Real Madrid

Konacno neko ko razmislja kao ja :worth: Naravno, ja bih Ramosa zadrzao na desnom beku, jer tu najvise pruza (i moze da iskoristi jak ofanzivni potencijal), dok bi stoperski tandem bio Pepe-R.Albiol...

Mislim da Dijaru nece stavljati na poziciju desnog beka, cak ni privremeno, iz prostog razloga sto je u veznom redu njega nemoguce nadoknaditi :cool:

Mislim da ga nije nemoguce nadoknaditi imaju i M.Diarru,Robben,Snajder,Gago...tako da bi privremeno mogao da igra beka...

Mislim da ga nije nemoguce nadoknaditi imaju i M.Diarru,Robben,Snajder,Gago...tako da bi privremeno mogao da igra beka...

Mislim da nece eksperimentisati, i da ce, u slucaju da Ramos bude igrao stopera dok Pepeu ne istekne suspenzija - na toj poziciji igrati Alvaro Arbeloa, koji ce najvjerovatnije preci ovih dana...

ласа је страшан фудбалер
само треба да дође неки трренер који то разуме

Mislim da Pelegrini to savrseno dobro razumije ;)

nosice 8-dobro da nenosi 5 kao Zidan u pravu je bio kad je rekao da je Zidan odlican ali da ne zeli da ga porede sa njim jer je on Kaka'....

Da, a i osim toga, velika je odgovornost nositi Zidane-ov broj.Zizu je ipak jedan u sto - legenda za sva vremena...

U UTORAK poslijepodne objavljeno je da će veznjak madridskog Reala i španjolske reprezentacije, Ruben de la Red (24), sljedeće sezone pauzirati od nogometa.

Nesretni se 24-godišnji nogometaš iznenada onesvijestio na terenu tijekom utakmice Kupa kralja koju je Real 30. listopada igrao na gostovanju kod trećeligaša Real Uniona u Irunu. Prema dosad poznatim dijagnozama pati od akutne sinkopije, poremećaja koji zbog smanjenog dotoka kisika u mozak rezultira naglim gubitkom svijesti.

Nakon svih testova koje je u proteklih osam mjeseci prošao nije jasno može li i hoće li ikad moći nastaviti igrati profesionalni nogomet.

Neizvjesnost je privremeno riješena nakon nogometaševa sastanka sa sportskim direktorom madridskog kluba Jorgeom Valdanom: De la Red ostaje pod ugovorom s Realom, ali kroz cijelu sljedeću sezonu neće igrati. Umjesto toga, svaka će dva mjeseca odlaziti na nova testiranja kako bi se eventualno utvrdilo da rizika od ponovnog gubitka svijesti u budućnosti više neće biti.

U međuvremenu, bivši bi španjolski reprezentativac mogao dobiti novi posao. Završio je, otkad ne igra, trenerski tečaj, a nastavit će naobrazbu kako bi dobio i preostale potrebne trenerske dozvole. Unutar kluba tako bi mogao na treniranje dobiti neku od mladih momčadi.

Ozljeda je De la Redu došla baš u najsvjetlijim trenucima karijere. Počeo je igrati za Španjolsku na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, a jesenas je kod Bernda Schustera izborio i mjesto standardnog Realova prvotimca.

Kakva steta za De la Red-a, momak je sjajan potencijal, nikada nije imao pravu sansu, i tek mu je bilo krenulo kako treba...Bas mi ga je zao:(

Citam da je Real prakticno zavrsio sa Benzemom.Vidjecemo sta ce biti...
Benzema + Iguain = obezbjedjen napad ekstra klase za narednih 10 godina :ok:

Da, a i osim toga, velika je odgovornost nositi Zidane-ov broj.Zizu je ipak jedan u sto - legenda za sva vremena...[/QUOTE]

Da velika je legenda mada ga ja mrzim jer mi nesto odvratna faca...

