Real Madrid

Dostizanje "zenita" u karijeri igraca, kao i "trajenje" igraca su veoma relativni pojmovi, nezahvalni za predvidjanje i prognozu...
Pa i nisu toliko nezahvalni, ako se pažljivo prati prošlost, fudbal je pun takvih primera ...

I Figo je bio eksplozivan igrac koji se trosio puno, cak i vise od ove dvojice - pa je trajao veoma dugo.Tu nema pravila...
Figo nije ni približno bio eksplozivan kao CR, bio je sličniji Kaki po agilnosti i hitrini ... CR je eksplozija od igrača, kao i Mesi, i kod njih je znatno veća verovatnoća da će izgoreti pre vremena, nego igrači tipa Figo ili Zidan ... Figo je imao spor dribling, ali izuzetno delotvoran i uz Rivalda je imao najbolji lažnjak u novijoj istoriji fudbala ... Ja se njega sećam još iz 96-te protiv Zvezde kad je dao gol, i od tada ga pratim, i nikad nije bio eksplozivan poput nekih igrača ... Oven je primer eksplozivnog igrača koji je prebrzo sagoreo, kao i Ronaldinjo i Ronaldo ... Samo se Ronaldo vratio na najviši nivo, ostali nisu ...

Ali je Eto'ov ego i sujetu (i pored povremenih razmirica) prilicno dobro i dugo vremena umirivao i kontrolisao i Rajkard, za kojeg se svi slazu da nije bas autoritativan strucnjak...
Rajkard je bio dobar auteritet ipak ... On se bez pardona zahvalio svojim holanđanima i uveo domaće klince u pogon, a i Ronaldinja je često držao na klupi ... Nije bio Kapelo, ali nije imao velikih problema sa igračima ...

Zahvaljujuci tom istom Ronadinju su osvojili toliko toga - do raskola i neuspjeha ekipe nije doslo samo zbog njega, vec zbog lose forme kljucnih igraca i zbog neumjeca i nesposobnosti uprave da nadje strpljenje za Ronaldinja i njegovu losu formu...
Pa ekipa je počela da pada kad je Ronaldinjo pao u formi, to je bilo očigledno, jer su navikli da on bude prva violina ... Čim su žice počele da pucaju, i orkestar se raštimovao ... Ostali igrači su bili u solidnoj formi, ali su igrali istu igru kao sa Ronaldinjom, samo bez glavnog igrača ...

O tome ja i pričam, uspeh ekipe može zavisiti od jednog igrača, ali ne od bilo kog ... Taj igrač mora da ima vanserijski kvalitet i ogromnu harizmu, a i Ronaldinjo i CR su takvi ...

Apsolutno nije, jer nije imao OVOLIKO kvalitetnih igraca.Apsolutno...
Ma bio je bre bolji onaj Real 2000-te, nego ovaj pre no što ga je Perez uzeo ... Seciraj oba tima i videćeš i sam ...

Pustio je - Realova pojacanja su uglavnom predlagali Zidan i Valdano...
Ne deluje mi tako, da se Zidan pitao pre bi Riberija doveli nego K. Ronalda ... Više mi ovo deluje Perezova politika nego njihova ...

Pa i nisu toliko nezahvalni, ako se pažljivo prati prošlost, fudbal je pun takvih primera ...

Primjera ima, ali se fudbal i igra mjenjaju - tako da se ne mogu primjeniti striktna pravila...

Figo nije ni približno bio eksplozivan kao CR, bio je sličniji Kaki po agilnosti i hitrini ...

Nisam ni ciljao na njegovu eksplozivnost, vec na to koliko se taj igrac "trosio" na svakom mecu.A trosio se puno, zapravo, najvise od svih ofanzivnih Realovih igraca iz te postave.To je fakat...P.S.Prije bih rekao da je Figo imao srednje brz, nego spor dribling ;)

Rajkard je bio dobar auteritet ipak ...

Za "odlazak" Holandjana je podjednako zasluzna bila uprava kluba, a Ronaldinja je drzao na klupi kad je na terenu vise smetao nego cinio dobrog...
Mislim da Pelegrini nece biti nista manji autoritet od Rajkarda.Mozda bude frke samo sa K.Ronaldom, ako se ne kultivise...

