Real Madrid

Ne mogu a da ne primjetim kako su se usplahirali i naostrili raznorazni simpatizeri Barse i nekih drugih "klubova" povodom prelaska Kake u Real.Gdje god sam bio samo pljuste prijetnje ("...sve vam je dzabe, Barsa je veci klub od Reala, i dacemo vam opet 6 golova:hahaha:) i optuzbe za "unistavanje fudbala" i slicne gluposti :hahaha:

Neki stvarno nikada nece moci da prihvate cinjenicu da je san skoro svakog igraca da igra u NAJVECIM klubovima, poput Reala i Milana - prije ili kasnije...

Nadam se da ce Perez dovesti jos Riberija i Vilju - em sto bi to bila prava kupovina, em sto bi tek onda uzivao u najcrnjoj pljuvacini neostvarenih simpatizera nekih "klubova" po najvecem svijetskom sportskom imenu, prema kome ne mogu da sakriju svoju patolosku ljubomoru :rotf:

Amin za ovo :ok: Zna se ko su dva prava i jedina velikana :super:

Jeste, ali na celu Milana se nalaze ljudi koji, kako da kazem, ne zasluzuju ni da kose travu na San Siru. Ne bih im dao ni da ciste WC velicinama kao sto su Maldini, Seedorf, Inzagi... Obisao sam nekoliko foruma Milana i sprema se veliki protest protiv uprave. Ne ocekujem nista revolucionarno jer veliki je mafijas Berluskoni ali mora mu se staviti do znanja kakvo je raspolozenje medju fanovima. Ipak je on tu zbog njih a ne radi licne koristi i promocije.

Odavno se on nalazi na celu svetog kluba i zna kako stvari funkcionisu, njegova era jeste plodna ali zadnjih godina redja gresku za greskom...najgore sto se tome ne nazire kraj. Kasnimo sa podmladjivanjem odbrane dobrih 5 godina, ovog prelaznog roka mora doci do toga inace cemo ratovati sa Palermom i Katanijom za evrokupove.

Jeste, ali na celu Milana se nalaze ljudi koji, kako da kazem, ne zasluzuju ni da kose travu na San Siru. Ne bih im dao ni da ciste WC velicinama kao sto su Maldini, Seedorf, Inzagi... Obisao sam nekoliko foruma Milana i sprema se veliki protest protiv uprave. Ne ocekujem nista revolucionarno jer veliki je mafijas Berluskoni ali mora mu se staviti do znanja kakvo je raspolozenje medju fanovima. Ipak je on tu zbog njih a ne radi licne koristi i promocije.

Odavno se on nalazi na celu svetog kluba i zna kako stvari funkcionisu, njegova era jeste plodna ali zadnjih godina redja gresku za greskom...najgore sto se tome ne nazire kraj. Kasnimo sa podmladjivanjem odbrane dobrih 5 godina, ovog prelaznog roka mora doci do toga inace cemo ratovati sa Palermom i Katanijom za evrokupove.

U pravu si, jednostavno PREVISE losih poteza je povukla ta "uprava" (citaj Silvio) u zadnjih par godina.Klub poput Milana ne zasluzuje takve ljude na svom celu...Slag na tortu mi je bila Berluskonijeva izjava u kojoj, nakon prodaje naboljeg igraca i zastitnog znaka i lica Milana, kaze da "iako je Kaka otisao, Milan ne treba druge (nove) igrace"?!

Pogledajmo samo odbranu, za primjer:
Svi znamo da je Milan, prije par godina, imao ubjedljivo najjacu odbranu na planeti, predvodjenu Nestom i fenomenalnim Maldinijem.Jedno vrijeme mi je iskreno bilo TESKO da gledam druge timove kako se bore protiv odbrane Milana, i kako se muce, dok Nesta i Maldini dobijaju svaki duel :) Naravno, i ostale linije u timu su bile podjednako dobre, najprije vezni red...
Sada ta "odbrana" Milana prima golove svih kategorija, dok kod svakog boljeg prekida protivnicka ekipa ima 70% sanse da da gol :dash: Vecina spanskih ekipa ima odbranu koja bolje funkcionise - to najbolje govori dokle se doslo :think:

Stvarno ne znam dokle ce navijaci Milana imati strpljenja da trpe ovakve promasaje i ovakvo kaljanje kluba i njegovog imena...

