Razlike izmedju roka,panka i metala.Postoje li uopste?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo vam vrste metalaca koje postoje pa vi vidite ko kolje vile,l ko vozi harli, itd...

Vrste metalaca:

POWER METALAC - dolazi jašući belog jednoroga, ubija zmaja magičnim mačem, spasi princezu i oni vode ljubav u začaranoj šumi.

HEAVY METALAC - dolazi na Harley Davidsonu, ubija zmaja, popije pivo i kresne princezu.

TRASH METALAC - dolazi, potuče zmaja, spasi princezu i odjebe je…

FOLK METALAC - dolazi sa prijateljima svirajući harmonike, violine, flaute i još puno uvrnutih instrumenata, zmaj se uspava (umoran od plesanja), onda sedaju za sto, sviraju i pevaju, a princeza igra na stolu.

VIKING METALAC - dolazi na drakaru, ubija zmaja velikom sekirom, siluje princezu do smrti, opljačka zamak i spali mesto pre odlaska.

DEATH METALAC - dolazi, ubija zmaja, **** princezu i ubija je, zatim odlazi.

GRIND METALAC - dolazi, dolazi, ubija zmaja, ubija princezu, **** je, zatim odlazi.

BLACK METALAC - dolazi u ponoć, ubija zmaja i natiče ga na kolac ispred zamka… zatim sodomizira princezu, ispija njenu krv u ritualu pre nego što je ubije…

GORE METALAC - dolazi, ubija zmaja i razapinje njegovu utrobu ispred zamka, **** princezu i ubija je… zatim ponovo **** njen leš, raseče njen stomak i pojede utrobu, **** njenu mrcinu po treći put, spali truplo i drka nad pepelom.

GOTHIC METALAC - dolazi, vidi zmaja, zaljubi se u njega zbog besmrtne moći koju ovaj poseduje, i iz očaja što ga zmaj odbija seče vene i uživa gledajući kako mu ističe krv.

DOOM METALAC - dolazi, vidi veličinu zmaja i pomisli da ga nikada neće pobediti, pada u depresiju i izvršava samoubistvo…
Zmaj pojede njegov leš i princezu zajedno.

PROGRESSIVE METALAC - dolazi sa gitarom i svira solo od 26 minuta, zmaj se ubija od muke, protagonist odlazi u princezinu spavaću sobu, svira još jedan solo sa svom tehnikom koju je naučio na zadnjoj godini konzervatorijuma… princeza beži, i sada traži “HEAVY METAL” protagonistu.

GLAM METALAC - dolazi, zmaj se smeje njegovoj pojavi i pusta ga da uđe, protagonist krade princezinu šminku i beži napolje.

NEW METALAC - biva ubijen zbog pozerstva od strane ostalih pre nego što i stigne do zamka.

INDUSTRIAL METALAC - se pojavljuje u blještećem kaputu, pravi nepristojne gestove pred zmajem, vređa princezu i biva izbačen od obezbeđenja.

Generalni naziv za muziku nastalu krajem sedamdesetih iz hard roka. Razlikuje se od panka između ostalog zato što ima više od dva tona. Tokom vremena razvila se na:

* iskrene (troo) pravce: thrash, death, black, power - koje vole i slušaju prave ljudine, jebači i alkosi. Grupe koje sviraju ove pravce traju petnaest i više godina, ne ljute se što njihovi fanovi skidaju albume sa interneta, na koncertima sviraju pesme od pre Hrista i publika se ne buni (uglavnom jer je mrtva pijana). Primer: Slayer, Iron Maiden, Blind Guardian, Cannibal Corpse, Pero Deformero.

* neiskrene (fejk) pravce: nu-metal, rep-metal, metalkor - koje vole i slušaju pešovani bez muzičkog ukusa i životnog principa; neki od njih čak ni ne vole alkohol! Grupe koje sviraju ove pravce dođu, odsviraju i nestanu kako su došli, jer pokušavaju da budu iskreni i urbani u isto vreme, što je fizički nemoguće. Ljute se na fanove što skidaju njihove pesme s interneta jer tako ne mogu sebi da kupe peti auto. Ukratko, sve sami ******, homoseksualci i buržujski sinovi. Primer: Limp Bizkit, Linkin Park.

