- Poruka
- 12.955
ej mato i shaban je psovka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma necu da pljujem, taman posla. Samo cu da kazem da se ne slazem sa tobom, i da mislim da si metal slusao samo povrsno, pa zato i imas takvo misljenje.
Poenta moje price je da metal nije iskrena muzika!
e ja nisam slusao metal povrsno.....a sad ti reci da li si ti ostalu muziku slusao povrsno ili si ti sve poslusao pazljivo kao i metal?Ma necu da pljujem, taman posla. Samo cu da kazem da se ne slazem sa tobom, i da mislim da si metal slusao samo povrsno, pa zato i imas takvo misljenje.
Malmsteen je dobar gitarista,ja sam imao njego snimke kad svira blues i kada svira rock i tu vidis da ima dusu koliko god se inace izivljavao.....slazem se za ono "nacin zivota" mada to ovde nije tema....Moram priznati da sam se nekada lozio na te solaze citaj: BIO SAM OPSEDNUT MALMSTEENOM! Paralelno sa mojim vezbanjem (beskrajne harmonske skale,arpedja i tapinzi) bio sam gitarista i u bendu koji vrti jednu temu minut i to je cela pesma...
Poenta moje price je da metal nije iskrena muzika! u tome je razlika izmedju panka, roka i metala!

E nemoj sad da pocinjemo o Malmsteenu! On se ne izivljava ( to sto lomi gitare na nastupima nije izivljavanje!) aj...nastavite s temom!
nisam mislio na to izivljavanje,to izivljavanje je ok,nego lik ume da pretera sa soloom koji posle minut-dva gubi smisao.....na to sam mislio....
Pa to je prakticno rokerski nacin zivota, ili kako se popularno kaze hard rokerski! 8)
jedino ovo sto se tice o iskrenosti muzike,to je sve relativno.............mada i meni tako deluje bar ovaj ekstremni metal.........zato mi nekako heavy metal i nije metal,to mi je vise rock.i ne izdvajam heavy zato sto ga ja slusam,vec zato sto je tako,heavy metalac ne govori o klanju vila i patuljaka,nego o motorima,i jednom nacinu zivota i living after midnight,rockin' 'till the dawn![]()
bas kao i pank![]()
Edit: I da, metal je kompleksniji od rocka, samim tim i kvalitetniji.

ajde djm bas si postao smor![]()
@DJM slazem se, postoji. Ali metal bendova ima daleko vishe.
Super ti je pogled na stvari, a ovo sto se tice vristanja totalno si u pravu.Znaci razlike bitne i ne postoje?
e na ovo sam mislio ja diferent...samo nisam znao kako da objasnim ali covek evo umesto mene...Pa naravno da postoje razlike...
Npr. ako krenemo od R'n'R mozemo primetiti karakteristican ritam i koriscenje blues riffova.
Naravno kod R'n'R je to ubrzano. Dok npr. kod Hard Rock-a nema blues riffova ali su zato tu akordi petice. Npr C5. Oni se sastoje iz dva tona i imaju specifican zvuk kada je ukljucena distorzija.
Progresija tonova je ista ali nije stil sviranja i zato postoji Hard Rock, zato se razlikuje Deep Purple od Elvisa.
E sada kada je npr. Punk u pitanju on je nastao iz raznih stilova Rock-a npr. Garage Rock, Rockabilly, Hard Rock...
A zasto... zato sto koristi slicna pravila u gore spomenutim stilovima.
Naravno, nije preslikano, jer onda ne bi bila bilo kakva sustina postojanja tog pravca.
Ovo je naravno samo vezano za samu muziku, a ideologije tih pravaca su potpuno druge stvari...
tvrdi rifovi brz text!Metal- po meni najjadniji, tvrdja vrsta rocka