Razvod braka

Kao osoba koja je hranitelj, kao neko ko se brine o mladoj osobi bez roditeljskog staranja moram da primetim, mada bih voleo da gresim, da je Blue Ivy idealni kandidat majke cije dete odrasta u instituciji socijalne zastite ili na hraniteljstvu. Moze ona mene da sada pljuje ovde po forumu koliko hoce, ali kad sagledam njen profil i uporedim ga s majkama cija su deca po domovima i hraniteljstvu sve se uklapa. I to je ono sto je najtuznije od svega.

Kao osoba koja je hranitelj, kao
neko ko se brine o mladoj osobi bez roditeljskog staranja moram da primetim, mada bih voleo da gresim, da je Blue Ivy idealni kandidat majke cije dete odrasta u instituciji socijalne zastite ili na hraniteljstvu. Moze ona mene da sada pljuje ovde po forumu koliko hoce, ali kad sagledam njen profil i uporedim ga s majkama cija su deca po domovima i hraniteljstvu sve se uklapa. I to je ono sto je najtuznije od svega.

Padre,ti si jedna grozna osoba bez imalo postovanja.Mozda si ti bio kao djete u tim istim domovima,pa sve tako dobro znas,ili si imao roditelje uz kakve bi pozelio i da si bio tamo.Izvini,ali mnogo zena ne svojom voljom ostanu same da se bore u kroz zivot za svoje dijete,kao sto sam i ja spremna da 5 poslova radim da bi dijetetu pruzila zivot kakav zasluzuje.Moje djete nece biti socijalni slucaj sve dok sam ja ziva.Tvoje rijeci su rekle dovoljno o tebi,tako da je sve suvisno sto bi dalje rekla!

A ti inace znas da cu ja samo pare da dam svojoj djeci?!Xaxa,nema potrebe da uopste ulazim u daljnje rasprave!

..znash, Ivy, ima istina koje nisu bash prijatne..
..time shto necesh da razmishljash o njima one ne nestaju, nazalost..
..najbolji savet si dobila od Mojre, treba ti kontrolisano okruzenje i pomoc za suochavanje sa nekim stvarima..
..shto pre to bolje, kad stigne beba trebace ti shto stabilnija osnova lichnosti na kojoj cesh graditi sebe kao majku..

Padre,ti si jedna grozna osoba bez imalo postovanja.Mozda si ti bio kao djete u tim istim domovima,pa sve tako dobro znas,ili si imao roditelje uz kakve bi pozelio i da si bio tamo.Izvini,ali mnogo zena ne svojom voljom ostanu same da se bore u kroz zivot za svoje dijete,kao sto sam i ja spremna da 5 poslova radim da bi dijetetu pruzila zivot kakav zasluzuje.Moje djete nece biti socijalni slucaj sve dok sam ja ziva.Tvoje rijeci su rekle dovoljno o tebi,tako da je sve suvisno sto bi dalje rekla!

Blue Ivy, da li sam dobra ili grozna osoba prepustimo onima koji me znaju, momcima iz domova koji su trazili da predju iz doma kod mene na hraniteljstvo i sl. Ja sam samo gledajuci tvoje postove i uporedjujuci ih s profilom roditelja cija deca zavrsavaju u domovima pronasao jako puno slicnosti. Istina boli - zato pamet u glavu pa razmisli o svemu sto ti ovde ljudi kazu. I jos nesto - vecina dece ne zavrsi u domovima jer nemaju sta da jedu vec zbog manjka drugih kapaciteta njihovih roditelja i okruzenja.

Blue Ivy, da li sam dobra ili grozna osoba prepustimo onima koji me znaju, momcima iz domova koji su trazili da predju iz doma kod mene na hraniteljstvo i sl. Ja sam samo gledajuci tvoje postove i uporedjujuci ih s profilom roditelja cija deca zavrsavaju u domovima pronasao jako puno slicnosti. Istina boli - zato pamet u glavu pa razmisli o svemu sto ti ovde ljudi kazu. I jos nesto - vecina dece ne zavrsi u domovima jer nemaju sta da jedu vec zbog manjka drugih kapaciteta njihovih roditelja i okruzenja.

