Razlog za prekidanje gledanja filma

Frank Lampard

Aktivan član
Poruka
1.630
Citam da cesto ljudi kada gledaju filmove znaju da prekinu gledanje filma, (osim naravno u bioskopu:) )

DAkle, koji su to razlozi zbog kojih prekidate gledanje nekog filma?
Da li je to zbog lose glume, antipaticnog glumca/glumice koji solidno glume, zbog trematike, zbog saznanja da reditelj ima tendenciju da nas ubijedi u nesto sto mislimo da i nije tacno, zbog loseg scenarija,

ili pak nekjih licnih:
zbog nedostatka koncetracije, zbog loseg odabira (nekad nam bolje lezi drama, a nekad komedija, nekad akcija, a malo je cini mi se onih koji bi uvijek gledali sci-fi,.Postoji vrijeme, momenat kada nam neki film legne, a neki ne, pa zato i to mozda moze biti razlog.Ili nesto trece...

Iako obozavam filmove Gaja Ricija "RocknRolla" me uzasno smorio i nisam mogao da ga odgledam do kraja, to je poslednji film cije sam gledanje prekinuo... Obicno mi radnja nekog filma bude neinteresantna, ne bude mi zanimljiv njegov sadrzaj, sto nema veze sa zanrom. Ni Tarantinov "Inglourious Basterds" nisam uspeo da ispratim do kraja, na momente je film dosadan, bas ubija koncentraciju gledaoca tj, mene. :)

Kada npr. Kevin Bejkon krene da se bije s negativcem i lupi ga 5-6 puta glavom o beton, a ovaj nastavi sa svojom poganom rabotom, kao da je dobio samo šamar.
Većina filmova u kojima Klint Istvud iskoristi svoj ,,zajebani" pogled. Kad se american flag vijori u simbolizaciji mira, vere, nade. Kad shvatim da neki, ,,antiratni" film nije ništa drugo do glorifikacija istog i jedne strane, nauštrb druge. Kad primetim u kadru Vupi Goldberg, Saru Parker, Dolfa Lundgrena i ostale glumčine...

Jedini razlog je nepoklapanje senzibiliteta, sa nekim filmovima ne uspevam da se povežem ni na jednom nivou i tada ne postoji motivacija za gledanje.
To u prevodu znači da neki ekstremno treš B horor mogu da gledam do kraja, ako mi je barem zanimljiv ili intrigantno debilan :) Postoje dobri filmovi gde osećam da režiser ili scenarista nisu na istoj talasnoj dužini kao ja i ne uspevam da se povežem sa filmom, ne osećam svet, stvari i ljude o kojima govori kao istinite, kao nešto što racionalno ili intuitivno mogu da prihvatim.

Dosada, ekstremno i nepotrebno nasilje, besmislenost itd.

Pored tog tipa filmova koje ocigledno treba prekinuti postoje i oni koji sve vreme pruzaju neku nadu da ce nesto da se desi do kraja, ali avaj. Najcesce su posledica preteranog pokusavanja da se udovolji svim slojevima publike pa na kraju obicno ne ispadne nista. Najkrace receno - bolje da ih nisu ni snimali. Tu spada gotovo citav opus Ridlija Skota u zadnjih desetak godina.

Iako obozavam filmove Gaja Ricija "RocknRolla" me uzasno smorio i nisam mogao da ga odgledam do kraja, to je poslednji film cije sam gledanje prekinuo... Obicno mi radnja nekog filma bude neinteresantna, ne bude mi zanimljiv njegov sadrzaj, sto nema veze sa zanrom. Ni Tarantinov "Inglourious Basterds" nisam uspeo da ispratim do kraja, na momente je film dosadan, bas ubija koncentraciju gledaoca tj, mene. :)
Ko ono rece da u tom filmu vrijedi samo prva scena u filmu, a da se posle komotno moze iskljucit film
Najcesce zbog nedostatka koncentracije.
znaci li to onda da ako imas koncetracije, da mozes gledat i npr.s.sigala ili nekoga ko ti nije po mjeri..a vjerovatno ima takvog/takve
Kada npr. Kevin Bejkon krene da se bije s negativcem i lupi ga 5-6 puta glavom o beton, a ovaj nastavi sa svojom poganom rabotom, kao da je dobio samo šamar.
E kad pomenu, vidis i meni je jako vazna logika sam eprice, a imao bih da nabrojim veliki broj filmova gdje toga ima, ne u tom fazonu koji si ti opisao, vec oko nekih drugih, npr. poslednji gdje jedan detalj mi nikako nije logican je .http://www.imdb.com/title/tt1242422/?ref_=sr_4
(kada glavni lik predstavljen kao lucidan, brz, a ne shvata das je novopridosli zatvorenik lazan, a neki tamo kolumbijac pocinje da sumnja, ma kako da ne, a gl.baja koji drzi sve zatvorenike oko sebe cak tapse i ni trunke sumnje ne ispoljava prema liku novopridoslom, pa nema smisla nikako
Većina filmova u kojima Klint Istvud iskoristi svoj ,,zajebani" pogled.
U Unforgiven-u je jako odradio, ali posle toga kopira isto, vrti jedno te isto, a u gran torinu ima ponajvise onogh njegovog pogleda sa visine, prekaljenog, ide na nerv po malo, pogotovo onima koji prate njegov rad, jer isto vrti
Kad se american flag vijori u simbolizaciji mira, vere, nade. Kad shvatim da neki, ,,antiratni" film nije ništa drugo do glorifikacija istog i jedne strane, nauštrb druge. Kad primetim u kadru Vupi Goldberg, Saru Parker, Dolfa Lundgrena i ostale glumčine...
Sto neka zemlja vise uglnjetava i dominira , to izgleda ima toliku i potrebu da se opere pred svijetom , a film je mocno sredstvo za ubjedjivanje mase, pa koriste ga maksimalno

