RAZMISLITE o sterilizaciji

Da li ti je vet. rekao da hormonska inekcija moze da izazove suprotan efekat.

Da .. javi šta kaže.. nadam se da će se smiriti.
Eh, nevoljama nikad kraja!

Sad smo se čuli i kaže da je dejstvo hormonske injekcije postupno, a pošto je Jolanda dobila teranje sat, dva nakon primanja iste, simptomi teranja će polako da jenjavaju i neće se pojavljivati naredna tri meseca....
Uf, jedva čekam sterilizaciju....:(

Jolanda je danas imala zakazano primanje hormonske injekcije. Ali par sati pre odlaska kod veta, dobije simptome teranja (trljkanje o nameštaj), i ja je ipak odvedem. Međutim, on joj je dao injekciju...ali ona evo sedi pored vrata i mjauče na sav glas, valja se po tepihu, trći zadnjicu....I sad ne znam šta da mislim. Koliko vremena treba injekciji da deluje? Ili je uzalud primila injekciju (pa da sutra lepo odem i skinem veterinaru skalp)...:evil:

Koliko ja znam, veterinari nisu skloni da daju hormonsku injekciju dok traje teranje.
Mada bi injekcija, bez obzira na teranje trebalo da deluje.

zna li neko koliko kosta sterilizacija sada?
ali ne kastriranje, nego sterilizacija, kako se otprilike krecu cene

Za ženke od 4000 do 5500 dinara.
Za mužjake bi trebalo da bude znatno manje.

Ljudi, problem. Pricala ja sa kevom nesto danas o tome kako uskoro vodim macu na sterilizaciju i kako se nadam da ce sve dobro proci i ona pocela da mi uvaljuje osecaj krivice u fazonu: Zar ti nije zao da to uradis? Da joj oduzmes pravo da postane majka? Kako to mozes? To nije humano... itd. Sad pocinjem da se premisljam da li to da uradim ili ne. Znam da je to dobro za nju ali... Kakvo je vase misljenje? Sta biste vi radili?

Sterilisala bih je bez razmišljanja. Životinje nemaju svest o tome da im tom operacijom uskraćujemo nešto, niti bi, da joj ostaviš reproduktivne organe, imala svest da će postati mama, jednostavno bi instinktivno odradila sve što je do nje, neka bi ona bila i divna mama, vipe bi patila posle domljavanja mačića ili kad bi im se nešto desilo, oko sterilizacije bi je potreslo jedino to što rana od operacije ume da bolucka i curka. Ne znam, pokušavam da se setim jesam li primetila neku razliku između ženki sterilisanih regularno i onih koje su bile skotne i nešto se ne sećam da su se jedne ili druge više mazile i tražile neku utehu ili nežnost od nas, volontera...

Ljudi, problem. Pricala ja sa kevom nesto danas o tome kako uskoro vodim macu na sterilizaciju i kako se nadam da ce sve dobro proci i ona pocela da mi uvaljuje osecaj krivice u fazonu: Zar ti nije zao da to uradis? Da joj oduzmes pravo da postane majka? Kako to mozes? To nije humano... itd. Sad pocinjem da se premisljam da li to da uradim ili ne. Znam da je to dobro za nju ali... Kakvo je vase misljenje? Sta biste vi radili?

Pogledaj početak ove teme, pa objasni mami kako to izgleda kada prsnu jajovodi usled piometre, pa se dva kilograma gnoja izlije u trbušnu duplju i mačka umre u najgorim mukama.
A, da... a ko će da udomljava mačiće? :think:

Sterilizacija, naravno! :ok:

Pogledaj početak ove teme, pa objasni mami kako to izgleda kada prsnu jajovodi usled piometre, pa se dva kilograma gnoja izlije u trbušnu duplju i mačka umre u najgorim mukama.
A, da... a ko će da udomljava mačiće? :think:

Sterilizacija, naravno! :ok:

Pa ona kao smatra da macici ostanu kod mene jer jelte zivim sama u velikom stanu i imam veliko dvoriste:eek: a kad sam joj ispricala zdravstvene razloge ona je ponovo rekla zar ti nije zao da nema potomke. verujem da taj njen stav potice od toga da njena rodjena sestra nikada nije mogla da ima dece pa joj je valjda zao da nekom bicu (nebitno sto je u pitanju macka) oduzmem pravo na potomstvo..

imaš negde gore računicu koliko bi mačaka imala kada bi ih sve zadržala, na godišnjem nivou : )
nema tog dvorišta koje bi ti bilo dovoljno : )
ajde sto nema tog dvorista nego sta ja da radim s tolikim mackama?:eek:

ma Cile definitivno ide na sterilizaciju, to je odluceno maltene onog trenutka kada je dosla kod mene; nego mene eto tako ponekad keva ulovi na sentimentalnost, nista vise... no srecom tu je forum i nema frke;)

ajde sto nema tog dvorista nego sta ja da radim s tolikim mackama?:eek:

ma Cile definitivno ide na sterilizaciju, to je odluceno maltene onog trenutka kada je dosla kod mene; nego mene eto tako ponekad keva ulovi na sentimentalnost, nista vise... no srecom tu je forum i nema frke;)

Svi zdravorazumski argumenti govore u prilog sterilizaciji, daj mami da pročita ovu temu.

Da li su sterilisane macke nuzno osudjene da ceo zivot provedu u kuci, ili mogu da se pustaju napolje? To mi bas nije najjasnije :))))))))))))))

Nemaš ograničenja u tom pogledu, nema razlike, čak za sterilisanu mačku znaš da neće u ljubavnom zanosu prevideti auto ili psa...

Da li su sterilisane macke nuzno osudjene da ceo zivot provedu u kuci, ili mogu da se pustaju napolje? To mi bas nije najjasnije :))))))))))))))

nisu, ja sa ga[u posle sterilyacije nastvaila da pu[tam napolje, ali je to bila druga prica
mnogo vise je bio kod kuce, nije se desavalo da ode po celu noc i da ga nema, uvek je bio tu negde
i sada, da imamo prilike, da zivimo u prizemlju i u tako mirnom kraju bez razmisljanja bih ga pustala( ali zdravog, naravno)

Kod nas je mačiji rialiti šou uveliko u toku - veliko februarsko takmičenje. Cela ulica bučna ka o da nekoga kolju...:orkestar:
A one moje mačkice (sada oboje sterilisani) mirno sede u kući, povremeno izađu da čuju novosti - pa opet na krevetac.
Milina jedna! :heart:

Poslednja izmena:
Hej ljudi, zvala ja juce nekog veta da pitam za sterilizaciju i rece mi da je 6500. U pitanju je ona anestezija... kako da vam objasnim... ne ona sto se daje inekcijom nego ona sto se udise ili kako god, ne zamerite mi na losem opisu. Nego, rekao mi je da joj hranu i vodu ne dajem samo 12 sati pre operacije. Pitala sam ga zar ne bi trebalo 24 h i on rece da nema potrebe. Moze li neko malo strucniji da mi da misljenje i savet? Hvala.

cile, ja mislim da je to preskupo za sterilizaciju, jasno je da je inhalaciona anestezija, gaši je vet sada konstano dva meseca kad god je trebalo davao i tu inhalacionu, i jeste ona skuplja ali 6500 je po meni mnogo
kod veta kod koga ja vodim gašu je 5500, verovatno je isto ta inhalaciona, i znam da čak i to važi za skupo
ali ako imaš poverenja u tog veta i možeš da izdvojiš tu sumu onda je to ok
ja sam gaći 24h pre sterilizacije ukinula hranu a 12 h pre vodu, e sada ne znam to je bilo davno, i nije imao tu inhalacionu nego onu običnu anesteziju, možda to ima neke veze

Back