Razvod

Vopse, nisi video ono sto sam kasnije dodao: (ebt, kucas 300 na sat! :lol:)
Mislim da bi mi i razvod lakse pao, nego da se ostatak zivota s nekim gledam preko nisana.
Napominjem da je ovo samo moje misljenje. Ne znaci i da sam u pravu.

Sto bi znacilo:
Za mene prevara automatski znaci i gubitak poverenja u tu osobu. A to mi je gore i od same prevare.
Ali ok, ne daj Boze da smo svi isti. ;)

Sto se tice tih "akrobacija" - Si ti normalan? :eek: 'De mogu sve to da znam? Pa nisam ja Dzoe Silvera (prvi srpski ebac) :mrgreen:

Vopse, nisi video ono sto sam kasnije dodao: (ebt, kucas 300 na sat! :lol:)
Mislim da bi mi i razvod lakse pao, nego da se ostatak zivota s nekim gledam preko nisana.
Napominjem da je ovo samo moje misljenje. Ne znaci i da sam u pravu.

Sto bi znacilo:
Za mene prevara automatski znaci i gubitak poverenja u tu osobu. A to mi gore i od same prevare.
Ali ok, ne daj Boze da smo svi isti. ;)

Sto se tice tih "akrobacija" - Si ti normalan? :eek: 'De mogu sve to da znam? Pa nisam ja Dzoe Silvera (prvi srpski ebac) :mrgreen:

Pa to je do tebe, da li ces posle toga nju gledati preko nisana ili neces.Ako ti je ponos toliko povredjen, ako nikako ne mozes preci preko toga - j*biga. Neko je vec rekao: svi smo ljudi, svi pravimo greske. Ako bi ti zbog tamo neke afere bacio citav vas brak, sve vase godine, porodicu, sve sto imate -j*biga.

Naravno da znaci gubitak poverenja, to ne osporavam. To je normalna reakcija. Ali kako baratati sa tim, tu vec nije tako da covek nema izbora. Poverenje moze da se povrati...naravno ako su obe osobe voljne i ako "prevarena" osoba to dopusti.

Niko od nas ne zna SVE. Ali u slucaju da joj pruzas raznovrstan, mastovit....jednom recju kvalitetan seks...mala je verovatnoca da ce akrobacije potraziti u tudjem krevetu. Ali to i onako znas valjda. z;)

pazi sad - (znam da only beer mrzi ovu frazu z:mrgreen:) postoji razlika izmedju prevare i varanja...i za jedno i za drugo treba traziti razlog! budimo realni ako neko nekog vara a da ovaj to ne primecuje to je upravo razlog zasto ga vara, NEPRIMECIVANJE...jer da se malo vise zanima svojom zenom/muzem video bi znake varanja.
naravno postoje oni ekstremni slucajevi kada zena/muz (u cescem slucaju zena) zna ali se pravi da ne zna a to je odraz drustva u kojem zivimo, mi na balkanu :lol:

Ok, i ja recimo PRIMECUJEM da me zena vara i sta? To automatski znaci da ce ona sa tim da prestane? z:mrgreen:

Ovaj tvoj II primer - ona sto zna, a cuti - zena koja toliko nema samopostovanja, ne zasluzuje nikakav komentar. (nisam rekao da tako nesto i zasluzuje!:P )

Brate, sta da ti kazem? Ako kao muskarac nisi uspeo da je naucis sam tim nekim akrobacijama, onda ti nije kriva ni ona ni taj kako ga nazivas pavijan, koji je bio sposobniji.

Niko od nas ne zna SVE. Ali u slucaju da joj pruzas raznovrstan, mastovit....jednom recju kvalitetan seks...mala je verovatnoca da ce akrobacije potraziti u tudjem krevetu. Ali to i onako znas valjda. z;)

U vezi ova moja dva zakljucka tj. teorije....voleo bih da mi zeMski svet ovde kaze da li sam u pravu ili sam u totalnom zaj*bu. Fala unapred.

