Razvod

Poruka
22.606
Interesuje me koji je to razlog ili razlozi zbog kojih bi ste se razveli?

Meni agrumenti kao što je ‚‚nema tu više emocija‚‚ ili ‚‚odnosi su nam zahledneli‚‚ ne piju vodu, pošto vremenom i bol se smanjuje a kamoli osećanja prema nekome, što je i normalno,jer po mom nekom skromnom mišljenju za brak se treba boriti,čuvati ga i negovati kao kakvu retku biljku a ne da se olako shvati kao kakva usputna veza.

Da li su ljudi postali suviše slabi za takvu borbu? I da li su možda svesni te svoje slabosti, nespremni da se u nju u opšte i upuštaju? :aha:

Ravnodušnost na prvom mestu, a uz to ide i nedostatak bliskosti, nežnosti, razumevanja, tolerancije....Tada bih se razveo...sve ostalo, može da se prebrodi i vredi se boriti...!

Meni agrumenti kao što je ‚‚nema tu više emocija‚‚ ili ‚‚odnosi su nam zahledneli‚‚ ne piju vodu, pošto vremenom i bol se smanjuje a kamoli osećanja prema nekome, što je i normalno,jer po mom nekom skromnom mišljenju za brak se treba boriti,čuvati ga i negovati kao kakvu retku biljku a ne da se olako shvati kao kakva usputna veza.

Da li su ljudi postali suviše slabi za takvu borbu? I da li su možda svesni te svoje slabosti, nespremni da se u nju u opšte i upuštaju? :aha:

Tako je pile moje :cmok: treba ga čuvati i negovati, osim ako se kučeće zapišavanje ne smatra negom i pažnjom :mrgreen:................
Sve što želimo da nam traje treba da pazimo ................ moj otac lud i naopak kakav jeste, celog života je lickao, mackao prao kola koja je imao i ta kola su uvek izgledala pet godina mlađe nego što jesu, al se čovek trudio ....................... e pa sad nismo svi u porodici baš tako jake volje :mrgreen:, al da smo bili vredni, zalivali, mazili, pazili ................ možda zbpg toga i biljka postala nežna pa uvenula :lol:

Emocije -razne vrste istih - su osnovna pokretačka snaga ...................... i za ples je uvek potrebno dvoje

kad vise nisam srecna pored njega.
kad mi je mucan svaki tren kad je pored mene ili u blizini.
kad se ne radujem ni malo zajednickim momentima.
kad mi se smraci cim cujem okretanje kljuca u bravi i njega kako se vraca sa posla.
kad samo hocu da pobegnem sto dalje od njega, da me nema, da njega nema.

tad je valjda vreme da se razvedem. a koji su razlozi sto se ja tako osecam... zar je vazno? bitno je da vise ne mogu da ga podnesem.

kad vise nisam srecna pored njega.
kad mi je mucan svaki tren kad je pored mene ili u blizini.
kad se ne radujem ni malo zajednickim momentima.
kad mi se smraci cim cujem okretanje kljuca u bravi i njega kako se vraca sa posla.
kad samo hocu da pobegnem sto dalje od njega, da me nema, da njega nema.

tad je valjda vreme da se razvedem. a koji su razlozi sto se ja tako osecam... zar je vazno? bitno je da vise ne mogu da ga podnesem.

Tebi je vreme da se razvedeš? Ti se tako osećaš? I ti si shvatila da ne možeš da podneseš? A šta je s njim? A gde su uzroci takvog stanja? A gde je volja i želja da se izboriš za svoj brak u kome je svima dobro? Gde je svesnost da brak nije samo tvoj, već si ga gradila s nekim?

A šta je to ‚‚sve ostalo‚‚?

Problemi koje ti život baca pred noge, koji baš i nemaju veze mnogo sa samim brakom, ali utiču na njega itekako kad ne znaš gde ti je dupe, gde ti je glava, kad nema love (pošto kažu kad nema love, ljubav pobegne kroz prozor) i sl. pa i fizička prevara na kraju krajeva i to je nešto što može da se prevazidje......ali ravnodušnost koja je usledila nakon ljubavi tj. taj nedostatak ikakvih emocija prema drugoj osobi, je nešto nepopravljivo i svaki pokušaj da se opstane je mučenje!