znaci li to onda da ako imas koncetracije, da mozes gledat i npr.s.sigala ili nekoga ko ti nije po mjeri..a vjerovatno ima takvog/takve
Nedostatak koncentracije mi obicno unisti sam ugodjaj filma, tako da izbijegavam da gledam bilo shta tad.Izuzetak je bio Bringing Up Baby kad sam popila koju vishe i iako mi se dopao film, osjetila sam zal sto sam ga gledala bas u tom stanju u 3 ujutru .
Ako imam koncentracije,nece mi bit tesko da gledam lupam,Vrata raja,kad sam krenula vec.Sto se tice Sigala i slicnih, njih izbjegavam , ne skidam ih nikad sa neta, a TV baaas rijetko gledam. Tako da nisam u prilici :D . Bilo sta sto me ne zanima,sto su u slucaju Sigalovi filmovi, ne drzi mi paznju + koncentracija automatski opada.
Inace,Kick Boxer sa Van Damom volim zbog djetinjstva :D

Inace,bas me je tesko natjerati da pogledam film na TVu.Em sto ne volim kad mi se nesto namece,em sto ne mogu mirovati ikako, em sto se slabo kad daje bilo shta dobro.

Nedostatak koncentracije mi obicno unisti sam ugodjaj filma, tako da izbijegavam da gledam bilo shta tad.Izuzetak je bio Bringing Up Baby kad sam popila koju vishe i iako mi se dopao film, osjetila sam zal sto sam ga gledala bas u tom stanju u 3 ujutru .
ti bas volis ove crno bijele filmove,
Nisam gledao taj film, pogledacu
Ako imam koncentracije,nece mi bit tesko da gledam lupam,Vrata raja,kad sam krenula vec.Sto se tice Sigala i slicnih, njih izbjegavam , ne skidam ih nikad sa neta, a TV baaas rijetko gledam. Tako da nisam u prilici :D . Bilo sta sto me ne zanima,sto su u slucaju Sigalovi filmovi, ne drzi mi paznju + koncentracija automatski opada.
Znaci nije nedostatak koncetracije sam po sebi, vec dodje od antipatije, to sam i mislio
Inace,Kick Boxer sa Van Damom volim zbog djetinjstva :D
skoro bilo ns rts-a-u. Film u kom na pocetku Van Dam lesi grupu momaka u velikom stilu, toliko nerealno, a ujedno ima covjek slif za te filmove, tako da bi bio smijesan u nbekom ozbiljnom filmu. Danas to radi, na savremeniji nacin jason statham,
Inace,bas me je tesko natjerati da pogledam film na TVu.Em sto ne volim kad mi se nesto namece,em sto ne mogu mirovati ikako, em sto se slabo kad daje bilo shta dobro.
ja ne shvatamada to jeste tako, ali imas izbor kanala, pa iskljuicis sta ti se ne svidja i ukljucis sta ti se svidja pa ti meces sta ti 'oces:)

Nekako nemam živaca da pogledam neki čitav film, naročito ako je spor i ako traje preko 2 sata. Pa, bog te, moraš biti lud da preko 2 sata u kontinuitetu buljiš u ekran i pratiš neku radnju dok sjediš u ne baš najudobnojoj stolici. Obično film pogledam iz par nastavaka.

Razlog prekida filma ,ako pre ne saznam da glumi u filmu je Woody Allen
Covek mi je abnormalno antipatican....
Osim toga ,pored antipatije prema nekim glumcima,to je sporost filma, losa gluma,
bezvezna prica, zombiji (Mada sam odlucio pogledati WWZ sa Brad Pitt-om),
serijske ubice (Na vr' glave su mi se popeli).

Back