Real Madrid

Pa nije doveo Grigeru majku mu, nego Kaku ...

I Grigera je dobar igrac :cool: Nije Kaka, ali je dobar igrac i simpa momak :cool:

Ja sam još prošle godine trabunjao da oni imaju sjajan tim, ali da im manjka jedna istinska supezvezda kao Kaka ili CR da bi mogli do vrha ...

Ovo je apsolutna istina.Shebalo ih je odsustvo prave zvijeze u timu, onog klasno-prestiznog igraca (poput Kake i Ronalda), losija izdanja odbrane u jednom dijelu sezone, odredjeni kadrovski problemi (povrede Ruda i ceste povrede Robena) i, naravno, Barsina sezona snova :sad2:

Sad ih imaju dvojcu, te je sve sem 1. mesta katastrofa gledajući uloženo i reputaciju kluba ...

Ne moze se to tako posmatrati :confused: Odlicni igraci nisu garant uspjeha, a cesto je za pravljenje potpuno funkcionalnog TIMA, neophodno vise vremena od 2 mjeseca :roll:

Ne, nije privremeni poremećaj nego trajni, ovo je počelo još 99-te dolaskom Vijerija u Inter, i Kranjotijevom kupovinom svega i svačeg ... Nije Perez direktno kriv za ovo, on samo nastavlja ovo rasulo na tržištu, kao što je Roman nastavio tamo negde 2004-te, a ovi arapi iz Sitija sada ...

To je svojevrstan vid evolucije (veoma negativnog vida iste) u fudbalu, nazalost :rida: Ipak, svi znamo da se posle odredjenog vremena u kojem dolazi do destabilizacije fudbalskog trzista i zakona poslovanja na istom , neminovno desava, makar i prividna normalizacija svega navedenog - sjetimo se samo situacije prije i posle prve Perezove ere :rtfm:

Treba biti kao u NBA, postavi se granica transfera, i na svaki pređeni euro ide dodatni UEFI ... Ili još bolje manjim klubovima da se daju te pare, da bi mogli da opstanu ...

Sve ima svoje prednosti i mane ;)

Stvari mozemo posmatrati na razlicite nacine, evo tumacenja jednog mog "friend-a" sa drugog foruma.Parafraziracu: Recimo, Perez potrosi 90 miliona za K.Ronalda, koje idu u kasu ManUTD-a.S.A.Ferguson potrosi taj novac na dovodjenje talentovanih igraca iz siromasnijih klubova, kojima je NEMINOVNO skocila cijena, zbog (trenutno) izmjenjenih normi na transfer trzistu, tako da ti klubovi dobijaju vise novca za svoje igrace i uspostavljaju finansijsku stabilnost i pune budzet.Taj klub (ti klubovi), da bi nadomjestio nedostatak prodatog igraca, pristigli novac trosi na dovodjenje mladih talenata, cija je cijena opet veca, nego u "normalnim" uslovima - tako da novac "cirkulise"...

Zanimljivo...malo naivno i banalno, ali zanimljivo :mrgreen:

Pa to je ono što nije normalno ... 80.000 ljudi došlo da ga vidi na 10 minuta ...

:eek: Uzasan rezon...Zasto je to nenormalno?

Ti isti ljudi su tapšali Maradoni u desu Barse, i to dolvoljno govori o negovoj velčini ...

Ne, to govori o velicini, opstoj kulturi i civilizacijsko-moralnom nivou na kojem se nalazi ta publika na Bernabeu - za razliku od suprotnog primjera, katalonske bagre, zbog koje se navijacima Reala ne moze garantovati bezbjednost pri eventualnom dolasku na Kamp Nou, i koja na dojucerasnje heroje baca svinjske glave :bljak:

...i Raula :ok: Taj Raul ima osvojenih titula prvaka Evrope koliko citav fudbalski klub Barselona :worth::hahaha:
Raul je meni bio mnogo draži kad je igrao levo krilo na početku karijere, i mislim da ga CR dostigao već igrački, ali ni po čemu drugom ... CR može mnogo toga da nauči od Raula, od ponašanja van terena, pa tako i do ponašanja na terenu ... Ne pamtim kad je Raul dobio žuti karton (a ne crveni), niti da je ikad imao kakav veći konflikt sa nekim ...