Nemam ja toliki problem sa velikom koncentracijom zvezda u jednom klubu u smislu da mi to para oči.

Ali imam problem sa tim što bi bila ogromna šteta da neko od tih sjajnih igrača bude zakinut, pa da igra daleko manje, ulazi sa klupe, ili čak, i da je u prvoj postavi, ostane u senci neke druge zvezde.

To bi bilo baš bezvezno.

Što se tiče Benzeme, ja prvo čuo da je to gotov posao, pa onda danas da je on nešto izjavio kako je bilo ponuda, ali nijedna od Reala, ili tako nešto. Tako da mi tu baš nije jasno dokle se tačno stiglo.

Poslednja izmena:
Ja se bojim da će Iguain ispaštati, a on mi je nekako najbolji u tom Realu i nije mi ništa lošiji od Benzeme, pa da je sad Karim bio neophodna kupovina ... Tu su i Huntelar i Raul, a mogu i da igraju sa jednim špicem kao Barsa, i Kristianom i Robenom sa strane, tako da Karim nije bio najneophodnija kupovina ... Bolje da su još više ojačali odbranu ... U stvari, ni ne sumnjam da će Perez dovesti još igrača, kako je krenuo čitav tim će izmeniti ...

Mislim da ce biti pun pogodak to nije kao prosli put kada su kupili vec starijeg Zidana,Figa,Ronalda itd....ovo su sve mlade zvezde u u sponu...
I Zidan i Figo su bili na vrhuncu, Ronaldo je bio 'ponovo rođen', a i sva trojca su bili bolji igrači nego ovi danas ...

Tad je bio Del Boske na klupi, a ne čini mi se da Pelegrini ima taj autoritet kao Ferguson, pa da suzbije Kronaldovu sujetu ... Videćemo kako će to ispasti, ja verujem da će sve ovo zavisiti od Kronaldovog ponašanja na ternu i van njega ...

Moze se upotrebiti iskljucivo u situacijama u kojima se istorija PONAVLJA, u identicnom obliku, a ovog puta - definitivno nije tako - cak ni blizu :ok:
Prošli put su kupovali jednog superstara godišnje, sad su već kupili tri, tako zaista nije nimalo blizu ... A tek je počela pijaca ... Ne bih se začudio da sad i Ibru ili Maikona dovede, a onda još jednog beka (Kola ili Evru) ...

I Zidan i Figo su bili na vrhuncu, Ronaldo je bio 'ponovo rođen', a i sva trojca su bili bolji igrači nego ovi danas ...

Tad je bio Del Boske na klupi, a ne čini mi se da Pelegrini ima taj autoritet kao Ferguson, pa da suzbije Kronaldovu sujetu ... Videćemo kako će to ispasti, ja verujem da će sve ovo zavisiti od Kronaldovog ponašanja na ternu i van njega ...

Da, ali su svi bili stariji nego li Benzema i Ronaldo danas...

Ni Gvardiola nema neki poseban autoritet niti iskustvo, pa je uspio da u pribliznoj mjeri umiri Eto'ov ego i sujetu.Ne zavisi uspjeh tima od ega i sujete jednog igraca...

Prošli put su kupovali jednog superstara godišnje, sad su već kupili tri, tako zaista nije nimalo blizu ... A tek je počela pijaca ... Ne bih se začudio da sad i Ibru ili Maikona dovede, a onda još jednog beka (Kola ili Evru) ...

Ne, kada sam rekao da se istorija ne ponavlja ni u PRIBLIZNO istom obliku - mislio sam na fakat da ovaj sadasnji tim Reala ima mnogo bolju osnovu, mnogo vise igraca, kvalitetnu odbranu (a ne Rubene i Pavone), kvalitetne defanzivne veziste (Las, Mamadu , Gago...) i mnoooogo boljeg stratega (sjetimo se svi onog zombija Kejrosa)...

