Разврат на улицама Београда

Ko god ocekuje da mu u centru velikohlg grada bude tisina ko na livadi, narocito grada koji se ponosi nocnim zivotom, plus ima stanovnike navikle na planinu taj se zaebo.

Ne mozes da ocekujes da se milion i kusur ljudi prilagodi tebi jednom.

Ako oces mir pravac periferija.

Kod mene na mojoj periferiji najveci problem su zrikavci...

- - - - - - - - - -

i svud u svetu je tako, ko hoce mir ide u predgradje.

Samo je kod nas cilj da se nabijes sto blize centru, a sramota ako si na periferiji...

На периферији 4,5 км од центра има дечије игралиште са мноштвом клупа. Током топлих ноћи кад ситна деца оду на спавање довлаче се већа деца и .... дрога, пиће, цигаре, гласна прича, певање, арлаукање и понекад гласна музика из кола...до раних јутарњих сати...

На периферији 4,5 км од центра има дечије игралиште са мноштвом клупа. Током топлих ноћи кад ситна деца оду на спавање довлаче се већа деца и .... дрога, пиће, цигаре, гласна прича, певање, арлаукање и понекад гласна музика из кола...до раних јутарњих сати...

e pa toga na zapadu nema...dovuces policiju da ih rastera, i svaku noc tako dok im ne dosadi da se skupljaju...

A šta autorka teme ima efikasno protiv toga?
Šta sad,htela bi da se Beogradom šetaju umotane žene kojima se jedino oči vide?Ni to nije teško...
Smetaju prosjaci?Niko to ne radi što voli već što nemaju šanse za bolje.Ajde ti velikodušno zaposli tamnoputog koji bi ti svojom pojavom plašio mušterije/klijente.
Klinci se dernjaju i prave haos?Mašiš metu,veći su divljaci njihovi roditelji.Njih bi prve trebali po rebrima!
Тешко.
У време наведених родитеља БГ је био далеко сигурнији град, са мање буке која се овде спомиње и са неупоредиво мање криминала.

Хаха па користим и ја. Имам и машиницу коју носим са собом кад путујем у неки батфакистан, генератор звука... бели звук широког спектра, као онај између канала на старим телевизорима. Покрива буку донекле.

Али то је огроман компромис са моје стране и једноставно није прихватљиво.
Дај нам мало више информација о томе ?

Дај нам мало више информација о томе ?

Мала електронска справица, испушта бели звук... значи покрива доста фреквенција и тако умртвљује друге звукове, а пошто је њен звук уједначен лако се навикнеш и не смета ти. Продаје се људима који имају тинитус - звоњаву у ушима - јер им олакшава симптоме, а ја је користим кад дођем у Београд да ми мање смета локално врискање, лајање, рикање и кукурикање кад бих да спавам.

Подеси телевизор или радио између станица, насумично зрачење које ту примају ће имати врло сличан ефекат. Или послушај овде, мада је овај звук преоштар -

Тешко.
У време наведених родитеља БГ је био далеко сигурнији град, са мање буке која се овде спомиње и са неупоредиво мање криминала.

Тачно. Нисмо смели ни лопту да играмо у време кућног реда. Међутим, кућни ред се у међувремену негде изгубио... :neutral:

Скоро самој себи смешно звучим када сестрине клинце опомињем да је кућни ред, а комшија спрат изнад буши зид све у шеснаест.

Тачно. Нисмо смели ни лопту да играмо у време кућног реда. Међутим, кућни ред се у међувремену негде изгубио... :neutral:

Скоро самој себи смешно звучим када сестрине клинце опомињем да је кућни ред, а комшија спрат изнад буши зид све у шеснаест.
Родитељи су се морали слушати, учитељи и наставници такође, а и милиција је пендрчила разне непоћудне елементе.
О гејевима, наркоманима и сличном шкарту да не причам.

Родитељи су се морали слушати, учитељи и наставници такође, а и милиција је пендрчила разне непоћудне елементе.

Тачно. Оно што је неразумљиво је да је гро те генерације, која је тако одрасла, одгајило данашње силеџије. :confused:

Шта се десило?

Да не спомињем данашњу децу коју нема више ко да укроти, јер је школа изгубила ауторитет, а тиме доста подрила и ауторитет родитеља.

Тачно. Оно што је неразумљиво је да је гро те генерације, која је тако одрасла, одгајило данашње силеџије. :confused:

Шта се десило?