* neutralne: gothic, doom, industrial, avangard - koje slušaju ljudi sa drugih planeta; prepoznaju se po tome što im se u tami vide samo oči. Grupe koje sviraju ove pravce plaše mlađu decu svojom opskurnošću. Treba ih izbegavati jer vas navuku dubokim sporim tonovima, i dok shvatite šta se desilo, već nosite krejon ispod očiju. Primer: Type O Negative, Moonspell, Nightwish..

Iskrene i neiskrene pravce je lako razlikovati čak i ako niste upućeni u tematiku. Ako vam se učini da je neka pesma pogodna za puštanje vašoj devojci, nastavnici muzičkog ili na komercijalnoj televiziji, u pitanju je fejk pesma koju treba što pre obrisati, particiju na kojoj je bila treba zero-fillovati i formatirati, i odlučno negirati svako iskustvo za dotičnom.
U suprotnom, treba nazdraviti u čast iskrene pesme, pa nazdraviti još jednom, pa kad više niste u stanju da razlikujete Slayera od Kreatora, staviti 100 dinara u džep i poći na omladinsku svirku gde ima mlade i frustrirane piletine željne vatanja preko pantalonama.

Chek, ti si kopirala to zato sto se slazes, ili iz fore? Nadam se da je ovo drugo...
Type O Negative je jedan od boljih gothic metal bendova.
Moonspell je pagan black (prvi albumi), mada sada su opet sad neka vrsta gotika, i njihova muzika je skroz ozbiljna. Objektivno je tako, ne zato sto ih ja volim.
Trece, kada se kaze metalkor ljudi obicno misle na ove emo p****ice, bfmv, tokio hotel i slicno (bez uvrede ljudima koji slusaju to). PRAVI metalkor itekako ima jaja (kse, shadows fall, all that remains, august burns red, itd da ne smaram sad) i itekako je kvalitetna muzika. Na kraju krajeva, metalkor je nastao iz death metala, i to i da hoce, ne moze da bude loshe.

Chek, ti si kopirala to zato sto se slazes, ili iz fore? Nadam se da je ovo drugo...
Type O Negative je jedan od boljih gothic metal bendova.
Moonspell je pagan black (prvi albumi), mada sada su opet sad neka vrsta gotika, i njihova muzika je skroz ozbiljna. Objektivno je tako, ne zato sto ih ja volim.
Trece, kada se kaze metalkor ljudi obicno misle na ove emo p****ice, bfmv, tokio hotel i slicno (bez uvrede ljudima koji slusaju to). PRAVI metalkor itekako ima jaja (kse, shadows fall, all that remains, august burns red, itd da ne smaram sad) i itekako je kvalitetna muzika. Na kraju krajeva, metalkor je nastao iz death metala, i to i da hoce, ne moze da bude loshe.

Moonspell je prvo bio bleck metal bend... Jesi znao...?
Inace ovaj text mi je skroz zanimljiv, a slazem se u nekkih 70% texta....
Metalkor ne slusam pa nisam kompitabilna da o tome pricam...

Editovao sam tekst (vidi vreme), zaboravio da napishem "prvi albumi".

E da, kaze se "kompetentan" (:
Inache, ti se onako ponasas prema svakom dechku ^^ ? Hahaha

To je druga rec, ovo sto sam ja napisala znaci ovlascena da o tome pricam....
A ovaj drugi deo sa svojim deckom ne razumem...
Nadam se da ne mislis na ovog sa foruma on meni nije nista...
Niti ce ikad biti...