Hm, Kol ili Evra...Mogu ti reci da razmisljamo isto, mada mislim da od toga nema neke vajde - jer Perez ima neke druge planove :mrgreen:

Benzema: Real je ostvarenje dječačkog sna!
Benzema: Real je ostvarenje dječačkog sna!

OD NEKOLICINE ponuda koje su bile pred njim, a među njima i izdašna Manchester Uniteda, Lyonov napadač Karim Benzema (21) opredijelio se za prihvaćanje one Real Madrida.

Španjolski nogometni div u izgradnji je projekta koji bi mogao jamčiti dominaciju u domaćem prvenstvu, ali pojačanja poput Benzeme, Kake ili Cristiana Ronalda (i Raula Albiole) jamče i pohod na europski tron. Naći se u toj priči imponiralo je i mladom Francuzu koji niti trenutka nije dvojio o prihvaćanju poziva u "kraljevski klub".

"Igrati za Real Madrid ostvarenje je svih dječačkih snova - prisnažio je Benzema na rastanku od bivšeg kluba."

Karim Benzema lani je odigrao 37 prvenstvenih utakmica za Lyon, iskoristivši ih za postizanje 17 pogodaka.

Smatran je, unatoč svojoj mladosti, ponajvećom zvijezdom Le Championnata.

To nisu pokazali na terenu...i pocemu je debeli Ronaldo bolji od Kake'...ovo su sve mladi igraci u usponu....nadam se da ce to pokazati na terenu

To nisu pokazali na terenu...i pocemu je debeli Ronaldo bolji od Kake'...ovo su sve mladi igraci u usponu....nadam se da ce to pokazati na terenu
Pa kako nisu majku mu, kad je Figo bio glavni igrač Reala u prvoj sezoni kod njih, i odmah im doneo titulu, a Zidan im doneo LŠ-a ... Dok nisu prodali Makelelea, Real je odlično igrao, i uzimali su trofeje, a njih nisu donosili Pavon Elgera, nego Zidan i Figo ...

Debeli Ronaldo i sada donosi titule, kad je došao u Real imao je na grbači dve izuzetno zajjebane povrede, dve godine pauze, a opet je terorisao golmane po Primeri i bio najbolji napadač na svetu ... Nije bio ni na 50% nivoa Ronalda iz Barse, a čak i kao takav je bio najbolji špic na svetu ... Ako bih pisao po čemu je on bolji od Kake, završio bi onda kad bi Kaka podigao prvi pehar u dresu Reala ... Ronaldo je klasa iznad svih igrača današanjice, ne samo Kake ...

Uzgred, Kaka nije više tako mlad i u usponu, to je bio u Milanu ... Sad je igrač koji ne može puno da napreduje, može samo da održava ovaj nivo koji ga je proslavio, a nekako mi je 'porozan' u poslednje vreme, i biće velika šteta ako ga povrede budu kočile, jer mislim da će u Primeri imati više prostora da iskaže talenat nego u kalču ...

Da, ali su svi bili stariji nego li Benzema i Ronaldo danas...
Ali su i u različitom dobu dosegli zenit karijere ... I Zidan i figo su dovedeni u pravo vreme, eventualno godinu dana ranije da su ih doveli ... Pogledaj kad je Nedved došao u Juve a kad je postao najbolji na svetu, sa koliko godina ... Zidan je procvetao tek nakon 24-25 godina, Figo isto ...

Pitanje je dal Benzema i CR (i molio bih da ga od dalje zovemo punim imenom, jer je Ronaldo samo jedan) mogu do 30-te da igraju na ovom nivou kao danas, tu govorimo o deset godina igranja na najvišem nivou, a to su eksplozivni igrači koji se brže troše nego Zidan i Figo ... Vidiš kako je Ronaldinjo sagoreo prerano ...

