Razvod

@Zlatna Iris
Vidi, ja se slazem sa ovim sto si napisala u prethodnom postu. To jeste tako.
Ali - ja sam se prvenstveno osvrnuo na "prevaru kao rezultat greske."
I napomenuo da Katarinin stav nisam najbolje razumeo. ;)

zavisi sta se podrazumeva pod greskom i kako iz kog ugla gledas na stvari...i kada bih nacinila prevaru ne bih to okarakterisala kao gresku. ako se dobro razmisli o uzrocima prevare mislim da nema mesta gresci. takav ishod je posledica neceg mnogo dubljeg.

@Zlatna Iris
Vidi, ja se slazem sa ovim sto si napisala u prethodnom postu. To jeste tako.
Ali - ja sam se prvenstveno osvrnuo na "prevaru kao rezultat greske."
I napomenuo da Katarinin stav nisam najbolje razumeo. ;)

Да пробам ја да ти објасним.
Ако жена превари мужа, онда је у питању грешка.
Ако муж превари жену, онда је у питању балкански егоманијак руралног типа који обавезно бије жену и по правилу је на крају натера да сама спреми погачу коју ће ставити на главу да би јој манијак пресудио.
Како ми иде?

Ma kakva greška, prevara je prevara.
Nema tu "desilo se" i "greška"... To se radi sa valjanim razlogom a samo je pitanje koliko je ko razloga svestan.
Da li vara žena ili muškarac potpuno je nebitno.
Ali da ima i mišljenja da je žena koja prevari ******************* a muškarac dasa, ima.

Ако муж превари жену, онда је у питању балкански егоманијак руралног типа који обавезно бије жену и по правилу је на крају натера да сама спреми погачу коју ће ставити на главу да би јој манијак пресудио.
Како ми иде?

Ne ide ti bas najbolje.

nisi u pravu dragi zis :)
pogaca ide u slucaju kada zena prevari balkanskog egomanijaka :lol:

Да, знам, то му остане када се разведе због "дисфункционалних односа у браку, емотивне неиспуњености и размимоилажења животних циљева".

Како ми иде?

Mislim da je ovo recimo nefer tumacenje.

Mislila sam na to ako me je prevario jednom u dvadeset godina braka negde sa nekim verovatno cu oprostiti. Dugo smo zajedno, dodje do monotonije, godine su kad se plasi starosti i kad se brka milion i jedna zelja i strah u glavi i osecanjima. Da, to bih oprostila. Ponelo ga, covek je, grese svi.
Ali ako bi me varao jos prvih godina braka, ako bi tu gresku ponovio, ako je tip koji ne ume da miruje, koji je jednostavno takav, nestalan, voli flert, voli zene, to je njegov karakter, pratice me to dok sam ziva, tada nema prastanja to je razlaz...

Eto ako ovo ima veze sa balkanskim egomanijakom onda si bio u pravu.

Mislim da je ovo recimo nefer tumacenje.

Mislila sam na to ako me je prevario jednom u dvadeset godina braka negde sa nekim verovatno cu oprostiti. Dugo smo zajedno, dodje do monotonije, godine su kad se plasi starosti i kad se brka milion i jedna zelja i strah u glavi i osecanjima. Da, to bih oprostila. Ponelo ga, covek je, grese svi.
Ali ako bi me varao jos prvih godina braka, ako bi tu gresku ponovio, ako je tip koji ne ume da miruje, koji je jednostavno takav, nestalan, voli flert, voli zene, to je njegov karakter, pratice me to dok sam ziva, tada nema prastanja to je razlaz...

Eto ako ovo ima veze sa balkanskim egomanijakom onda si bio u pravu.
Ја се надам да је бар теби јасно да је у питању карикирање целе приче.
Поента вица је да је превара - превара. Ако се партнер не запита зашто те је преварио и то пре него што те стварно и превари, онда ту нема љубави, то је навика.
Шта значи - опростити превару? Нећеш се никада више запитати да ли ти је рекао истину или колико је уживао са "њом"? Нећеш се запитати када ће наићи следеће извињење типа "саплетем се случајно кад оно, комшиница испод мене..."?
А сада, када сва та питања убациш у чорбу звану брак, она почиње убрзано да се квари, укисели се, појави се буђ....таква чорба се не једе више, баца се.

Поента вица је да је превара - превара. Ако се партнер не запита зашто те је преварио и то пре него што те стварно и превари, онда ту нема љубави, то је навика.
Шта значи - опростити превару? Нећеш се никада више запитати да ли ти је рекао истину или колико је уживао са "њом"? Нећеш се запитати када ће наићи следеће извињење типа "саплетем се случајно кад оно, комшиница испод мене..."?
А сада, када сва та питања убациш у чорбу звану брак, она почиње убрзано да се квари, укисели се, појави се буђ....таква чорба се не једе више, баца се.