Да не спомињем данашњу децу коју нема више ко да укроти, јер је школа изгубила ауторитет, а тиме доста подрила и ауторитет родитеља.
Мало је до инсистирања на правима деце, а без обавеза те деце, а много више до општег пропадања друштва и борбе да се преживи, па је децу преузела улица јер родитељи нису имали времена, телевизија, а и ауторитет школе је потпуно урушен.
Ебга свако без обзира на знање и понашање прелази у следећи разред, измешали су нормалну децу с децом која спадају у групу с посебним потребама, обезвређене су друштвене вредности управо од стране(не)елите...

Мала електронска справица, испушта бели звук... значи покрива доста фреквенција и тако умртвљује друге звукове, а пошто је њен звук уједначен лако се навикнеш и не смета ти. Продаје се људима који имају тинитус - звоњаву у ушима - јер им олакшава симптоме, а ја је користим кад дођем у Београд да ми мање смета локално врискање, лајање, рикање и кукурикање кад бих да спавам.

Подеси телевизор или радио између станица, насумично зрачење које ту примају ће имати врло сличан ефекат. Или послушај овде, мада је овај звук преоштар -

Није лоше, буком против буке. :D Потсећа на звук падање кише. Мада мене пробуди сваки шум, а камоли пљусак, када морам да затварам прозоре. А иначе живим у насељу где генерално нема сталне буке, али се зато лети често нешто гради, руши, проширује, крпи, цепа, па онда понекад неко нешто слави.
Иначе најбоље ми је било када сам живео на Вождовцу у солитеру, 10 спрат нема буке иако је саобраћај прометан.

Чепови за уши су спас.

Само у полудемократским и недемократским друштвима је могуће, јер држава је у том случају ауторитет. Демократија допушта разне слободе, понекад мораш да трпиш нечију слободу, али то је толеранција.
Ако се побуниш, добићеш етикету нацисте.

Poslednja izmena:

Шта се десило?

Siromaštvo. U prethodnom postu sam pomenula pse koji su se našli na ulici jer vlasnici nisu imali čime da ih hrane. Možeš to slobodno preneti i na decu u malo drugačijem obliku. Nasilje potiče iz kuće i produkt je siromašenja. Sve što je Sofija opisala u uvodnom postu je rezultat konstantog siromašenja.

Al su odlucujuci.

Kad vidim ortake koji su bili fino vaspitani klinci, sa dobrim roditeljima kako vaspitavaju svoju decu ogadi mi se zivot...
Одлучујући су кад имају времена. ако ниси с дететом до неких 7-8 година с 12-13 и више можеш само да га гушиш, али резултата нема.
Колико данас родитељи проводе с децом, ко је замена за родитеље.?

- - - - - - - - - -

Није лоше, буком против буке. :D Потсећа на звук падање кише. Мада мене пробуди сваки шум, а камоли пљусак, када морам да затварам прозоре. А иначе живим у насељу где генерално нема сталне буке, али се зато лети често нешто гради, руши, проширује, крпи, цепа, па онда понекад неко нешто слави.
Иначе најбоље ми је било када сам живео на Вождовцу у солитеру, 10 спрат нема буке иако је саобраћај прометан.

Чепови за уши су спас.

Само у полудемократским и недемократским друштвима је могуће, јер држава је у том случају ауторитет. Демократија допушта разне слободе, понекад мораш да трпиш нечију слободу, али то је толеранција.
Ако се побуниш, добићеш етикету нацисте.
Који ће ти прилепити либерали што се даве у свакој врсти крађе, отимачине, корупције, наркоманије...

Одлучујући су кад имају времена. ако ниси с дететом до неких 7-8 година с 12-13 и више можеш само да га гушиш, али резултата нема.
Колико данас родитељи проводе с децом, ко је замена за родитеље.?

- - - - - - - - - -

Који ће ти прилепити либерали што се даве у свакој врсти крађе, отимачине, корупције, наркоманије...

Улица, компјутер... и обрнуто.

Siromaštvo. U prethodnom postu sam pomenula pse koji su se našli na ulici jer vlasnici nisu imali čime da ih hrane. Možeš to slobodno preneti i na decu u malo drugačijem obliku. Nasilje potiče iz kuće i produkt je siromašenja. Sve što je Sofija opisala u uvodnom postu je rezultat konstantog siromašenja.

Имаш и сиромашних, а тихих и уљудних народа, по Азији рецимо ако си била.

Проблем код нас је што и у том тобоже уљуднијем времену о коме се говори морал и правила нису били интернализовани него пре свега наметани од стране строге полиције, строгих наставника, строгих родитеља. Чим су стеге попустиле права природа је изашла на видело, а шимпанза се вратио назад на дрво.

Ено га, и сад тамо чучи, хуче и гађа изметом пролазнике.

ovde tkz. nocni mir pocinje u 22...ako zivis u zgradi posle toga ne smes da ukljucis ni masinu za ves ili posudje...

ovde tkz. nocni mir pocinje u 22...ako zivis u zgradi posle toga ne smes da ukljucis ni masinu za ves ili posudje...

