left-backs.

Roberto Carlos at his peak typified the perfect modern full-back. Lightning fast, superhuman stamina, an uncompromising tackler, willing runner and occasional, outstanding goal-threat.

His cheerful and positive demeanour lightened up even the darkest days for Madridismo, as he starred during the best and worst times of the decade, before eventually leaving on something of a sour note during Ramon Calderon's regime, having not been anywhere near adequately replaced since.

David Beckham (2003-2007)

Speaking of sour endings under Ramon Calderon's regime without an adequate replacement, is anyone here familiar with a certain David Beckham? Albeit, that Cristiano Ronaldo gentleman has now arrived on the scene to fill the right flank, but Beckham's role was underappreciated and in truth, Madrid didn't know what they had till it was gone.

Beckham's time at the Bernabeu is synonymous with the fall of the Galacticos, but it wasn't really because he was one star too many, it was more because of the players that were foolishly allowed to leave to make way for his arrival. He, as a player, was a consistent performer, putting in all the work that was asked of him and when he was dropped by Fabio Capello, a decision that sparked his departure, he then worked his way back into the team and played that starring role the fans had been waiting to see for four years, being the key player with his crosses and free kicks setting up the goals that won the title - Madrid's first after three years previous without.

Claude Makelele (2000-2003)

In just three years, Claude Makelele did for Real Madrid's midfield something that nobody since has been able to emulate. His departure, not Beckham's arrival, signalled the real disaster at the Bernabeu.

He held together the Madrid midfield full of flair and fame as the defensive midfielder, a position he played so well that it became known in some quarters, and to this day, as the Makelele position.

The diminutive midfielder was with the Merengues at the height of the excellence, at the very beginning of the decade, winning two Ligas, two Supercopas, a Champions League, an Intercontinental Cup and a UEFA Super Cup.

Zinedine Zidane (2001-2006)

Possibly the greatest player of the last decade, or even the last two decades. Therefore, he is a given for the French national team of the decade, the Liga team of the decade and of course, the Real Madrid team of the decade.

On paper, his time at the Bernabeu had a worse return of silverware than most others in this XI, but his performances surpassed perhaps all but one or two of them.

He was the undisputed creative genius of the team, with playmaking skills beyond those of Xavi and the shot from distance, though often a concealed weapon, as searing as that of Steven Gerrard and ball skills as majestic as Ronaldinho in his prime.

When Zizou was in possession, an 'Olé!' was never far away. He was the club's and the world's most expensive signing, a record only just broken by Cristiano Ronaldo. His time brought every major trophy on offer, and an endless highlight reel of champagne football that will never be forgotten by football fans all across the globe, ending with an emotional retirement in 2006 without the silverware it deserved.

Now, back with the club as an advisor and ambassador working as an unpaid volunteer, Zidane is looking to inspire similar levels of greatness from the next generation of Galacticos.

Figo (2000-2005)

Mr. Galactico himself, Florentino's first signing, the mercurial, exceptionally skilled and highly controversial Portuguese winger. Figo was signed for a world record fee to be surpassed by Zidane a year later, and delivered in style for his five fantastic years in the Spanish capital.

Former Barca or not, Figo took no time picking up his two Ligas, Champions League and various other trophies, playing a starring role in all, with exceptional play from either wing culminating in bags of goals and assists. In half a decade he accomplished what many never could in an entire one. Outshone by Zidane, perhaps, but it cannot be forgotten that Figo, recently retired after finishing his career with Inter, is one of the greatest wingers of all time.

Ronaldo (2002-2007)

Without meaning to overuse or denigrate the attribution of the term 'greatest of all time', now we've arrived at Ronaldo, what else can be said?

Injuries have hampered the Phenomenon's career from start to finish, yet three or four major set-backs haven't stopped him still scoring hat-tricks back in his native Brazil.

His time at Madrid proved his finest. Nothing will match the single, pre-injury season he had at Barcelona prior to the 1998 World Cup, but over five years at Madrid, Ronnie managed a level of consistency and uninterrupted game time - not to mention goal return - that puts him in the record books with the very best of them.

Had he been more fortunate in his early days, it's unthinkable what he may have achieved. Tragically, the greatest striker since Diego Maradona never even won the Champions League, with even his mid-season arrival at Milan cup-tying him in 2007 and ruling him out of playing a part in their triumph that season. A Galactico who left quietly and under a cloud, but nevertheless as incredible as any of his team-mates.

Raul (1994 -)

Just looking at the career years next to the name tells you everything you need to know about Raul. He has lived with the best defensive midfielder, best winger, best creative midfielder, best striker, best left-back and perhaps best goalkeeper in the world of the last decade.

He's seen them all come and go - not without his own drop in form - but over the course of a decade, has forged an incredible legend. He scored in both the triumphant Champions League finals of which he was part, is the all-time leading scorer in that competition, Madrid's all-time leading scorer, Spain's all-time leading scorer (and outfield appearance maker), climbing the all-time La Liga goalscorers chart and much, much more.

He has perhaps been played when he shouldn't have, and the influx of stars did compromise his ability to play in his preferred position, but the fact remains, courtesy of his 24 goals in 45 appearances last season, if you put him up front, he will, by any means necessary, score goals. You could not find a more fitting representative of Madrid's tumultuous but ultimately unforgettable and prestigious ten years within football.

Casillas

Salgado Sergio Ramos Hierro Roberto Carlos

Beckham Makelele Zidane Figo

Ronaldo Raul

Roma želi Robena i Huntelara
Beta
Beta
Uprava italijanske Rome objavila je da je zainteresovana za holandske internacionalce, članove španskog Real Madrida Klasa Jana Huntelara i Arjena Robena.