Ako bi ti zbog tamo neke afere bacio citav vas brak, sve vase godine, porodicu, sve sto imate -j*biga.

OK, zasto ONA nije razmisljala u tom pravcu, pre nego sto je nacinila preljubu? :think:
Znaci da nesto tu debelo ne stima...

Nisam ubedjen da je kvalitetan sex dovoljna garancija da nece doci do prevare. ;)

OK, zasto ONA nije razmisljala u tom pravcu, pre nego sto je nacinila preljubu? :think:
Znaci da nesto tu debelo ne stima...

Nisam ubedjen da je kvalitetan sex dovoljna garancija da nece doci do prevare. ;)

Otkud znas da nije? To je specificno od slucaja do slucaja, od coveka do coveka. Ko zna koji joj/mu je motiv? Mozda je mislila/mislio da nece biti uhvacen(a)??? Sta znas... Nesto ne stima, da. Ali da li debelo ili ne - to isto moze da bude , ali ne mora da znaci. Da li se zaljubila/zaljubio? Da li je bio samo one night stand? Da li nesto trece???

Ja sam napisao da mislim da je verovatnoca manja da dodje do prevare, ne da je to garancija. Ima ona "Dobra kita - mir u kuci" ili nesto tako. z:mrgreen:
Uostalom, to je neka moja teorija...ja sam upravo zamolio zenske da potvrde ili demantuju tu moju tezu.

Poslednja izmena:
prvo drage moje muskarcine
zena uglavnom ne vara zbog cistog seksa....vec zbog nedostatka paznje. mada ni seks nije totalno nebitna stavka, ali mislim da ce svaka zena da pre prevari zbog nedostatka paznje nego "akrobacija"
uostalom mislite li da je sustina kvalitetnog seksa u "akrobacijama" :lol: to jenenormalno velika zabluda
ja bh obratila paznju da li me zena vara da sam na vasem mestu ;)

prvo drage moje muskarcine
zena uglavnom ne vara zbog cistog seksa....vec zbog nedostatka paznje. mada ni seks nije totalno nebitna stavka, ali mislim da ce svaka zena da pre prevari zbog nedostatka paznje nego "akrobacija"
uostalom mislite li da je sustina kvalitetnog seksa u "akrobacijama" :lol: to jenenormalno velika zabluda
ja bh obratila paznju da li me zena vara da sam na vasem mestu ;)

Tesko da ce muskarac, koji zeni u svakodnevnom zivotu ne pruza paznju, pruziti joj dobar seks i paznju u krevetu. Mala verovatnoca, rekao bih. Uglavnom, kad nesto ne stima, to se odrazi na svim poljima. z;)

Jedno je da li te pogadja (svakog ce pogoditi, ako mu je stalo bar malo do te osobe), a drugo je u startu reci da to automatski znaci kraj, nema dalje. :zroll:
Па шта сам ја друго и рекао? Ако си великодушан и опрашташ превару, да ли ти је стало до те особе са којом си? Или ти је стало да се не прочује у породици, међу пријатељима, да не делиш имовину, да глумиш пред децом ако их имаш...?
Можда постоје они који ће прихватити да им је друга половина са њима само због њихових врлина а да њихове мане замењује на неком другом месту. Мени то није ни брак ни љубав.

Otkud znas da nije? To je specificno od slucaja do slucaja, od coveka do coveka. Ko zna koji joj/mu je motiv? Mozda je mislila/mislio da nece biti uhvacen(a)??? Sta znas... Nesto ne stima, da. Ali da li debelo ili ne - to isto moze da bude , ali ne mora da znaci. Da li se zaljubila/zaljubio? Da li jebio samo one night stand? Da li nesto trece???

Ne branim joj da se zaljubi, ali tu je nasoj prici kraj. Prosto.
ONS? Zlo i naopako! Tek to znaci da me ich ne postuje. Znaci - the end. :)

Ja sam napisao da mislim da je verovatnoca manja da dodje do prevare, ne da je to garancija. Ima ona "Dobra kita - mir u kuci" ili nesto tako. z:mrgreen:
Uostalom, to je neka moja teorija...ja sam upravo zamolio zenske da potvrde ili demantuju tu moju tezu.