Где је то "овде"? :)

Овде, у Бг, раније је кућни ред био од 15-17 и од 22-08 (чини ми се). И то се поштовало. Бучне клинце комшије су знале да опомену без пардона. Данас би се то назвало, претпостављам, кршењем права детета.
Још ако је то дете "татин син", оно неминовно расте у силеџију.

Проблем код нас је што и у том тобоже уљуднијем времену о коме се говори морал и правила нису били интернализовани него пре свега наметани од стране строге полиције, строгих наставника, строгих родитеља. Чим су стеге попустиле права природа је изашла на видело, а шимпанза се вратио назад на дрво.

Нису сви родитељи били строги, па се ред ипак знао.

И, још тад сам приметила нешто интересантно - баш деца строгих родитеља, нпр. војних лица, су били најбунтовнији, али сад кад погледам, та њихова бунтовност је била "осигурана" - када би и претерали - ту је био "татица" да их вади, иако је баш тај "татица" и био узрок целог њиховог бунта. И, интересантно је да су сви ти "бунтовници" данас ДС/ЛДП "елита", или су бунт са "татице" пребацили на целу државу/народ, те су им сад Срби и Србија криви за све. Уствари, то му дође на исто. :lol:

Не живим нигде где неко урла. Дању, ноћу, у зградама, на улицама, свуда. Мени урлање смета, вика, довикивање, зазивање чобана са чуке на чуку, а кад коначно умукну пијани лузери који вичу до 4 ам у 8 почињу бабе које се довикују са терасе на терасу... ако нико не виче, неким случајем, онда можеш да слушаш бескрајан лавеж напуштених паса по локалним парковима.

Ја на тај зоо-врт штимунг нисам навикао и нећу да се навикавам, тако да је мени Београд рецимо једино прихватљив кад пада киша па се сви разбеже кућама и ћуте.

Издао си корене, отуђио си се Емглезу :evil: :mrgreen:

Poslednja izmena:

Prva asocijacija mi je Singapur, tihi i nenametljivi u postupcima. Većinom kinezi i Malajci. Ali, imali su stroge zakone i gotovo vojničku disciplinu. Ako se ne varam dugo su bili pod Britanskom upravom pa ne znam da li je taj obrazac ponašanja i ophodjenja vezan za njihov uticaj ili su kulturološki i tipološki takvi. U vreme kada sam ja tamo često boravila Singapur je bio u ekspanziji, ali su bili za naše standarde prilično siromašni.

Evo, sad pokušavam da se setim priča iz moje primarne porodice. Deda je sa podozrenjem gledao na podavalske seljake i pravac starog kragujevačkog puta. Nije ih držao za čestite još iz doba Kraljevine. Ali je i čenjinica da su pridošli nakon '44. relativno brzo kultivisani, za razliku od najnovijih pridošlica.
Ja sam bukvalno doživela šok kada mi je devedesetih drugarica plačući ispričala da joj je sin došao iz škole bukvalno bos, bez farmerki i zimske jakne. Klinci su ga svukli i izuli, oteli garderobu i zimske cipele, kao i patike jer je taj dan imao fizičko. Posle sam sve češće slušala priče o oduzimanju užine i novca. Zato i povezujem sa siromaštvom svaki vid delikvencije. I naravno da je povezano sa popuštanjem stega, slabljenjem države. Propadanje je bilo na svim nivoima.

hm...ok, siromastvo...al siromasni smo svi i nervozni, bijesni i bez cilja...ne bi bas rekla
da su ljudi koji su dosli bitno bolji ili gori od onih medju koje su dosli

a za ovo sto sofija prica - nisam sigurna je sve bas tako
cesto se bajsom vracam iz grada kasno, solo - poslije 22
predjem brankov most....
nisam dosad imala neki narocit problem
ok je osvjetljeno i imam dojam da je mirnije nego prije...
mozda samo moj dojam jer se po centru grada ne svrckam puno
a ovdje gdje smo trenutno je uglavnom mirno
ako izuzmemo buku sa splavova

psa setam dosta kasno, cesto smo solo - ona i ja
nismo imale nikakvu frku do sada
park nije ravnomjerno osvjetljen, ali je podnosljivo
a i pas jemdosta krupna, crna i zeru rospijasta
tako da nas ljudi uglavnom zaobilaze

u buseve ulazim rijetko
ako bas udjem kasno navecer uglavnom vidim umorne ljude
ponekad i usamljene starije ljude koji imaju zelju da se ispricaju s nekim...
tad mi tuzno da ih prekinem pa odslusam do kraja

Back