Razvedena zena

Pazi, sve si pogodio.
Predivan tip bio, a onda se desilo OVO (FOTO, VIDEO)!
Dobio je dete.
Dete koje je svesno isplanirao i napravio.
I sad to dete, zamisli, plače, traži pažnju, sunce mu bezobrazno! A žena sve oko deteta, meni ni jajca da istetoši kako sam navikao! I kaže da ja ustanem u toku noći bar ovaj put, jer je ona premorena. Ja? Svašta. A bebe su inače preslatke, igrao se s njima svaki dan na po pola sata, svi su govorili biće divan s decom.
Ali ovo njegovo je tu 24h!
Ide on malo do grada, ne može on da sluša kako se TO dere.
Ide i malo do teretane, lajkovala mu neka studentkinja sliku iz vojske kad je bio mršav, pa možda malo opet da se odradi... Žena i onako ima da se cima oko malog, sva se rastroćala, kaže ne može kosu da opere, boli je ožiljak od carskog, boli je glava, spava joj se... Stalno nešto smara.
Mile mu dao da proba neke steroide, ej sad kad se nagruva... Idemo malo do Blejvoča, sad sam top macan.
Žena zove, smara kad ću kući, imaju temperaturu i ona i mali. E ebaću joj mamu, taman Aco Pejović počeo sa svirkom.
Ona plače, kaže da sam ranije bio divan, pun razumevanja i pažnje... Pa maco, ranije nisi bila zapečaćena burmom i tim kmezavcem, sad jesi, nema šta više da gugučemo, to ti je što ti je... I aj prestani da cmizdriš brate kući si po ceo dan, ja radim, uradi nešto...
Ne krijem telefon i nije mi niko poslao poruku!!!
Baš lepo pišeš. Ali moje drugarice su našle fantastične tipove izgleda, preponosni na porodicu koju su začeli, trčkaju i tetošu, sigurno bude i svadja ali prebrodi se, zna se šta je bitno. Žao mi je što si iskusila tako nešto.

Pa upravo, deca su velika, zabole ih dupe sad dal će se razvodimo
Al eto hoću da ti kažem da je ludačka ljubav s početka, i to ona smrtna 'il on ili ladna Morava' prerasla u de ćemo sad koji *****
Pa to i kažem, ljubav prodje a život je dug...
Ali pazi nadješ nekog drugog, kad tad će um da ti opsedaju misli o ljubavi s početka sa tim tvojim mužom, evo pljuni me.

Baš lepo pišeš. Ali moje drugarice su našle fantastične tipove izgleda, preponosni na porodicu koju su začeli, trčkaju i tetošu, sigurno bude i svadja ali prebrodi se, zna se šta je bitno. Žao mi je što si iskusila tako nešto.
Ovo nije izričito moje iskustvo, karikirala sam donekle i opisala kroz šta su prošle moje drugarice. Moja istina je da je moj brak bio idealan dok nije došlo dete.
I da, hvala na komplimentu za pisanje. ❤️

Jesmo. Dobro smo.
Dete je imalo neku situaciju sa vežbanjem matematike, gde je nervoza kulminirala jer nije uspevalo da shvati način rešavanja zadatka. Rasplakalo se, što je gospodin doživeo kao razmaženost. Iako je ranije bio fin i maksimalno angažovan oko deteta i mislila sam da ga voli beskrajno, gospodin je izjavio: "joooj, al me nervira s tim kmeženjem, da je TO moje dete, zavalio bih mu šamarčinu da mu zvoni glava tri dana."
Ne treba više ništa da kažem.
A i sumnjam da je, dok nisam bila kod kuće, čačkao po mom lap topu i ulazio u history, i da moguće zna za ovo moje pisanje na ovoj temi, pa ako čita, evo šaljem mu pozdrav i iskrenu želju da se najede govana.

Razočarana sam, bila sam ubeđena da on dete obožava, tako se i ponašao, uživali smo zaista, išli svuda, sve bilo super. Ali on je tako agresivno odreagovao, video se bes, nije birao reči i psovke, a dete je sve to slušalo. Sad se izvinjava, kao ne bi on nikad, afekt, bla bla, ali ja ne želim ni da razmišljam da li bi ili ne bi, uplašili smo se, zato hvala lepo na svemu ali ajde polako.
I da, sve i da mi je dete najgore na svetu, ako ti ne odgovara, kažeš aj ćao i gotovo. Ovo ovako je bože sačuvaj.
I ranije je on znao da povisi ton na dete ali nije mi to delovalo jako strašno, a i vodila sam se onim, ok, ako već hrani i oblači dete, uči s njim, čuva ga, voda na aktivnosti, ima pobekad pravo da povisi ton, i ja povisim, ali ovo mi je bilo baš previše.

Poslednja izmena:
Veruj mi, nisi svestan kakve promene likovi na pragu 40ih mogu da naprave. Od Damira Urbana da se napravi na Acu Pejovića preko noći, kad ga pukne ludilo. I da, bio da ga poližeš, postao da se prekrstiš. Ne veruješ? Pa šta misliš da je svaka koja se razvela baš toliko omanula i bila slepa? Nije, druže. Nismo sve retardirane, pa da ne vidimo. Budete vi ok, zaljubimo se, zaljubite se, vole se dvoje, dojajna priča. Ali, ljudi se menjaju. Jako. Do neprepoznatljivosti. I nema tu mesta onome "kako nije videla, kako nije znala?" Pa nije. Jer je volela jednog lika, a razvela se kad je taj lik prestao da postoji.
Ne, mislim da nije zbog promena vec zbog nacina kako te zene gledaju na muskarce na samom startu.Dosta toga biraju da ignorisu zarad nece drugog. A onda kada se to manifestuje onda postane e odjednom je takav, prestao da slusa metal i poceo da slusa narodnjake. Da ne elaboriram, bilo je gomila postova na tu temu. Jednostavno je naivno vise prikazivati razvode kao posledicu nekog balkanskog sovinistickog ponasanja prema zenama koji su kao odjednom postali takvi.