* neiskrene (fejk) pravce: nu-metal, rep-metal, metalkor - koje vole i slušaju pešovani bez muzičkog ukusa i životnog principa; neki od njih čak ni ne vole alkohol! Grupe koje sviraju ove pravce dođu, odsviraju i nestanu kako su došli, jer pokušavaju da budu iskreni i urbani u isto vreme, što je fizički nemoguće. Ljute se na fanove što skidaju njihove pesme s interneta jer tako ne mogu sebi da kupe peti auto. Ukratko, sve sami ******, homoseksualci i buržujski sinovi. Primer: Limp Bizkit, Linkin Park.

Hell yeah!!! 8-)

ali stvarnjo je previse mudraca sto pametuju a pritome samo prekopiraju neke textove sa neta..
(tu mislim na ove silne podele)
ako si poznavalac samo pustis stvar i trebalo bi da prepoznajes sve elemente pa ondak da ustanovis koji je to zanr
lako je kad neko kaze dip parpl.
ukucas u gugle pa lepo ispise da je deth metal pa se ti lako kurcis kao da si pokupio svo znanje sveta...jer gugle ne laze;)

Svi se sada trude da budu pripadnici neke muzicke grupacije tako da se delimo na rokere,narodnjake,fensere itd.Ja slusam rok od svoje desete godine.Slusam sve legende roka i one koji to nisu i dalje mi nije jasna razlika izmedju panka i roka ili panka ili emoa.Jos mi nije jasna ni razlika izmedju hard roka i nekih vrsta metala.Ako ima neko ko to zna neka se javi.
:| pa razlika je u zvuku...i to meni ne moze da se objasni recima khm..
nadjes tipicne predstavnike pravaca koji te zanimaju,slusas po koju pesmu i uci ce ti razlika u glavu...i nema sanse posle da ne znas....

Evo vam vrste metalaca koje postoje pa vi vidite ko kolje vile,l ko vozi harli, itd...

Vrste metalaca:

POWER METALAC - dolazi jašući belog jednoroga, ubija zmaja magičnim mačem, spasi princezu i oni vode ljubav u začaranoj šumi.

HEAVY METALAC - dolazi na Harley Davidsonu, ubija zmaja, popije pivo i kresne princezu.

TRASH METALAC - dolazi, potuče zmaja, spasi princezu i odjebe je…

FOLK METALAC - dolazi sa prijateljima svirajući harmonike, violine, flaute i još puno uvrnutih instrumenata, zmaj se uspava (umoran od plesanja), onda sedaju za sto, sviraju i pevaju, a princeza igra na stolu.

VIKING METALAC - dolazi na drakaru, ubija zmaja velikom sekirom, siluje princezu do smrti, opljačka zamak i spali mesto pre odlaska.

DEATH METALAC - dolazi, ubija zmaja, **** princezu i ubija je, zatim odlazi.

GRIND METALAC - dolazi, dolazi, ubija zmaja, ubija princezu, **** je, zatim odlazi.

BLACK METALAC - dolazi u ponoć, ubija zmaja i natiče ga na kolac ispred zamka… zatim sodomizira princezu, ispija njenu krv u ritualu pre nego što je ubije…

GORE METALAC - dolazi, ubija zmaja i razapinje njegovu utrobu ispred zamka, **** princezu i ubija je… zatim ponovo **** njen leš, raseče njen stomak i pojede utrobu, **** njenu mrcinu po treći put, spali truplo i drka nad pepelom.

GOTHIC METALAC - dolazi, vidi zmaja, zaljubi se u njega zbog besmrtne moći koju ovaj poseduje, i iz očaja što ga zmaj odbija seče vene i uživa gledajući kako mu ističe krv.

DOOM METALAC - dolazi, vidi veličinu zmaja i pomisli da ga nikada neće pobediti, pada u depresiju i izvršava samoubistvo…
Zmaj pojede njegov leš i princezu zajedno.

PROGRESSIVE METALAC - dolazi sa gitarom i svira solo od 26 minuta, zmaj se ubija od muke, protagonist odlazi u princezinu spavaću sobu, svira još jedan solo sa svom tehnikom koju je naučio na zadnjoj godini konzervatorijuma… princeza beži, i sada traži “HEAVY METAL” protagonistu.