moram ničim iyayvana da se umešam
temu pratim sporadično
ali
pre nekoliko dana u društvu para koji osim svoje svoje dece ima trenutno još dvoje hraniteljske, premda je kroy njihov dom prošlo znatno više dece , elem krene priča o usvoiteljstvu, hraniteljstvu i sl i pošto ja nisam u tim vodama i pošteno nemam ni namere da budem iako izuzetno cenim svakog ko to radi na pravi nalin, pomenem kako sam oduševljena postovima ovako sam opisala jednog tipa iz BGD ne znam ni ko je ni šta je, mislim da je stariji čovek, jako pametan, staložan, obrazovan i tolerantan, kao i na svakom forumu znam mu samo nik padre
e počinje zena da se smeje
i da mi potvrđuje ocenu virtuelnog lika
koga ona zna iy rl
od svega sam promašila profesiju i godine
koje naravno nemam nameru da iznosim ovde

ps
čak sam dodala da pošto likove na forumu povezujem sa avatarima
yamišljam ga lepim čovekom, a na to utiče osim avatara verovatno i
način na koji piše...
e i tu sam bila u pravu kaže ona

e ja toliko za televizor

Kao osoba koja je hranitelj, kao neko ko se brine o mladoj osobi bez roditeljskog staranja moram da primetim, mada bih voleo da gresim, da je Blue Ivy idealni kandidat majke cije dete odrasta u instituciji socijalne zastite ili na hraniteljstvu. Moze ona mene da sada pljuje ovde po forumu koliko hoce, ali kad sagledam njen profil i uporedim ga s majkama cija su deca po domovima i hraniteljstvu sve se uklapa. I to je ono sto je najtuznije od svega.

Који је то профил?

Знатижеља је у питању.

Па, ваљда профил мајке која оставља дете у сиротишту?
Не, није она тај тип. Стало јој је да дете носи његово презиме јер јој је то, ваљда потврда да је дете признао или залог за будуће законске евентуалије, а то ништа презиме не значи, па онда страх од малограђанштине да је дете копиле ако носи мајчино презиме.
Добро је рекла трудница да је тип њоњО хехе њоњо, не што је покушао да живи са њом, да плати своју злу судбу јер је несмотрено "лоптицу хитнуо у шумицу", него је њоњо и пеечкетина што не тражи старатељство над дететом, кад ће већ да га призна. А јбга, мрзи је из дна душе :)))))))) Као што жене имају дискреционо право на абортус, тако би и мушкарци морали да се натерају да воде рачуна да ли их нека пеца на дете, тако глупаве свако може да их изврне, као што гологузе треба да воде рачуна да зараде парче хлеба пре него што затрудне и тако укруг, јер ако немају чиме да одгајају дете не могу да им једине тежње буду да пецају вола или сома на бућкало., у сваком сл. као и код свих несрећних и малоумних особа и развода, нормално увек ће на крају страдати дете...
А не стварно њоњО један, прво направи, па после се труди, живе заједно, па ће и да призна, па га је наебо цео живот...ко не тражи старатељство над дететом, па правио га са киклопом или вештицом, тај је дно...немам ја реч за такве мајмунолике појаве "родитеља"

Poslednja izmena:
Развигоре, ја бих да ми неко од психолога са теме објасни који је то профил жене који остави дете у сиротише. ;)
Које особине има, страхове, однос према детету....

Па имају ваљда и малограђани право на децу без да им се каче етикете оних који имају профил људи који најчешће напуштају децу. :think: Видим, неки супротно мисле.

Није тема али нису ни сви хранитељи и усвојитељи цвеће.

Развигоре, ја бих да ми неко од психолога са теме објасни који је то профил жене који остави дете у сиротише. ;)
Које особине има, страхове, однос према детету....

Па имају ваљда и малограђани право на децу без да им се каче етикете оних који имају профил људи који најчешће напуштају децу. :think: Видим, неки супротно мисле.

Није тема али нису ни сви хранитељи и усвојитељи цвеће.

Не постоји психолошки профил људи који желе и оних који не желе децу, као што знаш, много родитељи не воле своју децу иако се о њима, наводно, брину, једина је разлика да се они који се одричу, су начисто са тим да неће ни да глуматају да брину о свом потомству, нема глуме родитељске улоге :)))
Псих. могу да ти дају само карте наркомана, социјално угрожених, што је последње и малолетничких трудноћа и деце која заврше у сиротиштима, те критичне групе, али не не и опште профиле као категорија људи... Наравно да нису ни сви усвојиоци исти, као што се и људи међусобно разликују, игром сл. ја не знам ни за једног лошег усвојиоца, знам их двоје, па није ни меродавно, али ти усвојиоци су својој деци били савршени родитељи.

Добро, за хртанитеље се прича да се то ради због новчане надокнаде, али та надокнада не верујем да је већа од 200€ месечно, колика је, питање је...

Имала сам врло ружно искуство са храниоцима.
Наравно да ни то није меродавно али свакако говори у прилог да то заиста не раде сви из алтруизма и хуманизма.