A za ove titule bolje da si stavio Paka Henta - 12 titula Španije i 6 titula prvaka Evrope ... Kad CR to dostigne onda može reći da im je najbolji, a do tada bi mu bolje bilo da ćuti jer nekim izjavama samo ruši ugled klubu i nekim igračima ... Ja od Raula nikad nisam čuo takve izjave, a mogao ih je dati sto puta ...

@Walken
Kristijano moze da prica sta hoce...
Kako moze najbolji igrac na svijetu da rusi ugled klubu tako sto kaze da je najbolji igrac?! Cak je posljednji put odgovorio saljivo...
Pa može jer on nije tu došao da se hvali nego da to pokaže na terenu ... Nek on terenu dokaže da je zaslužio da bude plaćen toliko i da ima pokriće za te svoje izjave, jer da bi bio najveći igrač Reala moraš da uradiš ne tako prostu stvar, tj. da donese titula kao Di Stefano (ili bar pola i svi če biti zadovoljni) ... Ovakoće izjavama puniti žute štampe, a ako ne ostvari to što je izrekao, opet će se široke mase sprdati sa imenom Galaktikosi kao i prvom projektu ... Al dobro, po tebi ni Pepe nije srozao ugled Reala ...

Malo odmereniji bi mogao da bude, i da uči od Raula ili Ikera npr.

Kao kad bi sad rekao da Baloteli ne ruši ugled Interu onakvim ponašanjem, a nema tri jake utakmice odigrane u njihovom dresu ...

@Walken
Po meni Pepe je utjerao strah u kosti Hetafeu za iducu sezonu...
I nije srozao ugled Reala...naprotiv...pokazao je da nije placen toliko bez razloga...osjecanja ne mogu da se kupe a oni su uspjeli da dobiju i njegova osjecanja...

Kristijano je dosao kao najbolji igrac na svijetu...moze sebi da dopusti koliko hoce arogancije...

Ali vec je on bio odmjeren na promociji...ako si je gledao...

Poslednja izmena:
Kad već pišete o Kristijanu Ronaldu, znate da je on kapiten Portugala?

Meni to malo bezvezno - kapiten od 24 godine koji uz to i nema baš reputaciju fudbalera koji se ponaša kapitenski. Ali dobro - 'ajde.

I Grigera je dobar igrac :cool: Nije Kaka, ali je dobar igrac i simpa momak :cool:
Ma nosite ga u Real ako oćete, kod nas je dosta pokazao :D ... Jedino protiv Đenove je igrao odlično ....

Ne moze se to tako posmatrati :confused: Odlicni igraci nisu garant uspjeha, a cesto je za pravljenje potpuno funkcionalnog TIMA, neophodno vise vremena od 2 mjeseca :roll:
Pa to ja i prvi govorim, u praksi je to tako ... Ali u teoriji, Perezova očekivanja su isključivo trofeji i ništa više, i zato kažem da če biti katastrofa ako ih ne osvoje ... Katastrofa iz Perezovog ugla posmatranja i očekivanja medija, ali na terenu neće biti, jer je potrebno vreme da se uhodaju kao Barsa ...

Sve ima svoje prednosti i mane ;)
Pa nećemo znati dal je to prednost ili mana dok se ne proba u fudbalu ... Neko probaju pa nek prosude ...

Stvari mozemo posmatrati na razlicite nacine, evo tumacenja jednog mog "friend-a" sa drugog foruma.Parafraziracu: Recimo, Perez potrosi 90 miliona za K.Ronalda, koje idu u kasu ManUTD-a.S.A.Ferguson potrosi taj novac na dovodjenje talentovanih igraca iz siromasnijih klubova, kojima je NEMINOVNO skocila cijena, zbog (trenutno) izmjenjenih normi na transfer trzistu, tako da ti klubovi dobijaju vise novca za svoje igrace i uspostavljaju finansijsku stabilnost i pune budzet.Taj klub (ti klubovi), da bi nadomjestio nedostatak prodatog igraca, pristigli novac trosi na dovodjenje mladih talenata, cija je cijena opet veca, nego u "normalnim" uslovima - tako da novac "cirkulise"...
Da ali to je jedan transfer, i kad toj cirkulaciji dođe kraj, onda se mora ispočetka kupovati, a tržište poremećeno ... Nešto mora hitno da se uradi, fudbal postaje sve veća industrija i sve više se vrti oko para, a ne zbog igara na terenu ...