O tome ja i pričam, uspeh ekipe može zavisiti od jednog igrača, ali ne od bilo kog ... Taj igrač mora da ima vanserijski kvalitet i ogromnu harizmu, a i Ronaldinjo i CR su takvi ...

Naravno da ne zavisi od bilo kog...Moze u najvecoj mjeri zavisiti od kljucnog igraca, zvijezde tima ili najuticajnijeg igraca.K.Ronaldo u Realu, po meni, nece biti kljucni igrac, zvijezde tima su u podjednakoj mjeri i Kaka i Benzema (ipak manje), a ako dodje Riberi, tek ce onda Ronaldov uticaj biti relativizovan...Sa ovakvim igracima - teren je mala briga.Prava briga je svlacionica :neutral:

Ma bio je bre bolji onaj Real 2000-te, nego ovaj pre no što ga je Perez uzeo ... Seciraj oba tima i videćeš i sam ...

Nema sanse da je osnova tog tima bila bolja :D I tada je Real imao dosta kvalitetnih igraca - ali ne u ovolikom broju...Problem je samo sto ce neki otici - i to dobri...

Ne deluje mi tako, da se Zidan pitao pre bi Riberija doveli nego K. Ronalda ... Više mi ovo deluje Perezova politika nego njihova ...

Sto se tice Ronalda, mislim da je njega zavrsio jos i Kalderon, prosle sezone...
Mislim da bi Perez opet duboko "zaglibio" da nema Zidana i Valdana (kad bi Pereza interesovao Arbeloa, Maikon, Albiol i slicno)...Ti igraci ne prodaju dresove :cool:

Pa kako nisu majku mu, kad je Figo bio glavni igrač Reala u prvoj sezoni kod njih, i odmah im doneo titulu, a Zidan im doneo LŠ-a ... Dok nisu prodali Makelelea, Real je odlično igrao, i uzimali su trofeje, a njih nisu donosili Pavon Elgera, nego Zidan i Figo ...

Debeli Ronaldo i sada donosi titule, kad je došao u Real imao je na grbači dve izuzetno zajjebane povrede, dve godine pauze, a opet je terorisao golmane po Primeri i bio najbolji napadač na svetu ... Nije bio ni na 50% nivoa Ronalda iz Barse, a čak i kao takav je bio najbolji špic na svetu ... Ako bih pisao po čemu je on bolji od Kake, završio bi onda kad bi Kaka podigao prvi pehar u dresu Reala ... Ronaldo je klasa iznad svih igrača današanjice, ne samo Kake ...

Uzgred, Kaka nije više tako mlad i u usponu, to je bio u Milanu ... Sad je igrač koji ne može puno da napreduje, može samo da održava ovaj nivo koji ga je proslavio, a nekako mi je 'porozan' u poslednje vreme, i biće velika šteta ako ga povrede budu kočile, jer mislim da će u Primeri imati više prostora da iskaže talenat nego u kalču ...

Sve to stoji ali mislim da je nerealno reci da je Ronaldo bolji Kake’…

Primjera ima, ali se fudbal i igra mjenjaju - tako da se ne mogu primjeniti striktna pravila...
Istina da se menjaju, ali ne revolucionarno ... Više se menjaju okolne, vanfudbalske stvari, ali sama ira nema neku veliku promenu ...

Nisam ni ciljao na njegovu eksplozivnost, vec na to koliko se taj igrac "trosio" na svakom mecu.A trosio se puno, zapravo, najvise od svih ofanzivnih Realovih igraca iz te postave.To je fakat...P.S.Prije bih rekao da je Figo imao srednje brz, nego spor dribling ;)
A pa ja upravo pričam o eksplozivnosti, a ne o trošenju ... Bekma je igrač koji pretrči 10-12 km u toku tekme, ali nije eksplozivan ... Troši se, ali nije eksplozivan ... Figo je isto bi otakav, i zato je toliko trajao, jer nije bio eksplozivan ... Kad je reč o eksplozivnosti, onda igrač brzo izgori - mišići se troše, kolena pucaju, a i motiva i energije manjka ... Sa druge strane, kondicija se može korigovati, tako da se danas mnogo igrača troši, a da nemaju prevelike posledice ...

