Franco Zarezi
Iskusan
- Poruka
- 5.508
Pa i nisu toliko nezahvalni, ako se pažljivo prati prošlost, fudbal je pun takvih primera ...Dostizanje "zenita" u karijeri igraca, kao i "trajenje" igraca su veoma relativni pojmovi, nezahvalni za predvidjanje i prognozu...
Figo nije ni približno bio eksplozivan kao CR, bio je sličniji Kaki po agilnosti i hitrini ... CR je eksplozija od igrača, kao i Mesi, i kod njih je znatno veća verovatnoća da će izgoreti pre vremena, nego igrači tipa Figo ili Zidan ... Figo je imao spor dribling, ali izuzetno delotvoran i uz Rivalda je imao najbolji lažnjak u novijoj istoriji fudbala ... Ja se njega sećam još iz 96-te protiv Zvezde kad je dao gol, i od tada ga pratim, i nikad nije bio eksplozivan poput nekih igrača ... Oven je primer eksplozivnog igrača koji je prebrzo sagoreo, kao i Ronaldinjo i Ronaldo ... Samo se Ronaldo vratio na najviši nivo, ostali nisu ...I Figo je bio eksplozivan igrac koji se trosio puno, cak i vise od ove dvojice - pa je trajao veoma dugo.Tu nema pravila...
Rajkard je bio dobar auteritet ipak ... On se bez pardona zahvalio svojim holanđanima i uveo domaće klince u pogon, a i Ronaldinja je često držao na klupi ... Nije bio Kapelo, ali nije imao velikih problema sa igračima ...Ali je Eto'ov ego i sujetu (i pored povremenih razmirica) prilicno dobro i dugo vremena umirivao i kontrolisao i Rajkard, za kojeg se svi slazu da nije bas autoritativan strucnjak...
Pa ekipa je počela da pada kad je Ronaldinjo pao u formi, to je bilo očigledno, jer su navikli da on bude prva violina ... Čim su žice počele da pucaju, i orkestar se raštimovao ... Ostali igrači su bili u solidnoj formi, ali su igrali istu igru kao sa Ronaldinjom, samo bez glavnog igrača ...Zahvaljujuci tom istom Ronadinju su osvojili toliko toga - do raskola i neuspjeha ekipe nije doslo samo zbog njega, vec zbog lose forme kljucnih igraca i zbog neumjeca i nesposobnosti uprave da nadje strpljenje za Ronaldinja i njegovu losu formu...
O tome ja i pričam, uspeh ekipe može zavisiti od jednog igrača, ali ne od bilo kog ... Taj igrač mora da ima vanserijski kvalitet i ogromnu harizmu, a i Ronaldinjo i CR su takvi ...
Ma bio je bre bolji onaj Real 2000-te, nego ovaj pre no što ga je Perez uzeo ... Seciraj oba tima i videćeš i sam ...Apsolutno nije, jer nije imao OVOLIKO kvalitetnih igraca.Apsolutno...
Ne deluje mi tako, da se Zidan pitao pre bi Riberija doveli nego K. Ronalda ... Više mi ovo deluje Perezova politika nego njihova ...Pustio je - Realova pojacanja su uglavnom predlagali Zidan i Valdano...