:eek: Uzasan rezon...Zasto je to nenormalno?
Zato što je bio 10 minuta, a stvorila se fama kao da je finale LŠ-a ... Šta misliš kako će se Raul i Iker osećati kad vide da isto ljudi dođe da gleda Kronalda kako pimpla deset minuta, i njih dok se kolju po Primeri ...

Šta ima da se predstavlja igrač pred navijačima, potpiše ugovor i gas na pripreme ... Biće vremena da se okupi ovoliko ljudi zbog njega, po meni je glupost doći i videti ga pet minuta kako se smeška pred kamerama ... ****** to kad više navijača dođe na ovakav cirkus nego na zvaničnu utakmicu ...

Ne, to govori o velicini, opstoj kulturi i civilizacijsko-moralnom nivou na kojem se nalazi ta publika na Bernabeu - za razliku od suprotnog primjera, katalonske bagre, zbog koje se navijacima Reala ne moze garantovati bezbjednost pri eventualnom dolasku na Kamp Nou, i koja na dojucerasnje heroje baca svinjske glave :bljak:
A šta misliš šta bi uradili i kako bi se osećali Realovi navijači kad bi Raul prešao u Barsu? Ne mora Raul, nego neka druga ikona kluba i kapiten ... Ne verujem da bi ovacijama dočekali ...

Za Figa opravdavam onakve reakcije, i trebali su ga gađati, ali ostale igrače treba sa poštovanjem da dočekaju, bez ikakvih incidenata ... To za bezbednost i mogu da razumem, ipak su najveći rivali ... To je ogromna netrpeljivost pa i ne treba da te čudi ... Malo glupo ali tako je svuda u svetu, ne samo u Španiji ...

Kad već pišete o Kristijanu Ronaldu, znate da je on kapiten Portugala?

Meni to malo bezvezno - kapiten od 24 godine koji uz to i nema baš reputaciju fudbalera koji se ponaša kapitenski. Ali dobro - 'ajde.
I Van Bomel je kapiten Bajerna u drugoj sezoni, tako da me više ništa ne čudi ...

A i kad smo kod CR-a mislim da nije zvaničan kapiten, nego su valda umirućem predsedniku saveza ispunili želju da on bude ...

Kad smo kod predsednika saveza, glavni u Češkoj je ujedno postao i selektor :rotf: ... A ja mislio naš savez jedini pravi cirkus ...

Vala ja Terija ne bih gadjao svinjskom glavom pa da predje u Barselonu prvu...
Bio bih razocaran...prestao bih na duze da gledam fudbal, mozda i zauvijek...
Ali svinjska glava...stvarno...nemam rijeci...

@Walken
Po meni Pepe je utjerao strah u kosti Hetafeu za iducu sezonu...
I nije srozao ugled Reala...naprotiv...pokazao je da nije placen toliko bez razloga...osjecanja ne mogu da se kupe a oni su uspjeli da dobiju i njegova osjecanja...
Pa normalno da će uterati strah u kosti kad je psihički bolesnik ... Imao je on taj ispad i u prvom delu sezone, i da sam neki k u Realu bez razmišljanja bi mu dao ispisnicu, pa makar bio tri puta bolji nego sada ...

I dalje mi nije jasno o kakvim ti osećanjima pričaš, kad je čovek šutirao igrača na zemlji ... Koja su tu osećanja u pitanju?

- Jao, kako je on osećajan :srce: ... Trebalo bi Spilberg da snimi još jednu dramu, Materaci nek zameni Nisona, i eto nam 'Markove liste' ... Samo što bi ova bila za odstrel ...