GLAM METALAC - dolazi, zmaj se smeje njegovoj pojavi i pusta ga da uđe, protagonist krade princezinu šminku i beži napolje.

NEW METALAC - biva ubijen zbog pozerstva od strane ostalih pre nego što i stigne do zamka.

INDUSTRIAL METALAC - se pojavljuje u blještećem kaputu, pravi nepristojne gestove pred zmajem, vređa princezu i biva izbačen od obezbeđenja.

Extra fazon, vidjoh ga ranije!!!

Moglo je i stupidnije, ali tesko.
Rock i Punk ajde, ali Metal, sestro, to ni provincija vise ne slusa. Bring Your Daughter To The Slaugter.
Pametno. Vispreno.
Punk je muzici dao dusu koja je izgubljena negde oko Deep Purplea, ELP-a, Yes-a, izmedju dva stadiona. Cim postavljate takvo pitanje jasno mi je da ne znate nista o smislu r'n'r-a, o herojizmu ljudi koji su ga stvorili.
Dobro razmisli sta pitas.
A I wanna be sedated ili Ever fallen in love ili "Bodies, I'm not an animal! vecno ce ti zveciti u glavi!!!!!!!!!!!!!!

Svi se sada trude da budu pripadnici neke muzicke grupacije tako da se delimo na rokere,narodnjake,fensere itd.Ja slusam rok od svoje desete godine.Slusam sve legende roka i one koji to nisu i dalje mi nije jasna razlika izmedju panka i roka ili panka ili emoa.Jos mi nije jasna ni razlika izmedju hard roka i nekih vrsta metala.Ako ima neko ko to zna neka se javi.

Zasto te interesuju razlike izmedju ovih pravaca? Glupo je slusati neku grupu samo zato sto neka budala tvrdi da on svira metal, pank ili rok...

Doduse u ovoj deceniji i nema vise od 1-2 novije grupe koja je sposobna da napravi dobru muziku. Tako da ovi noviji pravci (narocito onoga sto nazivaju metal, na primer pre neki dan sam cuo za simfonik metal ili kako se vec zove) sve vise izgledaju na neko izivljavanje, kao i tehnicke nesposobnosti istih "muzicara".

Mene nervira kad vidim spotove na kojima ovi vrte glavom, savijaju se, obrcu oko sebe, "zanesu se", drmaju gitaru, mlate glavom - - - - a kad pojacas da cujes "tu zestinu" otkrijes da se radi o obicnoj POP muzici. Primer sa domace scene je Amadeus Band, za koga mnogi dusevni bolesnici misle da svira hevi metal, a sa inostrane scene primjera je 1 000 000.

Onda recimo pjesme koje su proglasene za rok, iako to nisu. Primjer za to je "I like the way she move" koja nema ni r od rock, iako je dobijala razne nagrade za "naj rok pesmu" itd. Isto tako neke stvari u kojima svira Carlos Santana, koje su "blazi pop" iako tu ima gitare.

Danas je mozda samo 3% publike dovoljno bistro da razabere sta je pop a sta rok, a ni 0.3% posto nije u stanju da razabere sta je Hard a sta obican rok, tako da je ova prica o razlikama u okviru samog Rokenrola malko priglupa.

Da ne pominjem jos i to da sam od mnogo drugova koji slusaju Hevy Metal cuo priznanja tipa:
"Pa istina je da je metal blazi nego hard rok" ili "Istina je da ovo VIS Jutro je sviralo zesce nego Iron Maiden". Dakle, mnogi metalci priznaju da je metal (koji oni slusaju!) ustvari BLAZA varijanta rok muzike, tj "nategnuti" POP.
Naravno je da niko sad nezna sta je to "VIS Jutro". I da je to bila Hard Rok preteca Bijelog Dugmeta, tj to je Bijelo Dugme, al je promijenilo naziv (zato sto je kasnije preslo na blazi rok).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back