- Poruka
- 4.812
Koje su razlike?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
SQL je "Structured Query Langugae" - programski jezik koji se koristi za postavljanje upita nad bazama podataka.
MySQL - je program, konkretna freeware implementacija baze podataka (za Win, Lin i ostalo ..).
MS SQL Server - je Micro$oft-ova baza podataka.
aha, jesu li iste komande upita? Ne mogu instalirati SQL Server, pa razmisljam da ubacim MYSQL?
Na čemu pokušavaš da instaliraš SQL?
Takođe postoji i određen redosled instalacije odnosno deinstalacije nekih programa, pre nego što instaliraš SQL.
MYSQL je "multiuser" SQL sistem za upravljanje bazama podataka... Sistem radi
kao server i koristi visekorisnicki interfejs za pristup bazi podataka...
MYSQL je veoma zastupljen na internetu. Prije svega sto je pouzdan i
besplatan...
MYSQL se bez problema instalira na običnim OS ali ne i SQL, pokušavao sam mnogo puta i ništa, ali kada sam podigao Server onda je to bila druga priča i lagana instalacija.
Ali koliko se sećam ne smeš imati instaliran netfreamework i visual studio. U koliko imaš postoji redosled po kojem ih treba skidati pa onda instalirati SQL, malo je složenije ali ima uputstvo negde izguglaj,
Ja sam pozajmio knjigu pa ti to prenosim iz onoga što sam pročitao, inače ne radim direktno u SQL-u ali svakodnevno koristim tu bazu preko već određenih programa pa mi je trebalo da malo upoznam taj rad.
MySQL je dobar za male sajtove i tu se prica zavrsava.Danas se sve vise ubacuje SQL i za sajtove.SQL ma koliko ga ti mrzeo je ipak jednostavniji od DB2 ili Oracle a pocinje da ulazi i na teren gde su Oracle i DB2 imali primat kao sto je recimo SAP
MySQL je dobar za male sajtove i tu se prica zavrsava.Danas se sve vise ubacuje SQL i za sajtove.SQL ma koliko ga ti mrzeo je ipak jednostavniji od DB2 ili Oracle a pocinje da ulazi i na teren gde su Oracle i DB2 imali primat kao sto je recimo SAP
Digni virtual mašinu i instaliraj server 2008 pa da vidiš kako sve lako ide, osim toga sa hosta mozeš uvek da pristupiš SQL-u i obrnuto.
Razmisljao sam o tome, taman mi trebaju virtualne masine iz mreza. Nego mislim da ce instalacija virtualne masine dodatno da mi optereti pc?
Pa hoće, zato ako imaš nešto 64-bit da ga malo nafiluješ sa memorijom, jer SQL uzima 100% iskoristive memorije.Mada sam negde pročitao da može da mu se odredi koliko da koristi, kao neki način ograničenja.Ali koliko će to da utiče na rad SQL ne znam.
Ma nema sanse 32bitni, 1gb ram, 2.02 ghz procesor, 512mb GK. Ja na faksu imam 6 virtualnih masina na jednom kompu od kojih je 3 XP i 3 W7 i ne koci mnogo. Ali je konfiguracija 4gb ram itd.