Знам ја да не постоји профил особе која напушта дете. ;)
Него ето, понекад ми неки пост запара уши па иако није мени упућен, имам жељу да истерам на чистац ситуацију.

Имала сам врло ружно искуство са храниоцима.
Наравно да ни то није меродавно али свакако говори у прилог да то заиста не раде сви из алтруизма и хуманизма.

Знам ја да не постоји профил особе која напушта дете. ;)
Него ето, понекад ми неки пост запара уши па иако није мени упућен, имам жељу да истерам на чистац ситуацију.

Разумем, ружно је некоме спочитавати материнство, а поготову што је реч о касној трудноћи.
Али, чињеница је ту ствари никад нису функционисале како ваља и да је онда, ако ћемо да моралишемо о туђим животима, дужност мајке да обезбеди оно што треба за дете. О њоњи сам моралисао јер се згрозим да се за 2000 година није изградио мушки принцип када је реч о односу према сопственом детету.
Ма, што би моја пок. баба рекла "нашле се але, па се поебале"...

Evo i mene...
Hranitelji dobijaju vise od 200 evra. Oko 200 evra je samo hranarina a s naknadom za rad i detetovim dzeparcem to izadje oko 300 evra. Cinjenica je da drzava daje isto za bebu, malo dete, tinejdzera i studenta sto cini razliku. Cinjenica je i da prema podacima Rep. zavoda za soc. zastitu gotovo 40% hranitelja ima nedovrsenu ili kompletnu osnovnu skolu sto znaci da se zaista postavlja pitanje koliko u brojnim slucajevima oni zaista mogu da pruze toj deci koja realno gotovo uvek nose traume.
Sto se tice profila. Vecina dece bez rod. staranja koja su u domovima i hraniteljstvu ukoliko imaju majke one po pravilu u svemu vide krivicu u nekom drugom, nikada ne preuzimaju odgovornost i posledice za svoje postupke, gotovo uvek smatraju da je neko drugi odgovoran za sve njihove nevolje i sl. Clanica kojoj sam uputio moj stav da se savrseno uklapa u tu sliku iz moje perspektive ispunjava sve te uslove. Mnoge siromasne zene ni u snu ne bi dale decu zbog manjka finansija u dom, plivaju kako znaju i umeju ali gotovo uvek i pokazuju stepen odgovornosti i ne ocekuju da ce neko drugi da ga resi ili da je sva krivica na nekom drugom. Inace nisam psiholog i jos na pocetku diskusije sam negde napisao da bih voleo da gresim.

Падре, описао си карактер моје мајке. :)
А била је и остала супер родитељ, само јој се та особина обила о главу на неким другим пољима, у партнерству нпр., као и некима/многима са ове теме.
Премало је постова да бисмо закључили да у нечијем карактеру постоји тако озбиљан испад. :)
Није нам довољно чак ни да закључимо какав ће став према оцу детета заузети у току васпитавања- да ли ће га критиковати пред дететом, омаловажавати, покушати да одврати дете од њега или неће.
Можемо да закључимо да би му одрала кожу с леђа (у финансијском смислу) али то би урадило бар 95% жена које се удају за боље ситуиране мушкарце.

Poslednja izmena:
Није баш директно везано за ову тему, али ме је погодило, па ето...
Причам са четрнаестогодишом девојчицом, Ромкињом (али родитељи релативно имућни, нису из картонских насеља, кућевни)...
И питам је како јој је брат'(15 година) који је напустио школу и пре три месеца се оженио шеснаестогодишњом деовјком, после само 4 дана познанства (?!)... Правили родитељи и велику свадбу, закупили једну фину кафану, и све навелико...
А девојчица каже:''А, па није он више ожењен!''
Како није?
''Отерали смо снајку! Он је био против тога, али ми смо је отерали! Није хтела да слуша свекра и свекрву, сваки други дан је ишла да посети маму, а на шта то личи да удата жена сваки час иде код маме? Онда мој брат дође по њу, па она добије своју порцију (батина), али сутра она опет иде код маме... А ми је нисмо тукли, само он ју је тукао .Али ипак смо одлучили (па све прича у множини) да је отерамо, супротстављала се свекру, а код нас је то јако велики грех... А ионако није била исправна када смо је узели! А она је сада трудна, али баш нас брига! Не треба нама то дете, сачувај боже! Ко зна чије је то дете када она није била исправна од почетка... Нек се носи са својим дететом где хоће, ми нећемо да чујемо за њега! ... А брат већ има нову девојку, ускоро ће да се жени...''