Figo spada u ovu grupu trošadžija (kao i Zidan), dok igrači tipa CR il iMesi su eksplozivni, i veća je šansa da će pre izgoreti nego ovi prvopomenuti ...

Za "odlazak" Holandjana je podjednako zasluzna bila uprava kluba, a Ronaldinja je drzao na klupi kad je na terenu vise smetao nego cinio dobrog...
Mislim da Pelegrini nece biti nista manji autoritet od Rajkarda.Mozda bude frke samo sa K.Ronaldom, ako se ne kultivise...
Jeste imala uprava uticaja, ali imo ga je i Rajkard, zato i kažem da je ipak autoritativan ... Nije kao Kapelo ili Lipi, ali ipak ima neki autoritet ...

Kad pomenu Ronaldinja, mnogi bi ga držali na terenu i kad mu nije išlo dobro, tako da to samo ide u prilog Rajkardovom autorietu ...

Naravno da ne zavisi od bilo kog...Moze u najvecoj mjeri zavisiti od kljucnog igraca, zvijezde tima ili najuticajnijeg igraca.K.Ronaldo u Realu, po meni, nece biti kljucni igrac, zvijezde tima su u podjednakoj mjeri i Kaka i Benzema (ipak manje), a ako dodje Riberi, tek ce onda Ronaldov uticaj biti relativizovan...Sa ovakvim igracima - teren je mala briga.Prava briga je svlacionica :neutral:
Pa zbog svlačionice i kažem najviše da će CR imati najveći uticaj na Real ... Na terenu i može da se kontroliše, pogotovu ako se ima Kaka u timu, ali biće problem Pelegriniju da stavi CR-a na svoje mesto ...

Nema sanse da je osnova tog tima bila bolja :D I tada je Real imao dosta kvalitetnih igraca - ali ne u ovolikom broju...Problem je samo sto ce neki otici - i to dobri...
Meni su oni bili bolji ... Roberto Karlos i Jero više znače, nego pola današnjeg Reala ...

Sto se tice Ronalda, mislim da je njega zavrsio jos i Kalderon, prosle sezone...
Mislim da bi Perez opet duboko "zaglibio" da nema Zidana i Valdana (kad bi Pereza interesovao Arbeloa, Maikon, Albiol i slicno)...Ti igraci ne prodaju dresove :cool:
Ja bih rekao da su Kaka i CR očigledne Perezove kupovine, one koje prodaju dresove, a da su Benzema i Albiol igrači koje su Zidan i Valdano želeli ... Vidi se uticaj Zidana i Valdana (posebno u Albiolu), ali Real bi bolje prošao da je Perez dao njima potpuno odrešene ruke, a ne ovako pola-pola ...

u ovom trenutku nije, ali je imao karijeru o kojoj Kaka moze da masta zajedno sa manekenom i ostalima :D
Tako nekako, samo što bih ja dodao da je Ronaldo u punoj formi za dve klase bolji od Kake i bilo kog igrača danas ... Ronaldo sa 50% posto mogućnosti je 'samo najbolji igrač na svetu', tek malo bolji od Kake ili CR-a ... Ako su u punoj formi, ne postavlja se pitanje ko je gazda na terenu ...

E sad ga pretera da je u "punoj formi za dve klase bolji od Kake' "...ja mislim da nije debeli nista bolji od Kake i C.Ronalda...
Za dve klase bolji od svih igrača nakon 2000-te, ne samo od Kake ... Ne mislim samo ja tako, skoro svi stručnjaci i bivše zvezde ga svrstavaju u kategoriju Maradone i Pelea ... Zidan je par puta naglasio kako je Ronaldo daleko bolji igrač od njega ... Istinski fenomen, ni Kaka ni CR mu nisu do kolena ... Ja mislim da sam kačio neke njegove dokumentarce u onoj temi, a sad ću probati da nađem one čuvene tekme iz perioda kad je nosio dres Barse ... Današnji igrači mi deluju kao usporen snimak kad gledam Ronalda iz 96-te ...

