Разлике између резолуције Савета безебдности УН 12 44 и резолуције ГСУН о Сребреници

kapetanmark

Buduća legenda
Poruka
39.391
Ауторска тема

Знамо да по правилнику УН резолуције које доноси Савет безбеднсоти УН су обавезујуће по земље чланице УН док резолуције које доноси генерална скупштина УН нису обавезујуће по земље чланице.


Резолуција Савета безбедности Организације уједињених нација 1244,[1] усвојена је 10. јуна 1999, након опозива резолуција 1160 (1998), 1199 (1998), 1203 (1998) и 1239 (1999), којом је одобрено међународно војно и цивилно присуство у Савезној Републици Југославији (СРЈ)[2][3] и успостављање Мисије привремене управе Уједињених нација на Косову (УНМИК).[4] Уследила је након сагласности председника СРЈ Слободана Милошевића на услове које су предложили председник Републике Финске Марти Ахтисари и председник Владе Руске Федерације Виктор Черномирдин, који подразумевају повлачење свих југословенских државних снага са Косова и Метохије
Такође подсећа на суверенитет и територијални интегритет СРЈ и других држава у региону и потврђује позив за широку аутономију и суштинску самоуправу за Косово и Метохију.
У првом ставу Резолуције се позива на сврху и начела Повеље УН и првенствену одговорност Савета безбедности за очување међународног мира и безбедности.

У другом ставу Резолуција 1244 се позива на раније резолуције Савета безбедности и то: Резолуцију бр. 1160 од 31. марта 1998. године; Резолуцију бр. 1199 од 23. септембра 1998. године; Резолуцију бр. 1203 од 24. октобра 1998 и Резолуцију бр. 1239 од 14. маја 1999. године којима се СРЈ признају пуни суверенитет и територијални интегритет рачунајући и територију Косова и Метохије.

Главни циљеви Резолуције 1244 су:

  • Смештање Косова и Метохије под привремену управу УН (тренутно ту дужност обавља УНМИК), док је Србији остављена могућност да врати своје институције када се за то буду стекли услови;
  • Овлашћене мировне снаге којима предводи НАТО (КФОР);
  • Управљање УНМИК да успостави привремене институције самоуправе;
  • Потврда територијалног интегритета СРЈ (данас Србије);
  • Овлашћивање УН да покрене политички процес како би се установио будући статус Косова и Метохије (овај процес је почео крајем 2005).
У резолуцији исто тако стоји да ће одређеном броју српског особља бити дозвољено да се врате и да одржавају присуство на:

  1. српским историјским локалитетима
  2. граничним прелазима

Дакле ова резолуција Савета безбедности је била обавезујућа. Амери су је пребацили у Брисел. Избацили су је из УН . ЈАсно је и зашто. Јер је обавезујућа. А они су је свено кршили признавши једнострано отцепљење.

ВЕЛЕИЗДАЈНИК ЈЕРЕМИЋ је то пребацивање у Брисел аминовао , прихватио и дао сагласност у наше име. НАРОД ЈОШ НИЕЈ СВЕСТАН ВЕЛЕИЗДАЈЕ ЈЕРЕМИЋА .
Хоћемо ли кончано колективно постати свесни те велеиздаје после ове резолуције о сребреници коју је донела генрална скупштина УН и која по томе није обавезујућа за све чланице УН ? Хоћемо л исад увидети колико је важнија и најважнија резолуција управо од стране Савета безбедности УН ? Јеремић је пљунуо на устав и аминовао избацивање случаја Косова из Савета безебдности УН! У име Србије дозволио да се резолуција 12 44 која је обавезујућа за све чланице УН премсти из УН!
дакле учинио је оно што је обавезно ибло по све чланице УН да постане необаевзно тј ван надлежности УН!

дакле о јеремићу и његовом чину апсурдно еј ирасправљати. Чиста велеиздаја.Оно што чуди је следеће :

Put Vuka Jeremića – od Vučićevog najvećeg protivnika do izaslanika koji nosi njegovo pismo u UN​

Kulminacija njihovog odnosa dogodila se u junu 2021. godine, kada je između Jeremića i Vučića došlo do verbalnog sukoba, koji se umalo nije pretvorio u fizički.
Od čoveka koji se druži sa belosvetskim hohštaplerima i predvodi međunarodnu bandu lopova, Vuk Jeremić prešao je dugačak put. I postao čovek od poverenja Aleksandra Vučića, koji predvodi diplomatsku misiju sa ciljem da spreči usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici. Iz Njujorka Vuk Jeremić poručuje da ne može da govori o svojoj misiji, da ne bi ugrozio njen uspeh.

Успех ? зар ми са овим велеиздјаником да очекујемо успех ? Па кад нас такав представља пред УН где нас је већ једном продао и тобож води битку око резолуције о сребреници нама ни не треба онај ко је против нас зар не ?
Како је могуће да овај велеиздајник резолуције 12 44 Савета безбедности УН постане човјек од поверења председниак Србије ? Како је могуће да он уопште може да предводи ту нашу мисију у УН када је Косову у УН управо он ударио ексер у сандук???
 
био сам убеђен да ће јеремић морати да одговара за велеиздају и буде осућен у србији због измештања резолуције 12 44 из Савета безбедности УН
а он сада човек од поверења председника ?

:sad2:
у чему је штос ?
 
да ли је запад наместио нашим неспосбњаковићима - власти , да нам овај велеиздајник Јеремић буде изасланик који ће се у УН тобож борити против резолуције о сребреници?

а они морали да прихвате...

како год јеремић је неко ко би морао да буде осуђен за то што је резолуцију Савета безбедности УН (која је обавезујућа за све чланице) прихватио да се пребаци у Брисел и ЕУ и да УН изгубе надлежност ? без дозволе Србије резолуција се није могла пребацити...

да ли еј довољно оправдање то што овај прасац издајнички Јеремић осуђује тј пребацује лопту на тадића ? Ко је од те двојице велеиздајника одговоран за то пребацивање косова из УН у Брисел ?
 
Rezolucija 1244 se poziva na plan Rambuje na puno strana , ne na ono što čitaš na wikipediji.
Jedino što je tačno u postu je da je Srbiji i medjunarodnoj zajednici ostavljen prostor za dogovor kao i da
narodi imaju pravo na samoopredeljenje ali to Srbi na Kosovu nisu još iskoristili.
U suštini ono što i Šešelj shvata da su Srbi trebali proglasiti nezavisnost na Kosovu , ne samo ''severni'' već svaka Srpska opština.
Drugo jedino relativno jedino rešenje je da sačekamo Donalda da osvoji mandat.
Ali šta-ćeš, Šešeljev ''posinak'' je jurio kod Klintona i Bajdena na noge kad je Trump bio na vlasti.
 

Back
Top