Razbijena šoferšajbna u Hrvatskoj, implikacije?

Srbi su nažalost stoljećima napadali Hrvatsku sa Turcima.
Jel ti uopšte znaš gde je bila "krajina" do početka 18. veka?
Krajina je bila pod Turcima i Srbi na njoj u prvom redu napada na Hrvate.
Obektivni Srbin koji ne prihvata laž misleći da gradi kuću na lažima. Gledaj gde su nas laži dovele.
Nazalost biti Hrvat je geografski i religiozni pojam.
Nema tu nikakvog kulturnog ni nacionalnog identiteta.
I feel sorry for them.
:D

Draža nije bio fan logora, više je volio putovanja i obilazak novih mjesta, samo što bi usput, za uspomenu, poslao mjesta u drugi svijet. Dakle, nije baš tipični upravnik logora, ali nije ni turist.
Можеш ли презентовати форуму једно од тих места? Да није можда Лозница? У њу беше прву упао и истребио Немце.

Nazalost biti Hrvat je geografski i religiozni pojam.
Nema tu nikakvog kulturnog ni nacionalnog identiteta.
I feel sorry for them.
Aha, znači Hrvat je samo geografska greška i vjerski folder? Super, onda ti očito imaš kartaš i molitveni listić za identitet, a ne narod. Srpska filozofija u punom sjaju koja sve svodi na “tamo su, nisu stvarni”. Ajde probaj malo izvan mape i crkve, možda te više prepoznaju.

Можеш ли презентовати форуму једно од тих места? Да није можда Лозница? У њу беше прву упао и истребио Немце.
Ma baš tako, Draža je bio pravi turist, putovao je od Loznice, preko Vojvodine, pa do Like i Krajine, ostavljajući za sobom više tišine nego što bi i najbolji vodič mogao opisati. Hrvatska mjesta poput Saborskog i Škabrnje i dalje pamte njegove “posjete” (ne da mi se nabrajati sad baš sva mjesta koja je posjetio da bi uspavao Hrvate koji su tamo obitavali, ali vjerujem da znaš koristiti search). Tako da sve u svemu, nije baš tipični upravnik logora, više ratni putnik s posebnim ukusom za krvave uspomene.

Zvučiš kao da držiš predavanje iz kolektivne patnje, ali samo kad se čuje hrvatski naglasak. Kad netko vikne za dom, odmah dižeš obrve do neba, ali kad se slavi Dražu, to je onda valjda kulturna baština. I naravno, svi su drugi krivi jer ne prihvaćaju tvoju verziju iskrivljene povijesti.
Ti izmisljas Drazu , a zatvaras oci pred proslavom oluje, to je ocigledno..

Ja ne guram ni drazu ali ne moze to ispiranje mozga nevinoscu hrvata sto ste se nalozili ovde na forumu uz ove ljigice fenserice sa foruma..
Posteni hrvati bi stali i stavili prst na celo sta ustvari znaci proslava oluje....i videli bi djavola koga gaje...
A ne bi bili krivi Srbi u Srbiji za proslavu Oluje...

I tako stalno kazem, srbi o postenju , i kao dobre su komsije a nisu , a hrvati o humanosti , a kad padne noc , ne stignes ni da kazes upomoc....
Svaki narod smrdljiv na svoj nacin...
Ne poredim, nije mi za poredjenje meko krvnistvo i teski kriminal...

Па ово потврђује моју тврдњу о неучествовању Шешељевих добровољаца у том злочину.
Пише управо оно што је дотични и доказао у Хагу, да су злочин починиле локалне снаге ТО и да је сведок срадник
из личних разлога а са циљем прикривања сопственог учешћа изнео лажне тврдње о починиоцима.

Ti izmisljas Drazu , a zatvaras oci pred proslavom oluje, to je ocigledno..

Ja ne guram ni drazu ali ne moze to ispiranje mozga nevinoscu hrvata sto ste se nalozili ovde na forumu uz ove ljigice fenserice sa foruma..
Posteni hrvati bi stali i stavili prst na celo sta ustvari znaci proslava oluje....i videli bi djavola koga gaje...
A ne bi bili krivi Srbi u Srbiji za proslavu Oluje...