On je dosao kao najbolji igrac na svijetu...moze sebi da dopusti koliko hoce arogancije...
Pa šta onda Raul treba da kaže majku mu ... Ili Zaneti ... Ili DP ... Ili Maldini ... Ili Teri ... Ili itd. itd. ... Zamisli kad bi svi koji zaslužuju to bili arogantni kao CR ... Na šta bi onda taj cirkus ličio ...

Ali vec je on bio odmjeren na promociji...ako si je gledao...
Bio je OK, video sam snimak ... I vidiš da mu ništa ne fali kad je OK i kad se ne ponaša bahato, tako da mu ni onakve izjave ne trebaju ...

Slazem se da treba da gradi svoj identitet ali imena i prezimena nisu nicije ekskluzivno vlasnistvo. Ima pravo da to nosi na dresu isto koliko je pravo imao i onaj stari Ronaldo. Bice u buducnosti jos 200 Ronalda, Raula, Terija, Dzerarda itd..Pa sta sad, svi ti ljudi moraju nekako dodatno da obeleze svoje prezime zato sto ovi predhodni imaju ekskluzivno pravo na to prezime?
Ne nisu isključivo vlasništvo, ali u tome je čar fudbala ... Postoji samo jedan Pele, i ako Abedi Pele nosi samo Pele na dresu, onda je to za istinske ljubitelje bogohulništvo, jer Pele je u fudbalu božanstvo kao i Maradona i Ronaldo ... Kao u filmu He got game, kad se sprdaju klinci sa Rej Isusom Alenom :D ...

Nemaju oni naravno ekskluzivno pravo na prezime, ali neka tradicija i nešto van fudbalsko se ipak ceni, i jedan je od razloga zašto je fudbal toliko popularan i zarazan ... Meni je bilo drago kad je Ronaldinjo korigovao svoje prezime na dresu i stvorio neki novi mit, zasebno od Ronalda ... Tako i CR treba da uradi ...

To je skroz bezveze... A i ko kaze da Kronaldo nece biti veci od Ronalda? Mlad je, odlican igrac, uvek zeljan dokazivanja - ima sve sanse da bude ne samo isti vec i bolji od Ronalda. I jos jedna stvar, niko nije nedostizan. Ronaldo, Maradona, Di Stefano etc.. su bili bogovi u svoje vreme, sada postoje neki drugi bogovi i ne mogu se uporedjivati. Jedni pripadaju jednoj prici jednom vremenu, dok ovi drugi pripadaju nekoj sasvim drugoj prici koja jos uvek traje...
Kaže teren Jeko, jer ono što je Ronaldo uradio u svojoj 20-oj i 21-oj godini ne može ni Bog sam da ponovi ... Apsolutno savršenstvo od fudbala koje je ostavljalo bez daha ... Pogledaj reakciju Murinja i Bobija Robsona na njegov gol Komposteli i biće ti jasno ... Još jedna stvar - sećam se da je Ronaldo bio u jednom prodoru (ne sećam se tekme) i bekovi su ga ubijali, a on se saplitao i jedva održavao na nogama ... Bobi Robson mu je rukama pokazivao da padne i izbori penal (a bio bi čist), ali maestro je nastavio da trči i nije pao da bi iznudio penal ... Vidiš zašto CR nikad neće biti kao on, i zašto nikad neće biti pojam fudbala kao ovi gore pobrojani koji su ipak nedostižni, ma koliko nama bilo krivo što danas nema takvih igrača ... Ronaldo i Zidan su bili najbliži tome (Ronaldo mnogo bliži), a ostali ni prići ...

Vidiš zašto CR nikad neće biti kao on, i zašto nikad neće biti pojam fudbala kao ovi gore pobrojani koji su ipak nedostižni, ma koliko nama bilo krivo što danas nema takvih igrača ... Ronaldo i Zidan su bili najbliži tome (Ronaldo mnogo bliži), a ostali ni prići ...
Sto se toga tice u tom pogledu nikada nece. On je odlican igrac ali toliko glumataranje i ta teatralnost svima idu na zivce...

Back