Moraće Real dobrano da pojača odbranu ako misli da parira ovakvoj Barsi i Primeri, i Englezima u LŠ-a ... Barsa ima tri igrača Kakinog kalibra, i ne verujem da će Kaka biti njihov mesija ako ne bude imao sjajnu odbranu iza sebe ... Još jednog odbrambenog svetsle klase da dovuku, i onda imaju veoma ozbiljnu ekipu ... Iguain se afirmisao i prilagodio, i oko njega treba da grade ekipu, jer ima svega 22 godine ...

Slag na tortu mi je bila Berluskonijeva izjava u kojoj, nakon prodaje naboljeg igraca i zastitnog znaka i lica Milana, kaze da "iako je Kaka otisao, Milan ne treba druge (nove) igrace"?!
Al dobro to pise goal.com , ko zna ko radi tamo...danas svaka shusha moze da bude novinar. Npr. Index objavljuje vesti ciji je izvor wikipedia na kojoj moze bilo ko od nas bilo sta da napise. Licno ja ne verujem da je Silvio tako nesto izjavio, mislim nije valjda toliki slepac...nama su neophodna barem 4 pojacanja. 2 u odbrani i po jedan na sredini i u spicu. Da se ja pitam to bi bili Ager, Ivanovic, Iniesta(Fabregas) i Dzeko (Benzema).

Pogledajmo samo odbranu, za primjer:
Svi znamo da je Milan, prije par godina, imao ubjedljivo najjacu odbranu na planeti, predvodjenu Nestom i fenomenalnim Maldinijem.Jedno vrijeme mi je iskreno bilo TESKO da gledam druge timove kako se bore protiv odbrane Milana, i kako se muce, dok Nesta i Maldini dobijaju svaki duel :) Naravno, i ostale linije u timu su bile podjednako dobre, najprije vezni red...
A tek ona odbrana Maldini - Barezi. Tacno, Milana je uvek krasila ta odbrana a sad nam je to "Ahilova peta". Mora se preduzimati nesto...

Moraće Real dobrano da pojača odbranu ako misli da parira ovakvoj Barsi i Primeri, i Englezima u LŠ-a ... Barsa ima tri igrača Kakinog kalibra, i ne verujem da će Kaka biti njihov mesija ako ne bude imao sjajnu odbranu iza sebe ... Još jednog odbrambenog svetsle klase da dovuku, i onda imaju veoma ozbiljnu ekipu ... Iguain se afirmisao i prilagodio, i oko njega treba da grade ekipu, jer ima svega 22 godine ...
Ne ocekujem ja nikakav Realov procvat dovodjenjem Kake, barem ne u prvoj sezoni. Pitanje je uopste kako ce se prilagoditi i da li ce imati problema sa povredama. Poslednje dve sezone kod nas je propustao po 15ak utakmica (od kojih su neke bile vrlo bitne) upravo zbog cestih povreda. Falila im je jedna zvezda u timu ali mislim da bi bolje prosli kupovinom Ronalda ili Riberija.

Ne ocekujem ja nikakav Realov procvat dovodjenjem Kake, barem ne u prvoj sezoni. Pitanje je uopste kako ce se prilagoditi i da li ce imati problema sa povredama. Poslednje dve sezone kod nas je propustao po 15ak utakmica (od kojih su neke bile vrlo bitne) upravo zbog cestih povreda. Falila im je jedna zvezda u timu ali mislim da bi bolje prosli kupovinom Ronalda ili Riberija.
Isto tako ni ja ... Kaka je sve više sklon povredama, a i svoj vrhunac je ostavio u Milanu, tako da ne može baš puno da napreduje ... On je relativno mlad, ali sve više će mu zbog povreda biti problem da najpre pronađe, pa tek onda da održava formu sa kojom je bio najbolji na svetu ...

