jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.879
Beli ves i krpe moraju da se prokuvaju,da bi se oprale.Secam se dok nije bilo ves masina,zene su kuvale beli ves u ves loncima,pa posle prale u koritu.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa da nešto ne pusti boju, a krpe zbog masnoće, ali generalno krpe kratko koristim pa bacim i kupim druge po par komada uvek i cao čim vidim da su mnogo prljave ili kad nešto detaljnije čistim ja to bacim , ebes par stotina dinBeli ves i krpe moraju da se prokuvaju,da bi se oprale.Secam se dok nije bilo ves masina,zene su kuvale beli ves u ves loncima,pa posle prale u koritu.
Ti imas para za bacanje.Blago tebi,ali ma kako izgledala krpa malo prljava treba da se prokuva za sledecu upotrebu.Pa da nešto ne pusti boju, a krpe zbog masnoće, ali generalno krpe malo koristim pa bacim i kupim druge po par komada uvek i cao čim vidim da su mnogo prljave ili kad nešto detaljnije čistim ja to bacim , ebes par stotina din
I moja mama imA jedan lonac i što voli da otkuvava, a mene to nervira he heJa to još uvek praktikujem. Koliko god to mladima bilo smešno...
Pa, šta mi bacanje 200, 300 din, vise mi bacanje struje i vremena da posebno perem krpe po 3 sata u mašini na 90. Krpe bukvalno kupim 50 din po komadu od teče po nabavnoj za te pare mi se ne isplati da palim masinu i trošim prasakTi imas para za bacanje.Blago tebi,ali ma kako izgledala krpa malo prljava treba da se prokuva za sledecu upotrebu.
Nemas valjda samo 5 krpa u kuci.Treba ih bar 50-ak i kada se nakupe sa belim vesom se peru.Krcata masina i ne moze sve da stane.Plus nije to svaki dan.Pa, šta mi bacanje 200, 300 din, vise mi bacanje struje i vremena da posebno perem krpe po 3 sata u mašini na 90. Krpe bukvalno kupim 50 din po komadu od teče po naravno za te pare mi se ne isplati da palim masinu i trošim prasak
Šta će mi 50 krpa? U svakom trenutku imam 5 krpa za kuhinju , 5 krpa za prašinu i sl i 5 krpa za staklo. I par truleksa. Pa ja 50 krpa doslovno nemam gde da držim, nemam mesta ni za čaše, a ne za krpe . I ne bih krpe prala bas sa decjim gaćama ili posteljinom na kojoj spavaju .to kad perem ubacim navlake za stolice, stolnjake i sl gluposti ne perem sa garderobom. A zanima me gde skupite toliko veša moja mašina ima 8 kg i stalno je puna korpa a peremo nemilice, kad bih recimo čekala da mi se nakupi tako krpe i sl,ja to ne bih imala gde da odlozim. Biće da nas 5oro u 50 kvadrata bas nemamo mesta jer ja vise ne mogu da unesem u kuću ni olovku, ne znam gde bih je stavilaNemas valjda samo 5 krpa u kuci.Treba ih bar 50-ak i kada se nakupe sa belim vesom se peru.Krcata masina i ne moze sve da stane.Plus nije to svaki dan.
Tvoj zivot tvoja stvar,ali nemoj na taj nacin da ucis nekoga kako se peru krpe i beli ves ko to radi preko 50 godina.Šta će mi 50 krpa? U svakom trenutku imam 5 krpa za kuhinju , 5 krpa za prašinu i sl i 5 krpa za staklo. I par truleksa. Pa ja 50 krpa doslovno nemam gde da držim, nemam mesta ni za čaše, a ne za krpe . I ne bih krpe prala bas sa decjim gaćama ili posteljinom na kojoj spavaju .to kad perem ubacim navlake za stolice, stolnjake i sl gluposti ne perem sa garderobom. A zanima me gde skupite toliko veša moja mašina ima 8 kg i stalno je puna korpa a peremo nemilice, kad bih recimo čekala da mi se nakupi tako krpe i sl,ja to ne bih imala gde da odlozim. Biće da nas 5oro u 50 kvadrata bas nemamo mesta jer ja vise ne mogu da unesem u kuću ni olovku, ne znam gde bih je stavila
Joj i ja sam ugurala masinu, ali zbog moranja nemam bojler u kuhinji i ne moze da mi razvuce majstor toplu vodu iz kupatila nesto sa zidom ne razumem bas najbolje , ali ne može ,a ne može ni bojler nesto zbog struje bla bla i morala sam jer su nam ruke presusile od hladne vode i donošenja iz kupatila kao da je srednji vekIsta si kao moje ćerke. Njima krpe ne trebaju dok ja ne dođem. Imaju mašinu za sudove, meni je nepotrebna. A njihovih malo krpa flekavo i sve pobacam i kupim nove...
Šta sam ja nekoga učila majke ti ? kao što vidiš ovde su svi izneli neke svoje, uglavnom različite navike pranja veša, stvarno ne znam koga ja sta ucim ti si meni napisala da treba da imam bar 50 krpa. Pa , mi nije jasno sta ce mi 50 krpa, agencija za čišćenje nemaju tolikoTvoj zivot tvoja stvar,ali nemoj na taj nacin da ucis nekoga kako se peru krpe i beli ves ko to radi preko 50 godina.
a gaće?samo 40 stepeni........
peškiri i postejline 60.
Eto vidis mi imamo i preko 50 krpa,za razne namene i peremo ih sa belim vesom.Inace u prethodnom odgovoru meni si napisala kao ti peres ves.I to ti i nije neki primer.Šta sam ja nekoga učila majke ti ? kao što vidiš ovde su svi izneli neke svoje, uglavnom različite navike pranja veša, stvarno ne znam koga ja sta ucim ti si meni napisala da treba da imam bar 50 krpa. Pa , mi nije jasno sta ce mi 50 krpa, agencija za čišćenje nemaju toliko
Gaće na 95. Za tvoje bi možda trebalo 120, ali nema te mašinea gaće?
Svaka čast. Ja ne perem prasnjave i masne krpe sas gaće, pogotovo decje The end ne bih dalje ulazila u polemiku o tačnom broju krpa, nekako mi debilna priča, tenkju svakako.Eto vidis mi imamo i preko 50 krpa,za razne namene i peremo ih sa belim vesom.Inace u prethodnom odgovoru meni si napisala kao ti peres ves.I to ti i nije neki primer.
Ti si jedino žensko kojoj treba 95... a da menjaš bar na dve nedelje a? možda bi pomoglo?Gaće na 95. Za tvoje bi možda trebalo 120, ali nema te mašine
.......i pranje na potok uz svinjski sapun............pa da vidis kako je ves cist i kako mirise.Да се вратимо на цеђ и лукшију... ланен и конопљин веш .
Pa prašak je otrovniji nego omekšivač, pa ga opet koristiš.Donji veš minimum 60° ostalo ko kako hoće. Omekšivač nikako jer je otrovan.
Deterdžent se ispira nekoliko puta pred kraj pranja a omekšivač nijednom i ostaje u garderobi. Putem znoja unosimo th hemiju i naravno putem respiratornih organa.Pa prašak je otrovniji nego omekšivač, pa ga opet koristiš.