Ангел.
Buduća legenda
- Poruka
- 47.576
Кад си са неком особом пријатељ, не идеш у кревет са њом.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato sto dusevni sklop ne ubraja samo planove u zivotu koji su cesto poklopljeni sa drustvenim okolnostima i standardima, vec mnogo siri spektar licnosti i kvaliteta. Na pr, mozes da budes super umetnica al slike akademika sljivica idu ko alva iako su kich a tvoje ne, ipak verujes u uspeh na duze staze kao i generalno da pare nisu toliko bitne koliko da radis ono sto volis i onda sretnes nekoga ko ti kaze: srce sve je to dobro ali kada para nema, ljubav leti kroz prozor.Zašto zarobljavaš stvari? Baš može najbolje da se voli i poklapa u slobodi. Pojasni malo, "duševni sklop s obzirom na ljubav"? Za mene je ljubav mesto gde ima poklapanja, razumete se, emotivna bliskost i obavezno nešto u šta ću da ulažem, vreme prvo.
Ja mislim da samo ljudi u braku mogu da budu prijatelji jedno drugom i da pored toga imaju i ljubav i strast.Pitam ovo pitanje, jer vidim da se provlaci ideja da se ljubav razdvaja od strasti (kapiram seksualne) kao nekakvo dodatno/vise dusevno stanje. E sad, ako izuzemo onda to seksualno, sta ostaje? jesu li to prijatelji koji mozda zajedno zive, ispunjavaju zivotne ciljeve i u sustini tu dusevnog i nema vise od prijateljstva (ako se postigne u opste zbog izazova i sklopa licnosti), ostalo je na materijalnom nivou i nivou racionalne odluke ili sam nesto propustio?
Ako jesam, napisite koncizno i tacno na sta mislite i kako se to odvaja od prijatelja.
Naravno da ima. Prijateljska ljubav može da bude mnogo lepa. I manje opterećujuća. Ali ova druga ljubav daje nešto drugo. Naravno da nećeš biti sa osobom koja će tvoj život da iseče tom rečenicom. I uopšte, opterećenost parama danas da bi imao porodicu je takva jeza. Možda je realno, jeste sigurno. Ali je balast. Onda nađeš nekog ko ima lovu i sve će to da ti pruži ali nema spark, a tebi je bitna varnica?! Pa na kraju, svi pravimo izbor. A i ne verujem da bi bilo koji normalan muškarac ostavio svoje dete bez hleba i radio svoj divan hobi. Imati porodicu postavlja zahteve neke vrste. Na koje smo spremni ili ne. Ili radimo jer tako treba.Zato sto dusevni sklop ne ubraja samo planove u zivotu koji su cesto poklopljeni sa drustvenim okolnostima i standardima, vec mnogo siri spektar licnosti i kvaliteta. Na pr, mozes da budes super umetnica al slike akademika sljivica idu ko alva iako su kich a tvoje ne, ipak verujes u uspeh na duze staze kao i generalno da pare nisu toliko bitne koliko da radis ono sto volis i onda sretnes nekoga ko ti kaze: srce sve je to dobro ali kada para nema, ljubav leti kroz prozor.
A s obrizom da podela prijateljske ljubavi i ove romanticne podrazumeva zajednicki zivot i planove, zar onda prijateljska ljubav zapravo nije bolja (dusevno uzvisenija) od ove pragmaticne ljubavi (ako izuzmemo seks).
Ima smisla sta pitam?
Ok, onda ljubav koja nije prijateljska svodimo na imanje deteta i obaveze koje idu uz to i seks?Naravno da ima. Prijateljska ljubav može da bude mnogo lepa. I manje opterećujuća. Ali ova druga ljubav daje nešto drugo. Naravno da nećeš biti sa osobom koja će tvoj život da iseče tom rečenicom. I uopšte, opterećenost parama danas da bi imao porodicu je takva jeza. Možda je realno, jeste sigurno. Ali je balast. Onda nađeš nekog ko ima lovu i sve će to da ti pruži ali nema spark, a tebi je bitna varnica?! Pa na kraju, svi pravimo izbor. A i ne verujem da bi bilo koji normalan muškarac ostavio svoje dete bez hleba i radio svoj divan hobi. Imati porodicu postavlja zahteve neke vrste. Na koje smo spremni ili ne. Ili radimo jer tako treba.
Jel ti to dovoljno? Mislim da može i u ovoj drugoj ljubavi sve to i mnogo dublje, pogotovo ako već imate odraslu decu. "Najviše se voli druga žena i prvo dete."Jer sve to i mnogo vise imas sa prijateljem osim seksa i porodice. Na dusevnom nivou, ne materijalnom.
Mislim da si mnogo opterećen tim imati dete, obaveze oko toga? Jel želiš dete?Ok, onda ljubav koja nije prijateljska svodimo na imanje deteta i obaveze koje idu uz to i seks?
Nisam ja tema.Mislim da si mnogo opterećen tim imati dete, obaveze oko toga? Jel želiš dete?
Ne moraš da odgovoriš. Nego mi se nametnulo pa sam pitala.Nisam ja tema.
Naravno da necu da odgovaram na licna pitanja u ovako toksicnoj sredini. Fokusiraj se na temu! da ti ne bi opleo niz licnih pitanja.Ne moraš da odgovoriš. Nego mi se nametnulo pa sam pitala.
Pa jesam li ti odgovorila? Nije danas lako muskarcima, na zapadu pogotovo. Ali Napokone, čekaju te kolica, pa nemoj da te spopadne panika druže! Sve je za ljudeNaravno da necu da odgovaram na licna pitanja u ovako toksicnoj sredini. Fokusiraj se na temu! da ti ne bi opleo niz licnih pitanja.
Drsko a ja muskarac. Zamisli da ja krenem doktorski da je izucavam. Ok, lezi, svuci se slobodno, nasloni se ovde.
Šta je tu drsko s obzirom da si muškarac? Nisi poštovan kroz ova pitanja?
Bežanje od patnje kroz seks? Stremljenje kom cilju?Романтична љубав је заједничко бежање од патње; пријатељска љубав је заједничко стремљење ка вишем циљу.
Nespretno i nesvesno kao dete otvaras prostor da me ne postujes a da se ne nadjes u toj poziiji kada bi bilo uzvraceno i kao klinka od 16 godina bi samo prekinula komunikaciju i pasivno agresivno dala do znanja da to tako ne ide i da nismo ravnopravni u pitanjima.Šta je tu drsko s obzirom da si muškarac? Nisi poštovan kroz ova pitanja?
Opet šta bi bilo kad bi bilo?!Nespretno i nesvesno kao dete otvaras prostor da me ne postujes a da se ne nadjes u toj poziiji kada bi bilo uzvraceno i kao klinka od 16 godina bi samo prekinula komunikaciju i pasivno agresivno dala do znanja da to tako ne ide i da nismo ravnopravni u pitanjima.
A ja sam tu psiho: Zi ask d kveshcns!