Razgovor sa ateistima

Izvini Koslave ali je ovo baš smešno. Ja ti nudim link iz kojeg ćeš da vidiš da nauka još ne zna kako je nastao šivot na Zemlji, a ti tražiš od mene da ti to objasnim, i to ukratko, da se ne zamaraš mnogo, valjda.:D
Ali Koslave, naslov tog linka je: "Истраживачи су можда пронашли недостајући доказ који објашњава порекло живота".
Vidiš Koslave da i ovde piše "možda", znači ne zna se sigurno, pa je zato tvoja izjava: " Мени уопште не пада на памет да се смијем, кад неко изјави да је живот настао од мртве материје, напротив, то ми је веома тужно колико људи могу бити заведени" potpuno deplasirana, jer ovaj sajt kaže da to niko ne može da tvrdi. Ali, pitam te: ko je zaveo ove ljude koji na UCL-a istražuju baš tu mogućnost, da je od nežive materije nastao prvi život? A?
Значи, не знаш како је настао, али знаш како није, занимљиво.
Шта би са првобитном јухицом, јел та теорија, званично одбачена?

Mene buni pitanje kog dana je Bog napravio viruse i bakterije, ako već znamo da je četvrtog dana okačio zvezde da ukrase nebo.
Sve nastaje zajedno u jednom trenu. Zato što je sve uzajamno povezano
i jedno bez drugog ne može.

Proces koji je u Bibliji opisan je promišljanje Tvorca. Naravno, to promišljanje
je sasvim ugrubo opisano, jer bi čak i podnaslovi za kompletnu knjigu zauzimali
više mesta nego sve knjige koje danas na svetu postoje. O čemu je sve
razmišljao i do kojih detalja, to možemo da primetimo posmatrajući sebe
i svet oko sebe. Jedan ljudski vek je malo da sve vidimo i da se svemu zadivimo.
Dakle, prikazan je redosled kojim je promišljao, a ne redosled kojim je stvarao,
jer samo stvaranje nema redosled. Kada se uverio da je o svemu dobro razmislio
onda je srpoveo u delo - trenutno.

Što se tiče dokaza koji podržavaju teoriju evolucije...
Tvorčevo delo je svo živo i inteligentno. Sposobno je da se prilagođava i menja.

Hoću.
A što ti ne bi razmislio pa podelio? Ti brže misliš od mene.
Pa ne bih ja to radio, jer vidim da ti bolje od mene znaš redosled, šta je Bog smislio, kako je izveo, kojom brzinom je zamišljeno izveo u delo...

Imajući u vidu količinu detalja u koje si upućena, računam da znaš barem okvirno kada se to desilo. Zar to nije logična pretpostavka?

Значи, не знаш како је настао, али знаш како није, занимљиво.
Apsolutno. Nije ga stvorio Bog, to je sigurno, jer za to baš nema nikakvih dokaza, čak ni u Bibliji. Ono što piše u Bibliji o stvaranju je već odbačeno:https://www.blic.rs/vesti/svet/bog-...u-evolucija-i-veliki-prasak-stvarnost/kc340dk
Počeli su i nagoveštaji odbacivasnja i kod nas:https://www.danas.rs/drustvo/profesori-bogoslovije-teorija-evolucije-nema-zamenu/
Ali ih je zaustavila produžena ruka inkvizicije, izguglaj link pod nazivom; "
"BURA OKO DARVINA SE NE SMIRUJE Profesori Bogoslovskog fakulteta kažnjeni zbog javnih stavova?"

I sada šta imamo:
-Ono što piše u Bibliji o stvaranju je odbačeno;
-U Bibliji nigde ne piše ko je stvorio prvi život;
-Nauka potvrđuje da se religijska osećanja i predstave o Bogu stvaraju u religijskim centrima (i taj si link imao);
-Znači Bog nije stvorio prvi život jer je Boga stvorio čovek;
-Pa ko je stvorio prvi život? Ne znam, a tebe mrzi da pročitaš link u kome se vidi da nauka baš radi na tome da dokaže da je nastao od nežive materije :
-Ti nastupaš sa tvrdnjom da je to što rade na UCL-a smešno. Sa kakvim argumentima nastupaš?
-Da. Sa kakvim argumetima nastupaš;
-Čak i u slučaju negativnog eksperimenta na UCL-i, opet ne znači da je prvi život stvorio Bog, jer i to treba dokazati, a poznata je istorijska činjenica, da Bog kao tvorac, obitava u tamnim ćoškovima nauke, kako je naglašeno u poslednjem pasusu linka o religijskim centrima, u kome se citira neuro-biolog, uz naglasak da je vernik.