Italijanski sportski dnevnik "Korijere delo Sport" navodi da su predstavnici rimskog kluba već razgovarali sa čelnicima Real madrida i raspitivali se za mogućnost angažovanja dvojice napadača.

Real Madrid je, kako se navodi, spreman da Huntelara proda za 21 milion evra, dok Robena nudi samo na jednogidišnju pozajmicu, što rinskom klubu ne odgovara, pošto nije spreman da mu da godišnju platu od 3,5 miliona evra.

Xabi Alonso: U Realu su me sjajno primili, sad nam ostaje da ponovimo uspjeh iz ere Zidanea
Xabi Alonso: U Realu su me sjajno primili, sad nam ostaje da ponovimo uspjeh iz ere Zidanea

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DOLASKOM Xabija Alonsa, 28-godišnjeg veznog igrača španjolske nogometne reprezentacije, Real Madrid je zaključio popis pojačanja za nadolazeću sezonu.

Sve ih je skupa (Ronaldo, Kaka, Benzema, Alonso...) madridski klub platio oko 250 milijuna eura, čime su apsolutni rekorderi ovoga prijelaznog roka, no jesu li i najbolje poslovali tek će se vidjeti.

Kako bilo, nakon nekoliko mjeseci špekulacija Xabi Alonso je i službeno postao novo lice u svlačionici Santiago Bernabeua.

"Ovo je veliki korak u mojoj karijeri i sretan sam što sam dio kluba u kojem ću na najbolji mogući način nastaviti razvijati svoju karijeru. Znam da su pred nama velika očekivanja i ja se nadam da ćemo na njih znati odgovoriti. Momčad je satkana od svjetskih klasa", kazao je Alonso u obraćanju medijima.

Nije zaboravio niti svoj bivši Liverpool, klub u kojem je u posljednjih pet godina oduševljavao igrama i u kojem je u sezoni 2004/05 osvojio Ligu prvaka, a sljedeće i FA Cup.

"Zahvalan sam Liverpoolovim navijačima, bili su mi naklonjeni i ja sam u tome uživao."

Unatoč uživanju, Alonso je priznao da je odluku o odlasku iz toga Premierligaškog kluba donio već prije nekoliko mjeseci.

"Pomislio sam da je došlo vrijeme da krenem u potragu za novim izazovima. A, tada su se oglasili iz Real Madrida. Srećom, transfer je realiziran, što mene čini sretnim. Preda mnom je sada novi izazov", dodao je.

Navijačima će Alonso biti predstavljen tek nakon turneje po Sjevernoj Americi, na koju će se ''kraljevski klub'' zaputiti u četvrtak (danas). Sa suigračima se već upoznao.

"Lijepo su me primili, aplauzom. Kako će dani prolaziti tako ćemo se i mi bolje upoznavati", otvorio je Alonso novu stranicu svoje karijere. Ipak, priznat će da onu staru, ispisanu Liverpoolovim znacima, nije propisno zatvorio.

"Uspjeli smo se tek na brzinu oprostiti. Sve se odvilo jako brzo i nisam stigao niti pravilno reći do viđenja treneru i bivšim suigračima. Stoga se želim vratiti kako bih to ispravio", kazao je sjajni veznjak “furije”, a sada i nova udarna snaga “kraljevskoga kluba”, čiju vrijednost u momčadi mnogi već uspoređuju s onom koju je imao legendarni Francuz Zinedine Zidane.

Teret je to koji na leđima nije lako nositi, no Alonso se nada da će mu to uspjeti.

"Zidane je najteže stvari činio tako da su izgledale jednostavno, što je divno za gledati. Bio je svjetska klasa čije bih uspjehe volio ponoviti", zaključio je Alonso.

Pellegrini kreće s uvježbavanjem Kake, Ronalda i Benzeme: Real na turneji u SAD-u
Pellegrini kreće s uvježbavanjem Kake, Ronalda i Benzeme: Real na turneji u SAD-u

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NOGOMETNA publika u Sjedinjenim Američkim Državama prva će imati priliku na djelu vidjeti novopridošli skupi trojac Real Madrida, Cristiana Ronalda, Kaku i Karima Benzemu, zajedno na terenu.

Dio je to pojačanja koji je u ljetnim mjesecima prijelaznog roka obećao vjernost "kraljevskome klubu", a za koje se vjeruje da će krenuti s uigravanjem na tlu SAD-a. Piše to španjolski sportski dnevnik As, podsjećajući da Kaka, Raul Albiol i Xabi Alonso još nisu debitirali za svoju novu momčad.

Trener momčadi Manuel Pellegrini uskoro će ispraviti i taj "propust", iako ga ugovor na putu kroz Sjedinjene Države na to ne obvezuje.

"Novi se igrači moraju priviknuti jedni na druge kako bi što bolje zajedno funkcionirali na travnjaku. Moramo početi vježbati i taktiku igre kojom će se Real predstaviti u novoj sezoni", veli Pellegrini, kojem je najvažnije ipak kako će momčad izgledati krajem kolovoza kada započinje nova sezona u Primeri.

"Pobjede su izazov, u svako ćemo natjecanje ući s namjerom da ga i osvojimo. Također, izazov je složiti igru kojom će navijači kluba koji će svakoga tjedna pohoditi stadione biti oduševljeni", zaključio je Realov trener.

Back