LastDay
Leptirica
- Poruka
- 5.574
Pazi..Mužom krava dobijaš ,leko jbt.А како је настала мужа?
Шта је у ствари желео онај ко је први повукао сису?
Mleko koje konzumiraš.
Da li sveže da li fabrički upakovano , nebitno.
MLEKO!!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pazi..Mužom krava dobijaš ,leko jbt.А како је настала мужа?
A znaš li ti da muzeš krave, koze i ovce ili ne?А како је настала мужа?
Тако је. Рекох ја да имате високе квалитете.Pazi..Mužom krava dobijaš ,leko jbt.
Mleko koje konzumiraš.
Da li sveže da li fabrički upakovano , nebitno.
MLEKO!!!!
Ми на селу знамо све те сеоске послове да радимо.A znaš li ti da muzeš krave, koze i ovce ili ne?
Ma da, ovi sa sela veze nemaju a po 10-oro djece. Po danu rad a navečer kad se legne ide sirotinjska zanimacijaTakav je gradski svet, samo im neke gluposti na pameti. Nisu kao narod sa sela![]()
Da...Jeste Tab.Znaš ti to.Ми на селу знамо све те сеоске послове да радимо.
Мислите на оног што је овде био пре мене?Da...Jeste Tab.Znaš ti to.
Ne?Zamisli, ja znam.Мислите на оног што је овде био пре мене?
Не знам где је сад.
Да ли постоји?
Мислите на оног што је овде био пре мене?
Не знам где је сад.
Да ли постоји?
A da li mužeš i dalje ručno ili si postao gospodin seljak pa si kupio muzilicu?Ми на селу знамо све те сеоске послове да радимо.
Vidiš . to mi je promaklo.Закопан у твом дворишту?
Seljak malo priča, ali zna kako se radi posao.Ma da, ovi sa sela veze nemaju a po 10-oro djece. Po danu rad a navečer kad se legne ide sirotinjska zanimacija![]()
Vidiš . to mi je promaklo.
Ali mislim da on nema dvorište.
Средоје је газда. Има сву опрему која је потребна.A da li mužeš i dalje ručno ili si postao gospodin seljak pa si kupio muzilicu?
I dalje seljak mašta da psotane seleposlednik, pa mu treba radna snaga. Sva sreća pa sad ima mehanizacija, trebaju mu vozači i muziličari.Seljak malo priča, ali zna kako se radi posao.![]()
Прецизније?Naravno da postoji
Jes, prevelik je to fizički napor za njega..Онда га је зазидао у подруму?
Širiš li se na sve strane ili si stao i taj posao prepustio mlađima? Kupuješ li zemlju, svađaš li se za međe?Средоје је газда. Има сву опрему која је потребна.
A ima li gazdaricu?Средоје је газда. Има сву опрему која је потребна.
Без старца нема ударца драги мој господине. Истина доказана кроз праксу.Širiš li se na sve strane ili si stao i taj posao prepustio mlađima?
I dalje se mašta o nekakvim hektarima i hektarima njiva, šuma i livada? Dokle god ti pogled seže.Без старца нема ударца драги мој господине. Истина доказана кроз праксу.
Smorih se na pola.Postoji razlika u psihologiji, čak i danas kada su i deca sa sela daleko savremenija, usled uticaja tik-toka, instagrama, fejsa...
Mislim da devojke koje se rode u gradu (naročito u velikom gradu) imaju dosta opušteniju psihologiju, pristup resursima (psiho-terapeut, širina izbora u mladosti, veći promiskuitet i veća sloboda izbora u svemu) od devojaka sa sela ili iz prilično malih gradova. Otud su često samosvesnije, sebičnije (na pozitivan način), sklonije eksperimentisanju, drugačijim životnim stilovima, neretko ostanu same sa mačkama u četrdesetim jer su feministkinje i to im prija... ne uvek, ali često su roditelji dosta opušteniji, liberalniji, nema nekog naročitog pritiska sa njihove strane niti one moraju da se podvrgavaju nekim izrazitim očekivanjima, pa je i izbor karijere i posla često kreativniji, netipičniji, opušteniji...
Sa druge strane, devojke sa sela često imaju uticaj konzervativnije sredine, imaju očekivanja o udaji i 'uspešnom životu' po receptu dobar posao, porodica, deca, penzija itd. Znam neke od tih devojaka iz moje generacije, sećam se kad su kretale na faks, nigde, ali baš nigde nisam video takvu vrednoću, da neko uči po ceo dan, po osamnaest sati, da sve podvlači, hiljadu puta iščitava... jbg dok sam se ja zajebavao po ulici, čitao filozofiju koja mi neće trebati, opijao se i igrao video igre, one su bile (uglavnom) takve, i mnogo njih je uspelo u tradicionalnom smislu, već su situirane, imaju porodice, fine državne poslove... uglavnom biraju lukrativnija i sigurnija zanimanja, tipa pravo, ekonomija, medicina, elektrotehnika i tome slično. Sa druge strane, ne mogu svi to da iznesu, niti su svi dovoljno genetski predodredjeni za tu vrstu proboja, sigurnosti i discipline, pa ima drugačijih primera pucanja po svim šavovima, povrataka u selo, čak i propadanja, suicida itd. Jbg nismo svi isti. Ono što se meni tu ne svidja je baš ta opterećenost karijerom, sigurnošću, znam devojke koje su plakale pred ispite od straha, jer znaju da ako ne uspeju, nema ostanka u velikom gradu. Sa jedne strane ih razumem, ali je to ipak odbojno i opterećenje. Ali činjenica je, ipak, da one uspeju da urade dosta stvari za sebe ako imaju taj 'unutarnji pogon'. Muževi su uglavnom birani racionalno, u skladu sa obrazovanjem, u skladu sa težnjama ka porodici, ambicijama... nema tu prevelike emotivnosti, sem površno.
Postoje doduše i drugačiji primeri, sećam se da je početkom 2010-tih bilo dosta metalika, gotičarki, pankerki iz manjih mesta, pa i sela, pile su i vaćarile se sa kim stignu, bile modernije od nekih fenserki iz grada, a sećam se i Line Jelenković iz jednog sela kraj Knjaževca, ona se 2011-e u petnaestoj godini bacila (zajedno sa starijom drugaricom Milicom) sa vrha jedne zgrade u Knjaževcu, bila je pijana i nagudrirana tad.
Ali razlike sigurno postoje, ne samo medju devojkama, prosto kad si sa sela nemaš neke resurse pa grizeš kao lud da se ustoličiš u velikom gradu. Nema tu ljutnje iako mi je odbojan taj životni stil...