Razumem te ja, rekoh da sam karikirala uglavnom, ali da ima situacija koje se dogode stupanjem u brak, situacija koje prosto promene ljude, ima. Neko tu ispliva, neko ne, neko zamišlja da će sve biti pesma i lavanda pa se na prvi problem raspadne ko mokra oblanda. I da, postoji i problem ušuškanosti muškaraca u mamine/tatine jasle, pa oni kasnije jednostavno nisu sposobni sami da reše neki problem, jer ih niko tome nije ni naučio. I onda se takva persona oženi, pa na ženu padne sve, jer je dečko navikao da mama sve odradi i prosto nema sliku sebe kao aktivnog učesnika u rešavanju obaveza koje zajednica donosi. Ne ume, a i neće. Svega ima.

Razumem te ja, rekoh da sam karikirala uglavnom, ali da ima situacija koje se dogode stupanjem u brak, situacija koje prosto promene ljude, ima. Neko tu ispliva, neko ne, neko zamišlja da će sve biti pesma i lavanda pa se na prvi problem raspadne ko mokra oblanda. I da, postoji i problem ušuškanosti muškaraca u mamine/tatine jasle, pa oni kasnije jednostavno nisu sposobni sami da reše neki problem, jer ih niko tome nije ni naučio. I onda se takva persona oženi, pa na ženu padne sve, jer je dečko navikao da mama sve odradi i prosto nema sliku sebe kao aktivnog učesnika u rešavanju obaveza koje zajednica donosi. Ne ume, a i neće. Svega ima.
Ma to je sve stvar izbora. Biras maminu i tatinu mazu to i dobijes. Nezrelo biranje. Nezrelo za brak. A imas bogami i maminih i tatinih princezica. Pa hoce sve novo, pa hoce da se beba nosi al da tata nosi bebu, pa onda dolaze i bake i tetke i strine i ko sve jer zaboga ova nema snage da nosi bebu. Dakle ne mislim na to da muz ne ucestvuje, nego uvaljuje sve muzu. Tutne sisu bebi, uspava je i onda kad se probudi, aj tata nosi bebu. A tata ce da radi i trecu smenu, i tata ce i o bebi da se brine i tata ce sve novo da kupuje kojim slucajem da ne bi princezicu uhvatilli horminski napadi i da tata ne bi ispao balkanac pa ce cela rodbina i komsiluk i institucije na tatu paljbu. I to u opste nije retko ovde. Samo se i ne prica toliko o tome. Zaboga sve mame svetice ne sme to da se pipa.

Ne kažem, ima i njanjavuša. Ali isto kao i kod žena, i taj muški koji je birao, znao je da je mala njanjavuša, i da porođajem ne može postati Čak Noris već samo još veća njanjavuša. Nezrelo biranje, što bi neko rek'o. Tako da, umete i vi da ubodete ko petom u balegu.
Uostalom, za druge ne znam, znam za sebe. Ja nisam bila srećna u mojoj priči i to je to. I nikako nisam odrastala kao princeza, niti je moje dete plemić.
Uostalom, njanjavuše se uglavnom teško odlučuju na razvod jer nisu sposobne same da brinu ni o sebi a kamo li o detetu, treba im organizam na kojem će da parazitiraju, pa zato ostaju da se prenemažu u buđavom braku sve dok muž ne prsne pa se pokupi i ode.
Ove druge žene, u koje i sebe ubrajam, nemaju strah da žive same sa svojom decom i bez ičije pomoći, jer su sposobne i znaju šta rade i šta ih čeka. Nemaju vremena a i ne umeju da se prenemažu. I nema te sile koja će ih zadržati tamo gde osećaju da im nije mesto i gde nije dobro njima ili deci.

Ne kažem, ima i njanjavuša. Ali isto kao i kod žena, i taj muški koji je birao, znao je da je mala njanjavuša, i da porođajem ne može postati Čak Noris već samo još veća njanjavuša. Nezrelo biranje, što bi neko rek'o. Tako da, umete i vi da ubodete ko petom u balegu.
Uostalom, za druge ne znam, znam za sebe. Ja nisam bila srećna u mojoj priči i to je to. I nikako nisam odrastala kao princeza, niti je moje dete plemić.
Uostalom, njanjavuše se uglavnom teško odlučuju na razvod jer nisu sposobne same da brinu ni o sebi a kamo li o detetu, treba im organizam na kojem će da parazitiraju, pa zato ostaju da se prenemažu u buđavom braku sve dok muž ne prsne pa se pokupi i ode.
Ove druge žene, u koje i sebe ubrajam, nemaju strah da žive same sa svojom decom i bez ičije pomoći, jer su sposobne i znaju šta rade i šta ih čeka. Nemaju vremena a i ne umeju da se prenemažu. I nema te sile koja će ih zadržati tamo gde osećaju da im nije mesto i gde nije dobro njima ili deci.
Postoji jedna razlika. A to je da su zene te koje biraju. Toga svaka zena treba da je svesna. Ta privilegija koju imaju po rodjenju nosi sa sobom i cenu. Taj kojeg si izabrala, veruj mi, nisi njegov izbor vec nuznost. Na zalost je tako. I tu je to gde muskarci treba da se promene. Ne da povladjuju zenama jos vise samo da ne bi ispali nekakvi primitivci ili mamine maze, vec da pocnu da biraju, pa po cenu i da ostane sam za ceo zivot sa jednom kozom na planini.

Back