Ovo je sve tačno.

Da kad bi zivot bio crno-bel. :)

Ok, mozes da oprostis, ali da li vise ikad mozes da imas poverenja u tu osobu?
A gde nema poverenja, ebes ti taj brak i takav zivot.

Ne znam, zaista nisam imala neko takvo iskustvo a da znam za njega, mislim na preljubu, ali ste u pravu sto se tice nastavka bilo kakvog medjuljudskog odnosa posle loseg postupka, tesko se vratiti na staro, jos ako je neko imao losa iskustva u zivotu...

Ok, mozes da oprostis, ali da li vise ikad mozes da imas poverenja u tu osobu?
A gde nema poverenja, ebes ti taj brak i takav zivot.

Nije nemoguce, i ne bih bas tvrdio da je svaka veza automatski osudjena na propast ako dodje do neke afere i sl.
Ima primera, gde je nakon toga bilo jos bolje. Neki nesporazumi su uklonjeni, nekim stvarima se pristupi drugacije, seks postane bolji itd.

Nije nemoguce, i ne bih bas tvrdio da je svaka veza automatski osudjena na propast ako dodje do neke afere i sl.
Ima primera, gde je nakon toga bilo jos bolje. Neki nesporazumi su uklonjeni, nekim stvarima se pristupi drugacije, seks postane bolji itd.
slazem se ponekad covek ne vidi ono sto mu je pred ocima dok mu ne izadje iz vidokruga...
zis to moze da se nazove dodatkom zacina corbi, zavisi iz kog ugla posmatras....:)

slazem se ponekad covek ne vidi ono sto mu je pred ocima dok mu ne izadje iz vidokruga...
zis to moze da se nazove dodatkom zacina corbi, zavisi iz kog ugla posmatras....:)

Више пута сам пробао да променим угао гледања, али издаја је увек издаја.
Ако некога не погађа издаја, онда треба да се запита да ли му и колико уопште значи личност издајника.

Ако некога не погађа издаја, онда треба да се запита да ли му и колико уопште значи личност издајника.

Ne postoje savrseni ljudi niti celi zivot bez greske. Sve zavisi sta je kome neoprostivo a sta je ono na sta se moze i zazmiriti. Tebi je preljuba dno ispod kojeg se ne moze ici a preko kojeg se ne moze preci, nekome drugom je to opet nemar prema deci, nekome grubost u ophodjenju prema porodici, nekome sebicnost...
Sto si duze sa nekim zajedno poznajete se bolje i ljubav kojom ste se voljeli prvih godina ili decenija kod nekoga, ne lici vise na ljubav kojom se volite posle recimo 25 godina braka. Tadapreljuba gubi na znacaju a druge stvari dobijaju.

Milion i jedan put ponavljam da je smesno da na istoj temi o preljubi postuju ljudi od dvadeset, trideset i pedeset i oni koji su u braku pet, deset ili trideset godina, a o onima koji jos nisu u braku da i ne govorim. Odnops prema prevari nije samo stvar karaktera vec zivotnog doba i prethodnog iskustva.

slazem se...ali ja mislim da ja imam daleko drugaciji pogled na prevaru od vecine koji su u braku tek 5-6 godina..mislim da cak drugacije gledam i od nekih koji su u braku 20 godina...tako da nista nije crno belo - pa ni sama prevara.

Jedno je da li te pogadja (svakog ce pogoditi, ako mu je stalo bar malo do te osobe), a drugo je u startu reci da to automatski znaci kraj, nema dalje. :zroll:

Ne postoje savrseni ljudi niti celi zivot bez greske. Sve zavisi sta je kome neoprostivo a sta je ono na sta se moze i zazmiriti. Tebi je preljuba dno ispod kojeg se ne moze ici a preko kojeg se ne moze preci, nekome drugom je to opet nemar prema deci, nekome grubost u ophodjenju prema porodici, nekome sebicnost...
Sto si duze sa nekim zajedno poznajete se bolje i ljubav kojom ste se voljeli prvih godina ili decenija kod nekoga, ne lici vise na ljubav kojom se volite posle recimo 25 godina braka. Tadapreljuba gubi na znacaju a druge stvari dobijaju.

Milion i jedan put ponavljam da je smesno da na istoj temi o preljubi postuju ljudi od dvadeset, trideset i pedeset i oni koji su u braku pet, deset ili trideset godina, a o onima koji jos nisu u braku da i ne govorim. Odnops prema prevari nije samo stvar karaktera vec zivotnog doba i prethodnog iskustva.