Ni Gvardiola nema neki poseban autoritet niti iskustvo, pa je uspio da u pribliznoj mjeri umiri Eto'ov ego i sujetu.Ne zavisi uspjeh tima od ega i sujete jednog igraca...
Ima Guardiola itekako autoritet tamo ... Pa legenda je kluba, jedan od najvoljenijih kapitena, jedan od simbola Barse, i sigurno je bio u boljem položaju nego Pelegrini sada ... Kao kad bi Raul sad seo na klupu Reala ... A i seti se kako je umirio Etoov ego i sujetu - čim je došao rekao je da im Eto ne treba i da može da pronađe drugi klub, nije mu povlađivao uopšte, a bojim se da Pelegrini neće moći tako sa Kronaldom ... Sigurno neće imati podršku kao Guardiola ...

Uspeh može da zavisi od sujete i ega jednog igrača (Ronaldinjo i Barsa primer), a mislim da je CR baš taj igrač koji će biti glavni šraf Reala ... Što na terenu, što van njega ...

Ne, kada sam rekao da se istorija ne ponavlja ni u PRIBLIZNO istom obliku - mislio sam na fakat da ovaj sadasnji tim Reala ima mnogo bolju osnovu, mnogo vise igraca, kvalitetnu odbranu (a ne Rubene i Pavone), kvalitetne defanzivne veziste (Las, Mamadu , Gago...) i mnoooogo boljeg stratega (sjetimo se svi onog zombija Kejrosa)...
Imao je i onaj Real fantastičnu osnovu (možda i bolju), pa Perez je došao nakon dve titule prvaka Evrope što su osvojili ... Bio je tu Jero, Karanka, R. Karlos, Kampo, Elgera, Salgado (u to vreme odlični igrači) ... Rubene i Pavone je upravo Perez promovisao, a i politika se tada zvala Zidanes y Pavones ...

Hm, Kol ili Evra...Mogu ti reci da razmisljamo isto, mada mislim da od toga nema neke vajde - jer Perez ima neke druge planove :mrgreen:
Perez bi trebao da pusti Zidana ili Pelegrinija da dovode igrače, jer njemu je očigleno važnije koliko će dresova prodati nego kako će to izgledati na terenu ...

Ali su i u različitom dobu dosegli zenit karijere ...

Dostizanje "zenita" u karijeri igraca, kao i "trajenje" igraca su veoma relativni pojmovi, nezahvalni za predvidjanje i prognozu...

...a to su eksplozivni igrači koji se brže troše nego Zidan i Figo ... Vidiš kako je Ronaldinjo sagoreo prerano ...

I Figo je bio eksplozivan igrac koji se trosio puno, cak i vise od ove dvojice - pa je trajao veoma dugo.Tu nema pravila...

A i seti se kako je umirio Etoov ego i sujetu...

Ali je Eto'ov ego i sujetu (i pored povremenih razmirica) prilicno dobro i dugo vremena umirivao i kontrolisao i Rajkard, za kojeg se svi slazu da nije bas autoritativan strucnjak...

Uspeh može da zavisi od sujete i ega jednog igrača (Ronaldinjo i Barsa primer)...

Zahvaljujuci tom istom Ronadinju su osvojili toliko toga - do raskola i neuspjeha ekipe nije doslo samo zbog njega, vec zbog lose forme kljucnih igraca i zbog neumjeca i nesposobnosti uprave da nadje strpljenje za Ronaldinja i njegovu losu formu...

Imao je i onaj Real fantastičnu osnovu (možda i bolju)

Apsolutno nije, jer nije imao OVOLIKO kvalitetnih igraca.Apsolutno...

Perez bi trebao da pusti Zidana ili Pelegrinija da dovode igrače, jer njemu je očigleno važnije koliko će dresova prodati nego kako će to izgledati na terenu ...

Pustio je - Realova pojacanja su uglavnom predlagali Zidan i Valdano...

Perez jeste laik za fudbal - ali za biznis definitivno nije.Jedan je od najsposobnijih predsjednika klubova...

Back