A čitajući komentare na netu i mišljenja Realovih navijača, mnogi od njih u njemu vide mesiju sa kojim će automatski biti šampioni Evrope i Španije, kao da se zaboravlja da Barsa ima nenormalno jak tim, i da im treba još bar dva igrača svetske klase u odbrani bi kolko-tolko bili ravnopravni Barsi ... A trebaće im vremena da se uhodaju, jer Barsa je godinama gradila ovaj tim, nisu ga 'juče' sastavili ...

Ja nisam htijela Kaka da dodje u Chelsea, jer je sklon povredama i zbog sindroma Shevchenko. Puknuti 62 miliona eura na igraca,pa makar to bio Kaka, je ogroman rizik.

Kako god, meni je dobro. Konacno se nesto zanimljivo desilo u prelaznom roku.

Real mora odbranu da poboljsa... dzabe im projekat Galaktiko 2 kad Barsa vec ima takav tim samo sto ne prave toliko pompe oko toga.

Real osvaja Primeru iduce sezone...
Jedini protivnik mu je Barsa...

Kada se uzme u obzir da je Barsa jedva i ove sezone obezbjedila titulu...iduce sezone nema sanse...

Kaka je uz Kristijana najbolji igrac na svijetu...samo sto Milan ima problema sa smjenom generacija i onda mozemo da pricamo o povredama Kake odnosno o njegovom kvalitetu...

Povrede nemaju blage veze...

Kaka ce biti jedan od cetiri glavna kandidata za Zlatnu loptu iduce sezone...
Drugi ce mozda biti iz Mancestera a mozda iz Reala(mislim na Kristijana)...
Treci ce biti iz Celzija(onaj koji bude imao najbolju formu - Teri, Lampard ili Drogba)...
Cetvrti ce biti iz Barselone - Injesta...

To su moja predvidjanja bazirana na mojim razmisljanjima...

P.S. Treba dodati da ce veliki uticaj imati i Svjetsko prvenstvo u fudbalu i Liga sampiona...
U slucaju da Celzi osvoji Ligu sampiona i Engleska Svjetsko prvenstvo...bice ili Teri ili Lampard...
Drogbi se smanjuju sanse zbog Svjetskog prvenstva(ali nikad se ne zna)...

Kaka ima realne sanse sa Galaktikosima za Ligu sampiona...a i sa Brazilom za Svjetsko prvenstvo...

Kristijanu se smanjuju sanse(jedino ako on bude vodja u Realu, onda su mu sanse vece)...zbog SP...

A Injesta ce tesko osvojiti jer Spanija nece moci do trona...pa i da Barsa osvoji...

Slijedi da su najbolji kandidati Teri, Lampard i Kaka...ali niko ne zna sta nosi godina pred nama...
Tako da su prognoze veoma hrabre...

Eto...neko moje prorocanstvo...:super:

...Pitanje je uopste kako ce se prilagoditi i da li ce imati problema sa povredama.
Falila im je jedna zvezda u timu ali mislim da bi bolje prosli kupovinom Ronalda ili Riberija.

Definitivno nam je trebala jedna prava, istinska zvijezda - odnosno svojevrsni statusni simbol u timu, i mislim da, za tu svrhu, Perez nije mogao izabrati boljeg i adekvatnijeg igraca.Takodje mislim da ce igra u Primeri odgovarati Kaki mnogo vise od one u Kalcu...

Jedan od pomenute dvojice igraca ce sigurno doci, vrijeme ce pokazati da sam bio u pravu...

Real mora odbranu da poboljsa... dzabe im projekat Galaktiko 2 kad Barsa vec ima takav tim samo sto ne prave toliko pompe oko toga.