Slazem se. Previse ljudi prerano i previse lakoverno ulaze u brak, misleci da ce im sledecih 20,30,50 godina u braku biti iste takve kao na pocetku veze. Ili nisu svesni, ili misle da ce njih sve to zaobidji sa cime se sukobljavaju ostali bracni parovi.

Daj, bre, Vopse, nisam ni ja rekao da bi’ zenu odma’ terao da mesi pogacu. :mrgreen:

Ali mani me tih fora kako prevare “osvezavaju” brak. :roll: To mi zvuci k’o oni saveti iz Glorije, sto ih pisu oni kvazi-psihijatOri. Mis’im, koji ozbiljan strucnjak bi sebi dozvolio da mu se ime nadje medju receptima i brushalterima? :per:

Niti moze neko da me ubedi da pokidan konopac ima istu cvrstinu i kad ga vezes. Ako nista drugo, ostaje cvor, kad-tad ce negde da zapne.

I da ti, posle svega, draga demonstrira neke nove krevetske akrobacije, ti se ne bi zapitao koji pavijan ju je to naucio? :eek: Ma ajde, bre…..

Sta znam, mozda sam mator i van tokova, ali nisam takve stvari radio ni kao klinac. Postenije mi je bilo da lepo raskinem sa devojkom, nego da je varam. Kasno mi je sad da pocinjem….

Mislim da bi mi i razvod lakse pao, nego da se ostatak zivota s nekim gledam preko nisana.

Napominjem da je ovo samo moje misljenje. Ne znaci i da sam u pravu.

Poslednja izmena:
Daj, bre, Vopse, nisam ni ja rekao da bi’ zenu odma’ terao da mesi pogacu. :mrgreen:

Ali mani me tih fora kako prevare “osvezavaju” brak. :roll: To mi zvuci k’o oni saveti iz Glorije, sto ih pisu oni kvazi-psihijatOri. Mis’im, koji ozbiljan strucnjak bi sebi dozvolio da mu se ime nadje medju receptima I brushalterima? :per:

Niti moze neko da me ubedi da pokidan konopac ima istu cvrstinu i kad ga vezes. Ako nista drugo, ostaje cvor, kad-tad ce negde da zapne.

I da ti, posle svega, draga demonstrira neke nove krevetske akrobacije, ti se ne bi zapitao koji pavijan ju je to naucio? :eek: Ma ajde, bre…..

Sta znam, mozda sam mator i van tokova, ali nisam takve stvari radio ni kao klinac. Postenije mi je bilo da lepo raskinem sa devojkom, nego da je varam. Kasno mi je sad da pocinjem….

Tako je zvucalo ono sto si napisao.

Nisu ovo nikakvi saveti iz zenskih casopisa. Ja ti pricam o realnim brakovima i situacijama, koje su se stvarno desile. Mogu sigurno i drugi da ti potvrde da je afera nekad imala dosta pozitivan efekat. Ono, kao samar, koji te razbudi, razdrma...ne znam kako da ti objasnim.

Sa ovom recenicom o pokidanom konopcu ipak potvrdjujes ono sto sam ja rekao - da mislis da nema dalje ako dodje do "prevare". Ja ne mislim tako. A zanimalo bi me kako bi ti to postupio u slucaju da te zena prevari???

Brate, sta da ti kazem? Ako kao muskarac nisi uspeo da je naucis sam tim nekim akrobacijama, onda ti nije kriva ni ona ni taj kako ga nazivas pavijan, koji je bio sposobniji. Realno...

Sto se zadnje recenice tice: nisam shvatio ovo kao da ovde pricamo o konstantnom svaleranju. Normalno da brak nema smisla ako ce jedno (ili oboje) non-stop da se j*bavaju unaokolo (osim ako su se dogovorili da im je to o.k. - sto ja licno ne mogu da razumem, ali postujem i takav stav ako ga neko ima).

pazi sad - (znam da only beer mrzi ovu frazu z:mrgreen:) postoji razlika izmedju prevare i varanja...i za jedno i za drugo treba traziti razlog! budimo realni ako neko nekog vara a da ovaj to ne primecuje to je upravo razlog zasto ga vara, NEPRIMECIVANJE...jer da se malo vise zanima svojom zenom/muzem video bi znake varanja.
naravno postoje oni ekstremni slucajevi kada zena/muz (u cescem slucaju zena) zna ali se pravi da ne zna a to je odraz drustva u kojem zivimo, mi na balkanu :lol:

Back