Mislis: Penis bonus, pax in domus? (valjda sam dobro napisao?)
Ajde, valjda su ti latini znali nesto. :lol:

Па шта сам ја друго и рекао? Ако си великодушан и опрашташ превару, да ли ти је стало до те особе са којом си? Или ти је стало да се не прочује у породици, међу пријатељима, да не делиш имовину, да глумиш пред децом ако их имаш...?
Можда постоје они који ће прихватити да им је друга половина са њима само због њихових врлина а да њихове мане замењује на неком другом месту. Мени то није ни брак ни љубав.

Ne razumem. Znaci, ako neko prasta onda mu nije stalo??? To da mu je stalo manifestuje time sto ce da trazi razvod braka ili sta???? Pojasni sta si hteo reci.
Glupo mi da izjednacujes prastanje sa tim da neko nece da se sramoti pred familijom, nece da deli imovinu i ostale stvari koje si naveo.

Ne branim joj da se zaljubi, ali tu je nasoj prici kraj. Prosto.
ONS? Zlo i naopako! Tek to znaci da me ich ne postuje. Znaci - the end. :)

Mislis: Penis bonus, pax in domus? (valjda sam dobro napisao?)
Ajde, valjda su ti latini znali nesto. :lol:

Prvo, ne mozes ti nikom da zabranis da se zaljubi. Toga si valjda svestan.

Valjda su znali. Mislim, siguran sam da i sam primetis u svojoj okolini zene, koje deluju zadovoljne i one druge, za koje se uglavnom kaze da im fali dobra kita. z:mrgreen:

Prvo, ne mozes ti nikom da zabranis da se zaljubi. Toga si valjda svestan.

Valjda su znali. Mislim, siguran sam da i sam primetis u svojoj okolini zene, koje deluju zadovoljne i one druge, za koje se uglavnom kaze da im fali dobra kita. z:mrgreen:

Pa rek'o sam - ko joj brani? Ali imam valjda i ja pravo izbora, majku mu. :lol:

Ovim drugim za koje se kaze da im fali kita - njima po pravilu fali sve ostalo, osim kite. ;)

Pa rek'o sam - ko joj brani? Ali imam valjda i ja pravo izbora, majku mu. :lol:

Ovim drugim za koje se kaze da im fali kita - njima po pravilu fali sve ostalo, osim kite. ;)

Ne moze niko da joj brani, kao ni tebi ili bilo kome trecem.
Da zakljucim: ti joj znaci ipak ne bi oprostio, bez obzira o kakvoj prevari se radilo? Malo mi bezvezan takav stav, ali ajde...

Ne slazem se...cesto im samo kita fali, da bi bile nasmejane, vesele i normalne.

Ne moze niko da joj brani, kao ni tebi ili bilo kome trecem.
Da zakljucim: ti joj znaci ipak ne bi oprostio, bez obzira o kakvoj prevari se radilo? Malo mi bezvezan takav stav, ali ajde...

Vidi druze, JA SEBI ne bih oprostio da tako sta uradim.
Ne bih mogao da nekom slamam srce mojim eventualnim priznanjem tako necega.
Niti sam toliki licemer da dodjem rodjenoj kuci i da se pretvaram da se nista nije desilo.

Po toj logici, to ocekujem i od nje. ;)

Ne slazem se...cesto im samo kita fali, da bi bile nasmejane, vesele i normalne.