Za dve klase bolji od svih igrača nakon 2000-te, ne samo od Kake ... Ne mislim samo ja tako, skoro svi stručnjaci i bivše zvezde ga svrstavaju u kategoriju Maradone i Pelea ... Zidan je par puta naglasio kako je Ronaldo daleko bolji igrač od njega ... Istinski fenomen, ni Kaka ni CR mu nisu do kolena ... Ja mislim da sam kačio neke njegove dokumentarce u onoj temi, a sad ću probati da nađem one čuvene tekme iz perioda kad je nosio dres Barse ... Današnji igrači mi deluju kao usporen snimak kad gledam Ronalda iz 96-te ...

I ja se potpuno slazem s ovim. Pravi Ronaldo je neuporedivo bolji od ovog takozvanog Kronalda! Posl 2000-te mozda je samo Ronaldinjo u one 2-3 sezone igrao na nivou Ronalda, ali definitivno niko vise.

P.S.Prije bih rekao da je Figo imao srednje brz, nego spor dribling ;)
Figo je imao spor dribling kad ga uporedimo sa najboljim driblerima tada, kao što je i DP imao spor ili Rivaldo ili Zidan ... Ali dribling im je bio jednako delotvoran kao i Romariov, Ronaldov ili Gigsov ... Za Rivalda ili Figa si uvek znao da će da izvedu klasičan lažnjak, ali niko nije mogao da ih neutrališe ... Najsporiji dribling koji sam video je Zidanov protiv Ređine, a on je tim driblingo izbacio čak trojcu igrača, i dao golčinu levom nogom. ..

ovo sam nasao na jednom sajtu, najboljih 25 igraca izabranih od strane Dzordz Besta(malo nerealno , ali eto) :

1 Pele (Brazil)

2 Ronaldo (Brazil)

3 Romario (Brazil)

4 Luis Figo (Portugal)

5 Zinedine Zidane (France)

6 Diego Maradona (Argentina)

7 Lothar Matthaus (Germany)

8 Gerd Muller (Germany)

9 Franz Beckenbauer (Germany)

10Cafu (Brazil)

11Roberto Carlos (Brazil)

12Marco van Basten (Holland)

13Michel Platini (France)

14Rivaldo (Brazil)

15Paolo Maldini (Italy)

16Zico (Brazil)

17Raul (Spain)

18Ruud Gullit (Holland)

19Eusebio (Portugal)

20Ferenc Puskas (Hungary)

21Johan Cruyff (Holland)

22Alfredo di Stefano (Argentina)

23Bobby Charlton (England)

24Jurgen Klinsmann (Germany)

25Kenny Dalglish (Scotland)

kada se malo pazljivije pogleda, tu ima dosta igraca iz Galaktikosa vol.1

Perez: Još dva pojačanja i deset odlazaka
Perez: Još dva pojačanja i deset odlazaka

D.R./Totalsport
Foto: AFP

REAL MADRID na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom apsolutni je vladar ovoljetnog prijelaznog roka u kojem je ostvario najveći transfer u povijesti nogometa...

Riječ je naravno o transferu Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda teškom 94 milijuna eura. Osim Ronalda, Real su u prijelaznom roku pojačali i Kaka, Raul Albiol i Karim Benzema, na koje je "kraljevski klub" ukupno potrošio oko 215 milijuna eura.

Kada Perez misli stati? Kakvi su planovi Reala do isteka ljetnog prijelaznog roka objasnio je predsjednik za španjolsku televizijsku postaju Cuatro.

"Sada se moramo smiriti jer momčadi obično imaju 25 igrača, dok ih naša trenutno ima 35. Sada se moramo koncentrirati na uvjeravanje nekih igrača kako moraju otići. Ne treba zaboraviti da se sljedećeg ljeta igra Svjetsko prvenstvo i svim je našim igračima cilj nastupiti na tom natjecanju. Ako neki igrači neće dobiti priliku ovdje za igru, logično je da žele pokušati igrati negdje drugdje i dobiti priliku da zaigraju na Svjetskom prvenstvu", rekao je Perez i tada komentirao dolazak novih mogućih pojačanja.

"Mislim da bi nam još dva pojačanja bila dovoljna."

Najčešće su se imena koja su se spominjala po medijima bila ona Francka Riberyja (Bayern) i Xabija Alonsa (Liverpool). Navodno su već na pola puta do Santiago Bernabeua.

"Oni su obojica sjajni igrači, ali ih njihovi klubovi ne žele prodati, iako se stvari u svijetu nogometa jako brzo mijenjaju" - zaključio je Realov predsjednik.