Tako je pile moje :cmok: treba ga čuvati i negovati, osim ako se kučeće zapišavanje ne smatra negom i pažnjom :mrgreen:................
Sve što želimo da nam traje treba da pazimo ................ moj otac lud i naopak kakav jeste, celog života je lickao, mackao prao kola koja je imao i ta kola su uvek izgledala pet godina mlađe nego što jesu, al se čovek trudio ....................... e pa sad nismo svi u porodici baš tako jake volje :mrgreen:, al da smo bili vredni, zalivali, mazili, pazili ................ možda zbpg toga i biljka postala nežna pa uvenula :lol:

Emocije -razne vrste istih - su osnovna pokretačka snaga ...................... i za ples je uvek potrebno dvoje

Biljka je ta koja kad je maziš, ona samo može da ti pruži za uzvrat lepotu i da u njoj možeš da uživaš gledajući je- uvenuće samo ako je zapustiš.Znači traži pažnju i negu svaki dan a ne kad se neko seti da je zalije a to obično bude kada počnu da joj žute i otpadaju listovi.:(

Tebi je vreme da se razvedeš? Ti se tako osećaš? I ti si shvatila da ne možeš da podneseš? A šta je s njim? A gde su uzroci takvog stanja? A gde je volja i želja da se izboriš za svoj brak u kome je svima dobro? Gde je svesnost da brak nije samo tvoj, već si ga gradila s nekim?

pisem o krajnjem stadijumu posle neuspelih pokusaja da se razgovara, da se priblizimo, da brak ponovo bude brak.
pisem o stadijumu kada ni razlozi vise nisu vazni, razlozi od kojih je sve krenulo, jer je to sve bilo tako davno i cini se tako dalekim da kao da se nije ni desilo.
ali ono sto je ostalo i ne prolazi sa vremenom je osecaj pocepanosti, razbijenosti, udaljenosti, otudjenosti, hladnoce. bez i trunke snage, koja je postojala - o da!, da se ponovo krpi i trudi i gradi.

brak svetinja?
da vam kazem ja sta je brak.
to je kada dvoje odluce da svoje pojedinacne zivote od momenta stupanja u brak nastave zajedno, kao jedna celina.
rezultat tog spajanja su obicno deca, cime od zajednice od dvoje, postaje zajednica od troje i vise ljudi.
i oni zive tako kao jedan mali sistem, onako kako najbolje umeju. valjda.
taj brak, to je mala zajednica u tom vecem sistemu.

jedina steta koju pucanje te male zajednice izaziva je raspad velikog sistema, no to ne znaci da pojedinacni clanovi nece biti u stanju samostalno da vode zadovoljne zivote. ali ipak, steta je kad sistem pukne.

gde u svemu ovome ima mesta za nekakve svetinje?

Problemi koje ti život baca pred noge, koji baš i nemaju veze mnogo sa samim brakom, ali utiču na njega itekako kad ne znaš gde ti je dupe, gde ti je glava, kad nema love (pošto kažu kad nema love, ljubav pobegne kroz prozor) i sl. pa i fizička prevara na kraju krajeva i to je nešto što može da se prevazidje......ali ravnodušnost koja je usledila nakon ljubavi tj. taj nedostatak ikakvih emocija prema drugoj osobi, je nešto nepopravljivo i svaki pokušaj da se opstane je mučenje!

Pa u braku ne bi trebalo da postoje takozvani ‚‚moji i tvoji problemi‚‚ već su problemi zajednički....ako nema para mogo bi i ovako ‚‚ajd da vidimo kako možemo da zadimo‚‚...ako nema nema emocija ‚‚ajd da vidimo šta se dogodilo ili šta se događa‚‚ ...samo što ljudi više nisu ni prema samima sebi iskreni a kamoli prema drugima i tu je problem.

e pazi da ti ne odgovorim....:rotf:

a tebi je vrh emocija bol? i sad ovo treba shvatiti ozbiljno? pa kaaaaaaaaaaaaakoooo ?:P

e,vala ako je brak biljka ondak se cuvajte zime ili bar nek vam je zimzelen :rotf:

mislim stvarno.....:roll:

a i ako treba da se boris za njega....bokte koje to frustracije stoje iza vas?

osecanja smanjuju? pa jaka i bila kad mogu da se smanje.sad me asocira to na pranje vunenog dzempera koji posle pranja okraca....sve nekako isto,al' malo :rotf:

elem zvoco....ovo prebaci na dom i porodicu,pa ce da se nadju brizni da objasne :P

p.s. il menjaj avatar il aktivnost....nisu ti bre kompatibilni :P

Meni se sve čini da je tako. Brak je svetinja, pa ko to olako shvata, bolje ni da ne ulazi u njega. Poštedeće nekoga izgubljenog vremena, živaca, i sreće...

Ovo svetnija mi zvuci totalno bezveze..nista nije toliko sveto da ne bi moglo da se unisti, zahebe....sto ne znaci da isti ne treba negovati i cuvati...

Back