I tako stalno kazem, srbi o postenju , i kao dobre su komsije a nisu , a hrvati o humanosti , a kad padne noc , ne stignes ni da kazes upomoc....
Svaki narod smrdljiv na svoj nacin...
Ne poredim, nije mi za poredjenje meko krvnistvo i teski kriminal...
Slavim Oluju jer je tada oslobođen hrvatski teritorij koji je bio nezakonito okupiran, i jer je poražen separatistički pokret.
Naravno, zločini su se dogodili i to nikako ne opravdavam niti slavim, ali poštujem činjenicu da je cijela operacija pravno potvrđena kao legitimna i oslobađajuća od svih optužbi.

A za ostalo, kad čujem mudrosti koje ti baljezgaš, imam osjećaj kao da si otkrio novu filozofiju: "Kad nisi Srbin, nisi pošten, a kad jesi, sve ti je oprošteno."
I kad već svoje vlastite sunarodnjake dijeliš na poštene i smrdljive, je li ti ikad palo na pamet da ljudima možda nije do besmislenog prepucavanja nego do stvarne pomirbe? Ali eto, to bi bilo prezahtjevno za neke, lakše je sipati otrov i nabijati tenzije.

I da, slažem se, svaki narod ima svojih problema, ali tvoj recept za mir je očito i dalje kriviti druge i njegovati stare mržnje. Svaka čast, baš pametno.

Ma baš tako, Draža je bio pravi turist, putovao je od Loznice, preko Vojvodine, pa do Like i Krajine, ostavljajući za sobom više tišine nego što bi i najbolji vodič mogao opisati. Hrvatska mjesta poput Saborskog i Škabrnje i dalje pamte njegove “posjete” (ne da mi se nabrajati sad baš sva mjesta koja je posjetio da bi uspavao Hrvate koji su tamo obitavali, ali vjerujem da znaš koristiti search). Tako da sve u svemu, nije baš tipični upravnik logora, više ratni putnik s posebnim ukusom za krvave uspomene.
Ma ne obracaj paznju na zaljubljenike u Hrvatskog diktatora
Broza koji je vladao u tamnici srpskog naroda Jugoslaviji skoro pola veka.

???????????????????????????????
U cemu je problem???
Izvinite ne razumem "Croatian" qvazi jezik (Folder, kartaš...)
Please translate in Srbian or English.
Thank you
Картуш. То ти је идентификациона легитимација из старог Египта и сачувала се кроз тисућљетну културу наследницу.

???????????????????????????????
U cemu je problem???
Izvinite ne razumem "Croatian" qvazi jezik (Folder, kartaš...)
Please translate in Srbian or English.
Thank you
Ma nema frke, evo ti prijevod za te misteriozne riječi:

folder ti je kao da ti identitet stoji na desktopu i kad hoćeš, baciš ga u smeće, a kartaš je tvoja ulaznica u ekskluzivni klub Nacionalno zbunjeni.

Ali ozbiljno, ako ti treba, mogu ti poslati i hrvatsko-srpski za početnike, tamo ti piše da nije problem u jeziku, nego u tom softveru što ti vučeš iz 19. stoljeća :mazi:

Samo vi pricajte, sto vise to bolje, sto se vise prica, manje ce da se gine od Hrvata...

Meni odgovara da mene tumacite kao nekog ko je nacionalno mrzitelj, iako nisam...jer mi se ne svidja ovo kako ste krenuli da toplom vodom umirujete zabu..
Uvek mora da se ima racionalni oprez, a ne fobija...
Fobija stvara nepotrebne zrtve i nekontrolisane aktivnosti, a oprez nekad spreci zrtve koje su tu samo sto nisu....jer ustukne druga strana..
Tako da mi ne smeta kao sto mi nije smetalo ni prozivanje zena koje su krenule u muskomrzacki napad i drzale ga 2 godine na ovoj istoj krstarici bez blama...i sad su bez blama..
To je taj nivo balkana , radi sta ti se radi ili sta vidis da ce ti doneti korist i priznatost a obraz, to sta je to , ljudskost , to se meri na kraju , preko toga ko je pobedio..