Polako, tek je poceo prelazni rok, i ne treba donositi prijevremene zakljucke.Ima jos vremena za potencijalna pojacanja, i svi znamo da se nece zavrsiti na ovome...Sto se tice odbrane, mislim da je Realu neophodan jedan klasni centralni, i jedan dobar lijevi bek...

Inace, za mene je samo 1 igrac u Barsi na Kakinom nivou.Naravno, u pitanju je - Mesi :sad2:

Real osvaja Primeru iduce sezone...
Jedini protivnik mu je Barsa...

Kada se uzme u obzir da je Barsa jedva i ove sezone obezbjedila titulu...iduce sezone nema sanse...
Biće zanimljiva Primera kao i uvek, ja bih voleo da još koja ekipa uleti u borbu, kao Deportivo La Korunja ili Valensija onomad ...

E sad, ne bih baše rekao da su jedva, razvalili su sve konkurente za titulu (i jedni i drugi Madriđani su dobili po šest komada, Valensija i Sevilja po 4 i 3), a uzmi u obzir a je Real imao niz od čini mi se 16 tekmi u kojima su imali 15 pobeda i nerešeno ...

Kaka je uz Kristijana najbolji igrac na svijetu...samo sto Milan ima problema sa smjenom generacija i onda mozemo da pricamo o povredama Kake odnosno o njegovom kvalitetu...

Povrede nemaju blage veze...
Kako nemaju veze kad Kaka propusti 15-ak utakmica godišnje, Milan redovno zariba u kalču, i on od 2007-me uopšte nije onaj stari ... Oseti se to i u igri MIlana i u njegovoj igri ... On je i dalje velemajstor i jedan od najboljih igrača na svetu, ali nekako mi ne igra na onom nivou kad je dobio zlatnu loptu ...

Kaka ce biti jedan od cetiri glavna kandidata za Zlatnu loptu iduce sezone...
Drugi ce mozda biti iz Mancestera a mozda iz Reala(mislim na Kristijana)...
Treci ce biti iz Celzija(onaj koji bude imao najbolju formu - Teri, Lampard ili Drogba)...
Cetvrti ce biti iz Barselone - Injesta...
Kaka uvek bude jedan od kandidata (nekim čudom je bio i prošle godine), a videćemo koliko će mu pomoći ovaj otvoreniji fudbal koji se pika u Primeri ...

Drogba nema šanse, on ni posle one fantastične sezone nije bio u užem izboru, a takvu sezonu neće više ponoviti ... Lampard je takođe imao nesreću da se nađe u konkurenciji sa Ronaldinjom, i teško da opet može u uzak krug kandidata ... Teško da će i Teri, mada bih ja voleo da bude i neki odbrambeni malo, jer ako Englezi uzmu titulu (što nije nemoguće sa Kapelom) onda će je dati Džerardu ...

Kristijanu se smanjuju sanse(jedino ako on bude vodja u Realu, onda su mu sanse vece)...zbog SP...
Pitanje je dal će Portugal i otići na SP, pošto CR izgleda nije u stanju da svoju repku odvede u Afriku ...

A Injesta ce tesko osvojiti jer Spanija nece moci do trona...pa i da Barsa osvoji...
Au bre, pa Španija jača nego ikad, a Iniestu može da zakoči jedino to što nije popularan kao Tores ili Mesi ... Iniesta bi po meni bio prvi uz Mesija za ovu sezonu, a sumnjam da će ga i uvrstiti u uži krug ...

Slijedi da su najbolji kandidati Teri, Lampard i Kaka...ali niko ne zna sta nosi godina pred nama...
Tako da su prognoze veoma hrabre...
Moje neko predviđanje je da će u izbor ući Mesi, Kaka, Džerard, Tores i Bufon (ako žabari opet uzmu kup :D) ... Ibra bi isto trebalo da ima velike šanse ...

Mada ko zna, možda opet poludi neki 'Zagorakis', pa zlatnu loptu podigne neko iz Gabona (prvi su u grupi) :D ...