Шта би са првобитном јухицом, јел та теорија, званично одбачена?
Pa kako misliš da se drugačiju dobiju organska jedinjenje od neorganskih, bez pokušaja da se simuliraju prvobitni uslovi.

Pa ne bih ja to radio, jer vidim da ti bolje od mene znaš redosled, šta je Bog smislio, kako je izveo, kojom brzinom je zamišljeno izveo u delo...

Imajući u vidu količinu detalja u koje si upućena, računam da znaš barem okvirno kada se to desilo. Zar to nije logična pretpostavka?
Postupak pri stvaranju uvek je isti. Prvo dođe ideja, zatim promisao i na kraju materijalicazija.

Da te zanima ti bi razmišljao. A ko pita što ga se ne tiče, može da sluša samo nešto što ga ne zanima.

Sve nastaje zajedno u jednom trenu. Zato što je sve uzajamno povezano
i jedno bez drugog ne može.

Proces koji je u Bibliji opisan je promišljanje Tvorca. Naravno, to promišljanje
je sasvim ugrubo opisano, jer bi čak i podnaslovi za kompletnu knjigu zauzimali
više mesta nego sve knjige koje danas na svetu postoje. O čemu je sve
razmišljao i do kojih detalja, to možemo da primetimo posmatrajući sebe
i svet oko sebe. Jedan ljudski vek je malo da sve vidimo i da se svemu zadivimo.
Dakle, prikazan je redosled kojim je promišljao, a ne redosled kojim je stvarao,
jer samo stvaranje nema redosled. Kada se uverio da je o svemu dobro razmislio
onda je srpoveo u delo - trenutno.

Što se tiče dokaza koji podržavaju teoriju evolucije...
Tvorčevo delo je svo živo i inteligentno. Sposobno je da se prilagođava i menja.

Ovim /boldovanim/ si odgovorila i kada se desilo, tj. odgovor je stalno.
Desilo se, desava se i blago nama desavat ce se

Odgovor na pitanje ''Kada?'' je ''Sada.''
Uvek je sada.
Ali sam pomislila da ćeš reći da je to filozofski odgovor koji ništa ne znači,
pa sam htela da dam sebi vremena da razmilim na koji drugi način mogu
da odgovorim.
Međutim, nakon ovoga što si rekao vidim da se ne vredi truditi, jer ne
postavljaš pitanje sa dobrom namerom i od odgovora nikakve koristi nećeš
imati koliko god se neko trudio da ti objasni.

Sve se dešava sada i ovde.

Pa normalno, ne bi imali o cemu da pisu, zato se i plase novog i svog pdf-a.

Inace ja nemam dilemu da ateisti postoje samo na forumima, u virtuelnom svetu uopste. U RL ne videh ni jednog, bar lepo kazu "ja sam komunista, kasno je sad za mene", i to su uglavnom stariji ljudi ili neki sasvim neuklopljeni (redje) koji do 12 mrze sebe, a od 12 ceo svet.
e Kerkice
s obzirom i da se nesto i slabo kreces po svetu , mozda bi i mogla i da primetis da ih ima , tj da nas ima na milione.
na zalost od nabujaloga verskih fanatika i novoucenih religioznih..bukaca.
ti ih i ne vidis
sto se tice
tvoje opservacije da su ti , koji mrze i ukutro a i posle i sve , se moze ustvari i reci da se to odnosi na
samu licnost a i ne na versko ili ......

Odgovor na pitanje ''Kada?'' je ''Sada.''
Uvek je sada.
Samo što nije uvek "sada". Jer da je sve "sada", ne bi bilo ni temporalne kauzalnosti, koja evidentno postoji. Takođe, da se sve događa "sada", onda ne bi postojala mogućnost da se dva različita događaja dese na istoj prostornoj koordinati (x,y,z), što nije u skladu sa našim iskustvom, ni teorijskim ni empirijskim.

U prevodu, to je prilično banalna hipoteza i jednostavna za obaranje.

Back