Te vase logike jesu sa sitne ljude, koji se nakotise na ovim prostorima...ne mora svi da budu po tom principu,

Mozda je povezano a mozda i nije, to sto se obe negativne propagandne serije desavaju na krstarici...

Poslednja izmena:
Па ово потврђује моју тврдњу о неучествовању Шешељевих добровољаца у том злочину.
Пише управо оно што је дотични и доказао у Хагу, да су злочин починиле локалне снаге ТО и да је сведок срадник
из личних разлога а са циљем прикривања сопственог учешћа изнео лажне тврдње о починиоцима.
lokalne TO snage su pristalice SRS na celu sa Seseljem

Lagati znaci namerno govoriti ili pisati neistinu. Mozete li mi objasniti šta je laž u mojem tekstu?
Sve je laž.
Namerno lažeš da su Srbi branili Hrvatsku, jer si svestan kako zvuči strašno za nas Srbe da smo vekovima s Turcima napadali Hrvate i radili zločine(i jeste strašno i sukobi iz 20. veka su samo posledica toga). Srbi su se dovlačili u Hrvatsku sa Turcima. Uopšte krajina nije bila prva linija fronte, tako da lažovi koji ne poznaju istoriju lako upadnu u tu zamku, jer gledaju stvari na temelju današnje mape Hrvatske gde "krajina" brani od Bosne. Hrvatska se branila prvo u današnjoj Bosni gde su tada živeli Hrvati, naprimer Bihaću a onda se linija polako pomicala i vojna krajina je bio Zagreb, Varaždin i taj deo gde žive samo Hrvati. Posle oslobođenja krajine od Turaka taj naziv "krajine" samo je prenesen na oslobođene delove, koji uopšte nisu bili istorijska krajina, i Turci uopšte više nisu napadali tu "novu krajinu", jer se u tom delu rat vodio tako da su Hrvati i Austrijanci napadali Turke u Bosni i Srbiji. Zato sam pomenuo da su Austrijanci i Hrvati zauzeli Srbiju polovicom 18. veka.
Sve šta pričaš je jedna bestidna, bedna laž usmerena na namerno pričanje obrnute istorije.

Sve je laž.
Namerno lažeš da su Srbi branili Hrvatsku, jer si svestan kako zvuči strašno za nas Srbe da smo vekovima s Turcima napadali Hrvate i radili zločine(i jeste strašno i sukobi iz 20. veka su samo posledica toga). Srbi su se dovlačili u Hrvatsku sa Turcima. Uopšte krajina nije bila prva linija fronte, tako da lažovi koji ne poznaju istoriju lako upadnu u tu zamku, jer gledaju stvari na temelju današnje mape Hrvatske gde "krajina" brani od Bosne. Hrvatska se branila prvo u današnjoj Bosni gde su tada živeli Hrvati, naprimer Bihaću a onda se linija polako pomicala i vojna krajina je bio Zagreb, Varaždin i taj deo gde žive samo Hrvati. Posle oslobođenja krajine od Turaka taj naziv "krajine" samo je prenesen na oslobođene delove, koji uopšte nisu bili istorijska krajina, i Turci uopšte više nisu napadali tu "novu krajinu", jer se u tom delu rat vodio tako da su Hrvati i Austrijanci napadali Turke u Bosni i Srbiji. Zato sam pomenuo da su Austrijanci i Hrvati zauzeli Srbiju polovicom 18. veka.
Sve šta pričaš je jedna bestidna, bedna laž usmerena na namerno pričanje obrnute istorije.
Hrvatska je pocela da bude bitna kad ih je kralj pozvao u Zajednicu SHS, pre toga su pripadili Austrougarskoj i nisu talasali! U vojnoj krajini su bili Srbi na liniji razdvajanja Austrougarske i Otomanskog carstva..

Sve je laž.
A zasto ti uzivas da blatis i mrzis srpski narod.
Ako si Srbin onda spadas u kategoriju Mazohista izdajnika.
Cemu ta perverzija na ozbiljnom forumu.
Please explain.
Thank you

Back