Kao najizgledniji kandidati za odlazak iz Reala spominju se nizozemski igrači, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe i Klaas Jan Huntelaar, dok je Argentinac Javier Saviola već potpisao za Benficu.

ovo sam nasao na jednom sajtu, najboljih 25 igraca izabranih od strane Dzordz Besta(malo nerealno , ali eto) :

1 Pele (Brazil)

2 Ronaldo (Brazil)

3 Romario (Brazil)

4 Luis Figo (Portugal)

5 Zinedine Zidane (France)

6 Diego Maradona (Argentina)

7 Lothar Matthaus (Germany)

8 Gerd Muller (Germany)

9 Franz Beckenbauer (Germany)

10Cafu (Brazil)

11Roberto Carlos (Brazil)

12Marco van Basten (Holland)

13Michel Platini (France)

14Rivaldo (Brazil)

15Paolo Maldini (Italy)

16Zico (Brazil)

17Raul (Spain)

18Ruud Gullit (Holland)

19Eusebio (Portugal)

20Ferenc Puskas (Hungary)

21Johan Cruyff (Holland)

22Alfredo di Stefano (Argentina)

23Bobby Charlton (England)

24Jurgen Klinsmann (Germany)

25Kenny Dalglish (Scotland)

kada se malo pazljivije pogleda, tu ima dosta igraca iz Galaktikosa vol.1

Ovi nije realno....:thumbdown:

- Vidiš, ovde je bio trom i popucalih kolena, ali je sa lakoćom trpao svim protivnicima, i bio najbolji na svetu iako je bio bar upola slabiji nego u Barsi ...

Svaka mu cast za ovo...mada mislim da ga je jos rano porediti sa CR koji je jos mlad i ko zna sta ce jos suraditi u karijeri (mislim da nece puno toga on je vise tu kao neki maneken nego igrac)...a i Kaka' nije star mozda moze jos nesto da uradi...meni ovaj galakticos 2 izgleda bolje od prvog, nekako igraci su mladji..mozda gresim ali mislim da ce ovi napraviti bolje uspehe...videcemo...

Svaka mu cast za ovo...mada mislim da ga je jos rano porediti sa CR koji je jos mlad i ko zna sta ce jos suraditi u karijeri (mislim da nece puno toga on je vise tu kao neki maneken nego igrac)...a i Kaka' nije star mozda moze jos nesto da uradi...meni ovaj galakticos 2 izgleda bolje od prvog, nekako igraci su mladji..mozda gresim ali mislim da ce ovi napraviti bolje uspehe...videcemo...
Ako ćeš iskreno ja ne verujem da KR može dugo vremena da igra na ovom nivou ... Ne znam koliko on može još da napreduje, pošto je pretprošla sezona u Mančesteru njegov vrhunac, i biće mu sve teže da ponavlja te sezone, naporan je to tempo i traži veliku eksplozivnost ...

Daleko od toga da je Kaka mator, ali kao i KR, ni kod njega nema puno prostora za napredak, i on samo može da ponovi igre iz 2007-me, nikako da ih premaši, pogotovu što ga povrede zajebbavaju ... Ja bih se tu pre okrenuo Benzemi, Iguainu i Lasu, koji su mladi momci, a mogu još puno da napreduju, i njih bi isforsirao do kraja ...

Oni galaktikosi su odlično počeli, ali su onda krenuli da prave greške ... I ovaj početak obećeva, ali niko ne garantuje da Perez neće ponoviti slične greške, možda otera Dijare da bi doveo Riberija ...

A takođe ovi galaktikosi imaju superjaku Barsu za konkurenta, a ondašnja Barsa je bila očajna ...

@Walken
Ma razumijem te sad...boli te pozicija Maradone...:mrgreen: :hahaha1:
Taman je na toj poziciji...
Nemoj tako, debeli je božanstvo i sa Peleom je van svake konkurencije :D ... U nekim dokumentarcima sam video da Maradona radi driblinge kakve CR, Kaka, Mesi i ostali mogu samo da sanjaju ...
Ako ih nađem na YouTubu, okačiću ih ...
- car ...

Čudi me visoka pozicija Figa na toj listi, i to što su čak dva Nemca ispred Kajzera ...

Back