Причам са четрнаестогодишом девојчицом, Ромкињом (али родитељи релативно имућни, нису из картонских насеља, кућевни)...
И питам је како јој је брат'(15 година) који је напустио школу и пре три месеца се оженио шеснаестогодишњом деовјком, после само 4 дана познанства (?!)... Правили родитељи и велику свадбу, закупили једну фину кафану, и све навелико...
Како није?
''Отерали смо снајку! Он је био против тога, али ми смо је отерали! Није хтела да слуша свекра и свекрву, сваки други дан је ишла да посети маму, а на шта то личи да удата жена сваки час иде код маме? Онда мој брат дође по њу, па она добије своју порцију (батина), али сутра она опет иде код маме... А ми је нисмо тукли, само он ју је тукао .Али ипак смо одлучили (па све прича у множини) да је отерамо, супротстављала се свекру, а код нас је то јако велики грех... А ионако није била исправна када смо је узели! А она је сада трудна, али баш нас брига! Не треба нама то дете, сачувај боже! Ко зна чије је то дете када она није била исправна од почетка... Нек се носи са својим дететом где хоће, ми нећемо да чујемо за њега! ... А брат већ има нову девојку, ускоро ће да се жени...''

Пакао, која је то прича, боже ме сачувај...

Пакао, која је то прича, боже ме сачувај...

Romi.
Pre nekoliko godina zena sudija u Hrvatskoj oslobodila je nekog mislim cetrdesetgodisnjeg Roma iako je dokazano da je silovao i zlostavljao godinama, dvanaestogodisnju kcerku svoje sestre jer kako je obrazlozila sudija, kod Roma je to cesta pojava skoro pa tradicija. (Ujak povratnik iz Nemacke)
Oni su veoma nemarni roditelji i prema deci dok su jos sasvim mala ne iznenadjuje da budu i prema toj recimo pa odrasloj.

Како није?

И каква ти је реакција на такву причу? :sad2:
Је л' има вајде рећи том детету нешто?

И каква ти је реакција на такву причу? :sad2:
Је л' има вајде рећи том детету нешто?

То је њихова култура, њихови обичаји, традиција, нешто нормално и свакодневно...
Та иста девојчица је причала како су већ били ''да је траже'' Роми и из Италије и из Данске...каже, чули су за њу (прича цела Италија и цела Данска, ваљда..:lol:.). Њен отац још неће да је да, ваљда још није добио тражену цену...:think:

А ето, прошле недеље, само месец дана пред крај осмог разреда, једна наша ученица напустила школу и удали су је. До своје двадесете ће нарађати троје деце, примаће социјалну помоћ и дечији додатак, неће имати где да се запосли нити ће знати ишта да ради...живеће о трошку државе...после ће је муж тући, отерати ако не ваља...а она ће обијати прагове социјалних служби, деца ће јој бити боса и слинава...и то је зачарани круг...тако већ генерацијама...

Оно што мене шокира је та лакоћа, тај олаки приступ тако битним животним питањима... :confused: Зар је могуће да се они не тангирају толико око свега као ми, да тако битним животним стварима приступају без много размишљања, вагања, преиспитивања... И да их последице не погађају тако емотивно као нас...
То је ваљда много лакши живот, у ствари....:think:

Живот просечне животиње, ту и тамо проткан некаквом музиком и просјачењем.

Ево, баш сад прођох поред неке мале циганске деце, пуштени да просе поред прометног укључења на Панчевац.
Није их брига да ли ће неко страдати, бити одведен, ништа.

Poslednja izmena od moderatora:
То је њихова култура, њихови обичаји, традиција, нешто нормално и свакодневно...
Та иста девојчица је причала како су већ били ''да је траже'' Роми и из Италије и из Данске...каже, чули су за њу (прича цела Италија и цела Данска, ваљда..:lol:.). Њен отац још неће да је да, ваљда још није добио тражену цену...:think:

А ето, прошле недеље, само месец дана пред крај осмог разреда, једна наша ученица напустила школу и удали су је. До своје двадесете ће нарађати троје деце, примаће социјалну помоћ и дечији додатак, неће имати где да се запосли нити ће знати ишта да ради...живеће о трошку државе...после ће је муж тући, отерати ако не ваља...а она ће обијати прагове социјалних служби, деца ће јој бити боса и слинава...и то је зачарани круг...тако већ генерацијама...

Оно што мене шокира је та лакоћа, тај олаки приступ тако битним животним питањима... :confused: Зар је могуће да се они не тангирају толико око свега као ми, да тако битним животним стварима приступају без много размишљања, вагања, преиспитивања... И да их последице не погађају тако емотивно као нас...
То је ваљда много лакши живот, у ствари....:think:

Њих човек једино насило да социјализује. :confused:

Back