Ufffff......spremi se na rafalnu paljbu! :lol:

Poslednja izmena:
Ne razumem. Znaci, ako neko prasta onda mu nije stalo??? To da mu je stalo manifestuje time sto ce da trazi razvod braka ili sta???? Pojasni sta si hteo reci.
Glupo mi da izjednacujes prastanje sa tim da neko nece da se sramoti pred familijom, nece da deli imovinu i ostale stvari koje si naveo. ...
Прво, не ради се о праштању било чега већ преваре са другим мушкарцем/женом. Ако је теби нормално да ти животни сапутник тражи у околини нешто што не пружаш (ако све пружаш онда ниси реалан) и да преко тога прелазиш, мени није. Није џабе речено "у добру и у злу". Очигледно, када наиђе "зло" многи се одлучују да потраже где има "добро".
Можда је теби глупо али је један од главних разлога да се нека веза не заврши управо ово што сам навео. То су оне "друге ствари" које је и Катарина поменула у једној од претходних порука. То је однос околине према брачној заједници, љубав према деци, заједничка имовина, навика.

Прво, не ради се о праштању било чега већ преваре са другим мушкарцем/женом. Ако је теби нормално да ти животни сапутник тражи у околини нешто што не пружаш (ако све пружаш онда ниси реалан) и да преко тога прелазиш, мени није. Није џабе речено "у добру и у злу". Очигледно, када наиђе "зло" многи се одлучују да потраже где има "добро".
Можда је теби глупо али је један од главних разлога да се нека веза не заврши управо ово што сам навео. То су оне "друге ствари" које је и Катарина поменула у једној од претходних порука. То је однос околине према брачној заједници, љубав према деци, заједничка имовина, навика.

:worth:

Vidi druze, JA SEBI ne bih oprostio da tako sta uradim.
Ne bih mogao da nekom slamam srce mojim eventualnim priznanjem tako necega.
Niti sam toliki licemer da dodjem rodjenoj kuci i da se pretvaram da se nista nije desilo.

Po toj logici, to ocekujem i od nje. ;)

Ufffff......spremi se na rafalnu paljbu! :lol:

Znaci, ti kada bi je prevario....ti bi sam podneo razvod braka, bez obzira sta bi ona rekla na to? Aj dobro...

Sto se paljbe tice - pa nije mi prvi put. z:mrgreen:

Cekaj, cekaj....kazes da nije realno da neko pruza sve. A nije o.k. da se to sto fali potrazi u okolini? A kako onda resavas te nedostatke? Ili se jednostavno pomiris da ti partner ne moze pruziti neke stvari? Jel tako mozes da budes srecan?

I u dobru i u zlu je upravo suprotno od stava "Odmah razvod, nema sta tu vise da se prica". I u dobru i u zlu znaci da zajedno treba da se prebrode krize, a ne da se okrenu ledja jedno drugome cim dodje do manjih ili vecih problema.

Znam ja da mnogi ostaju u braku iz tih razloga, koje si ti naveo. Cak sam ubedjen da vecina brakova opstaju zbog tih stvari, a ne prvenstveno zbog ljubavi.

Npr, partneri iz nekog razloga nemaju seks ili ga imaju retko i ne lici ni na sta recimo zenskom krivicom, takva je i takva nije bitno sad. E sad da li ocekujete da muskarac kaze Niko ne pruza sve pa ni moja zena i osudi sebe na zivot bez tog tako bitnog zadovoljstva sve do smrti ili zena treba da kaze Niko ne pruza sve pa ni on moj muz ne moze da pruzi vernost u ovakvoj situaciji.
Ko treba da se pomiri, sta je logicnije. Po meni prihvatljivo je da muskarac vara. Zasto bi on svoj zivot osiromasio u tolikoj meri samo zato sto Treeba da se pomiri s tim da partner ne moze pruziti sve.

E sad, prica o razvodu ne stoji u ovom slucaju, jer osim toga sto bi u braku bio bez seksa razvodom bi uskratio sebe za puno starateljstvo, za vreme sa decom, za pola imovine, za pola plate koja je ionako nikakva, za navike koje je stekao, za Slavu i Bozic i rodjendan...Nista ne bi bilo kao sto je, a ulozio je mnogo truda u sve to.
Zena bi razvodom izgubila isto to jos bi se nametnuo osecaj krivice sto je deci razrusila dom samo zbog toga sto eto nije mogla da pruzi seks muzu posle recimo petnaest godina braka.

