Razlozi Za Razvod?

Urwald

Ističe se
Poruka
2.088
Osobe A i B su u braku i nakon X vremena nešto sa njihovim brakom ne štima, te oboje ili jedno od njih odlučuje da se razvede.

Tema je tu kako bi se napravilo neko poređenje u razlozima za razvod sa muške i ženske strane. Šta mislite da su najčešći razlozi za razvod žene od muškarca, a šta za razvod muškarca od žene?
(Još jedna smernica za temu misli se na slučajeve u Srbiji, a ne na kauboje sa zapada)

Možeš da pojasniš ovo?
"Ne poštuje ga" - šta to podrazumeva?
"Neće da ima seks sa njim" - neće seks generalno ili neće baš sa njim, a sa drugim možda?
"Prevarila ga je" - iz kog razloga?
Nepoštovanje podrazumeva da drami, da se svađa, da viče na njega, da je ratoborna, da neće da posluša njegove ideje za porodicu, gde ne ceni njegove doprinose.

Neće da ima seks sa njim (očigledno).

Razlog za prevaru je raznolik.

Setih se upravo jedne anegdote iz mladosti, pričao mi je lik koji me je obučavao za neki posao.
Naime on se dosta mlad oženio, brak je trajao nekih 5-6 godina, nisu mogli da imaju decu, kada mi je majka preminula nasledio je njen stan i kada su se preselili tamo njegova supruga je dovela svoju majku da tamo živi sa njima (njena keva i on se nisu mirisali...), ova je malu nahuškala protiv njega te je došlo do nekog žešćeg sranja oko podele imovine...
U svakom slučaju sećam se njegovih reči:
Ako ikada rešiš da se ženiš/imaš porodicu sa ženom, a u mogućnosti si da biraš između stana i kuće za zajednički život najpametnije je sa izabereš kuću. Ako dođe do razvoda lakše ćeš je zapaliti 😂

Nesloga u braku, neslaganje u pogledima. Od toga zavisi sve.
Otezava donosenje zajednickih odluka jer bez razumevanja i kompromisa stalno dolazi do konflikata a samim tim nestaje i bliskost izmdju partnera. Vremenom se partneri emocionalno ohlade, smanji se poverenje. Onda dolazi do nezadovoljstva i stresa za ova partnera pa i za decu i na kraju sve to utice na kvalitet zivota.
E onda se redjaju i posledice takvog odnosa, tipa nedostatak seksa, neverstva, smanjena komunikacija..

Setih se upravo jedne anegdote iz mladosti, pričao mi je lik koji me je obučavao za neki posao.
Naime on se dosta mlad oženio, brak je trajao nekih 5-6 godina, nisu mogli da imaju decu, kada mi je majka preminula nasledio je njen stan i kada su se preselili tamo njegova supruga je dovela svoju majku da tamo živi sa njima (njena keva i on se nisu mirisali...), ova je malu nahuškala protiv njega te je došlo do nekog žešćeg sranja oko podele imovine...
U svakom slučaju sećam se njegovih reči:
Ako ikada rešiš da se ženiš/imaš porodicu sa ženom, a u mogućnosti si da biraš između stana i kuće za zajednički život najpametnije je sa izabereš kuću. Ako dođe do razvoda lakše ćeš je zapaliti 😂
Cudi me da je tako ispalo, obicno nasledjena imovina ne ide na deobu. Samo stecena tokom braka.
Vrv je nasla nacin da ga uceni.

Osobe A i B su u braku i nakon X vremena nešto sa njihovim brakom ne štima, te oboje ili jedno od njih odlučuje da se razvede.

Tema je tu kako bi se napravilo neko poređenje u razlozima za razvod sa muške i ženske strane. Šta mislite da su najčešći razlozi za razvod žene od muškarca, a šta za razvod muškarca od žene?
(Još jedna smernica za temu misli se na slučajeve u Srbiji, a ne na kauboje sa zapada)
Milion razloga a tema je debilna
Sta autor pokusava da postigne sa temom koja je opste poznata svima

Back