Razmatranje Biblije iz ugla Jehovinih Svedoka

tvrde tvrde....od nauke se danas pravi religija na mala vrata.....to je problem....

Vidiš, naučnici izvode eksperimente, proračune, pokušavaju i dokazuju... i konstantno napreduju.
Vernici samo... veruju. Jer je lakše ići linijom manjeg otpora i skrstiti ruke u molitvu, negoli zasukati rukave.

Problem je u tome što je to u starom veku, srednjem veku bilo poželjno ponašanje... i do dan danas se gomila vernika nije pomerila sa mrtve tačke.
A nauka otišla džinovskim koracima.

Vidiš, naučnici izvode eksperimente, proračune, pokušavaju i dokazuju... i konstantno napreduju.
Vernici samo... veruju. Jer je lakše ići linijom manjeg otpora i skrstiti ruke u molitvu, negoli zasukati rukave.

Problem je u tome što je to u starom veku, srednjem veku bilo poželjno ponašanje... i do dan danas se gomila vernika nije pomerila sa mrtve tačke.
A nauka otišla džinovskim koracima.

stvarno?nemoj da pricas?samo sto i medju naucnicima ima veliki broj vernika pa tako da ti ta prica bas i ne pije vodu....tvoj je problem sto imas predrasude prema coveku koji veruje u nesto..tako i svaki naucnik veruje da je na putu ka istini i zato napreduje....

gle...crno-bela slika je vise umetnicka, znas li zasto?
zato sto uklanjanjem boje otklanjaju se lazni utisci koje boja moze da izazove u coveku (plava nekoga asocira na vodu, a nekoga na nebo npr) a ostaje cist umetnicki izraz koji otkriva tu nit ispod koje bi u coveku trebalo da izazove osecaj na nekom visem nivou, a u dubini njegovog bica. dakle bez fasade, samo osecajem. a to sto tebe moja slika asocira na mrtvaka govori o tvojoj nemogucnoscti da osetis..to o cemu pricam. i da vidis sirok spektar boja koje ne prpadaju ovom svetu.
ih jesam li ga pre.kenjala? :lol:

gle...crno-bela slika je vise umetnicka, znas li zasto?
zato sto uklanjanjem boje otklanjaju se lazni utisci koje boja moze da izazove u coveku (plava nekoga asocira na vodu, a nekoga na nebo npr) a ostaje cist umetnicki izraz koji otkriva tu nit ispod koje bi u coveku trebalo da izazove osecaj na nekom visem nivou, a u dubini njegovog bica. dakle bez fasade, samo osecajem. a to sto tebe moja slika asocira na mrtvaka govori o tvojoj nemogucnoscti da osetis..to o cemu pricam. i da vidis sirok spektar boja koje ne prpadaju ovom svetu.
ih jesam li ga pre.kenjala? :lol:

znaci da je sustina crno-bela kad skines formu plavu, zelenu, crvenu
ne asocira me nego jeste.
ali opet ko zna kakve ti sve zmajeve vidis:D

Vecnost moze da pocinje i od neke tacke. To je sad filozofija sto ti kazes.
To je kao sto je moj drug rekao i religija je politika. Sve je politika. U neku ruku gledano i jeste. Sve cime se bavis je politika.

Ako je nesto vecno - to je beskonacno.
Ako je beskonacno ne moze da ima pocetak.
Tako da Monina izjava da ona zivi vecno je netacna, jer bi znacilo da postoji oduvek.

sta je besmrtnost? a sta je vecni zivot?
ba me ninteresuje kako razlikujete ova dva pojma.

Vec sam napisala malo iza

Besmrtnan je jedino Bog STVORITELJ JEHOVA .

On je ODUVEK i ZAUVEK I SAM PODRZAVA SVOJ ZIVOT.

A sve ostalo je stvoreno znaci da ima pocetak - ne moze postojati oduvek..
A inteligentna stvorenja koja on stvara andjele i ljude
stovoreni su da zive vecno...

Znaci ona imaju pocetak jer su stvorena a mogu ziveti VECNO, beskonacno...
I VECNI ZIVOT ZAVISI OD stvoritelja KOJI PODRZAVA TAJ ZIVOT.

Dok besmrtnost podrazumeva samodorzavanje sopstvenog zivota...

Poslednja izmena:
Ako je nesto vecno - to je beskonacno.
Ako je beskonacno ne moze da ima pocetak.
Tako da Monina izjava da ona zivi vecno je netacna, jer bi znacilo da postoji oduvek.
pa ti pogresno rezonujes
to je besmrtnost ako nesto postoji oduvek
i samo BOG postoj ioduvek
sve ostalo je stvoreno, znaci ima pocetak.
i vecnost....

razmisli o Bogu
jel su andjeli stvoreni jesu, sto znaci da imaju pocetak.
jel su vecni, jesu

Back