Moje neko predviđanje je da će u izbor ući Mesi, Kaka, Džerard, Tores i Bufon (ako žabari opet uzmu kup :D) ... Ibra bi isto trebalo da ima velike šanse ...

Mada ko zna, možda opet poludi neki 'Zagorakis', pa zlatnu loptu podigne neko iz Gabona (prvi su u grupi) :D ...

Ako Ronaldinjo zaista napreduje onako kako se piskara po forumima i ako leonardo zaista sprovede u delo ono sto je rekao za njega onda bi mogli prisustvovati povratku kralja :) (III deo gospodara prstenova, moj omiljeni).

Sto se tice SP, mislim da imamo vece sanse od Gabona :D Nista ne reci da Vidic bude u najuzem krugu za zlatnu loptu...nije to nemoguce uopste.

Ima i Vidara šanse ako ponovi ovakvu sezonu a mi se domuljamo do finala/polufinala ... Tek posle izlaska zbog povrede se moglo videti koliko nam on znači i kakva je klasa ... A videli smo i na prošlom SP-u, gde smo došli kao repka sa najboljom odbranom, a otišli kao repka sa najgorom ...

E sad, vrlo je moguće da Ronaldinjo povrati dobar deo one stare forme, sad je dobio više prostora odlaskom Kake, a i trener je Brazilac koji će da ga forsira za razliku od Karla ... Ronaldinjo je sa onom slabom formom i češćim boravkom na klupi ipak doneo nekoliko pebeda MIlanu ... Ako sve bude kako valja, ubrzo će milanezi zaboraviti Kaku ...

Ronaldinjo je u prvoj polovini sezone bio najbolji strelac i drugi po asistencijama u Milanu, znaci statisticki gledano najbolji pojedinac a stvarno je tako delovao na terenu. Onda je odjednom dolaskom Bekama nestao, steta al ipak su visi markentinski ciljevi presudili. Na nasu srecu Bekam je solidno odigrao svoju epizodu ali ipak smatram da smo osteceni neigranjem Ronaldinja.

A posmatraj napredak Vidica. Prvo se afirmisao u Zvezdi, bio kapiten. Otisao u Moskvu, napredovao, postao najbolji igrac tima i za, cini mi se, 12 miliona presao u Manchester. Onda je bio najbolji novajlija, pa clan idealnog tima PL i to 2 sezone za redom, pa najbolji igrac Manchestera, pa najbolji u PL. Nastavi niz...

Pa Vidara kako je krenuo ne gine mu Ballon d'Or ... Već u prvoj ozbiljnoj i celovitoj sezoni je izabran u idealan tim, a evo ove godine i treći put zaredom ... Bio je čak i kapiten u nekoliko utakmica ...

Videćemo sad gde če otići Silviove pare što je dobio od Reala, kuka o nekoj krizi i dugovanju MIlana, a Englezi dužni po pola milijarde evra ... Da mi je znati koliko se to zadužio kad su morali da prodaju Kaku, a mogli su prodati pet igrača za te pare, koji nisu u prvom planu u Milanu ...

Treci ce biti iz Celzija(onaj koji bude imao najbolju formu - Teri, Lampard ili Drogba)..

Teri i Lampard mozda, Drogba nikako...

@Xibalba, tacno. Realu treba centralni i lijevi bek.

Bice zanimljiva Primera... Realovih novi Galaktikosi, Barselona ima fantastican tim, vidjecemo sta ce da se desi ...

Spanija ima velike sanse da osvoji Svijetsko Prvenstvo. Osvojili su Evropu, a sa Del Boskeom su pobijedili svih 10 utakmica... Imaju odlican i mlad tim. Priprijeti ce Englezi, Holandjani (mada oni obicno zajebu pri kraju), Italijani, Brazil i Argentina...ali mislim da je Spanija favorit.

Iskreno, vise bih voljela da Engleska osvoji...ili Holandija. Ali mi nece smetati Spanija na tronu :)

Back