Opet kazem Nije zivot lose dobro, crno belo, lako tesko...Koliko ljudi toliko razloga koliko razloga toliko posledica.

Npr, partneri iz nekog razloga nemaju seks ili ga imaju retko i ne lici ni na sta recimo zenskom krivicom, takva je i takva nije bitno sad. E sad da li ocekujete da muskarac kaze Niko ne pruza sve pa ni moja zena i osudi sebe na zivot bez tog tako bitnog zadovoljstva sve do smrti ili zena treba da kaze Niko ne pruza sve pa ni on moj muz ne moze da pruzi vernost u ovakvoj situaciji.
Ko treba da se pomiri, sta je logicnije. Po meni prihvatljivo je da muskarac vara. Zasto bi on svoj zivot osiromasio u tolikoj meri samo zato sto Treeba da se pomiri s tim da partner ne moze pruziti sve.

E sad, prica o razvodu ne stoji u ovom slucaju, jer osim toga sto bi u braku bio bez seksa razvodom bi uskratio sebe za puno starateljstvo, za vreme sa decom, za pola imovine, za pola plate koja je ionako nikakva, za navike koje je stekao, za Slavu i Bozic i rodjendan...Nista ne bi bilo kao sto je, a ulozio je mnogo truda u sve to.
Zena bi razvodom izgubila isto to jos bi se nametnuo osecaj krivice sto je deci razrusila dom samo zbog toga sto eto nije mogla da pruzi seks muzu posle recimo petnaest godina braka.

Opet kazem Nije zivot lose dobro, crno belo, lako tesko...Koliko ljudi toliko razloga koliko razloga toliko posledica.

S´ovim mogu najvise da se slozim od misljenja, koja su do sada ponudjena ovde. :ok:

Mislim, R. Ziskar nije izneo nista novo, nikakvu novu misao, nista sto vecina nas odraslih nije vec znala. Niko nije savrsen - ha, ma nemoj reci. Ali mene bi zanimalo da mi odgovori na moja pitanja, koja sam postavio. Kako nadoknadjujes nedostatke, stvari koje ti partner ne moze pruziti? Da li pomirenje sa situacijom takvom kakva je moze da te ucini srecnim, na duze staze?

...

Cekaj, cekaj....kazes da nije realno da neko pruza sve. A nije o.k. da se to sto fali potrazi u okolini? A kako onda resavas te nedostatke? Ili se jednostavno pomiris da ti partner ne moze pruziti neke stvari? Jel tako mozes da budes srecan?
Па, не причамо о томе да твојим колима нешто фали а твој механичар не може да поправи па ти одеш код другог. Не причамо о томе да имаш довољно пара па купиш још један стан поред постојећег али у тај идеш повремено јер је поред воде а станујеш у центру.
Још једном да поновим. Или прихваташ и врлине и мане партнера или тражиш другог, који задовољава твоје потребе. Они који прихватају само врлине партнера а о манама не желе да знају или не желе да их прихвате, очигледно су размажени и навикли да увек добијају све што пожеле.
I u dobru i u zlu je upravo suprotno od stava "Odmah razvod, nema sta tu vise da se prica". I u dobru i u zlu znaci da zajedno treba da se prebrode krize, a ne da se okrenu ledja jedno drugome cim dodje do manjih ili vecih problema.
Криза и проблем када су двоје у вези могу бити материјални проблеми њих двоје, притисак породице једне или обе на њих двоје, утицај околине на њих двоје...А кад је превара у питању, онда је то одлука само једног.

И да се разумемо, не убеђујем ја тебе да прихватиш моје гледиште, само ти показујем да постоје две стране медаље.
Ни сам развод често није решење ако и једно и друго немају бар основно поштовање према оном другом јер се у таквим случајевима "рат" наставља преко деце, преко имовине и онда стиже до црних хроника...

Back